- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- eBay-es kütyük kis pénzért
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chamea2
tag
válasz
(V) ó k u s #2 üzenetére
Nem mentünk bele az olyan helyzetekbe, amikor a csalónak vagy polgári kártérítést kreálóknak semmilyen vagyona és jövedelme sincs. Azért nem a rendőrség a hibás, hogy nincs mit végrehajtani, nincs mit levonni. Az egy dolog, hogy a rendőröktől várok konkrét megoldást, de csodát ők sem tudnak teremteni. Hiába kerestgélnék itt idegbetegen, remegő izmokkal csalókat, hiába buzdítok embereket, hogy menjenek a rendőrségre, mert sok értelme nincs, ráadásul a legtöbb szülő is nagy ívben tesz a pályakezdő/tanuló leszármazottjára azzal az indokkal, hogy elmúlt 18 éves, viszont a leszármazottjának használható szakmája nincs, tele van ezzel az internet. A csalót gyakorlatilag megbüntetni nem lehet, kivéve az önbíráskodást, amiért meg én kapok több tucat évet, mert az ugye emberi életre irányuló negatív cselekedet(testi/lelki sérülés), ami már más elbírálás alá tartozik.
A szülőt legfeljebb csak tartás elmulasztása címén lehet felelősségre vonni, 50 éves kor felettinél ugye nincs is rokontartás tanulmányi szempontból, csak eltartásként bizonyos esetektől eltekintve. Addig, amíg 1 milliónál is több szakképzetlen/használhatatlan himi-humi OKJ-val illetve diplomával rendelkező munkanélküli lesz a munkaerőpiacon, addig teljesen felesleges vadászni a csalókat. Az üzletelést kell körültekintően lebonyolítani. Hiába haragszom a csalókra, mert ez állami szinten van elrontva. Ülhetnék itt reggeltől-estig, minden oldalon írhatnám, hogy "Csaló!!! Ne vegyetek tőle semmit!!!", de ez is tüneti kezelés, a munkahelyek létesítése illetve a szakmai felzárkóztatás lenne itt a reális megoldás.
Hiába változtat az oldal tulajdonosa, mert az előbbiből kiindulva a csaló úgyis megtalálja az útját, valakit kamu álláshirdetéssel bepaliz, hogy nyisson neki számlát és megint csak helyben vagyunk.
A bizonyítás arról, ami a "Akikkel jó vigyázni..." topikba megy, igencsak kétséges. Mi van akkor, ha valaki megrágalmazza a másikat? Az üzemeltető tartalomszolgáltató, ő is felelősségre vonható. Személyes adatok kipostolásáról már nem is beszélek. Az nem jogon önvédelem, ha valakinek az adatai kimennek privátokkal együtt egy teljesen nyilvános helyre, itt van egy nagy tévedés.
"anyukámat kórházba kellett vinni" - volt már ehhez hasonló, bementem az illetőhöz egy megbeszélt helyre, ilyenkor én toleráns vagyok, nyilván neki sem jobb, ettől még tudtam sikeres üzletet létesíteni, mert valami közbejött, hiába én voltam az eladó és a vevőnek volt kötelessége elvileg, hogy hozzám jöjjön. Annyira megköszönte, hogy ajánlotta a termékeinket pár embernek és időlegesen megugrott a forgalom, így nem veszett kárba a közlekedési költség(sőt, még azt is kifizette) ez, illetve volt olyan is, hogy visszavásárolta a terméket, mert nem tetszett neki és a jutalékot is beleszámolta, stb. Sok függ attól, hogy hogyan beszél az ember a vevővel, mert az esetek 95%-ában mindent meg lehet beszélni, ha az ember korrekt. Volt olyan, aki vissza akarta nekem küldeni, mert nem volt jó a nyomtatójához, viszont felajánlotta, hogy téríti a postaköltséget. Miután én megmondtam neki, hogy azzal rosszabbul jár, mert majdnem ugyanannyit kell fizetni, inkább adja el, akkor a javaslatomra eladta(képeimhez kért használati engedélyt, amit én megadtam).
Egyszóval: Ha az eladó ilyeneket ír, hogy "azon gondolkozom, hogy beleh*gyozzak a duda orrodba, meg a szádba sz*rjak" meg ehhez hasonlók, akkor persze, hogy nem tud normálisan üzletelni. Érdekes, nekem sosem kell negatívokat osztogatni, pedig nem speciális vevők vásárolnak tőlem sem. Nekem is csak pozitív élményem van, egyre inkább kezdek rájönni, hogy itt csaló nem is nagyon van, csak inkorrekt üzletfelek. Lehet, hogy az illető nem is akart csalni, csak egy ilyen megjegyzés után elmenekül, mert fél, hát én sem voltam nyugodt attól az embertől és én sem szeretném, ha egy ilyen rohadt veszélyes ember megtudná a címemet, mert egy ilyen nem hiányzik ide sem!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Szép HP EliteBook 840 G9 Fémházas Hordozható Érintős Ultrabook 14" -40% i5-1235U 32/1TB Iris Xe FHD+
- Logitech G935
- Creative Sound Blaster Live! 5.1-es digitális PCI hangkártya
- Rock Shox Recon Silver Air gyorszáras villa eladó (29-es)!
- ÚJ Nvidia RTX 5060/TI 8-16Gb GDDR7 DLSS4.0 Ryzen 7 5800X 16x4.7Ghz/32GB/512Gb/1TB M SSD/2ÉV gamer PC
- Lenovo T14 Thinkpad G2 FHD IPS i5-1145G7 vPro 4.4Ghz 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- HP Zbook Fury G7 I7-10850H
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Samsung Galaxy A55 5G / 8RAM 256GB / Gyárifüggetlen / 12 Hó Garanciával
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest