- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Drivv: Prehistorik 2 - Retró Játékpercek! 1. rész
Új hozzászólás Aktív témák
-
dchard
veterán
válasz
Szokenesz #2032 üzenetére
Nem tudni, hogy figyeli-e, de nem tartom valószínűnek, mivel a DSM az ADSL fizikai rétegében vizsgálódik, ez meg nem az.
pszihiaterben bízom, hogy lesz Info gomb kimenetünk, mert abból egzaktul látszik, hogy változik-e valami. A sebesség meg az ID csak egy paraméter.
Dchard
-
dchard
veterán
válasz
Szokenesz #1770 üzenetére
NEm ezek csak a javítható és nem javítható hibák (azok is rossz összefüggésben mert a CRC az ADSL SuperFrame-ekre vonatkozik, a FEC meg az RSCodeword-ökre, teljesen különböző a kettő aránya, nem összevethetők.
Ami nekem kell azt csak az Info gomb kimenete tudja a firmware-emben, az azt mutatja, hogy mekkora a FEC mértéke, meg még sok minden mást is
Dchard
-
dchard
veterán
válasz
Szokenesz #1763 üzenetére
Szakadás csak súlyos esetben egyébként a hibás és/vagy vesztett keretek száma kezdhet el növekedni, mivel a vonalnak így gyakrolatilag nincs felfelé inpulzus zaj elleni védelme. (ID=0) Azért kértem a kimenetet, hogy lássam: FEC van-e és ha igen mennyi, de a FEC önmagában nem nagyon véd az inpulzus zaj ellen.
Dchard
-
dchard
veterán
válasz
Szokenesz #1761 üzenetére
Ha szakadna akkor emelni kell az SNR Margin-t de egyelőre jó lesz így.
Ilyet se láttunk még, hogy megszűnt a SNR lock, lehet mégis érdemes váltani, ha ez beigazolódik. Bár láttunk már olyat aki váltot és ugyanúgy maradt a lock. Amíg a Telekom nem specifikál, addig csak a sötétben tapogatózunk.
Egyébként ez a másik véglet: a 128/8 az aránytalanul nagy szopatás volt, ez a 16/1 viszont túl gyenge. Legalább egy 16/2-t kellett volna beállítaniuk, vagy 32/2-t. Nem kéne átesniük a ló túloldalára azzal, hogy a túl sokból túl keveset csinálnak, mert a kimaxolt vonalak azért jobban ki vannak téve az impulzus szerű zajoknak (is).
Egy Info gomb kimenetet még másolj be csak a kíváncsiság kedvéért.
Dchard
-
dchard
veterán
válasz
Szokenesz #1612 üzenetére
Nekem gyanús a lefelé irányod. Túl nagy a csillapítás a feltöltéshez képest, nem szokott ekkora különbség lenni...
Egyébként a VDSL-lel kapcsolatban: szerintem gyorsabb lenne valamivel, mondjuk a 20megát biztosan ki lehetne préselni belőle, de ami még fontos, hogy a VDSL-ben megint csak rengeteg olyan fejlesztést pakoltak, amitől sokkal stabilabb lehet a kapcsolat, például az SRA-t és a bitswap-ot felváltotta a Rapid Rate Adaptation, ami egy elég komoly találmány: gyakrolatlag az SRA továbbfejlesztése: gyakorlatilag az Inpulzus szerű zajokhoz is képes adaptálni a vonalat szakadás vagy akár keretvesztés nélkül.
Dchard
-
dchard
veterán
válasz
Szokenesz #1464 üzenetére
Jól látod a helyzetet: az ADSL nem szakad meg, hanem "csak" a PPPoE kapcsolat bomlik el.
Mivel a vonalad a spketurm képek alapján hibátlan és DSL szakadásod sem volt, erős a gyanúm, hogy a routereddel lehet probléma. Jellemzően egy-két típus nem bírja a torrent által generált sok párhuzamos TCP kapcsolatot.
Próbáld ki router nélkül közvetlenül a gépre dugva a modemet, hogy úgy is szakad-e.
Dchard
-
dchard
veterán
válasz
Szokenesz #1218 üzenetére
Mikor a target SNR margint állítod, minden esetben megvolt a mentés-újraindítás kombó?
Eddig egy esetben találkoztunk a jelenséggel, én magamban SNR lock-nak neveztem el.
A lényeg az, hogy egy bizonyos sávszélességre álítják át a profilodat, hogy azzal sehogy ne tudj nagyobb sebességet elérni annál, mint amivel még megvan az előirányzott minimális SNR margin, ami az esetedben jól láthatóan 6dB.Ami az érdekesség, hogy a target SRN margin csökkentésével a tényleges margin is csökken, miközben a vonali sebesség nem változik. Namost ez "lehetetlen", hiszen ha a maixmálisan átvihető bitek száma adott, akkor én állíthatom bármilyen alacsonyra a target SNR margin-t, a sebesség felső korlátánál több hasznos bitet nem tudok kivenni a rendszerből, így a mért SNR marginnak is meg kellene állnia. Holott ezzel szemben csökken.
Kérlek 10%-os, 60%-os és 100%-os target SNR marginnal is csinálj egy-egy képet, hogy igazolni tudjam a helyzetedet.
PS: ez egy újabb mellényúlása a Telekomnak az SRA bevezetése helyett...
Dchard
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Google Pixel topik
- OLED monitor topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Kompakt vízhűtés
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman Z1 Seasonic 650W
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Samsung 980 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged