Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• janeszgol

félisten

válasz niof #20 üzenetére

Én sem használok már alternatív app boltot androidon. Utoljára 2013-ban használtam. Ja és apk-t sem töltök le a netről, bár abban vannak megbízható(nak gondolt) oldalak.
    Sajnos a Play-t is könnyen át lehet verni, oda is kerülnek férges appok. (A legkönnyebb az volt, hogy maga az app tiszta volt, viszont a telepítés után, mintegy frissítésként behúzta a férget, mivel azt már nem ellenőrizte a Google. Erre már van védelem - Play Protect - ám ezt is kivédték, pl előfizetéses rendszer ráterhelése a felhasználóra. Ezt kellene átgondolnia a Google-nek.)

• janeszgol

félisten

válasz niof #14 üzenetére

Természetesen a telefonon lehet keylogger, ami elküldheti az adatokat. De ilyen csalás nem OS függő. A booking.com oldalnál volt ebből balhé, hogy kiszivárogtak kártyaadatok. Sajnos akadnak olyan weboldalak, akik tulajdonosai, megrendelői, elkészítői barlangban éltek, és nem tudják hogyan kell megcsinálni egy fizetéses szolgáltatást. Ők maguk tárolják a kártyaadatokat egy txt-ben.
    Nem úgy, ahogy 2017-ben a OnePlusnál. (A weblap tárolta és küldte el a banki adatokat a banknak. Természetesen el is lopták az összes kártyaszámot, amit használtak. Ilyennel találkoztam 2020-ban is: deichmann.hu és pcx.hu weboldalak. Bizony-bizony. Azóta ha jól tudom a pcx változtatott.)

Bankkártya terheléses lopás két okból van.
    1, szolgáltatói hiba (ő tárolja a bankkártya infókat... ez nálunk ritka, keletebbre gyakoribb)
    2, előfizetsz egy előfizetéses szolgáltatásra a tudtod nélkül

Új hozzászólás Aktív témák