Új hozzászólás Aktív témák

• (V) ó k u s

tag

válasz Chamea2 #1 üzenetére

Szia! :)

Kezdeném azzal, hogy megköszönöm, hogy elolvastad és írtál.
    Illetve akkor sorban reagálnék is! :)

1, Piros ponttal történő visszaélés
    Ezt anno felvetettem, hogy elég sok embertől lehet egy idő után pirosat szerezni. Meghirdetek valamit, pl. "CPU hűtők nagy tételben" címszó alatt.
    Evidens, hogy nagy tételről szó sincs! Viszont, egy-egy emberrel akivel jóban vagyok, oda-vissza osztogathatjuk a pirosat. Óvatosan persze, hogy ne legyen feltűnő.
    Ő szól egy-egy itteni ismerősének, akivel szintén passzolunk egymásnak pirosat.
    Üzletről persze szó sincs! Csupán a "nagy tétel" adta lehetőséget aknáztuk ki, mint kiskaput.
    A többi valós vevő pedig kapja a sablon választ, hogy "A beszállító sajnos késik, így nem akarlak hitegetni. De, amint lesz valami értesítelek!".
    Majd, hogy azért ne legyen ez sem feltűnő, mondjuk egy hónap után a hirdetés volt-nincs! Kifogásnak ott a válság, vagy akármi más.
    Ezt X időközönként egy-egy dologgal eljátszva lehet szépen megugrasztani a piros pontok számát.
    Azt pedig senki sem fogja vizsgálni, hogy az üzlet valóban létrejött-e vagy sem!

2, Kezdet
    Nálam is ugyanez a helyzet. Megkereshet 0 napos illető is, de még olyan is, aki negatív pontozásba világelső. Ezek semmit sem jelentenek! Mindkét oldalt ismerni kell ahhoz, hogy tudjon az ember véleményt alkotni a dolgokról.
    Mondjuk azt megvallom őszintén, hogy engem nem hat meg, hogy itt ki kiről miket ír!

Pár napja adtam el egy alaplapot, és az illető aki jött megvette még a videokártyámat is. Amikor meglestem, hogy konkrétan itt mit tevékenykedik, akkor találkoztam nem egy olyan bejegyzéssel, hogy megkárosított ezt-azt. Érdekes módon engem miért nem?
    Azt nem lehet mondani, hogy azért, mert szerencsés vagyok! Maximum korrekt. :)

3, Rendőrség
    Nos, az egyetlen hatóság akikhez nem mennék. Semmi gondom nem volt velük még sosem! Viszont, ha vásárolok valamit, akkor ragaszkodom ahhoz, hogy azt tesztelhessem, megvizsgálhassam az eladó jelenléte mellett. Azután megkötjük vagy megkötjük az üzletet vagy nem!
    De utólag még rendőrségre rohangálni, majd, ha úgy alakul bíróságra, na az nem az Én asztalom.
    Egyszerűen tisztában vagyok azzal, hogy a piacon körültekintőnek kell lenni. Amíg az üzlet zajlik, addig szó sincs megértésről és egyéb dolgokról. Utána, ha mindent rendeztünk, akkor akár fél napig is sörözhetünk. De más az üzlet, és a más a haveri, baráti kapcsolat!

Mondjuk mára kifogásokat sem fogadok el. Ha jelzi az illető, hogy jelenleg problémái vannak, és elképzelhető, hogy közbejön valami, akkor úgy számolok vele. De amikor az utolsó pillanatban jön az "anyukámat kórházba kellett vinni" és hasonló dumák, ha igaz, ha nem, engem ezek már nem hatnak meg!
    Ettől nem érzem úgy, hogy bunkó lennék. Viszont egy üzlet során engem nem az illető magánélete érdekel, hanem a sikeres üzletkötés.
    Volt egy eladásomnál példa arra, hogy az illető épp egy válóperen vett részt valamint költözött. Ezt jelezte, és tudomásul vettem, hogy késhet napokat. De ez így korrekt, és nem utólag!
    Azóta az lett az elvem, hogy aki előbb teszi le a pénzt azt viszi a terméket. :)

4, Jelentés
    Persze, ezzel maximálisan egyetértek! Lenne egy "Jelentem" gomb egy legördülő listával, és ott kiválasztva egy "Megjegyzés" rovatot kapna az illető, ahová jelezhetné az adott tartalommal kapcsolatos észrevételét.
    A sok "UP" meg "ez nagyon fain cucc", stb. hozzászólásnak az ég egy adta világon semmi értelme!

Az Expresszen sem lehet szófosásba kezdeni egy hirdetés alatt. Erre ott a privát (E esetében e-mail), hogy az esetleges dolgokat rendezzék.

5, Szellemi hanyatlás
    Sajnos vagy sem, a vevők igen túlnyomó többsége nem vagy szinte alig ért ahhoz amit megvesz!
    Én igyekszem azért végigmutogatni mindent, még akkor is, ha tudom, hogy a vevő konkrétan megmondani nem tudná, hogy mit vesz meg. Aztán a kezébe adom, és tesztelgetheti.
    Viszont, ha ettől a lehetőségtől eláll, akkor onnantól engem nem fog meghatni, hogy az adott terméknek előjön valami hibája. Természetesen amiről tudok azt elismerem, és, ha úgy adódik akkor az árat is ehhez mérten kompenzáljuk.
    Tehát nem vagyok inkorrekt, csak nem vágyok utólag olyan dolgokra, hogy bibliát írjon rólam valaki a negatív topicba.

6, Változás
    Kellene? :) Én azt mondom, hogy kell is! Amennyiben a negatív topic csak pár bejegyzést tartalmazna, evidens, hogy a rendőrségre küldeném az illetőket, mert Én, mint az oldal tulajdonosa nem tudok mit tenni. Viszont, amikor már igencsak több száz bejegyzés van, akkor azért ott jelentősen el kell gondolkodni, hogy miken hogyan lehetne változtatni!
    És szerintem ebben az eladók és vevők is igencsak jó társként jelentkeznének és elmondanák az Ő véleményüket, több szem többet lát alapon.

De persze könnyebb az a megoldás, hogy "mi nem nézetünk bele mások privát üzeneteibe", "ezt nektek kel megoldani", "ezzel az üggyel kapcsolatban tegyél feljelentést", "megkapta a feketét érte". Csak ettől megoldás még mindig nem születik!

7, Hab a tortán
    Anno felvetettem, hogyha valaki lakótelepről lopja WiFi-n keresztül a netet, és úgy regisztrál mindenhova, illetve olyan albérletbe megy, ahová nincs szerződése (mert ugye 1 hónapra minek), és úgy adja el a látszólag jó termékeket, ezzel tömegesen megkárosítva az embereket, akkor Őt mégis hogyan fogják majd el?
    Mert egy okos csaló ezt megfogja lovagolni! Ott a Netvadász amivel csodálatos távolságról lehet WiFi-t lopni. Ezen kívül nem egy olyan SIM kártyához lehet hozzájutni a piacon, ami totál anonim.

Nekem lenne rá megoldásom, mert biztonságtechnikával (is) foglalkozom. De, ha az oldalnak az a válasza, hogy "kár így fikciózni, ilyen a gyakorlatban nem történhet meg", akkor Én nem fogok foglalkozni a tanácsadással.
    Más fórumok, oldalak, webshopok éltek a lehetőséggel és a mai napig megkeresnek. :)
    Na, de ennyit az önfényezésről! :D

:R

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés