Hirdetés

2019. február 16., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) wody21


wody21
(fanatikus tag)

Köszönjük! (egy k240 sextett tulaj' : ) )

[ Szerkesztve ]

(#2) schawo válasza wody21 (#1) üzenetére


schawo
(Jómunkásember)

Köszi az írást!

Hát igen, ez elég nehezen emészthető hangzásvilág.

Nálam itt bukott meg: "Szeretem, ha az ének, a vokál semmilyen hozzáadást, melegséget nem hordoz magában." Egy ilyen semleges fülesbe legalább egy kis középszínezés elférhetne :)
Meg itt: "- Soha nem hallottam sziszegősséget a zenémben, nem tudom miről van szó… Egyáltalán mi okoz ilyet?" Bár ez nem olyan tragédia, ezzel együtt tudnék élni.

Vélemény az említett K601-hez képest? Mégis hova lehet tenni ezeket egy normál teljes fejhallgatókhoz képest. 10k fölötti füldugóm csak K370 volt, de az ritkaszar.

SoftDirect - Windows és Office licencek http://goo.gl/GqwSTH

(#3) slfln válasza schawo (#2) üzenetére


slfln
(senior tag)

Köszönöm! Örülök, hogy elolvastátok. :)

Egyesek beszélnek enyhe melegségről középen benne, de ez annyira meleg, amennyire hideg. Full lapos az egész, meg mernék esküdni rá, bár még nem láttam frekigörbét.
A sziszegősség az 5kHz-es süllyesztés miatt van szintén. Azt feltolva kicsit enyhül. Ez az ára a túl nagy transzparenciának, kiszedi a felvételből azt is, amire azt hitted nincs is ott. --- rosszul van keverve.

Fejeshez nem hasonlítok, nem említem meg konkrétan, ha unalmasnak találok valamit, és nem számszerűsítek semmit.
Ez a béke alapja szerintem :D. Szignatúrája közeli (mondjuk úgy 'hasonlít') a K601-hez.

A múltkori felajánlásom még él, csak egy időpontot ki kell hozzá kotlani :).

K370-hez? Hát... hogy mondjam... mintha Portaprot kellene hasonlítani mondjuk HD25-1 II-höz (sq terén) kb. annyi a difi. :D

(#4) schawo válasza slfln (#3) üzenetére


schawo
(Jómunkásember)

Ahhoz én sem hasonítanék semmit. A létező legrosszabb hangkeltőm valaha...

SoftDirect - Windows és Office licencek http://goo.gl/GqwSTH

(#5) lezso6


lezso6
(VARÁZSLÓ)
LOGOUT blog

Nem semmi kis füldugó lehet, nagyon meghallgatnám, mert egyszerűen nem tudom elképzelni, hogyan is jön két ilyen kis micsodából normális hang. :D

[ Szerkesztve ]

Primitív kérdésre nincs helyes válasz. – A hsz nyomokban iróniát tartalmazhat! – Boldogok a lelki szegények, mert övék a facebook üzenőfala.

(#6) Shufny


Shufny
(PH! addikt)

Ismét egy igényes írás, csak így tovább.

"Szerintem már ilyen szinten nem igazán lehet arról beszélni, hogy valami részletesebb, vagy nem..."
Nálad beszéltünk erről a Qualia kapcsán, szóval tudod, hogy alapvetően nem értek egyet. Még ugye az is "csak" egy fejhallgató, nem is élőzene (sajnos nehéz rendesen összehasonlítani, hiszen az, hogy mit kéne halljál rengeteg dologtól függ) de a K601 a közelében sincs, ami például szerintem részletesebb (is) a GR07 -nél. Szóval, ha a nagy Sony -t vesszük a transzparencia csúcsának, akkor a GR07 még mindig igencsak mocskos üveg, és inkább az alsó kategóriás fülesek a már szó szerint sárosak.

Lényeg a lényeg, hogy bár nehéz korrektül megítélni, mert a DBA-02/B2 csal, nem is kicsit, de szerintem (leginkább középen) részletesebb. Az előnye aztán persze itt ki is fullad, mert minden másban kikap, de ilyen téren a nagy Vsonic szerintem közelebb van az Xcape -ekhez, mint a DBA-02 -höz.

Kár, hogy nálunk nem ilyen olcsó az EX600. Az komoly ellenfele lehetne, barátságosabb hangzással. Kíváncsi vagyok az RE262 -re is hasonló okokból.

Az anyaghasználattal nem tudom mi a baj. Szerintem kifejezetten biztató, de persze te többet is nézted.

Más:
"Feltételezem, hogy a cikk olvasói közül nem sokan hallottak még hasonlót, és száraz, szakmaibb szövegből aligha átjönne a lényeg." Nem "aligha jönne át" ?

M-Stage fejes erősítő eladó: http://href.hu/x/ebx2

(#7) baluka26


baluka26
(PH! nagyúr)

Nagyszerű :R

They said I once was lost, but now I'm truly found. || Eladó Eastpak hátizsák: http://tinyurl.com/balutaska

(#8) slfln válasza Shufny (#6) üzenetére


slfln
(senior tag)

Köszönöm a bíztató szavakat Nektek!

Lehet nem fair ide bevonni a Qualiát :).
Így persze felelőtlen ez a kijelentés, amit tettem, de én elsősorban univerzális fülesek terén értettem ezt a csúcs közeli állapotot felbontás tekintetében -csak ezt már nem írtam oda.
High end fejest meg még nem hallottam, szóval nálad a labda :D, de elhiszem, (evidens) hogy így van.
A részletesség fogalmát szerintem még tovább kell ízlelgetnem. Sokszor azt veszem észre, másokon és magamon is, hogy azért tartanak részletesebbnek valamit, mert más a színezése és más dolgok kerülnek ki előtérbe -és nem az ablak mocskos. Ugyanezeket a hangokat hallom a DBA-ból is, csak másképp. Ha a részletesség alatt a membrán felbontóképességét értjük, vagyis nem mos össze dolgokat és tudja követni tisztán a zsúfolt részeket, felveszi a kis részleteket a felvételről, kellően gyors, akkor én nem mondanám a fejeseimtől se kevésbé részletesnek.
A tisztaság meg megint egy más kérdés. Erről meg kezdem azt gondolni, hogy ez félig művileg, félig meg technikailag jelentkezik (értsd ügyesen emelt csúcsok).

Szerintem is. A V1-hez közelebb van, mint a DBA-hoz, de a GR07 sosem tűnik kicsinek, vékonynak és kompresszáltnak egyetlen felvétellel sem.

A RE262, ahogy kivettem jóval zeneibb lehet, de az nem is akart magára húzni soha monitor jelleget. Jó áron van még mindig megérne egy próbát.
Az EX600 mire ideér, az a gáz, hogy annyi font lesz, mint ahány dollár amcsiban :).

Az anyaghasználattal semmi baj, ismét elő lehet szedni a HD25-1 II-t hasonlatnak---> nagyon jó, csak nem túl szemet odavonzó látvány és az időtállóságról szól. Én ennek persze örülök, csak megjegyeztem, hogy nem túl attraktív (lehet másoknak).

Köszönöm! Javítva.

(#9) Shufny válasza slfln (#8) üzenetére


Shufny
(PH! addikt)

Azért hoztam fel, mert én úgy értettem, hogy szerinted ez már annyira magas kategória, hogy már majdnem minden létező részletet kisajtolnak, és alig van mit.

Persze, hogy ilyenek erősen beleszólnak a megítélésbe. Erre mondtam, hogy csal. Ennek ellenére én úgy érzem, hogy azonos átvitellel is részletesebb lenne, mert egyszerűen gyorsabb. (avagy a nyers felbontóképessége is nagyobb)

Nekem egyébként ránézésre is tetszik. Többieknek esetleg az új színek segíthetnek ezen. Bár nem tudom mi lett vele, mert hónapokkal ezelőtt írták, hogy váltanak.

[ Szerkesztve ]

M-Stage fejes erősítő eladó: http://href.hu/x/ebx2

(#10) dave666


dave666
(senior tag)

Köszi az írást :R
Nagyon jó :)

Dave666

(#11) flash-


flash-
(PH! kedvence)

GR06osról is kaphatnánk tesztet?Külföldön a legjobb ár/érték arányú fülesek közt szerepel a GR06

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.