Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- droidic: [Memory Leak] Az agy defragmentálása
- sziku69: Szólánc.
- Kolondrum: Oneplus 13 vagy IQOO 13 vagy Oppo Find X8 PRO
- N€T0X|N: 4070 Super -> 5070ti
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- MasterDeeJay: Harc a DDR5 árak ellen
Új hozzászólás Aktív témák
-
zoli62
addikt
válasz
Namelesske
üzenetére
A memóriakezelés mindig is összetett kérdés volt mind Windows, mind linux alatt. Egyébként ebben szerintem már a W8 is nagyot fejlődött a W7-hez képest. Linuy Mintnél például pont a kevés memóriával rendelkező régebbi gépekhez ajánlják a swap csökkentését a gyorsabb működés miatt, de ez nem feltétlenül segíthet ebben, lehet, hogy pont azért okoz fagyást, mert a böngészők különböző bövítményeinek "éhsége" miatt a rendszer vészesen kifogy a még használható RAM-ból. Ez tipikusan a melyik ujjamat harapjam meg szindróma.
-
törölt tag
válasz
Namelesske
üzenetére
Ugyanazon gépen 4GB RAM-ból a Windows 7 rendszerre elhasznál 6-700 MB-ot, ezen felül van a cache és a többi; Debian Jessie meg elhasznál 200 MB-ot, és ezen felül van a cache és a többi. Akkor most, ugye, azért csak a Windows 7 mint OS, mint rendszer használ 3-3,5-szer annyit? Tehát ha (még alapesetben otthoni felhasználásnál is) a rendszer memóriafoglalásáról van szó, akkor erről a 3-3,5-szeres használatról, nem arról, hogy a programok használatához hogy osztja a memóriát.
-
válasz
Namelesske
üzenetére
A kihasználatlant

@Kurta9999 : Nekem a Win8.1 a céges vason 4GB RAM mellett olyat művel swap nélkül, hogy random összedőlnek programok (érdekes módon az Outlook sosem, a Lync sosem, mindig a Firelfranc meg a Rawtherapee
) 8GB swap nélkül frankó, 6GB swap nélkül elfogadható. Ha be van nyomva a swap, folymatosan reszeli a winyót 4GB-al. -
FLATRONW
őstag
válasz
Namelesske
üzenetére
Nálam pl. teljesen meghülyült a Windows indítása 16 GB memória mellett, hogyha ki volt kapcsolva a lapozófájl. Ezért én is beállítottam egy 16-256 MB tartományú lapozófájlt, azóta minden rendben van.
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok : (12.13.)
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most Ünnepi áron! :)
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Több darab! MacBook Pro 16" M1 32GB RAM 27%-os áfás számla
- Urvolax vezeték nélküli tolatókamera és kijelző / 12 hó jótállás
- Dell Latitude 5320 - hibás kijelzők - i5 1135G7 ,16GB RAM, SSD, jó akku, számla
- BESZÁMÍTÁS! MSI B460M 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600XT 8GB Rampage SHIVA Cooler Master 650W
- Intel Core i5 4440 4mag 4szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

) 8GB swap nélkül frankó, 6GB swap nélkül elfogadható. Ha be van nyomva a swap, folymatosan reszeli a winyót 4GB-al.