- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28 kWh 2018 2. felvonás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Tomasz72: Ventilátor upgrade
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Szevam: „Rendszerleállás” – egy AI képzeletbeli halál utáni élménye
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
kkng
újonc
válasz
HUNNIA1920 #1 üzenetére
A meghibásodott csúszócsapágyas ventillátorokat lehet olajozni bármivel, de nem érdemes, mert a kenőanyag rövid időn belül távozik, és akkor lehet újra kenni, de egy idő után meg fogod unni.
A ventillátorcsúszócsapágyak eredetileg porkohászati úton előállított szivacs szerkezetű un. szinter bronzból készülnek, melyek tartalmazzák az élettartamukhoz szükséges kenőanyagot. Ha a csapágy felülete valamilyen okból (túlterhelés, kiegyensúlyozatlanság pl. a lapátokra rakódott por miatt, alacsony színvonalú gyártástechnológiából adódóan, stb.) megkenődik, akkor lezárul a szivacsekezetben lévő kenőanyag útja. Ezt követően a tengely is be fog maródni, a csapágyhézag megnől, az utólagos olajzástól nem fog megjavulni tartósan.
A csapágyak élettartama nem attól függ, hogy csúszó, vagy gördülő szerkezetű-e, hanem a megfelelő méretezéstől és gyártástechnológiától. -
válasz
HUNNIA1920 #1 üzenetére
Jah, bocsi, neked elfelejtettem
Golyós csapágyast még nem mókoltam, mert egyrészt nem kellett, amikor meg lehetett volna (melóhely) akkor meg siettem, és inkább kicseréltem az egész hűtőt, mert az egy procihűtő volt és a több kiló portól már alig forgott...
Szóval megnéztem az a golyócsapágyast, deelsőre nem jötem rá hogyan esne szét, meg aztán a Silent Knightos cikkben írta valaki hogy nem is jó ötlet, gondolom szétgurulnának a kis golyók aztán vadászhatnál...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Kedden érkezik a Galaxy S25 Edge
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Autós topik
- AI tervezheti az Apple chipeket
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- OLED TV topic
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- További aktív témák...
- Apple iPhone 11 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP ZBook 15 Studio G3 - Intel Xeon I 32GB I 512SSD I 15,6" FHD I Nvidia I Cam I W10 I Gar
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
- Samsung Galaxy A22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest