Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: MárkaLánc
- talmida: My Art II.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
Új hozzászólás Aktív témák
-
dobragab
addikt
Immar hivatalos, hogy a kisebb talpak jobban csusznak. A kozepso talpnak szerintem egy normalis padon tovabbra sincs ertelme

-
netpeti98
addikt
Jól néz ki!

Egy kicsit amatőr kérdés, de:
A gyári kínai Omron és Kailh kapcsolók helyett a főgombok és a görgőgomb alá a csúcsminőségű, japán Omron D2F-01F modellek kerültek (amiket innen szereztem be).
A főgombok közé tartozik a dpi váltó is? Tehát oda is mehet az Omron D2F-01F?
-
\/ulp
csendes tag
Igen, valami hasonló játszódhat le, még arra is gondoltam, hogy a nem egyenletes súlyeloszlás miatt egyik fele jobban "belevág" a padba, de nem akarok hülyeséget mondani. Igazából csak arra akartam rávilágítani, hogy ez az egész nem a talp felületének méretéből adódik, hanem valami egészen másból.
Amúgy, hogy egy ellentétes példát is említsek, OCN fórumról Ino a nagy méretű egértalpakat kedveli a #3 hsz-ben felsorolt érveim miatt.
Érdekelne, hogy egy keményebb felületen, ahol nincs besüppedés meg a többi baromság, ugyanígy csúsznának?(#10) dobragab
Asztalod sincs?

Ez is igaz...
-
dobragab
addikt
Az erintkezo feluletek anyagi minosege miatt csuszik jobban a kis, kerek (!) talp. A szelei sokkal hamarabb lekopnak gombolyure, puposra, igy a szele nem "vag bele" a padba, es a kerek forma is ezt minimalizalja. Vagy valami ilyesmi oka lehet, de teny, hogy a kis kerek teflontalpak jobban csusznak, mint a nagyobb, eger formajat kovetoek.
-
Vanir
veterán
Az MX300 10 grammal nehezebb a G100s-nél, mégis elég lényeges különbség van a csúszásuk között, pedig ugyanaz az anyag van alattuk, ami ugyanattól az úriembertől lett rendelve.
Értem én, hogy elmélet, de ez meg gyakorlat.
Nyilván nem kötözködni akarok, csak a tapasztalataimat adom át. -
\/ulp
csendes tag
A súrlódási erő számértéke nem függ az érintkezési felületek nagyságától, a felületre merőlegesen ható nyomóerőtől, ami ebben az esetben megegyezik a súlyerővel, és az érintkezési felületek anyagi minőségétől viszont annál inkább. A ZA mindkét egérnél nehezebb, így természetes, hogy nem csúszik annyira, mint a másik kettő.
A kopást nyilván nem egérpaddal való használatra értettem. -
Vanir
veterán
Ebben nincs igazad látod, mert igenis csökkenti a súrlódást. Volt ugyanilyen anyagú teflontalp az előző példányomon, és az sokkal kevésbé csúszott, mint ez. Az MX300-amon feleekkorák a talpak, és az csúszik a legjobban az összes egerem közül. A ZA12 sokkal nehezebben megy, mint ezek, annak pedig jóval nagyobbak a talpai.
Mellesleg 1 milliset vettem, az azért nem fog elkopni szövetpadon egyhamar.Robert07: Így jóval egyszerűbb volt, plusz másoknál is láttam már, hogy így csinálják, gondoltam felugrok erre a vonatra.
Ahogy a todo részhez írtam is, ezt még megcsinálom a jövőben szebbre.Amúgy játszottam vele 1-2 órát, ég és föld egy stock G100s-hez képest.
-
Robert07
aktív tag
Nem lett rossz, viszont en nem csiszoltam volna le az egesz aljat, hanem megprobaltam volna csak a talpak korvonalanal azt a kavat lecsiszolni vagy esetleg szikevel levagni, ha nem tul kemeny a muanyag.
-
\/ulp
csendes tag
Szép munka, grat!

Amúgy miért is jobb a kis felületű talp?
Nem csökkenti a súrlódást, cserébe jobban belesüpped a puhább egérpadokba, és hamarabb is kopik. -
dobragab
addikt

Franko lett.
Talan egyszer irok a sajat G100s-emrol, ami jelenleg 66 grammos.

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LEGO klub
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Tőzsde és gazdaság
- A jövőben nem csak a gazdagok kiváltsága lehet az Intel CPU-k tuningja
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Elektromos autók - motorok
- Parkside szerszám kibeszélő
- World of Warships
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Vostro 5620 - i5-1240P I 8GB I 256SSD I 16" WUXGA I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Vostro 15 3515 - Ryzen 5 I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i5-6GEN I 8GB I 128SSD I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP Pavilion 15 - i5-4GEN I 8GB I 750GB I 15,6" HD Touch I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 3190 - Intel N3350 I 4GB I 64-128SSD I 11,6" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- 27% - HEIGAOLA MiniPC - / 10.1" Érintőképernyő! Intel J4125 / 8GB RAM /128GB SSD
- HP Elitebook 840 G3,FHD,14",i5-6300U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11
- HP ProBook 650 G5 512 GB / 12HÓ Garancia
- Xiaomi Watch 2 2027.04.09-ig Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Samsung Galaxy A52 / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Nyilván nem kötözködni akarok, csak a tapasztalataimat adom át.

Az enyém 70 g a kábel első 10 centijével együtt jelenleg.