Hirdetés
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Gurulunk, WAZE?!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Brain turbó: Intel Xeon CPU asztali alaplapban
- bitpork: Ha Isten létezik...
- Chosen: Intel Arc B580 játék kompatibilitás (2026.01)
- Candy: Kossuth Lajos azt üzente, elfogyott a gémergépe
- sh4d0w: Nyitlocker
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
mcsabee
senior tag
válasz
üzenetére
Nem voltam lusta, csinaltam en mar mindent, de kb 3 nap mass probalkozas utan feladtam, nem volt idegem ahhoz, hogy keresgessem a megoldast, mikozben egy masik operacios rendszer keszen kinalja. Ismerem a kompatibilitas fulet, hasznaltam is (sot eleg sok mindent hasznaltam), de sajnos nem ment. Es mielott egybol arra celozgatsz, hogy hulye vagyok, gondolkozz el azon a lehetosegen is, hogy talan megsem. Mert, lehet hogy szamodra meglepo, de nem mindenki hulye!
"Tán nem kéne lustának lenni helpet olvasni, mer' azér' írták... meg ilyenek."
Viszont te lusta lehettel volna megirni ezt a hozzaszolast... Mar bocs, de ha te hulyenek neztel, akkor en is nezhetlek hulyenek teged, vagy ez nem igy mukodik?
"Hát igen, itt a nem futás tipikus oka a júzer."
Itt viszont a tipikus eszetlenseg (utolag elnezest kerek, de most en is hulyenek nezlek), a hiba oka. Vagy te annyira pr0 vagy, hogy tudod mikor mit csinalok? Esetleg figyeltetsz? Vagy szerelmes vagy belem? Remelem nem :-S.
-
cizoe
őstag
Jelentem játékok faszán futnak az ATI preview-os catalystjával (win7-re készült), COD5, Mass Effect, FC2, minden patentul fut, picit még tán jobban is mint Pistán.
-
PuMbA
titán
Megy a Diablo 2 Vista alatt:
1.) Go into c:\program files\diablo II\ or wherever you have the game installed.
2.) Right click on "game.exe" and go to properties.
3.) Click on "Compatibility" tab
4.) Place a check in the box that says "Disable Desktop Composition"
5.) Click Apply. Click Ok.
6.) Run the game! It should load and play normally once this option is checked.Blizzard a hivatalos supportján azt írja,hogy csak akkor megy a Diablo 2,ha benyomod ,hogy 256 színnel menjen.
Nagyon sok megoldás létezik,de az a lényeg,hogy megy.

-
mcsabee
senior tag
Jaj gyerekek, hagyjuk mar ezt a Vista jobb dumat... En is XP-t hasznalok, mert van olyan programom, ami csak ezen hajlando elindulni, Vista alatt meg sem moccan... Ugyhogy tenyleg mennyivel jobb a Vista, gratulalok neki! Mar annyira jo, hogy nagyon, csak egy fontos programot nem futtat. Viszont, aki mindenaron Vista-t akar fikazni, az alljon ki valami nagyobb terre, vegyen a kezeben egy 'Le a Vista-val' feliratu zaszlot es lobogtassa... Attol, hogy valakinek nem jott be (ahogy nekem sem), nem kell egybol szegeny operacios rendszer torkanak esni. Valakinek jobb (mert nyilvan gyorsabb es stabilabb, mint az ezereves XP), valakinek nem (mert esetlegesen nem indul rajta valami, amire szukseg lenne). Kesz itt a vege. Ugysem lehet egymast meggyozni, mert mkinek mas jon be. Olyan ez, mintha arrol probalnal meggyozni valakit, hogy egy polo jobb, mint egy ing. Mert a polo zartabb, nincsenek rajta gombok, amit el lehet hagyni, mig az, akinek ervelsz, meg pont azert szereti, mert ki lehet gombolni, es ha akarja zart, ha akarja nem. Mindenkinek nem lehet jo.
Jah es annyi, hogy nekem peldaul Vista alatt nem futott (MSDN SP1 HUN verzios Vista) a Diablo 2 (tobbek kozott e miatt is van meg XP-m). Es igen valoszinu, hogy nem is cserelem le addig, ami nem lesz Diablo 3 :-D. Remelem megvarjak vele a Windows 7 SP1-et, es mar egy gyors, tuti, stabil OS-t kapok majd :-D.
A mondandom lenyege az, hogy az XP is lehet alapvetoen kaksi, mig a Vista lehet hiper-szuper jo es vica versa, pusztan a felhasznalotol (es az altala hasznalt hardverektol illetve programoktol fugg). Van akinek eleg egy kis sportauto, masnak csaladi kell, de mindenki azt hasznalja, amelyikre neki igenye van.
-
Cyberslider
őstag
Én az asztali rendszerem-et (VISTA SP1) upgradeltem(!) Win7 prebeta-ra. Nem tudom, csinált-e még vki ilyet

Mindenesetre egy kis szöszmötölés után bemigrálta a dolgokat, és elindult. A Daemon tools hibát irt ki, melyszerint nem ismeri fel az oprendszert (érdekes)
persze ezen nem lepődtem meg, azonban minden más, ismétlem, MINDEN tökéletesen működik, megy, elindult, minden megmaradt, és a rendszer stabil. Éljen.A jövő7en kicsit bővebben tesztelem. Máris izgatottan várom a bétát, majd a véglegest.
-
blokad
senior tag
-
PuMbA
titán
Nem beképzelés,mikor asztali gépre feltettem a Vistát előszőr nem tudtam ,hogy mi van,miért más a hang, azt hittem be lett nyomva valamilyen equalizer(mikor feltettem a Vistát nem volt róla fogalmam,hogy volt változtatás a Vista hangrendszerében ,mert nem érdekelt - gondoltam ugyanolyan lesz a hang). A laptopomon még XP volt így gyorsan rádugtam a hangfalat ott ugyanúgy szólt ,mint az asztalin XP-vel. Aztán hagytam a dolgot a fenébe,mert meghallgattam sok más számot és basszus érezhetően teltebb lett ,dinamika jobb,meg olyan magasak jöttek ki amit eddig nem hallottam.Lehet ,hogy ez csak a Creative rossz XP drivere miatt volt...
mod: FLAC-kat hallgatva volt a nagy különbség,MP3-aknál alig
-
benczeb
aktív tag
Sziasztok,
Ha jol ertem, egy Vista-t futtatni kepes laptop eroforras-kezeles tekinteteben barmilyen akadaly nelkul fog tudni 7-est is futtatni, igaz? Most keszulok laptopot venni, legalabb 3 evre tervezem, nemigen szeretnem lecserelni, amint kijon az uj OS.
B
-
pilsner
aktív tag
minden oké. az explorert újra kell indítani, és menni fog. csak nyomj egy ctrl-alt-del-t, ott file->new task(run): explorer
-
h_rowley
tag
Sziasztok!
Nos felraktam én is a Win 7-t szépen felkúszott a desktop pc-mre (konfig:msi k8n v2.0 alaplap,sempron 3000+,1giga ram, gf 6600, 40+160gb vinyó). Sikerült felraknom a drivereket, majd kicsit nehezen beállítani hangot, de a kérdésem a következő: Szerettem volna aktiválni az újfajta tálcát követtem is út mutatót innen nos, az a probléma támadt h elindítottam a .bat kiterjesztésű fájlt be is jött a progi ami aktiválta volna az új tálcát, de amint leokézom eltűnik az explorer.exe . Mit gondoltok mi lehet a baj? A kinézet basic volt ha ez számít.
-
pincehely
addikt
Feltettem a win7-et egy Acer Aspire 5310-es notira!
1.6hgz száguldó ceruza, 1g 553mhz ddr2 intel itegrated 950 vga!
És meglepően nagyon gyorsan teszi a dolgát!
Xp-nál egy hangyaszarnyival lassabb, de a Vistánál sokkal-sokkal gyorsabb!
Otthoni gépemen Vista sp1 van, elégedetten használom!UAC zavar, kikapcsolom, de nem kezdő júzer vagyok, tudom, mit miért teszek, de nem pampogok azért, mert az op. megpróbál megvédeni, max meg vagyok nélküle! -
longjoe
csendes tag
Egy rendszer menyire üzembiztos a felhasználotol is nagyban függ,nálam a WIN98 átlag 1-1,5 évig birta XP kb 2,2 év/újra rakás folyamatos karban tartás mellet,de van nálunk üzemelö PC 486-os gép!!!!!!DOSsal 18 éve a hibanélkül meg van (legutolsó üzemzavar a gép akksija tönkre ment,kicseréltük azota semmi,ennek már három éve. )
Ezt egy csak egy windows tudja 3.11,de az csak egy dosos progi!! -
Varoz
addikt
válasz
Speeedfire
üzenetére
Hát most erre mit mondjak Adobe van fent és nem szaggat! Néha tényleg kevés az 512 Ram de aminél kevés ott XP alatt is. Ez most hogy SP3 gyorsabb-e szerintem nem, legalább is az SP1 Vista-nál biztos hogy nem!
1 évet használtam sima Vistát és úgy 2 hónapja van fent az SP1.
Ja még annyit, hogy Cerebellum-nak igaza van! Velem is így volt! Akármilyen SP-s XP is volt fent nem bírta sokáig. A Vista mint fentebb is írtam 1 évig volt fent és semmi gondom nem volt! Az SP1-et is csak azért raktam fel mert ismerős ajánlotta és tényleg jobb lett.

-
Sanyix
őstag
ez a beképzelés gyönyörű példája. Átírták a hangrendszert. De úgy simán hasonlóan működik mint az eddigiekben. Átmegy a mixeren meg még kitudja min, és jól lerontja a minőséget. Az új dolgok jórésze, főleg a bitre pontos hanglejátszás, a 144 gb-s dinamika ami nagyjából a minőséget adja, csak wasapi exclusive módot használva jön elő, amit jelenleg 2 médialejátszó, a foobar2000, és az xmplayer tud használni. Ennek hátránya, hogy ilyenkor semmi más hangforrás nem lehet, tehát ezen kívül minden bekussol, és nem hat rá a wave hangerőszabályzó, sem a külön programonkénti szabályzó sem ami a vistában jelent meg, csak a master hangerőszabályzó, ami a hangkártya erősítőjét vezérli, és a lejátszó szabályzója, és ez éppen azért van mert megkerüli a vindóz mixerét, ezért is jobb minőségű, és ezért bitre pontos.. A másik módja a wasapinak a shared, ami kb ugyan azt a minőséget adja mint az eddigiek, csak más megvalósításban. És ilyenkor több hangforrás is mehet.
Egyébként ez visszalépés az xp-hez képest, ugyanis ott volt kernel streaming, ami ugyanígy megkerülte a kíndóz gagyi mixerjeit, és bitre pontos hangot adott, azonban nem befolyásolta a többi hangforrás hallhatóságát. A wasapi exclusive ugyan ezt tudja... de csak 1 hangforrás hallható.
-
zolikaDB
veterán
Nekem SP3-as Xp nem volt gyorsabb, mint az SP1-es Ultimate.
De aláírom, h service pack nélkül elég ratyi volt a Vista!
Viszont, Ubuntu valahogy sebességebn jobb, mint ezek
-
Speeedfire
félisten
jaja csilli villi compi-fusion nekem is bejön

linux powaVaroz:
ne mondd h gyorsabb a vista mint 1 sp3-as xp
nekem is hasonló configom van mint neked de +512mb ram meg jobb vga
de sok alkalmazásnál kell ennyi ram
vistába belépek és már elfogyott a ramom
próbálj ki pár progik sony vegas adobe szoftverek és nézd meg mennyire szaggat
-
törölt tag
Ez a gyors-nemgyors dolog relatív, lehet vitatkozni rajta, szép-nemszép, stb stb.
Ami viszont tény, hogy jómagam és az ismeretségi körben még jópár kolléga gyakorlatilag havonta, három hetente telepített xp-t. Teleszemetelődött, összeakadt, lefagyott, szar volt a driver, stb.
Kb fél éve megvettem a Pistát, 64 bit edisün, aztán rá az SP1, és azóta is fennvan, és most is olyan, mint telepítéskor.
Természetesen, egy tuning core2, az egyik leggyorsabb HDD és 8GB ram ketyeg alatta, de az xp alatt is ez volt (2g rammal), és mégsem felelt meg.
-
matyics
őstag
válasz
Mákos7észta
üzenetére
Nekem pl. simán ment a wi-fi. Az első induláskor, a telepítés lezárásakor kérte a jelszót.
-
tothl
addikt
Igy van en sem ertem ezt a nagy nyugot, hogy a vista milyen szar es az MS emberei csak szegyenkeznek es azert jon ki a W7, hogy elfeledtessek ezt a bakit. En nem erzem bakinak. Egy ezer eves csotroganyon amin az xp is szar volt ez sem fog jol futni, egy korszeru gepen viszont egy XP vs. vista csatabol a vista jon ki gyoztesen.
Jo a cucc es szep is, igazan nem szivesen irok le ilyen giccses szarsagot, de szinte orom hasznalni. -
Varoz
addikt
Üdv. mindenkinek!
Leírom az én véleményemet. Nekem Vista van fent egy ilyen gépen(Amd 2500+ Barton, nVidia GeForce FX 5500, PQI 2x256 MB DDR Ram 400 Mhz) és tökéletesen fut.
Én nem értem hogy, hogy lehet ragaszkodni az XP-hez nekem egy életre elegem lett belőle. A Vista sokkal gyorsabb, stabilabb, szebb és felhasználó barátabb! Most lehet jönni okokkal hogy miért nem jó (Pl. Mindent megkérdez ha futtatni akarom - ezt ki lehet kapcsolni úgyhogy erről ennyit vagy eszi a memóriát ez ellen bizonyíték az én csekélyke ramom "512" most kérem mit panaszkodik az a sok ember akinek min. 1 GB de van hogy, több GB van a gépébe)
Na ha valaki tud mondani egy értelmes indokot, hogy miért nem jó a Vista azonnal letörlöm.
De mivel úgyse tudtok akkor marad még nagyon sokáig!!!
A Windows 7 biztos jó lehet de erről majd akkor ha kipróbálom.
Így elsőre sok minden tetszik benne, de van ami nem. De most egyenlőre inkább maradnék a Vistánál!
Ja és egy ismerős informatikus is ezen a véleményen van!
Na ez az én véleményem! Nem azért írtam, hogy mindenki nekem essen, de a kritikákat szívesen veszem! -
tothl
addikt
válasz
Mákos7észta
üzenetére
Nekem az alant emlitett nyugos notimra siman felment es minden mukodik, neked nincs szerencsed ugy latszik, de lesz meg jobb is... !

Ja Notira a Linux, meg a compiz katasztrofa, akkus uzemido szempontjabol.
Vistaval gyakorlatilag nagysagrendekkel tovabb birja, a lecsukom standbyba megoldas pedig hihetetlenul jol mukodik, gyakorlatilag sok sok napon at nem kell ujrainditani a gepet. -
tothl
addikt
válasz
Speeedfire
üzenetére
Igen ez az uj taskbar ranezesre hasonlit de azert nem olyan. Mindenesetre nekem bejon, a compiz-fusion porges ide porges oda azert nem ilyen finoman dizajnolt..

Mindenesetre ha mar itt a 3d-s felulet kaphatnanak az ablakok, menuk, fulek siman egy csomo nyitasi csukasi effektet mint a compizban, az feldobna rendesen a dolgokat, es a tobb munkaasztalt is konnyu megszokni, igazan becsempeszhetnek !
Mondjuk nekem tetszik a vistas design a microsoftos designerek azert gondolom nem keves lovet keresnek es nem alaptalanul. -
Mákos7észta
aktív tag
jo ez a windows 7
WIFI- m nem működik, mert először a WPA-PSK titkosításos routert túl fejlettnek találta a vevőmnek, amivel XP- n és Vistán is gond nélkül használtam, erre itt pampog. Aztán routerben átraktam WPA- ra és már látja, tud csatlakozni hozzá, de a jelszót már nem lehet beírni, sehol, de tényleg. Kerestem Device Manager- ben, Properties- ben, mindenhol, de nem lehet beírni a kulcsot
Valaki valami segítséget tud adni?
Köszi előre is! Ja, és a Win7 nem is ismerte fel a 2005- ös D-Link DWL-G520+ 54Mbps wifi kártyámat. Elő kellett venni a telepítő CD- t, és telepíteni, mint az XP- n. Vistán felismerte, szóval kell még ennek fejlődnie, bár ez csak egy példa a sok közül, gondolom nem jellemző az ilyen jellegű probléma. Még egyszer köszi, aki tud segíteni 
Üdv.
Marci -
Speeedfire
félisten
lassan a windows is linux kinézetű lesz

fikázzák a linuxot de lopják a már bevált dolgokat pfff -
pilsner
aktív tag
megy a 6801-es buildben az új tálca. itt egy [link] hogyan kell bekapcsolni
-
tothl
addikt
Ott a pont...
Bar a wifit altalaban mindig be lehet loni ha mas nem nyuglodes aran, mint ahogy a bluetoothhal is ez a helyzet. Az mar mas kerdes, hogy az egzotikus kartyaolvasommal es nem normalis halokartyammal egyik disztro sem indul el, csak amelyik szanaszet van hackelve, le kell tiltani az sdhc -t, es az rtl8139c halokarihoz is speci modon forgatott kernel kell (8139too), kulonben szenne fagy inditaskor.
A livecd-k sem indulnak el, meg a gentoo telepito sem, tehat ha linuxot akarok ra, elso dolgom egy livecd kibontasa a szukseges muveletek elvegzese osszerakasa, es mar megy is a linux...
No ennyit kb., hogy a microsoft termekek mennyire szarok....
En hasznalom mindket vilag termekeit, sot a mhelyemen csak linuxon nyomom de otthon nincs kedvem pocsolni vele altalaban, jatszani filmet nezni pl. toronymagasan a win jobb. Hogy miert, azt hagyjuk, mert ami ilyenkor erdekel az az, hogy mi hogyan megy, es nem az, hogy igen DE...
-
törölt tag
Ez az új tálca miért olyan nagy szám?
A Linux-ok már évek óta rendelkeznek hasonlóval (azóta meg már sokkal jobbal).
Aki még nem próbálta, ajánlom az új Ubuntu 8.10 (Intrepid Ibex) kipróbálását.
-
cizoe
őstag
Bandwidth exceeded...
-
azdie
csendes tag
képek?

-
zolikaDB
veterán
Erre senki sem válaszol?
[link]Apropó, ezt az op-ot lehet nlite-al gyilkolászni?
Mintha vmi olyasmit is olvastam volna, h a betába még nem teték bele az aerót, igaz ez?
Ez az op van olyan jó SP nélkül, mint a vista SP-vel? -
tothl
addikt
Ez amit irsz, nem a vista hibaja, szerintem eleg szegyen , hogy elad egy gyarto egy meregdraga plottert, scannert, 3 evvel kesobb pedig felejtos a support, nincs hozza driver. Az OS/2 -s rendszerrel pedig igazan nem tudok mit kezdeni, ahhoz az ms-nek nem sok koze van....ha bevalt, hasznaljak.
De legyen, helyesbitek, otthoni hasznalatra, irodai, vagy egyeb, nem celhardvereket es szoftvereket igenylo munkara szerintem jo a vista, jobb mint az xp. -
tothl
addikt
válasz
agressiv
üzenetére
Bocs, nem akartam a lelkedbe gazolni. Persze, mint elottem is emlitettek vannak hianyossagok, de ez nem csak a microsoft hibaja, hanem a hardvergyartoke is.
Arrol sem a microsoft tehet, ha egy szoftverrendszert ezer eve megvett egy ceg horribilis osszegert, es emiatt hozza vannak kotve regebbi hardverekhez/szoftverekhez.
Persze a vistat divat ervek nelkul elvakultan fikazni. -
Grizzly79
csendes tag
Akkor lenne korrekt a Microsoft, ha a Vista usereknek egy SP-vel telepíthetővé tenné a Windows 7-et. Persze ez csak álom...
-
zdanee
őstag
Ez mind szep es jo, ameddig nem munkara hasznalod a gepedet. Amint bejon mondjuk egy LPT-n vezerelt A1-es nyomtato, egy professzionalis minosegu SCSI-s scanner, egy QuarkXpress, vagy valami raktarkeszletnyilvantarto, szamlazo, stb program, amihkez sosem keszult Vista driver v. port, addig marad ez. Es senki ne jojjon azzal, hogy cserelje le az ember a regi professzionalis berendezeseit modernebbre, pusztan egy uj oprendszer kompatibilitasa miatt, vagy hogy a Tuskoban mar 10ert kapni scannert, ami meg gyalazatos minosegu. A vista nagyon kenyelmes lehet a wordozos-bongeszos-divixes kozonsegnek, aki ennyit var el, es megertem, hogy uj kodalap kellett, ami nem XP kompatibilis, elvegre fejlodunk. Csak azt akarom mondani, hogy nem kell boldog-boldogtalannak atternie minden ujra egybol. Tudtad, hogy pl bankokban, gyarakban mai napig hasznalnak OS/2-ot? Pedig mar 10 eve halott rendszer.
-
PowerBuldog
veterán
Képeket valahova máshova fel kéne rakni, mert nem jelennek meg.

-
tothl
addikt
Nos..mit mondjak, ugy alapvetoen a vistat is jonak talaltam az sp1 utan, sosem ertettem az xp imadatot, annyival jobb a vista, hogy eleg retardnak kell lenni a fikazasahoz. A 7, kiprobalas utan meg durvan gyorsabb, meglatjuk stabilitasban mit mutat, elso blikkre mar most piackepes.. Es nyugodtan vessetek meg, kopjetek le, de szerintem pl. notebookra a 7 et kiveve a vista a legjobb oprendszer toronymagasan. Gyors, szep, kenyelmes, biztonsagos. Ezenkivul eleg standbyba rakni, ujrainditani nem is tudom, talan felevente egyszer ha kell akkor is csak azert mert valamit telepitett az emberfia.
-
naot
tag
"A tálca legszélén találjuk az asztalt előhozó gombot, amely ugyancsak szép képet ad tud produkálni."
A második tagmondatban túl sok az ige szerintem.
-
Gabis
őstag
"Mellesleg több helyen olvastam, hogy egyesek kíváncsiak a lecsupaszított verzióra amit netbookokra csinálnak. Tudtommal ilyenről nem volt szó és nem is lesz."
pedig ezt én is olvastam, hogy lesz egy notebook-os (lecsupaszított) verzió -
agressiv
addikt
Na jó, de mint írtam ennél valójában sokkal bonyolultabb dologról van szó, túlságosan leegyszerűsítettem!
Végszóra anniyt, hogy éppen az ilyeni kényelmi szolgáltatásokra nincs szükségem és a Vistában jóval több ilyen van mint az XP-ben, értelemszerűen mivel újabb!
És akkor hagyjuk az offolást.
-
LLKobe
veterán
válasz
agressiv
üzenetére
Az ilyen előre beépített kényelmi funkciók mind kikapcsolhatók vagy testreszabhatóak, átalakíthatók a te ízlésed/megszokásaid szerint. Pl én se a vista beépített programjával írok cd-t, de amikor az első üres lemezt beteszed megkérdi hogy mit tegyen. Odateszed a pipát ahova jól esik, és ezután mindíg azt fogja csinálni. És ez majd az összes ilyen dologra igaz.
Az XP-ben is volt már cd-írás, WinMediaplayer, de ott is ki lehetett lőni őket akár örökre pár kattal. A vistára igaz ugyanez. Az UAC meg azért van, mert ha pl Anyukád véletlen törölni akar egy registry bejegyzést, mert ugye mint mondtad nem ért hozzá, akkor szól hogy ezt talán mégse kéne, és talán elgondolkodik hogy lehet rosszat csinál. Ezzel nem az UAC mellett vagyok, nekem is az első dolgom volt kikapcsolni.
-
agressiv
addikt
Valóban 2 verzió van! Vagy fogalmam sincs, hogy miért kérdezi, de az is lehet, hogy tudom miért kérdezi, és ami a legfontosabb kb annyi értelmét látom mint egy éhező embertől megkérdezni azt, hogy éhes-e az illető?
Ami azt illeti sejtettem, hogy a CD-s dologba sokan bele fognak kötni, de azért írtam ezeket, hogy mindenki számára világos legyen mi is a problémám, de ennél bonyolultabb a dolog!
Ha hiszitek ha nem, nem vagyok f@szláma. Anyámnak szüksége van arra, hogy elődobja a CD író programot mert ő az se tudja mi az, de én tudom, hogy mit akarok kezdeni a számítógépemmel és ezek az új OP. rendszerek a szerencsétleneknek vannak kitalálva, és egyre inkább erőltetik az ilyesmit!"Komolyan, neked automount nélküli linuxra lenne szükséged.."
Ez tetszik!!
És valóban amit le lehet tiltani, vagy ki lehet kapcsolni az nálam ki van az XP-ben, nem csinál semmit magától és nem is kérdez. Enyém a hatalooom
Még a plug & play monitort sem telepíti fel csak ha én úgy akarom
-
cucka
addikt
Igen, szerencsés lenne, ha megtapasztalná, milyen az automatizmusok nélküli oprendszer. Mint régen dos-ban, ahol kézzel el kellett indítani az egér driverét, hogy legyen egér. Azok voltak ám a csodás idők..
Az egyik szomszédom is hasonló típusú felhasználó. Ugyan nem ért hozzá, de ő aztán ura akar lenni a gépének, ennek érdekében kikapcsolta a böngészőben a cookie-kat meg a javascriptet. -
LLKobe
veterán
-
cucka
addikt
válasz
agressiv
üzenetére
Tegyél be egy mp3 lejátszót a gépbe olyan céllal, hogy rá raksz gyorsan egy képet amit elviszel haverhoz, és közben próbáld leállítani a windows media playert mert elkezdte lejátszani a zenéket de közben az internetről is frissít hozzájuk adatokat meg az isten tudja még hogy milyen értelmetlen automatikus lejátszás van még abban a nyomorékprogramban!
Ha beraksz egy mp3 lejátszót, akkor megkérdezi, hogy mit szeretnél csinálni. Ott egy pipa, ha nem akarod, hogy ilyeneket kérdezzen. Mivel a legtöbb ember azért rakja be az mp3 lejátszót, hogy csináljon vele valamit, ezér is kérdezi meg alapesetben.Tegyél be egy üres lemezt a meghajtóba olyan céllal, hogy majd este megírod és nézd ahogyan elindítja a CD író programokat a TE akaratod ellenére!
Nálam szintén megkérdezi, hogy mi legyen. Egyébként meg ha este akarok cédét írni, akkor este rakom be a cd-t. És igen, azé' rakok be üres cd-t a gépbe, hogy megírjam, nem azért, hogy koptassam a cd író mechanikáját. Komolyan, neked automount nélküli linuxra lenne szükséged..Indíts el egy programot windows Vista-n és ha megkérdezte már 2x, hogy adsz-e neki jogot vagy tudja a bánat mi a baja annak a szánalmas rendszernek
Hát ha fingod nincs arról, hogy mit kérdez a gép, az biztos frusztráló lehet. Azt kérdezi, hogy piszkálhatja-e a rendszerfile-okat a program. Tudod, mert alapesetben a programok nem piszkálják. XP alatt nem kérdez semmit, mert minden program háborítatlanul szétverheti a rendszeredet, az XP nem szól érte egy szót se. -
agressiv
addikt
Tegyél be egy mp3 lejátszót a gépbe olyan céllal, hogy rá raksz gyorsan egy képet amit elviszel haverhoz, és közben próbáld leállítani a windows media playert mert elkezdte lejátszani a zenéket de közben az internetről is frissít hozzájuk adatokat meg az isten tudja még hogy milyen értelmetlen automatikus lejátszás van még abban a nyomorékprogramban!
Tegyél be egy üres lemezt a meghajtóba olyan céllal, hogy majd este megírod és nézd ahogyan elindítja a CD író programokat a TE akaratod ellenére!
Indíts el egy programot windows Vista-n és ha megkérdezte már 2x, hogy adsz-e neki jogot vagy tudja a bánat mi a baja annak a szánalmas rendszernek akkor legyél továbbra is türelmes vele!!!
Valaki írta, hogy szánjak rá fé órát a beállítására. Eddig rendben van beállíthatnám, de akkor minek használjam? Mi értelme van amikor van másik is (XP) amiben nincs annyi értelmetlen dolog, és nem kell anniy minden felesleges dolgot beállítanom, nem zabálja a gépet, a Vista inspirat Csodákra képes ha valaki a szépséget akar, kevés lemezterületet foglal, minden program megy rajta......
-
Csabipici
aktív tag
Grat. a cikkhez. Tetszik ez a Win.7.
Lehet, hogy már köztudott , de én nem vagyok tisztában vele:
Mikorra várható vajon a végleges hun. változat ?
-
-
cucka
addikt
Annyit hozzátennék, hogy az xp csak 1 évvel jött ki a 2000 után, ilyen szempontból inkább a 2000-hez kéne hasonlítani a vistát (ugyanúgy gyökeresen új cucc volt, mint most a vista).
Talán emlékszel, hogy annak idején egy "régebbi" gépben 32-64 mega memória volt, a 2000-et pedig normálisan használni 128 mega alatt nem lehetett. Az 1 év alatt pont annyit javultak a gépek, hogy úgy tűnjön, az xp elmegy a régebbi gépeken is. Az akkor régebbinek számító 3-400 mhz-es p2-es gépeken 64 mega rammal pont olyan tetű lassú volt, mint a most régebbinek számító 512 mega memóriás p4-eseken a vista. -
cucka
addikt
Talán az összes win-nél femerülhetett volna ugyanaz a kérdés, megjelenésük pillanatában mindegyikhez elég új gép kellett, hogy normálisan használni lehessen (legalábbis win95 óta.)
A legtöbb win-t OEM-ként adják el, tehát géppel együtt, ezért szerintem nem túl érdekes kérdés az MS-nek, hogy vajon a 3-4 éves konfigokon hogy fog futni.
Most mindenki dicséri a winxp-t, hogy az milyen gyors és kezes, megjelenésekor meg alapból mindenki szarozta a gépigénye, lassúsága miatt.Ha a te gondolkodásodat követnénk, akkor 2 éve jelent volna meg az xp, ami a 2000-ben megjelent win98-at váltotta volna le..

-
boost
veterán
Valaki mondja el nekem, hogy miért nem lehetett már 4 évvel ezelött olyan operációs rendszert fejleszteni, ami elment az akkori gépeken? èrtem itt a Vista-t.
-
origamihl
csendes tag
Látom van érdeklődés a témában
Örülök, hogy egyeseket felvilágosíthattam. Mellesleg újabb featuret fedeztek fel a lockolva ebben a buildben, ez az OS X ből már ismert automatikus háttérkép váltás. Ki tudja mennyi minden van még lezárva vagy épp direkt kiszedve ebből a verzióból.Ja és felmerült a reklám szag, meg a marketing itt egy hozzászólásnál. Megnyugatok mindenkit, nem vagy MS alkalmazott, sőt közöm sincs hozzájuk. Amúgy orvostanhallgató vok, még nem is informatikus.

A S3-as 512 mega ramos gép tulajnak :
Majd meglátjuk mit hoz a végleges, de nem reménykednék annyira, mert ez a konfig sztm már elég halvány erőfitogtatási esélyekkel bír manapság

-
Mazsika
őstag
na csak sikerül a microfosnak egy jó windowst csinálni???

-
PuMbA
titán
Valamiben azért többet nyújt,pl. a hang sokkal jobb ,mint XP-n. Átírták az egész hangkezelő rendszert.Miután felraktam a Vistát egyből éreztem ,hogy szebben szól (mintha új hangkártyát vettem volna) és eddig sose hallott hangokat is felfedeztem a zenékben ( Audigy 4-gyel és a laptopomban lévő Realtekkel is simán hallható a javulás).
"Windows Vista features a completely re-written audio stack designed to provide low-latency 32-bit floating point audio, higher-quality digital signal processing, bit-for-bit sample level accuracy, up to 144dB of dynamic range and new audio APIs created by a team including Steve Ball and Larry Osterman.The Windows Vista audio engine is designed to run faster than the Windows XP audio engine, and has tighter requirements on audio buffer position accuracy."
-
cucka
addikt
Érdekes, én marhára örülök neki, hogy legalább szól a rendszer, ha valamilyen program esetleg szeretné turkálni a rendszerfile-okat..
Gondolom az ilyen "a kezembe a döntést" típusú pro userek azok, akik élből kikapcsolják az uac-t, de aztán ők ugyanazok, akik megemlítik, hogy kéne csinálni valamit a windows-al biztonsági téren, merthogy nézzük meg a linuxot, ami milyen király (ahol lényegében tökugyanez van, csak ok/cancel helyett root jelszót kér)A semmi csicsa/kezembe a vezérlést típusú júzereknek meg ajánlom szeretettel a linuxot, ott lehet semmi csicsa motif-of ui-t használni (amitől joízlésű ember öklendezik ugye..), meg be lehet állítani, hogy még a berakott cd-ket se mountolja be magától. Érted, mi az hogy az oprendszer dönti el, mikor kell bemountolni a cd-t?
-
cucka
addikt
Én rühellem, ha egy program,vagy egy OP. rendszer akar dönteni helyettem.
Te, mondd már, milyen az, amikor egy oprendszer akar dönteni helyettem? El akarom indítani a word-öt és eldönti, hogy az excel-t indítja helyette? Vagy berakom a winamp-ban a Sting-et és eldönti, hogy szerinte inkább hallgassak Slayert?
Komolyan, ennyi sületlenséget, amit sikerült összeírnod.. -
birorichard
őstag
Rowley!
"Tálca" bekapcs:
http://ctforum.oxyhost.com/ctfblog/?p=1346Forrás a zindexes cikkből.
Update: Ha esetleg nem müxik már ott a letöltős link, akkor szóljatok csak, nekem megvan, feltöltöm vhova.
Agressiv: UAC->kikapcs a vezérlőpultban és nem többé már nem vágyik már annyira a beszélgetésre.
-
boost
veterán
itt tle van írva, hogy lehet bekapcsolni az új tálcát.
http://ctforum.oxyhost.com/ctfblog/?p=1346
-
Fáraó
őstag
Az első 50 hsz után, ami csak dícséretet tartalmazott, elbizonytalanodtam: csak nekem vannak kétségeiem?
De aztán a mostani hsz-ek után megnyugodtam...
Beindult a reklámgépezet?
Annyira reklámszagú ez a jól megírt írás.
Mindemellet a 7 tényleges előbbrelépés lesz a Vistához képest, szvsz. XP-hez meg inkább nem viszonyítom.
-
LLKobe
veterán
Nem tudom egyesek mit hőzöngenek, az én gépemen igenis jóval gyorsabb a Vista mint az SP3-as XP volt. És az hogy "a rendszer irányítja a gépet helyettem" azért van, mert megengeded neki
Szánj rá fél órát és állítsd be 
Amúgy nekem bejön ez a W7, annak mondjuk télleg örülnék ha ésszerűen kigyomlálnák a wint, és tényleg csak z futna aminek futnia is kell, mert jó hogy van kraft, de pazarolni azért nem kell

-
agressiv
addikt
Én rühellem, ha egy program,vagy egy OP. rendszer akar dönteni helyettem.
Amikor még nem használtam az nLite-ot, minden egyes XP teleptés után 1 óráig tartott mire beállítottam az windows-t, valamint kikapcsoltam az automatizált dolgokat!
Képzelhetitek milyen képet vágtam amikor egy cimborám laptopján elkezdtem babrálni a Vistával. Szerintem döbbenetes amit művel az a rendszer. Az állandó kérdezősködés, meg okoskodás amit bemutatott nekem egyszerűen olyan szinten kiborított, hogy a mai napig nem nyúltam Vista-hoz és nem is fogok az biztos! Arról nem is beszélve, hogy nem látom értelmét annak, hogy maga a rendszer felzabálja a szerencsétlen számítógépet.
De ezek után kíváncsian várom ezt a rendszert, ugyanis ha tényleg olyan "tiszta" lessz mint ahogy az a cikkben le van írva, akkor számomra egy főnyeremény lessz
Bár én írtózom az ilyen "szép" csicsás izéktől, de talán ellensúlyozza a rendszer tisztasága!Hasznos cikk mivel én eddig csak egy átkeresztelt vistára tudtam gondolni amikor meghallottam, hogy "windows 7", de most rájöttem, hogy van még remény
Szóval: Köszi a cikket
Amúgy lehet esélye ennek a rendszernek az én fapados laktokomon?

FuSi..
Celeron M370 (1.5Ghz)
512 PC2700DDR ram
S3 unichrome pro max 64MB megosztva a ramból.
-
zdanee
őstag
Nu, jatszottam egy kicsit a 6801-el. VPC-be raktam fel, ha az ottani spartai kornyezet eleg neki, elesben is mukodnie kell. Uj talcat bekapcsoltam, Aero meg ugye nincs VPC2k7-ben, igy nincsenek elonezeti kepek, amugy kenyelmes az uj talca (jol latom, hogy az ikon kijeloloszinet nem a tema, hanem az ikon uralkodo szine alapjan allapitja meg, pl. opera piros, PS3 kek?), de szerintem kicsit tul szellosre sikerultek az ikonok, valoszinuleg az erintokepernyok miatti megfontolasbol. Mindenesetre a quicklaunchot gyorsan kikapcsoltam, es kipakoltam a leggyakrabban hasznalt 6 programomat, ezzel a talca felet rogton el is vesztettem. A tovabbfejlesztes szempontjabol tanacsos lenne a lapozas helyett a regi rendszer mintajara az ikonok kozti teruletet osszebb nyomni, mert igy XGA-ban alig par program fer el, megkockaztatom kevesebb, mint a regi talcan (marmint 2 szintes talcaval, elvegre ez is olyan magas). Felpakoltam par progit is, 9 gigan a kovetkezok fertek el: alaprendszer, office2k7, PS CS2, Opera9, K-Lite Codeckpack, Nero7, utorrent, totalcmd7, winamp, flash. Az office2k7 valamiert nagyon lassan telepult, kb 1 orat szoszmotolt vele. Ja, es a Daemon Tools, es az Alcohol 120% ezt is lazan kivegzi, mint a Vistat... Meg jatszom vele, de nem hiszem, h elsodleges rendszernek egyhamar felrakom. Ha csak a kinezet kell, ugy megoldom ObjectDockkal ugyanezt...
-
Ez a Dock ez nem ugyanaz, mint XP-n a Vista Inspirat 2-nek a Rocket Dock-ja?
(Utóbbin a kép tetején van egy ilyen dokkoló egység.)Hú de nem szerettem. Nem bírtam megszokni, mindent a Dock-ra kicsinyített le, viszont ha teljes képernyőn használtam valamit, a Dock nem látszott, lévén, h kitakarta a teljes képernyős alkalmazás.
Viszont ha valamit meg akartam nyitni, nem volt ott a tálcán, csak a Dockon. Így előbb a teljes képernyős módból is ki kellett lépnem, h a Dock előkerüljön, és megnyithassak mást (is).
Én próbáltam, legalább egy hétig erőltettem, de nem jött be, letöröltem, maradtam a
"hagyományos" (
) tálcánál. Pedig sokan használják, szoktam látni másoknál.Most meg meg akarnák szünmtetni teljesen a gyorsindítással együtt?
Háttt... Remélem meghagyják egy legutolsó menüpontként, h vissza lehessen varázsolni a régi tálcát. Esetleg majd valaki ír egy kiegészítést, "a hagyományos tálca visszaállítót", torrenteken meg majd vezeti a letöltéseket..
-
ityam
őstag
nah en is felraktam a 32 bites valtozatot. most lehet hogy csak bekepzelem de tenyleg gyorsabbnak tunik a vistanal. igaz reg probaltam a vistat is mert az nagyon nem jott be mert lassunak talaltam meg drivereim sem voltak hozza.
persze ehhez sincsenek
es amit a windows interneten talalt sb live drivert meg mercury tv tuner drivert egyik sem mukodott, de a sima xps driverrel mind2 mukodik rendesen.ami azert fura mert mintha a vista alatt a hang nem mukodott voltna tokeletesen mert egy picit a melyebb hangoknal elkezdett torzitani.
most viszont ezt abszolut nem erzem.egyenlore hasznalom 30 napig teszt kedveert de nem tunik rossznak.
-
DarkByte
addikt
DOS emuláció mint olyan már nincs Vista -ban (nem összekeverendő a Win32 konzol programokkal, amelyek natív windows -os programok de konzol ablakot használnak), akárcsak 16 bites Win programok futtatása. Ugyancsak nincs már hlp fájl megjelenítő , ez utólag egy letöltéssel mondjuk javítható, Delphi pl. nálam igényli. Ezek gyanítom Windows 7 -ben sem lesznek, ha mégis kell DOS, akkor virtuális gépet lehet használni (ingyenesek: MS Virtual PC 2007, VirtualBox, régi DOS -os játékokhoz DOSBox, bár az emuláció sebessége gyenge még mindig sajnos ez utóbbinál).
-
marcias
őstag
A Diablo2 tökéletesen futott nálam Vistán.
Mellesleg,, egy bosszantó driverhiba miatt énis visszatértem XP-re, amúgy elfogadható rendszer, de nem nyújt alapvetően többet, mint egy XP, cserébe viszont állandóan b@szogatja a HDD-t. Ez a Win7 egyelőre ígéretes, sztem fogom használni.
-
DarkByte
addikt
válasz
westcoastog
üzenetére
Tesómnál hasonlóval szívtunk Vista x64 alatt, egyszerűen sehogy nem akart menni a gyári driver -el a mélynyomó. A megoldás az volt hogy az egyik olcsó X-Fi modellnek ugyanaz a hangchip az alapja mint az SE -nek és ha felrakod a driver -ét teljes körűen működik a kártya. Sajnos most nem tudok segíteni, de ha még fennáll a gondod a hétvégén megnézem mit kellett oda felpakolni. Rám is írhatsz nyugodtan ha elfelejteném.
-
zolikaDB
veterán
Ezt nem is gondoltam volna! Én arra értettem, h kell az 1GB RAM, h legyen miben tárolni a megnyitott lapokat, programokat, mert az aero onnan szedi elő, kvázi ha van egy alap procisebesség, és van hol tárolni, akkor nem gond a hírhedt aero futtatása.
A másik: volt ebből vita régebben, h sok laptopot vista capable matricával adtak el, holott nem volt képes normálisan futtatni az (sp1 nélküli) vistát. De: tkp ez akkor mit jelentett? Hogy ezen laptopok hardverei vista alatt is működni fognak, és hogy vista alá is írnak nekik drivereket??? Mert az én kis gyenge gépem ilyen, és tökéletes rajta az ultimate! Ez azt jelenti, h a win 7 mivel visszafelé kompatibilis, szépen elfuthat az ilyen vista capable gépeken? (mert pl az enyémre 1 db(!!!) drivert se kellett feltenni vista ultimate alatt, minden benne volt az sp1-ben!) -
Thusor
őstag
Örömmel olvasom, hogy végre talán a Microsoft összedob valami jó kis oprendszert... De a végleges verzió megjelenéséig biztos, hogy nem fogom még feltenni... addig marad a Vista Business SP1, illetve hamarosan SP2.
-
longjoe
csendes tag
Udv mindenkinek.
Cikket elolvasva van egy olyan érzésem,hogy ez is öngol lesz a Windows-nak.
Értem ez alatt csak a Vistával lesz kompatibilis és nem az XP-vel,már pedig emiat sokan,nagyon sokan nem váltotak,illetve vissza tértek az XP-re.A driverek csak egydolog,de a softwarekkel amit XP-in megvoltak azokkal mi lesz?????? -
FÖNÖK
tag
a tálca automatikus erelytését be lehet állítani vagy folyamatosn nézni kell a szép új tálcát?
ha pl a háttérben fut 4-5 program és nem szeretném látni az ablakaikat akkor ledobhatom az új tálcára?
van valamilyen klasszikus puritán kezelői felület? (csak azért kérdezem mert mikor kevés ramom volt xp alatt háttérkép helyett szin volt beállítva,árnyákolás stb. levéve és úgy még elfutkározott.) -
janos666
nagyúr
A tanulság az, hogy nem fölösen zabálja a RAM-ot, hanem a fölös RAM-ot tölti meg valamivel, amit ő hasznosnak hisz. De nem fél kilapozni minden szart, ha elindítasz valami memóriaigényes alkalmazást.
Nekem már az M1 is biztató volt, ezt a buildet lehúztam de még nem raktam fel, megvárom inkább a beta-t.
-
DarkGubi
aktív tag
Némi információ a Win7 ram fogyasztásáról:
Mikor virtuálisan futtattam a Win7-et, akkor 640 MB ramot adtam neki és ekkor csak 300 MB ramot fogyasztott. 300 MB. Nem rossz.
Mikor felraktam a laptopomra 3 GB ram-ból kb. 700 MB-ot zabál.
A Superfetch kikapcsolása után 1.2 GB-ot. Ennél a pontnál ugyanannyit használ mint a Vista.
Mindenki szűrje le a tanulságot... -
Üdv! Én a win 7-ben bízom mert xp óta nem sikerült jó syst ősszegányolni a mikrónak. Bízom abba h lesz olyan jó mint a win 98 vagy az XP!
Mégvalami! 2giga rammal csak elmegy majd!

-
westcoastog
veterán
nofene mindkét féle hozászólásomat elkütte

-
westcoastog
veterán
hangkarihoz valakinek drájvöje nincsen ??
átkozott creative , gondolhatnának a régebbi karik tulajaira is nemtudom meddig tartana normálsi drivert írni rájuk... vista alatt ecerűen nemtom megazólaltatni a mélynomót pedig a creative oldalról volt a driver.. -
westcoastog
veterán
hangkarihoz valakinek drájvöje nincsen ??
átkozott creative megveszem 7000 forintért (1éve) a sb audigy value se hangkarit és a bolondjuk mégcsak nomrális supportot se ad a termékeihez
vista alatt egyszerűen lehetetlen volt megszólaltatni a mélynomót 
írnának már egy normális drivert és foglalkoznának az ügyfelekkel is nemcska a pénz pénz pénz...

-
DarkGubi
aktív tag
válasz
westcoastog
üzenetére
Én szivesen játszanék a Wormsel de nem tudok. Se XP alatt, se Vista alatt és Win7 alatt sem.
Átkozott Intel GMA X3100
-
westcoastog
veterán
hát nem wormsel játszanék én ám
bár szeretem aztis 
-
Typhoon47
senior tag
grat, hasznos , tartalmas cikkecske lett eme

-
blokad
senior tag
válasz
westcoastog
üzenetére
Hangkártyával, nemhiszem hogy gázlesz, de nem 100%, hogy működni fog szvsz. Játékot, szerintem nemkell erőltetni bár kitudja a Worms armageddon az működik
. szerintem próba cseresznye és majd meglátod. -
westcoastog
veterán
azt szeretném még kérdezni hogy ezt a win7 betat- hoszabb használatra megérné feltenni?? legfőképpen játszok... netezek...zene stb, viszotn ha érdemes is akkro anyit kérdeznék még hogy valaki próbálta e Soundblaster audigy value SE hangkarival használni?
mert ami driver volt visztához nálam kaki volt emrt kipróbáltam 64 és 32 bites vistán
és hát a mélynyomót istennek sem tudtam megszóólaltatni akármit játszottam le...
esetleg ha valakinek van vista 64 alá ehhez a hangkarihoz jó driver az szólhatna... -
Nokia BáRó
csendes tag
Már én is alig várom!

-
blokad
senior tag
válasz
Meglivorn
üzenetére
Szerény véleményem szerint az új tálca nem vesz el többet, mint egy régi kétsoros. És ez pl. engem nem zavar pedig én notebookot használok. itt egy kép, kb mennyit vesz el. Fekete sáv a 19" lcd miatt van. Kattints ide a képért
Mod.: A helyüket itt is lehet cserélni "huzogatni"
cd 2 ghz és 1791 MB RAM (mert a videokari integrált, különben 2 GB)-os fu-si amilo li 1718 gépemen ez is gyors, csak kis idő mig restart után sszszedi magát, de az nem gond, úgyis, csak sleepelni szoktam.
-
Meglivorn
aktív tag
Hmm... ez az új tálca borzasztóan nem tetszik. A "megnyitott ablakok" rendezése, huzogatása tényleg nagyon hiányzik, de ezak a bazi ikonok igen rondán festenek (a magam részéről a több soros taskbart is utálom, ez így pedig erős monitor-hely pazarlás).
Inkább foglalkoznának azzal, hogy ha jól látom, az aero felület szinsémája még mindig nem teljes (az ablak kerete ugyan szinezhető, de a többi GUI elem fixen ugyanaz a kék ami szerintem kifejezetten gáz).
Részemről amúgy semmi bajom a vizslával. Igaz, jelenleg egy 4 giga ramos, 2,66os c2d gépen használom, de villámgyors. Egyetlen bajom a bootolás (azaz hogy a közepén hosszú tízmásodpercekre mintha lefagyna a gép, csak fekete képernő és semmi) de szerencsére azt csak havonta egyszer teszem meg, fontosabb rendszerfrissítés után, a "kikapcsolás" hibernálja a gépet. És az XP hibernálásával szemben ez gyors, tiszta, száraz érzés...

-
blokad
senior tag
Szép írás grat. És köszi a pü-s dolgot, sikerült
Az új tálca a hackeléssel bejött és szerintem nagyon fasza lesz. -
_ak_
addikt
Gondoltam én is kipróbálom a 6801-es buildet, annak is a 64-bites változatát. Egy msi pr-210es lapira dobtam fel.
Az első (számomra) lényeges változás az volt, h atheros 5007ag wifim egyből használható volt. Ennek örömére le is szedtem a laphoz tartozó chipset drivert. Bár a telepítő szerint minden rendben lezajlott, de egy figyelmeztető buborék szerint az amd pci ide controller telepítése nem sikerült. Restart után többé nem sikerült feléleszteni a rendszert. win helyett egyből a helyreállító konzolja jött be, miszerint nem sikerült betölteni a windowst, de most megpróbálja helyre állítani. Egy elég hosszadalmas várakozás és restart után, visszatértem ide, de újrapróbálkozás helyett már csak a kikapcsolást lehetett választani. Megpróbáltam a legutolsó helyes konfigurációt is betölteni, de azzal sem jártam sikerrel.Reinstall után ezt megint reprodukáltam.
(8.10-es driverrel próbálkoztam)2ik reinstall után, kihagytam a chipset drivert és csak a vga-t telepítettem, azzal semmi gond nem volt már.
Ezután csináltam egy image backup-ot, de szomorúan tapasztaltam, h az összes rendszer partíciót beleveszi a mentésbe, ha akarom, ha nem, így most duplán le van mentve a vistám és rövidebb vagyok 30gbal. (btw miért nem elérhető a vistás partíció w7 alól?)
Jött az Upek driver, amit hiába telepítettem, addig nem tudott mit kezdeni vele, amíg manuálisan nem telepítettem a drivert hozzá. Persze ez nem nagy gond, csak nem értettem, h miért van, ezt leszámítva a szoftver működik.
Synaptics driver telepítése után a touchpad beállításit nem tudtam, csak a vezérlőpultból előcsalogatni. (restart után bejön egy ablak ami felkínálja, h elvisz az egér beállításokhoz, de ott nem jelent meg a synaptics setting, mint máskor, 2ik restart után sem találtam ott, de amikor a vezérlőpultból indítottam az egér beállításokat, akkor már ott volt és be is tudtam állítani a megszokott kiosztást).
A rendszert amúgy nem érzem overall gyorsabbnak, mint a vistát, hozzá teszem, h egyszer nem mértem még a boot időt stopperrel, annyira nem is érdekel és a vistával sincs semmi sebesség problémám. A bootban is inkább a startup programok veszik el az időt. Az új tálca tetszik, de a guiról és amúgy az egészről szvsz igen korai vélekedni, hisz még egy pre-beta cuccról van szó.
Ja és igen. Nem értem, h egyesek, h tudták 10gbos partícióra telepíteni, nekem 14gbban szabta meg a minimumot, és a ram kezelésben sem vettem észre változást (mármint restart után ugyan úgy ~40%-ot lefoglal).
Szép-szép, meglepően stabil, de valahogy nincs kedvem tovább játszani vele, mint anno a vistával. Szerintem megvárom a véglegest, addig is jöhet a beta sp2.

-
MZsoltee
veterán
Honnan lehet jelenleg beszerezni a win7et kipróbálásra?
-
Dave™
nagyúr
Nagyon korrekt már most is az új tálca, hátha még minden fícsör elérhető lesz. A sebességre momentán egy rossz szó sem lehet, főleg, hogy ez az ultimate verzió, ami a legerőforrásigényesebb
Na, ezt jól megcsinálták
-
Cathulhu
addikt
válasz
origamihl
üzenetére
Az XP-ben is az az első, hogy az azonos dolgok csoportosítását kikapcsolom, mert szeretem látni miből mennyi fut és épp mit csinál. Pl. 3 messenger/skype partner közül éppen melyik üzen, a két explorer ablak közül melyik, milyen oldalra mutat, total commanderek közül melyik épp mit csinál, és millió ilyen apróság. Lehet hülyén hangzik, de ezek nálam vízválasztók, és emiatt képes vagyok lemondani az új windows minden egyéb előnyéről...
-
Raymond
titán
Hat nem tudom, nalam nincs gond a Vista 64 SP1-el. Ket hete raktam fel az XP SP3 helyett amit le kellett szednem, ha nincs az a bibi akkor meg most is azt hasznalnam ami a W7 ki nem jon. De ez lett es nem latok problemat. Egy drivert kellett csak letolteni es telepiteni - az X-Fi drivert. Minden mast felismert. Az interface nem tunik lomhanak, pedig hagytam az alap Aero beallitast.
-
DarkGubi
aktív tag
Sikerült nekem is behoznom az új tálca felületet.
Naaaagyon jól néz ki!
És találtam még egy hibát:
A Personalization (személyre szabás) nem működik rendesen, pedig mikor felraktam a Win7-et még működött. LINK A KÉPHEZ -
For357y
aktív tag
Milyen Notebookod van? Csak mret az enyémhez sem adtak XP-s drivereket, és a honlapon se voltak fenn, de kis keresgéléssel, minden hardverelemhez össze lehet szedni az xp-s drivereket. Most is Xp-m van.

Egyébként, asztali gépen sokáig használtam a Vistát, és nagyon szerettem. stabil volt és gyors.

-
Cathulhu
addikt
"nem lesz „klasszikus tálca”"
Ez komoly? Ezzel vágták el magukat nálam, remélem lesz valami népharag, aminek engedve, ha másnem, opcióként beleteszik...
-
edipqe
senior tag
"A végleges verziónak tökéletesen futnia kell egy netbookon."
a sima pista is fut egy átlagos 125k-s notin. pl Toshiba l300-129.
a cikk tetszik! még sok ilyet!

-
Dave™
nagyúr
Tényleg nagyon gyors lett, még egy 1,6 Pentium M/1G/GMA900-on is hasít. Ez pedig még egy hajszálnyival gyengébb is egy netbooknál. Amit hiányolok (az új tálcán kívül, de ez csak idő kérdése ugye) a ribbon módnál a fülek gazdaságosabb kihasználását, pl. wordpadban és paintben ha új filet nyitok akkor fülként jelenjen meg, mint a webböngészőkben, ill. a Lotus Symphony-ban. Minden ribbonos alkalmazásban megoldható lenne, egyedül az office-nál lehetnének gondok a sok fícsör fül miatt.
-
Treb
tag
Grat! Jó cikk!!

-
cucka
addikt
Nem dual core, de jobb, mint a celeron! Nem nagyon értettem.
Az atom teljesítménye azonos órajelen nagyon messze elmarad bármilyen core alapú procitól (igen, celerontól is). 1.6-os atom teljesítménye kb. az 1.3-as pentium m-hez hasonlítható, ami már 3-4 éve sem számított valami hűde erősnek..
Jó, a vidkártya wddm-es kell, h legyen, ez az alap, meg talán a 128 MB memória, de fontos, h tudja az aero a lapokat vhol tárolni, és ide kell a 1 GB+ RAM!
GMA950-hez van wddm meghajtó, ezen kívül aero alatt emlékeim szerint 16 mega ramot foglalt le magának, tehát csak emiatt nem létszükséglet az a plusz memória. (Egyáltalán, ma mindenhol, ahol a minimális videókártya követelményről van szó, csak a memória méretét írják, ami nagyon félrevezető, mert ugye az fx5200-ból is volt 256 megás verzió meg a 8800gt-ből is, a teljesítmény különbség mondjuk érzésre olyan százszoros) -
Hakuoro
aktív tag
-
origamihl
csendes tag
Érdekes, eddig nem mentek az ie-s fülek külön előnézeti képen. Mostmár mennek.
-
zolikaDB
veterán
Háááát, bár nem eee topic, de!
Igen, a proci lassú, igaz az atomra azt mondják, h több szálon képes a folyamatokat futtatni, v mi! Nem dual core, de jobb, mint a celeron! Nem nagyon értettem.
Alapból a vidkártya sebessége is fos, úh mindegy mekkora a memória.
Azt viszont nem tudom, h hány MHz-es RAM-ot tud lekezelni, de nekem úgy tűnik, h az aerónál inkább ez számít. Jó, a vidkártya wddm-es kell, h legyen, ez az alap, meg talán a 128 MB memória, de fontos, h tudja az aero a lapokat vhol tárolni, és ide kell a 1 GB+ RAM!
Jól gondolom??
Mert mint mondottam, az én gépem is elavult, mégis szépen viszi a vistát!
-
cucka
addikt
Apropó netbook: tkp ezek a gépek nagyon gyengék... Mert pl egy eee pc-ben egy celeron szintű proci és a RAM mellett (ami jó nagy is lehet) a VGA szinte semmire nem elég, hisz egy intel 945 olyan 32 MB-ot tud... Mégis menni fog rajta a win 7?
Hogy van ez?
Netbooknál a brutálisan lassú processzor, kevés memória és lassú vinyó szerencsétlen kombinációja áll fenn. Az intel 945 talán 224 mega videómemóriát tud kezelni, de ha 2 gigát tudna, akkor is ugyanilyen lassú lenne. Egyébként aero felületet gond nélkül elviszi, pedig annak idején rémisztgették a népet, hogy milyen komoly videókártya kell majd neki. -
zolikaDB
veterán
Én pár napja váltottam vistára! A gépem elég gyenge, de mégis gyorsabbnak tűnik az ultimate sp1, mint az XP sp2! (Toshiba laptop, 1.46 cerka, ati xpress 200m 128 MB, 1 GB RAM)
Erre már letölthető a win 7! De ez is és a vista is build 6801, nem?!
Apropó netbook: tkp ezek a gépek nagyon gyengék... Mert pl egy eee pc-ben egy celeron szintű proci és a RAM mellett (ami jó nagy is lehet) a VGA szinte semmire nem elég, hisz egy intel 945 olyan 32 MB-ot tud... Mégis menni fog rajta a win 7?
Hogy van ez? A vistánál rémítgették a népet, h kell a dual core meg a 4 giga RAM! Itt meg...U.i.: a cikk nagyon jó!
-
origamihl
csendes tag
A peak és a nagy előnézet még nem megy és a jumplistek még egy nyíllal hozhatók elő, de elég pofás így is.

Az új fülek sem jelennek meg külön előnézeti képen. Beállításoknál érdemes bekapcsolni a groupingot always groupra.
-
origamihl
csendes tag
Hopsziii. Megtudtam, hogy lehet beállítani egy picit korbábbi változatát a tálcának. Csinálok egy visszaállítási pontot, kipróbálom és linkelem az oldalt amin fenn van.
-
origamihl
csendes tag
Paintben eddig én nagyon sokszor használtam olyan dolgokat, amik menüsorból voltak elérhető, pl. forgatás vagy átméretezés. Mivel ezek is átkerültek a ribbonra, ezért számomra nagyságrendekkel gyorsabb.Végülis minden szem elé kerül, még copy, cut, paste gombok is vannak. Gyorsabb.
A calc is megújult. WPF effecteket kapott az is, illetve egyéb mindennapos funkciókat, mint gépjármű fogyasztás számoló, vagy kamat számítás. Az utóbbinál megadod a kamatot, futamidőt, kezdő letétet és már dobja is a végét. De emellett rengeteg SI mértéket is képes már átváltani.
-
Konflikt
addikt
Mond csak, ez az uj felultu paint sebessegben hogy viszonyul a hagyomanyoshoz? Nem mar nekem az egyetlen gyors ms-es alkalmazast is kinyirjak
(persze a calc-on kivul) -
-
DarkGubi
aktív tag
Én is feltettem a laptopomra (Acer Aspire 5315) és hamar meglepődtem, hogy MINDEN drivert felismert.
Nekem eddig csak 1 kékhalálom volt, az is az update-en levő videokártya driver miatt.
Eddig 2 programban találtam kompatibilitási problémákat:
Total Commander 7.04: A füleket bezárás után nem, vagy hiányosan jegyzi meg.
Winamp 5.541: A billentyűparancsokat nem tudtam engedélyezni rendesen, idővel sikerült, de valami furcsa hiba keletkezett...
Amúgy mindkét program működik.
Meg persze apróbb hibákat találok itt-ott, de nem vészes.
Nekem nagyon tetszik már most a Win7, fantasztikus mind gyorsaságban, mind használhatóságban.
Ha netán valaki XP vagy Vista mellé szeretné felrakni, ajánlom a Vista Boot Pro programot, azzal meg lehet oldani, hogy a 2 rendszer egymás mellett fusson, ugyanis a Win7 nem ismerte fel nekem a mellette lévő Vistát. (Még nem barátok
) -
origamihl
csendes tag
Köszönöm az elgépelésekről a felvilágosításokat. Ha találtok még nyugodtan szóljatok, ezeket javítottam.
Válaszok
Fönök
Tudtommal még benne van a klasszikus kinézet, de mivel az új ribbonos felülettel ronda és az új tálca bőven túlmutat a klasszikus start menü lehetőségein, ezért állítólag ki fogják írtani és csak ez lesz, amit majd használhatunk. Emellett megígérték, hogy próbálják vmivel helyettesíteni, ugyanis a kontrasztos, fekete hátteres megoldások gyengénlátóknak erre a skinre épültek.
Vally
Tudod én használtam OS X -et is, meg is voltam vele elégedve. Azonban úgy érzem amit mondasz kb. olyan most, mint amit az egyik riporter mondott a multitouchról, amiről mellesleg azért nem írtam, mert már amúgy is sokat beszéltek róla. Szerinte az tök ua., mint ami az iPhoneban van. Szerintem meg enyhén tólmutat egy 3D -s tervezőben kézzel úgymond kinyújtani a model részeit ( az autodesknél készül épp egy ilyen ), mint Safariban a mobilon pötyögni a weboldalakon meg gögetgetni. A dock meg, hát nem tudom. Szerintem az,hogy ezentúl ikonok vannak a szokásos téglalapok helyett,még nem jelenti azt, hogy ez olyan mint a dock. Vagy valaki szerint itt bármi hasonlít a dockra az ikonokon kívül? Szerintem semmi. Tehát ha csinálok egy sörösüveg alakú villanyizót az ugyan azt az élmény adja, mintha egy üveg Sopronival próbálnék világítani? Mert sztm kb. ennyi hasonlóság van benne.
Mellesleg ami sajnos kimaradt, mert elfelejtettem !
Natív divX - Xvid lejátszás, h264 dekódolás, aac. Natív képfájl kiírás cd-re, dvd-re. Virtual hard drive !

Ezt pedig érdemes megnézni
[L:http://channel9.msdn.com/pdc2008/KYN02/][/L]
-
törölt tag
Nekem semmi gondom nem volt a Vistara valo atallassal - merthogy eszem agaban sem volt atallni
Tök mindegy hogy milyen op.rendszeren futnak a programjaim, lenyeg hogy stabil legyen, megtalaljam amit keresek, es maga a rendszer legyen kvazi hatterben. Nem op.rendszert hanem azon futo programokat akarok hasznalni... -
FÖNÖK
tag
hi
szép és hasznos újítások.
hamár klaszikus tálca nincs mert nehéz lehet megoldani.
lesz klasszikus startmenü és klaszikus kezelői felület vagy kötelezően marad ez a szépség? -
jimmy399
senior tag
Hello!
Jó írás!"Továbbra is betehetjük ide kedvence mappáinkat" - ebben a kedvence helyett kedvenc lesz a megfelelő szó

-
bela5
senior tag
Grat a cikkhez 
-
twollah
nagyúr
"ramaining" nem inkabb remaining?
-
LJ.
tag
Énis is azt használnék ha lehetne szerezni drivert a notebookomhoz xp alá és támogtná a gyártó az xp-t is nem csak visztát... Nemszeretjük a visztát, de ez az win7 talán már jobb lesz.. Reménykedjünk!
A szerzőnek:
A cikk nekem tetszik, jólmegírt dolog.
Viszont találtam egy elgépelést:
"Emellett a Vista rajta sem volt épp rózsás." - ez nem rajtja akart lenni?
-
Levin01
őstag
Haverom most fejlesztett 4gigára és SP1-es, 64bites Vistát nyúzza, álllítólag megelégedéssel.
Én egyszer próbáltam ki a 32bites Vistát még az SP1 megjelenése előtt és totális tragédia volt az egész.
Jelenleg SP3-as XP-t használok és maga az álom sebesség és stabilitás terén is.

-
fatal`
titán
Nekem a Vistaval sincs problémám, most is az van fent, ki fogom próbálni ezt is

-
origamihl
csendes tag
Barátnőmnek próbáltam a régi athlon xp-s gépén. Száguld. Ezzel nem túlzok. Tényleg igen kielégítő teljesítményt nyújt rajta, pedig csak 1 giga ram van benne. Az is csak 333 mhz-en megy. A biztonság kedvéért szedj le minden nagyon szükséges drivert, ethernet vezértlőt, ilyesmit. Simán menni fog.
Ami a ui.-t illeti, valóban sokat fog még változni, de mindez jó felé mutat és elmondásuk szerint ezt az új tálcát mindenkép megtartják,mert nagyon büszkék rá és szerintük jelentős előrelépés.
Úgy gondolom érdemes volt átcipelni a bandát az office-os részlegtől, mert dizájnban és megbízhatóságban egyaránt magas mércét állítottak az officeban is és úgy tűnik, itt is arra törekednek.
Mellesleg érdekes, hogy amíg a Vistánál mindent beépítettek a rendszerbe, akkor is ha kész sem volt, addig itt csak a teljesen kész minimális buggal bíró cuccot rakták bele a milestoneokba, emellett minden milestonnál kritérium volt a stabilitás ! Ezért nincs béta érzése az embernek még ennél a prebétánál sem. Úgy tűnik nagyon nagy átszervezések voltak a Microsoftnál a Vista hideg fogadtatása óta.
-
Geller72
veterán
Nagyon nem bánnám, ha összekalapálnának valamit, mert a csúfos kudarca miatt (velem együtt) jó néhány embernek kimaradt a vista az életéből. Nem semmi, hogy 2001 óta tartja magát az XP. És nem is véletlen. Asszem az origón van egy felmérés, hogy használ e még valaki XP-t. Szerintem maguk is meglepődnek, mert akárhányezer szavazat után az állá 84% az XP javára..a maradék 16% -on osztozik a többi.
Üdv:
Geller -
h_rowley
tag
Sztem ez az op. rendszer lesz a köv XP ami után 8 évvel is kitartanak az emberek, persze ha minden beigazolódik ahogy azt megígérték a fejesek, ja és sztem klassz h már egy netbook-on is elfog szaladgálni.. ez bátorítást adott h a régi konfigomon is próbát tegyek majd vele
Sempron 3000+, 1GB ram, GF 6600 256mb 

Régi alaplapom még az AGP korszak nagy tagja, szerintetek támogatni fogja driver telepítések nélkül is vagy szedjek le hozzá mindent a biztonság kedvéért?
-
Chapell
aktív tag
-
diegho
nagyúr
szia
jó írás. Vistával eddig mindig csak bajom volt egyszer sem maradt fent pár óránál tovább. Ez a verzió jelenleg szabadon letölthető és használható? Mert akkor lehet kipróbálom milyen.
-
bzoley
veterán
Nincs már mail, movie maker és még egy pár dolog, ezek helyét a tetszőleges letölthető Live suite tagjai fogják pótolni.
Idáig a Mail-t, előtte OE-t használtam, nekem arra, amire kellett, elég volt. Ezzel a lépéssel elérték, hogy keressek egy mások szerint használhatóbbat. Nem szeretem az agyonkomplikált csomagokat, még darabokban sem. -
h_rowley
tag
mikorra lehet várni azt az új tálcás build-et arról valami infó?
-
h_rowley
tag
Azt szeretném kérdezni, h az új tálca van-e már ebben a buildben, vagy még a régi de már az új windowsnak megfelelő gyorsaságú ablakkezeléssel?
-
origamihl
csendes tag
Library javítva ! Köszi ! Elütéseket most keresem épp

-
origamihl
csendes tag
Képeket azonnal javítom ! Jó olvasgatást !
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Tőzsde és gazdaság
- ASUS notebook topic
- Amit látnod kell 80’ – 90’ évek, egész estét betöltő mozi filmjei.
- Óra topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- OnePlus: Settle Down, nem megyünk sehova
- TCL LCD és LED TV-k
- Metal topik
- Nem lát hasznot az AI-ból a cégvezetők többsége
- További aktív témák...
- Akko, Gateron, Haimu x Geon kapcsolók
- Szép! Lenovo ThinkPad X1 Yoga G6 x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -50% i5-1135G7 16/256 +Toll
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra 256 GB újszerű állapot
- GamerPC RX 9070/7700X/32GB DDR5/1TB M2
- Szép! Lenovo ThinkPad X1 Yoga G6 x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -50% i5-1135G7 16/256 +Toll
- Nintendo Switch Dock Set /// Számla + Garancia
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Zalman T3 Plus DeepCool 400W
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Alienware 17r4 olvass
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

persze ezen nem lepődtem meg, azonban minden más, ismétlem, MINDEN tökéletesen működik, megy, elindult, minden megmaradt, és a rendszer stabil. Éljen.

Ámen
WIFI- m nem működik, mert először a WPA-PSK titkosításos routert túl fejlettnek találta a vevőmnek, amivel XP- n és Vistán is gond nélkül használtam, erre itt pampog. Aztán routerben átraktam WPA- ra és már látja, tud csatlakozni hozzá, de a jelszót már nem lehet beírni, sehol, de tényleg. Kerestem Device Manager- ben, Properties- ben, mindenhol, de nem lehet beírni a kulcsot
Köszi előre is! Ja, és a Win7 nem is ismerte fel a 2005- ös D-Link DWL-G520+ 54Mbps wifi kártyámat. Elő kellett venni a telepítő CD- t, és telepíteni, mint az XP- n. Vistán felismerte, szóval kell még ennek fejlődnie, bár ez csak egy példa a sok közül, gondolom nem jellemző az ilyen jellegű probléma. Még egyszer köszi, aki tud segíteni