- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
Új hozzászólás Aktív témák
-
jokeweb
újonc
Sziasztok!
A segítségeteket kérném!
Jelenleg egy olyan országban vagyok, ahol egyes weboldalakat nem lehet megnyitni, ( Magyarországon meg elérhetőek ezek az oldalak)hogyan tudnám ezeket az oldalakat elérni itt is.
Szerintem valahogy a ip cím, vagy valahogy érzékeli hogy abban az országban vagyok, már nézegettem egy-két programot pl.pen VPN GUI de még nem nagyon merültem bele.
Szerintetek mit kellene tennem? -
roonin
tag
válasz
varga.tamas #53 üzenetére
Szia! Köszi, jó a cikk; hiánypotló! Még mindig sok a meló? Én is várom a folyt. köv.-t...
-
UnSkilleD
senior tag
nálam sajnos nem működik, error 806 pedig tűzfalakat ki is kapcsoltam port forward is volt, lehet hogy talán ADval van valami de nem tudok rájönni mi
-
Fang
aktív tag
Sziasztok
Tudnátok ajánlani egy fórumot (lehetőleg magyart) ahol, infókat tudok szerezni VPN szerver/hozzáférés bérlésével kapcsolatban, melyik szolgáltató biztonságos? Árak? sávszélesség? Stb… Németországban élek és itt elég szigorúan veszik a „nem hivatalos“ forrásból történő letöltéseket, szóval ezért lenne szükségem egy kis „rejtőzködésre“.
Esetleg ha nektek vannak tapasztalataitok egyes szolgáltatókkal kapcsolatban szívesen várom a segítségeteket.
-
pschio
őstag
válasz
varga.tamas #51 üzenetére
Mostanában akartam kérdezni, hogy hogy állsz
-
varga.tamas
tag
L2TP over IPSec cikk késik. Sorry guys!
-
zoo8800
veterán
Nekem kicsit mélyvíz a cikk, de örülök, hogy ilyet is ír valaki.
-
lapa
veterán
az erős túlzás, hogy gyárilag is tudja, mert ipsecet elég nyögvenyelősen tudtam csak csiholni a froyora. újabb cm-ekben meg gyári androidokban is alapból jól működik.
és azért jó eleve a fritzboxon keresztül csinálni a vpn-t, mert akkor a fritz app csatkakozni tud a fritzbox telefonközpontjához. magyarul ha akárhol vagyok, ahol van edge vagy 3g vagy wifi, akkor vpn widget ikonra bök - fritz app ikonra bök - (vár) - **777 felhív - otthon gazdasszony wifin lógó android telefonja megszólal - hd minőségben és ingyen beszélget a két okosteló. nyilván elvileg ő is lehetne akárhol, de azért a folyamatos vpn + 3g a telót eléggé fűti, szóval azt nem mondom hogy folyamatosan működik. de munkahelyi wifin szerintem simán elketyeg, és akkor kicsöng a mobilon az otthoni vezetékesre jövő hívás.
-
Teasüti
nagyúr
Próbálta már vki Android-dal VPN-en keresztülbújtatni a net kapcsolatot?
Jól jönne az efféle biztonság telefonon is (ha jól értem a cikket, akkor ez laptop-hoz íródott).szerk: nem aktuális; most tudtam meg, hogy Android ezt gyárilag tudja.
-
aram01
nagyúr
köszi,jó írás
-
whitehawk
csendes tag
Nekem is a routerem a VPN szerver, bár egy régi gyenge WRT54GL. Mostanában szeretném lecserélni valami erősebbre, (gigabit, meg multiband, 802.11n stb....) ami jobban bírja, és nagyobb átviteli sebességet is lehetővé tesz, mert szegény kis routerem nem bírja kapacitással a titkosítást.
-
pschio
őstag
Hiánypótló cikk!
Nagyon várom a következőt!
-
MCs88
aktív tag
Működik AD nélkül. 1 éve használom így, igaz SSTP-vel.
-
Polemius
senior tag
Ha már VPN és win (2008 server), talán valaki tud okosat mondani a következő problémára:
Adott egy gép*, amin fel van csatolva egy hálózati meghajtó.
Ez a gép VPN-en elérhető (Hamachi). Láthatóak is a VPN-en keresztül a megosztott könyvtárak, de a felcsatolt hálózati meghajtó nem.
Hogyan lehetne elérni, hogy a VPN-en keresztül elérhető legyen az meghajtó is?Ha valaki erre tudna működő megoldást, akkor sok órányi keresgélés és szívás végére tenne pontot.
*valójában 2 ilyen gép van (win 7 és win 2008 server)
-
Szabesz
őstag
válasz
varga.tamas #29 üzenetére
Jól is jönne, mert épp mostanában terveztem kipróbálni a Win Server 2008 R2-t (MSDNAA)
Mikorra is várható?
-
Szabesz
őstag
válasz
varga.tamas #27 üzenetére
Na, erre akkor vevő leszek
-
Simon02
tag
Azoknak, akik egyszerűbb alternatívát keresnek távoli asztalra, fájlátvitelre stb és nem ismerik, ajánlom a TeamViewer alkalmazást. Amit távolról el akarsz érni, telepíted, kliensem meg futhat egy portable is, ingyenes, kb 2-3 perc alatt megoldható a telepítése (van sok hasonló alkalmazás, pl a LogMeIn - de ez a legjobban használható, létezik mobiltelefonra való kiadása is).
-
lapa
veterán
válasz
varga.tamas #15 üzenetére
miez, valami seed szerver? az életben nem láttam még 10% feletti utorrentet, de lehet ez csak akkor vót...
-
kraftxld
félisten
Kicsit tényleg túlzás ezért AD-t, meg egy Win szerver licenszt beröffenteni, bármilyen NAS tudja már ezeket a dolgokat töredékáron, ráadásul nem kell napokat szopni a konfigolással.
Kimaradt, hogy ajánlott a TCPIPv4 tulajdonságainál a kliensen kiszedni a "default gateway on remote network" elől az alapértelmezett pipát, különben minden forgalmat a VPN-en keresztül hajt. -
lapa
veterán
válasz
varga.tamas #13 üzenetére
azért az elég durva cpu. ebből utorrent szvsz max 2-3%, a többi az mind bloatwin cucc? utorrent nélkül mennyi?
-
varga.tamas
tag
Akkor egy kis teljesítmény adat:
Ami fut a gépen (2+4Gb RAM):
-AD/DNS (felhasználó kezeléshez), jelenelg 1 géppel a tartományban a DC-n kívül
-IIS FTP Server
-Network Policy and Access Service VPN-hez, jelenleg 1 csatlakozott kliens)
-WSUS
-uTorrent 1MB/s up, 1MB/s downKihasználtság:
memória: 2.95 Gb (ebből 2 Gb RAMDISK!)
CPU: 10-17% közt mozog. -
punk17
aktív tag
válasz
varga.tamas #3 üzenetére
Azt megköszönném, bár nekem fut rajta még pár dolog(MS SQL 2012, Hyper-V...), de az AD-t még nem próbáltam rajta.
-
sztanozs
veterán
Egy custom firmaware képes linuxos routerrel meg lehet csinálni ugyanezt töredék áron ugyanannyi munkával (igaz nem kattintgatva, hanem gépelve), pl. VPN on Tomato
-
sztanozs
veterán
PPTP / MSCHAP -ra nem rég írtam szépeket
Otthonra meg egy Windows Server 2008 R2 nem enyhén overkill... Megnézném kinek van otthon ilyen, ami nem warez... (eltekintve természetesen az MSDNAA hozzáféréssel rendelkező mákos infós hallgatókat)
-
Szabesz
őstag
Milyen szerepe van AD-nek itt? Úgy rémlik, mintha ADDC telepítése nélkül is működött volna a VPN.
-
kcsa
veterán
Igazából annyit szerettem volna mondani, hogy az ára nincs összhangban az otthoni környezetben használt szolgáltatásokkal (msdnaa azért nem alap
).
-
kcsa
veterán
win2k8 szerver azért otthonra ágyúval verébre kategória szvsz. Ezzel együtt openvpn felkeltette az érdeklődésem, pont hasonlóra lenne szükségem, thx!
-
varga.tamas
tag
Nem fogja meg az NL 40-et, tévedés. A cikk is "azon" íródott. A kliensedet nem kell tartományba léptetni, csak tartományi user kell hozzá. Mindjárt nézek neked teljesítmény adatokat...
@lapa: igen, az ördögtől való, manapság már elavult. De azért nem minden McDonald's free WiFi-n ül script kiddie, akki feltörje a titkosítását!
-
lapa
veterán
én nemtom, nekem mindig azt mondták, hogy a pptp az ördögtől való.
vpn-re nekem a fritzbox jött be, az tud még telefonközpont meg helyi mobilteló hálózat is lenni.
amúgy meg ssh.
-
punk17
aktív tag
Jó cikk lett
Nekem csak 1 bajom volt a Win sajátjával, hogy AD kell hozzá, az meg megenné a kis HP N40L-t, és ezért döntöttem az OpenVPN mellett
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Sony Xperia 5 IV - házon belüli siker
- iPhone topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Bittorrent topik
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- RETRO beárazás (mobil, PC, konzol)
- További aktív témák...
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- Bomba ár! Dell Latitude 5480 - i5-6GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
- ÚJ Lenovo Yoga 7 2-in-1 - 14"WUXGA - Ryzen 7 8840HS - 16GB - 512GB - Win11 - 3 év garancia - MAGYAR