- Használható a Windows 11 aktiválás nélkül hosszú távon?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Csataálca
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Egy Biztonsági őr kalandos útja.
- Játékba csomagolt malware 85 GB-ban
- Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
hege8888
aktív tag
Húú, köszi ezt a kis írást, ezt kipróbálom!
https://logout.hu/cikk/retro_kk/teljes.html
-
vrob
aktív tag
Talán nem is annyira a Winre átállás volt a lényeg. Eleinte arra is jó volt, a 200Mhz körüli mezőnyben még helyt állt.
Később, ahogy jöttek a 300-as, 400-as Intel gépek, azok ellen nem volt semmi esélye. Akkoriban brutálisan megindult a mezőny, amivel úgy tűnik nem sikerült tartaniuk a lépést.
Az MMX-et tudta, ilyen szempontból nem vágtak át. -
vrob
aktív tag
Az MX-es verzió már nem volt olyan nagy durranás mint előtte 1-2 évvel az alap 6x86, már keztek az emberek átállni Windowsra.
De még éppen befért az űrbe amit az Intel hagyott a Celeroncsok érkezéséig.
A legolcsóbb MMX-es proci volt, az ár/teljesítménye szerintem jó volt. Windows 95 alatt, a háttérben mp3-akat lejátszó Winamp mellett, egy Moto Racert is egész jól elfuttatott. -
tthom
senior tag
válasz
Hieronymus #5 üzenetére
Persze, azt én is hallottam, hogy néha problémásabbak, mint az Intel / AMD társai, de hát..
Utána következő nagy kedvencem volt tuningban az AMD Thunderbird kerámia tokos.. Na, az aztán szépen húzta a oldalra a korabeli tápokat, belül kellett potival korrigálni a feszültségeket.. De az már a következő világ. -
totron
addikt
Az igazi élharcos naplója. A HC (Commodore) -korszak után a PC-korszak kezdődött egy, a tételes számlán 233 MHz MMX-nek írt kössz ponti egységgel. Hogy szándékos csúsztatásként-e vagy elírás történt, nem tudom, de MX volt a valóságban. Akkoriban ugye az MMX utasításkészlet volt az egyik húzónév. 266-on nem volt stabil. Az én arcom is örült bootkor a 266-nak, de tartósan nem vált be, később meg már jobbára lekattantottam milyen gépem van. Beszerezni egyébként nem volt nehéz, az alapkonfigot Cyrix-szal adták és pont. A bolt eggyel fentebbi ajánlata jobban megérte - 300 MHz Pentium - de zsenge szereplőként nem sok ráhatásom volt a családi büdzsére. Következő lépcső már Pentium képében szerződött be, használtan, 433 MHz-en, az mégtovább megvolt, már megvételekor is kifutottnak számított. Aztán laptopkorszak.
Nemrég szembe jött talán komment, amiben a Cyrix korabeli felsőbbrendűségét taglalta egy tag játékok terén és hogy LAN partyn csodájára jártak a teljesítménynek, részletek nem maradtak meg. Valamilyen fajta részelőnye rémlik, de nem úgy és nem egységes erőfölényt gyakorolva a Pentiumokra játékfuttatás terén (sem) ahogy azt a szóban forgó visszaemlékezés állította.
Ha az IBM-korszak felől nézzük menő volt azért egy 6x86-tal csapatni, más kérdés, hogy nyomult be a Pentium-éra és senkit nem hatott már meg az előző korszak remeke.
-
"de nem nagyon lehetett beszerezni, csak az AMD párját.."
Egyetlen előnye az ára volt. Lassúak de legalább problémásak is voltak. A kereskedők nem erőltették a forgalmazást. Érdekes módon a VIA sokkal később adta fel a harcot, pedig Cyrix procikat is alul múlták.
Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
tthom
senior tag
Ú, de szerettem volna anno egy Cyrix 5x86-ot.. Akkor valamennyire legendaszámba ment, mint foglalatának a legerősebbje, de nem nagyon lehetett beszerezni, csak az AMD párját..
-
vrob
aktív tag
Nagyon szerettem a Cyrix procikat.
Az első 6x86-om az egy eredeti Cyrix P120+-os volt, ami 50MHz busszal 100MHz-en ment alapból.
Még emlékszem a boldogságra ahogy sorban konstatáltam, hogy elindul 133+ -on 110MHz-en, elindul 150+ -on 120MHz-en és 166+-on 133MHz-en, és ezeken atom stabil is volt.
Nem írtam be minden eredményt fentebb, ne legyen unalmas, de most hogy mondod a 200+-os eredményemet feltétlen pótoltam. Updateltem.
Azon viszont nem is bootolt alapból, se kép se hang. Na az mélyhűtős sztori volt. Éppen addig tartotta a hőfokot fagyasztott állapotában, hogy bedobtam a foglalatba, gyors boot, és egyszer lefutott a teszt.
De az az érzés, amikor kiírta a képernyőre hogy ez egy 200+ -os processzor.Az abszolút csúcs volt (itt már 1997-et írtunk) Mint most egy 13900KS Intelben.
Egyébként kifejezetten olcsó volt ez a 120-as. 12.000-17.000 Ft körül lehetett.[ Szerkesztve ]
-
BoB
veterán
A jó öreg Cyrix... Ha jól emlékszem a PR200-MMX volt. Vagy a PR200+.... Naplóba feljegyezhettem volna, akkor még nem gondoltam hogy ezeket majd így elfelejtem
[ Szerkesztve ]
You may corrupt the souls of men, but I am steel. I am doom.
Új hozzászólás Aktív témák
lo 1994-et írunk.Megy a tuning ezerrel. Na de mivel nézzük meg a gépünk sebességét, jobb lett-e, miután 40MHz helyett...
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Akciókamerák
- Karcsúak a Galaxy S25 Edge várható specifikációi
- Yettel topik
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Gyúrósok ide!
- Gitáros topic
- Kemény üzenetet küldött a gyártói részlegnek az Intel társvezetője
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkBook 14" G7 Notebook! Intel Ultra 5 125U / 16GB DDR5 / 512GB NVME /
- Dell R630: 2x Intel Xeon E5-2680 v3 (24/48mag) 64GB - 1,5TB DDR4 ECC, 8x SFF, H730 1GB, ÁFÁs
- Harisnyázott tápkábel hosszabbító / moduláris kábel / vezeték - egyedi - modding - cablemod
- ASUS TUF Gaming 1200W Moduláris Tápegység PCIE 5 ATX 3 2x 12VHPWR
- Asus Rog Thor 850W Platinum OLED RGB Moduláris Tápegység
- Yaesu FT-4XE VHF/UHF kétsávos kézi adóvevő gyári dobozában, tartozékaival eladó
- Behringer Ultragain MIC500USB mikrofon/gitár/basszusgitár csöves előerősítő, hangkártya eladó
- Corsair Vengeance LPX 32 GB KIT (2x16 GB) DDR4 3200 Mhz (CMK32GX4M2E3200C16)
- Fehér másolópapír A4, 80g, Canon Yellow Label 500 ív/csomag
- Sigma 56mm f/1.4 DC DN Contemporary M43 nagyon keveset használt, gyári, karcmentes állapotban eladó
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest