Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- bambano: Bambanő háza tája
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
olajbogyo
aktív tag
Sziasztok!
Egy kis segítő tanács jól jönne.......szeretnék egy Wacom rajztáblát venni. Azt kérdezném meg tőletek,hogy egy egyszerű sima amatőr kezdőnek( már ami a rajzolást illeti) melyiket kellene megvennie,amivel elég jól ellenék. Gondolok itt a képszerkesztésre elsősorban. Kezdésnek nem adnék érte vagyonokat,de ha bejön akkor akár az is szóba jöhet. Most ismerkedem a Photoshoppal,és többen ajánlották,hogy szerezzek be egy rajztáblát hozzá.
-
Eléggé ritka már az olyan hardver , amihez nincs támogatás... Hogy gyári, vagy nem gyári, az amúgy mindegy, ha működik a cuc. Valójában mi a topicokban csak azokkal az esetekkel találkozunk, amikor valami nem működik, de azzal nem, amikor "bedugtam, működött".
Mondjuk pont a VGA driverek azok, amik nekem eddig általában működtek.Ha meg valami nem működik, akkor okos ember segítséget kér. Azzal már nem nekünk kell mit kezdeni, hogy a legtöbben képtelenk gúglizni, vagy értelmezni, amit olvasnak. Mondjuk ez megvan úgy is, hogy az egyszer user windóz alatt sem fog tudni drivert telepíteni, még akkor sem, ha az cd-n van.
-
saja
csendes tag
Lehet. Én is mindig úgy használom.
Csak utána letörlöd - mondjuk egy papírkéztörlővel - ha maszatos lesz.hcl: Valóban sokszor egyszerűbb egy-egy hardware "telepítése" linux alatt (pl. kernel szinten támogatja, bedugod, oszt működik).
Ellenben nagyon ritka, amikor van megfelelő hivatalos támogatás a gyártótól (pl. ralink
, nvidia
). Az egyszerű emberek többsége nem fogja azt lesni, melyiknek jó a támogatása a saját rendszeréhez, hogy ne kelljen időt szánni a driver fordítgatásra. Sőt, az egyszerű emberek még azt se tuják, mi az a konzol, meg kernel verzió.
Neki van az ubuntu, látja a zasztalt, használható menü, valami szoftver-center nevű izé, amivel lehet programokat telepíteni, vásárolni (aztán aki látott már hasonlót, eszébe jut: ja, hogy ez hasonló az ilyen appstore, meg android markethez).Én szerencsésnek mondhatom magam, mert annak idején volt egy
lököttszámtech zseni osztálytársam, aki Sarge-dzsal kezdte még 2005-ben és később segített telepíteni egy lenny-t. Na akkor még én sem nagyon voltam tisztában, mijaz, hogy konzol meg kernel
. De ő elmondott nekem mindent.

-
cer
tag
Júúj.... végre hogy van ilyen téma...

Érdekelne, lehet úgy rajzolni - szerkeszteni rajta, hogy a kezed nem a levegőben van, hanem rajta a táblán?
-
V.Stryker
nagyúr
Upp neki!
Ha valakit felizgatott volna a dolog, akkor az összes wacom termékből tudok szerezni. Priviben többet.
-
válasz
szaszayanou
üzenetére
Jó, akkor -y
De nem mindig kérdez amúgy.Ma kellett melóhelyen egy gépet driverezni. Vakarhatam le a Dell oldaláról külön a cuccokat + persze egyenként feltenni.
-
szaszayanou
aktív tag
beírod terminálba, hogy apt-get install vlc gwenview skype gimp , és 0 interakcióval feltesz 4 programot
-y kapcsolót kihagytad

Egyébként tényleg sokkal kényelmesebb a szoftvertárolós megoldás, mint egyesével vadászni a telepítőket netről. Főleg ha ismerős megkér, hogy rakjam már újra a gépét, akkor tudom értékelni ezt.
-
A cikkben pont az szerepel, hogy a legtöbb kernellel bedugta, és ment...

Amúgy a telepítés hogyan időigényesebb?
- letöltöd a programot, elindítod a telepítőt, csík, next, csík, next, next, csík, finish
- elindítod a szoftverközpontot, katt, katt, katt (3 program kijelölve), katt hogy telepítse, csík, kész
- beírod terminálba, hogy apt-get install vlc gwenview skype gimp , és 0 interakcióval feltesz 4 programot
Ha meg azt veszed, hogy egyszer esetleg fordítani kell, akkor oké, egyszer időigényesebb, de a Linux nem szemeteli magát tele, nincsenek parajelenségek egy idő után, stb - évekig jó lesz, és máris nem megy el időd azzal, hogy újratelepítgeted.
@kpityu2 :
2 éve
Ennyi idő alatt nagyon sok minden változik.
Pl. amit tavaly próbáltam alatta videovágó progit, és akkor még használhatatlanul instabil volt, mára már stabil, szépen működik. -
kpityu2
addikt
Két éve próbáltam Ubuntuhoz illeszteni egy ilyen táblát. Csak mazochistáknak ajánlott.
-
-
Zsír, jó cikk!

-
lapa
veterán
jó cucc. thinkpad szubnotikhoz nem hivatalosan árulnak wacomos affs panelt. mondjuk az én tervem is az volt, hogy azt külön, rajztáblának, de van akinek be van építve az x201-be.
-
Én AutoCAD V12-vel (nem 2012) is használtam már tabletet '99-ben, nem hiszem, hogy 2005-re kiszedték volna.
-
Lenry
félisten
gyors kérdés: nem miniUSB-s a csatlakozója a táblának?
microUSB, ami a telefonokba megy, a mini egy picit nagyobb, és kb trapéz alakúcsak mert, amiket eddig láttam Wacomok, az mind miniUSB-s volt.
ettől eltekintve jó és hasznos cikk, köszönjük

-
BatchMan
senior tag
No, végre nem egy androidos telefon.
Tudtommal az acad minden verziója támogatja a tábla használatát, így a 2005-nek is kellene. Én valamikor még a 2002-nél hagytam abba, de 10-estől minden verziót táblával használtam. (Lásd acad.mnu)A végén a képek nagyon beszédesre sikerültek. Jól demonstrálja milyen különbséget lehet elérni egy sima egérhez képest.
Köszönjük a cikket!
Új hozzászólás Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3951, 100% Akkumulátor
- AKCIÓ! DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2680v4 (28c/56t, 2.4/3.3GHz), 128GB RAM, 1G, áfás
- Apple iPhone 14 Pro 128GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- RAKTÁRKISÖPRÉS! Eladó szerverek!
- Apple iPhone 12 Pro / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

). Az egyszerű emberek többsége nem fogja azt lesni, melyiknek jó a támogatása a saját rendszeréhez, hogy ne kelljen időt szánni a driver fordítgatásra. Sőt, az egyszerű emberek még azt se tuják, mi az a konzol, meg kernel verzió.
. De ő elmondott nekem mindent.