Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• tildy

nagyúr

válasz Vakegérke #505 üzenetére

Ám ha nem, mert ragaszkodott lánykori nevéhez, vagy nem is házasok, csak együtt élnek, furcsán fognak rájuk nézni, és megy a pletyi a hátuk mögött. Né má, ide jönnek hetyegni...
    Ez a falubelieket minősíti. Nem pozitív értelemben....

Amúgy én több dolog miatt nem venném fel a férjem nevét: nem vagyok senkinek a tulajdona, a -né meg valakinek a "birtokmányát" jelöli. Azt, hogy xy-nak a felesége. (nem pedig önálló személy).
    Másrészt a Lajos név nem tetszik nekem. Imádom Esmeint,de a nevét nem szeretem. Így a NAgy LAjosné kiesett. Ezenkívül párom anyukáját szintén így hívják.

Lehetnék még Nagy Ildikó, Nagy-Tóth Ildikó Éva , vagy Tóth-Nagy Ildikó , illetve Nagyné Tóth Ildikó Éva, Nomost nem leszek senkinek a néje, ahogy nem várom el, hogy valaki is Tóth Ildikó Éva ura címet viselje

Kötőjeleset közösen szavaztuk le. Nagy Ildikó nem tetszik.
    Szóval maradok Tóth Ildikó Éva , ezzel is adózva annak, hogy édesapám ezt a nevet adta nekem.

Engem csak az zavar, hogy te nem vetted volna fel a feleséged nevét, és úgy tűnik, arra meg vered a melled, hogy a feleséged felvette. Bár teljesen igaz, ez a ti dolgotok.

Új hozzászólás Aktív témák