Hirdetés

2024. május 21., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#6) totron


totron
addikt

Az igazi élharcos naplója. A HC (Commodore) -korszak után a PC-korszak kezdődött egy, a tételes számlán 233 MHz MMX-nek írt kössz ponti egységgel. Hogy szándékos csúsztatásként-e vagy elírás történt, nem tudom, de MX volt a valóságban. Akkoriban ugye az MMX utasításkészlet volt az egyik húzónév. 266-on nem volt stabil. Az én arcom is örült bootkor a 266-nak, de tartósan nem vált be, később meg már jobbára lekattantottam milyen gépem van. Beszerezni egyébként nem volt nehéz, az alapkonfigot Cyrix-szal adták és pont. A bolt eggyel fentebbi ajánlata jobban megérte - 300 MHz Pentium - de zsenge szereplőként nem sok ráhatásom volt a családi büdzsére. Következő lépcső már Pentium képében szerződött be, használtan, 433 MHz-en, az mégtovább megvolt, már megvételekor is kifutottnak számított. Aztán laptopkorszak.

Nemrég szembe jött talán komment, amiben a Cyrix korabeli felsőbbrendűségét taglalta egy tag játékok terén és hogy LAN partyn csodájára jártak a teljesítménynek, részletek nem maradtak meg. Valamilyen fajta részelőnye rémlik, de nem úgy és nem egységes erőfölényt gyakorolva a Pentiumokra játékfuttatás terén (sem) ahogy azt a szóban forgó visszaemlékezés állította.

Ha az IBM-korszak felől nézzük menő volt azért egy 6x86-tal csapatni, más kérdés, hogy nyomult be a Pentium-éra és senkit nem hatott már meg az előző korszak remeke.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.