- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
Új hozzászólás Aktív témák
-
chris-v
senior tag
Nem tudom milyen "cuccaid" vannak otthon, de kb 10 éve minden alaplapi hálózati eszköz gigabites.
Egyedül a router vagy switch (ha van) lehet csak 100 Mbit-es, mert ott nemrég kezdett általános lenni a gigebites sebesség. Persze régebben is volt, csak arany áron.Egyébként ha diginél előfizetsz 100 megás netnél nagyobbra, akkor hoznak neked routert, tehát az az eszköz ami jól eséllyel 100-nál nem tud többet az cserére kerül. Szóval kérdem én, akkor mi a probléma?
Ja és nem kell mindjárt 1000-es netre befizetni, hisz ahhoz egy ssd sem árt, mert a winyó már nem tud ekkorra sebességgel írni, de egy 200-as vagy 500-as netre bőven megéri befizetni, mert jobb ajánlat mint bármely más szolgáltatónál. Arról nem is beszélve, hogy általában 5-10%-al többet is adnak a sebességből, nem úgy mint a konkurencia, ahol ennek pont az ellenkezője tapasztalható.200/100 -as net:
-
Szilárd7
csendes tag
Üzemzavar a politikában! Yaaa az Orosz tökéletes
-
RedIris
csendes tag
Én sem tapasztaltam semmi hibát abban az időszakban de ettől még lehetett másoknál. A UPC weboldalt meg nem szoktam nézni!
-
Mustaros
aktív tag
Köszi a véleményed
, de nem te vagy a célközönség az 1000 megával. Sok ismerősöm szidja a UPC-t az új modemjeiket (wifi free-s) vagy milyen.. nem stabil kellően (nekem még a régi modem van). Ami meg a váltást illeti.. azért váltanék mert 1000 megát olcsóbban adja a DIGI , mint a UPC a 120-at.. szal kérdem én.. miről is beszélünk?
Így már világos? -
hemaka
nagyúr
Ez bizony
-
nortol
senior tag
"Sima" családról van szó, ami ugye nem is sima család, hisz majdnem mindenkinek van laptopja, plussz mindenkinek "okos" telefonja...
Ezek lecserélése nem kis pénz, mármint a laptopoké...
A netes tartalmak egy "10"-es neten is simán lejönnének, de megetették a népet a sokkal nagyobb sebességgel :-)
Torrent? Igen, az is van :-)
Ahol nincs, az nem is család, hisz a családot szórakoztatni is kell, ráadásul a legolcsóbb módszerrel, ami jelenleg ebben az országban fellelhető...Hogy nem 2 perc alatt jön le valami, hanem 10 perc alatt? Ehhh...
Remélem, hogy ebből is érthető, hogy aki itt rá van izgulva a hatalmas nagy számokra, az szószerint horogra akadt, és csak a száját jártatja minden mögöttes érték nélkül :-)
-
snake1977
őstag
válasz
pixelking #39 üzenetére
Nekem semmi bajom az új router wifijével, házon belül tökéletes a jelerősség, a kertben is fogom rendesen, nagyjából egy 15-20m sugarú körben fogom.
Viszont azzal már annál inkább van gond hogy ha van egy kis áraszünet ami felénk vihar esetén sürün előferdül, ilyenkor baromi hosszú idő mire feláll a router és használható lesz újra.Hogy a témához is hozzászóljak ugyan indexet nem néztem ma csak késő délután, de különösebb gond nem volt a nettel, talán kicsit lassabb volt a facebookon a betöltés, de az meg nem feltétlenül a upc hibája, annyira nem lassult be hogy megmérjem a sebességet, esetlegesen hálózati hibára gyanakodva.
-
pixelking
tag
Ha már itt tartunk, nálatok az újonnan kipostázott routerek hogy funkcionálnak? Nálam a wifi benne iszonyat gyenge hiába 300 Mbit meg 5GHz lehetőség
-
nortol
senior tag
Csak azt mondd meg, hogy mi a frászt kezdjek egy 1000-res Digivel, de mondhatnám, hogy 1000-res akármivel is...
Dobjak ki mindent a házból, ami csak 100-ra képes és cseréljem le az egész itthoni rendszert "ezresre" mert attól tök jó lesz nekem?
Már ezerszer hívtak a UPC-től is, hogy váltsak 120-as csomagra az 50-es helyett(ami gyakorlatilag 60-as)...
Kérdeztem tőlük, hogy mi értelme lenne, hisz itthon semmi sem támogatja a 100 megabitnél nagyobb sávszélességet...
Ennél a pontnál mindig meg köszönték, hogy beszélhettek velem :-)
Tehát kérdezem Én, mi a frásznak kell egy normális, magyar háztartásban manapság egy 1000-res csomagnak?
Ha csak nagyzolásnak nem jó, de más téren nem látom értelmét nagyobb sebességnek a mindennapokban!
Jelenleg nem ismerek olyan embert, aki otthoni környezetben kitudná használni az "1000-res" netet, pedig én is üzemeltetek szervert is, de ez a net nem szerverhez való...
A UPC nem szar, a többi sokkal szarabb...
Csak bele kell olvasni a többi szolgáltató topikjába, és azonnal bölcsebben fogtok ide is írni...
-
aram01
nagyúr
maga a upc egy globális hiba, alig várom hogy legyen itt is normális vetélytársa
-
dajkopali
addikt
válasz
twollah1976 #35 üzenetére
na, ma a UPC-nél pont ez volt
- az index volt az egyik oldal, amivel baja volt
-
Vigilante
őstag
Lehet a meleg tett be neki!
-
dajkopali
addikt
még várom a választ a vizsgálat eredményéről, de nagyon úgy tűnik, hogy két dolog csúszott egymásra: a upc weboldala valóban elérhetetlen volt, illetve furcsa lassulások, valamint egyes weboldalak lassú vagy lehetetlen betöltése
elképzelhető, hogy ezek nem függenek össze, mivel - ahogy a topikból is látszik - vélhetően globális problémák is felléptek
ha adnak valami tájékoztatást, megírjuk -
Tanisz
senior tag
Fura, UPC-s vagyok, de nem vettem észre semmit sem. Igaz a sebességet nem mértem, de nem tűnt fel, hogy lassabb lenne.
-
Majd megint hazudnak valamit.
-
-
zseko
veterán
Elképzelhető, hogy olyanba futottál bele mint én. Nekem is 19.2-28.8k között csatlakozott fel, amíg egy boltos (le akartam cserélni a modemet, ő meg rákérdezett miért) azt tanácsolta, hogy szereltessem át fővonalra a vonalat mert valószínűleg vonalosztón vagyok. Valóban úgy volt, onnantól kezdve 56k-val hasított a net
És neki köszönhetően van most adsl-em, mert szűk volt a hálózati hely (adsl) bővítéskor, így aki nem fővonalon volt az így járt... -
CharlieDrop
veterán
Sőt nem csak a weboldalak, de a UPC-s hálózat is köhög rendesen tegnap óta...
-
Oszilaci
senior tag
viszont ahol megjelenek olcsóbb is lesz a TréHome
érdekes,hogy 19eft-ból 11900 lett a net+tv+telefon és a HBO maxpak is a csomagunk része lett mert le akartam mondani a szerződést
és milyen érdekes,hogy most koax-on is tudok 2 IPTV STB-n nézni HD-t 1,5 alatt sem sikerült elintézni mert nem bírja a koax
oszt mégis
-
Mustaros
aktív tag
A Diginél olcsóbb a net + tv + bármi.. ugyan azon sebességen , mint a UPC-nél és persze a feltöltés is jobb , nevetségesen olcsó az 1000-res net a Diginél.
A probléma az , hogy nincs lehetőség váltani , mivel csak 1 szolgáltató van a házunkban. De ezzel nem mondtam újat szerintem.. -
A régi szép idők mikor még 56 kbps jött a net ....
-
foodlf
csendes tag
Frissítés1: egy olvasónk a hír topikjában hívta fel arra a figyelmet, hogy talán nem is magyarországi, hanem globális hibáról van szó.
az egész UPC egy globális hálózati probléma.
itt már csak az a kérdés, hogy mikor döntik be az egész internetet.hálózatukba irányítani akármit is életveszélyes.
-
Mustaros
aktív tag
Menjen már csődbe az egész UPC , mert szeretnék olcsóbb és jobb Digi netet a házunkba
-
Konflikt
addikt
egesz konkretan (logok alapjan) UPC halozatbol 11:43-tol 12:27-ig nem tudott feloldani DNS-t egy NAS.
-
kakuk.tamas
addikt
Már jó a UPC oldala...
-
Execᵀʰᵀˢ
tag
Úgy néz ki már jó.
-
CSiPet2
tag
Úgy fest, hogy a Level 3 hasalt el pár órája és az egész világon routing problémákat okoz.
-
Wajk
addikt
ez jó
"Természetesen tudomásunk van a Digi árképzéséről és figyelemmel követjük, hogy mennyire válik be számukra ez a stratégia."
Ja, mire majd kiértékelitek már cseszhetitek...Volt UPC-s, elégedett Digi felhasználó
-
bambano
titán
úgy látom, megint a bgp-jük borult fel...
egyébként akkora kupleráj van náluk az adminisztráció területén, hogy ügyesebb emberek 10 perc alatt fejbecsaphatnák a webszerverüket.
-
Execᵀʰᵀˢ
tag
Nem csak a UPC, a fél internet haldoklik valamiért: https://twitter.com/notch/status/609296052550770688
-
S1M0N
senior tag
Igen, először a Disqus elérhetetlensége tűnt föl nekem is, de sok oldalt lassabban tölt be.
Gondoltam, hogy megint a UPC haldoklik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
it A vállalat weboldala elérhetetlen, és az internetezéssel is bajok vannak. Pedig két napja elmondták, a hálózat megbízhatósága az első.
- Honor 200 Pro - mobilportré
- 3D nyomtatás
- Óvodások homokozója
- Intel Arc Alchemist A310/A350/A380/A580/A750/A770... és mobil verzióik
- EAFC 25
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Ukrajnai háború
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Moderátort keresek a fórumhoz!
- További aktív témák...
- UHH! Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1280P 16/1TB Iris Xe 4K UHD OLED
- Asus Tuf Gamer PC. AMD Ryzen 5 3600/GTX 1080 Ti 11 Gb/16 Gb DDR4/500 Gb M2
- Canon EOS 200D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel. (3870 vagy 42200 expoval)
- Xbox 360 E 500 GB Konzol Fekete
- OH Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1260P 16/512 Iris Xe 2,8K OLED 90Hz
- iKing.Hu - Apple Macbook Pro 13 Touchbar M2 -2022 - Használt, karcmentes
- Xiaomi Poco M6 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!)
- Creative Sound BlasterX G5 (70SB170000000) (Sound Blaster) (DAC)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest