Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1051) Sándor -P20-


Sándor -P20-
senior tag

Megjöttek ma a kellékek: [link] 7" -os készlet. (180mm átm)
19.-én rendeltem, 24.-én hajnalban elindult a Fehérvári központból, csak útbaestek az ünnepek :D :D
Silvercrest Digital Air Fryer SHF 1400 A1 -be. (A kisebbik lidis gép.)

Ez a legnagyobb edény.
Tökéletesen passzol bele. :DDD :R

40 feletti kornak megvan az előnye és hátránya... Igaz, a betűket csak közelről látod, viszont az idiótákat már messziről észreveszed.

(#1052) kola99


kola99
tag

Ha esetleg az ünnepekről maradt Burgonyapüré /fél kiló /,reszeljünk bele kb fele mennyiségű nyers burgonyát ,
2-3 evőkanál liszt , 1 tojás , kb 10 dk Cheddar sajt / narancssárga,kemény /
, fél fej fokhagyma átnyomva és pár szál metélőhagyma karikázva, só ,bors.Összekeverjük .

Kész a Lepcsánka, sütőpapíros vagy nájlonos tálcára rakjunk belőle pogácsákat , és fagyasztóba rakjuk /kb 20 percre elég/.

Az Air fryert melegítsük elő/ 3 perc 200 fok , hogy ne follyon le a cucc, így hamar kéreg sül /.
Megkenjük a tetejét olajjal a fagyasztott Lepcsánka pogácsáknak , és 200 fokon 5 percig sütjük , utána megfordítva átkenjük olajjal , és még 200 fok 5 perc .


Tejföllel isteni finom... /és nem tocsog olajban/
Virslivel Szilveszterre is laktató. / felszívja a Pezsgőt / :P

(#1053) batagy


batagy
őstag

Sziasztok!

Hamburgert tervezek készíteni. Van ilyen fagyasztott hamburgerpogácsa és ilyen csomagolt szendvics:

Az a kérdésem, hogy először csak magában a húspogácsát melegítsem? 6-8 perc van a csomagra írva. Az elég lesz? És hány fokon süssem?

Aztán, a szendvicsbe belerakva (+sajt), azt meddig és hány fokon kell még?

Köszönet!

[ Szerkesztve ]

(#1054) nagysz válasza batagy (#1053) üzenetére


nagysz
tag

Én külön sütném csak a kettőt. A húst sajnos, ki kell kísérletezni, mert ízlés dolga, mennyire szaftosan szereted. A sima sütős tapasztalatok alapján próbáld meg először 180fok 6 percen és nézd meg, milyen lett. A végén 1 percre rátenném a sajtokat és kész.
A zsömlét a belső felével felfelé pirítanám meg 200fok 1-2 perc szerintem.
Ja és ezt nem tök fagyott, hanem kiengedett állapotra értettem.
Még nem csináltam ilyet, majd hátha jön valaki, aki igen.

[ Szerkesztve ]

(#1055) fant0mi válasza batagy (#1053) üzenetére


fant0mi
addikt

A zsemlét félbevágni, a belső felüket kissé megpirítani, úgy a jó.
Én sima hűtős hambihúst vettem, annak 100%-a hús, ezeknek amit mutatsz, kb csak a fele, többi prézli, miazmás, olyan mint egy fasírt, én nem szeretem. A sima hűtőst én 180 fok, 13-15 percig sütöttem, úgy welldone.

[ Szerkesztve ]

(#1056) erdey_a válasza batagy (#1053) üzenetére


erdey_a
őstag

szoktunk ilyet csinálni, pont ezt az aldist.
fagyottan mehet az airfryerbe, 180 fok 8 perc, ahogy a zacsi írja. de lehet több, ha jobban sülve szereted. nem ég meg.
félidőben meg szoktam forgatni.
sajtot nem szoktam külön rásütni, nekünk annyi olvadás, ami a hús hőjétől lesz, elég.
a zsemlét sem szoktam pirítani, de ha ilyet tennék, akkor azt nem az airfryerben tenném, mert az körben kiszárítja a zsömit. simán egy száraz, forró serpenyőben megpirítanám a belső felüket 20-30mp alatt

[ Szerkesztve ]

Vérboci

(#1057) OPiiPO válasza OPiiPO (#1030) üzenetére


OPiiPO
addikt

+ kellene egy összefoglaló, ezt hajlandó vagyok összerakni. Olyanra gondoltam mint a fözőcskés topic, lenne egy általános rész, és a receptekre mutató linkek.

"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."

(#1058) Sándor -P20- válasza OPiiPO (#1057) üzenetére


Sándor -P20-
senior tag

Nagyon tetszik az 5let... :C :R

40 feletti kornak megvan az előnye és hátránya... Igaz, a betűket csak közelről látod, viszont az idiótákat már messziről észreveszed.

(#1059) Siriusb válasza OPiiPO (#1057) üzenetére


Siriusb
veterán

Ha már a téma megnevezésében külön ki van emelve, hogy "gyakorlati", szerintem inkább kóstolót tarts, ahova elmehetünk...

;] :))

(#1060) ollie válasza batagy (#1053) üzenetére


ollie
MODERÁTOR

De nem értem, miért nem ti csináljátok a húspogácsát, 5 perc összegyúrni. Csak darált marhahús kell hozzá, egy kis só, bors, esetleg fokhagyma (esetleg tojás, hogy jobban összeragadjon). És sokkal jobb lesz, mint bármi előre elkészített.

***

(#1061) fant0mi válasza ollie (#1060) üzenetére


fant0mi
addikt

Lidlben, Aldiban kapni ilyen "prémium" húspogácsát is, 2 db van egy tálcán, drága is mint a fene.
Az egyik (nem emlékszem melyik) 100 százalékos hús, az nincs fűszerezve, azt sózom, borsozom. A másik az csak 98 százalékos, mert az már be van fűszerezve (só, bors, semmi más).
Szóval jó nagy parasztvakítás, én sem vettem többször, hanem inkább darált marhahúst. Ki kell formázni, és hűtőbe tenni, hogy kicsit összeálljon, ne essen szét.
Ezek a kilós gyáriak nekem nem finomak, mert kb fasírtok.
Igaz, hogy ezekből sül ki egy kis véres húslé, meg faggyú. Hamar el kell mosogatni utána.

[ Szerkesztve ]

(#1062) nagysz válasza ollie (#1060) üzenetére


nagysz
tag

Ja meg kábé 30% faggyú sem árt..anélkül csak fasírt maximum, nem húspogácsa :)

(#1063) nagysz válasza fant0mi (#1061) üzenetére


nagysz
tag

Azok nekem sem izlenek, nem tudom, mi azzal a gond. A hentesnél nálunk lehet kapni olcsóbban sokkal-sokkal jobbat, na az ütős. Nem is vacakolok vele otthon :)

(#1064) sz.zs. válasza nagysz (#1062) üzenetére


sz.zs.
senior tag

Így van! Faggyú nélkül, csak húsból soha nem lesz normális hamburger húspogácsa.

Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó

(#1065) Acheron válasza ollie (#1060) üzenetére


Acheron
őstag

+1
Tojás sem kell, simán összeáll anélkül is sütés közben. Ha az egyik oldala már átsült (pár perc max...), megfelelő lapáttal fordítva már nem fog szétesni.
Só + bors is csak kívülről, közvetlenül sütés előtt (bors szigorúan frissen őrölve)
Marhahúshoz viszont valóban kell a fent említett faggyú, anélkül nagyon száraz tud lenni.
Ha valaki (bármiért) nem eszik marhát, és sertésből készít húspogácsát, ott nagyobb zsírtartalmú darált hús (min 30%), vagy (füstöletlen) szalonna is szóba jöhet.
Ejj, de rákívántam :D
Ellenben most kolbász és hurka sütés következik a masinában, ezt még nem próbáltam.

(#1066) fant0mi válasza Acheron (#1065) üzenetére


fant0mi
addikt

[link] 180 fok 18-20p

[ Szerkesztve ]

(#1067) Acheron válasza fant0mi (#1066) üzenetére


Acheron
őstag

Köszönöm!
Láttam, ettől a képtől kaptam kedvet hozzá :D
Én most simán rácson sütöm (bár van már "tepsi" is hozzá)
Alul a hurkák, felül a kolbászok (elválasztó rács is van már), így a kolbászzsír rácsoroghat a hurkákra. 180 fok, 2 x 9 perc a terv (félúton forgatással). Közben külön párolok egy kis savanyú káposztát köretnek. Bár gondolkoztam, hogy káposzta alulra - kolbász - hurka kombó felülre verzió legyen -e, de akkor tuti két adagban sül ki.

(#1068) Sándor -P20- válasza fant0mi (#1066) üzenetére


Sándor -P20-
senior tag

Pont ezen gondolkozom éppen és is (hurka / kolbász), de tele még a frigó kajával, és megnyúvasztana a főnökasszony ha nem az ürülne, pedig pont ezek miatt rendeltem a készletet... :DDD
Na mind1.
Ennek is eljön majd az ideje...
A kóbi hogy került a lábasba?
Gondolom simán beleraktad, :D de igazából olyasmi érdekelne, hogy fagyosan, kiolvasztva?
A hurka tudom már kategória.
Ja zsír / olaj nélkül szándékozom sütni. úgy egészségesebb. :C :DDD

40 feletti kornak megvan az előnye és hátránya... Igaz, a betűket csak közelről látod, viszont az idiótákat már messziről észreveszed.

(#1069) fant0mi válasza Sándor -P20- (#1068) üzenetére


fant0mi
addikt

Hentestől friss sütőkolbász. Csak sima hűtőben volt.
Úgy natúr tettem bele, nem tettem alá se vizet, se zsíradékot.

(#1070) ollie válasza sz.zs. (#1064) üzenetére


ollie
MODERÁTOR

De a darált marhahús is zsíros, átlagban 20%-a zsír.

***

(#1071) batagy válasza erdey_a (#1056) üzenetére


batagy
őstag

#1054 nagysz
#1055 fant0mi
#1056 erdey_a

Köszönöm mindannyiótoknak az útmutatásokat.
Most még kezdő vagyok ebben, indulásnak pont elég lesz ez a fagyasztott húspogácsa. De továbbfejlesztem majd rendes marhahúsra később, kedved adtatok hozzá! :R

(#1072) SteeWe


SteeWe
aktív tag

Sziasztok,

Lidl XXL gép.
- 500 gramm bőrös kacsamellett mennyi fokra, mennyi időre lenne érdemes berakni?
Elektromos sütőben 200 fok és 40 percre szoktuk, egyszeri fordítással.

(#1073) sz.zs. válasza SteeWe (#1072) üzenetére


sz.zs.
senior tag

Én 180 fok 15-15 perccel próbálkoznék.

Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó

(#1074) cd930


cd930
aktív tag

Sziasztok!

Az XXL-es Lidl SilverCrest sütőhöz több helyről is vettetek már 8"-os tartozék készletet?
Ha igen, melyiket érdemes? Gyártótól függetlenül ez a méret a legjobb hozzá, ugye?

Néztem az Alin.
Ez jónak tűnik.

Van, hogy az EU-ból nem szállít hozzánk az eladó, a másik szállít, de a 28USD-s terméket 14USD-ért hozza..

Mondjuk a BG-n még drágábban látom..

[ Szerkesztve ]

20+ éve a Prohardveren

(#1075) SteeWe válasza cd930 (#1074) üzenetére


SteeWe
aktív tag

Én ezt rendeltem Lidl XXL-hez: [link] , 24-én, 27-én dolgozták fel a rendelést, ma érkezett meg. Még nem próbáltam ki, minőségre jónak tűnik.

(#1076) Voice24 válasza SteeWe (#1075) üzenetére


Voice24
őstag

Én ugyanazt és ugyanonnan rendeltem, mint SteeWe, de novemberben sikerült még pár forinttal kevesebbért és ingyen szállítással kifognom. A minősége és a mérete is megfelelő az XXL-hez. Nekem csipesz, ecset nem kellett, sütőpapírt pedig máshonnan rendeltem, az is jó dolog.

(#1077) fant0mi válasza cd930 (#1074) üzenetére


fant0mi
addikt

Én csak 1 helyről vettem. :)
Mindenestül 28 dollár, lengyel raktárból 1 hét alatt itt volt a banggoodról.

(#1078) erzol válasza cd930 (#1074) üzenetére


erzol
őstag

Én egy ilyet próbáltam be 22.-én.
Még feldolgozás alatt van.
Érdekes, hogy csak utánvétes fizetés van.
Ára kb. annyi, mint ali/bg-ről.
Kíváncsi vagyok mi lesz belőle.

(#1079) sz.zs.


sz.zs.
senior tag

Nekem a Tefal xxl-be 22 cm átmérőjű kiegészítők lennének jók, de mindenhol 20 cm ( 8inch ) átmérőjű a legnagyobb :((

Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó

(#1080) Voice24 válasza sz.zs. (#1079) üzenetére


Voice24
őstag

9-es készlet: [link]

erzol: az 7-es méret, a Silvercrest XXL-be 8-as jó.

(#1081) kola99 válasza cd930 (#1074) üzenetére


kola99
tag


Ez a fajta Sütőpapír jobbnak tűnik , mint a sima kerek lap
[link]

[ Szerkesztve ]

(#1082) erdey_a válasza kola99 (#1081) üzenetére


erdey_a
őstag

de minek a sütőpapír? leragad a krumpli?

Vérboci

(#1083) tibbike01 válasza erdey_a (#1082) üzenetére


tibbike01
őstag

Pont én is ezt akartam kérdezni. Mi szükség van sütőpapírra?

(#1084) Smiro válasza tibbike01 (#1083) üzenetére


Smiro
senior tag

Például ha péksüteményt sütsz. A kakaóscsiga nem a rácsra folyik. Philips esetében a rács nem túl praktikus. Rántott húsok morzsája is jobb, ha ezen akad fenn. De vigyázni kell, mert legutóbb nekem felkapta és megégett a papír. Szóval könnyű dolgok alá nem biztos, hogy praktikus, egyébként szerintem az.

(#1085) Sándor -P20- válasza tibbike01 (#1083) üzenetére


Sándor -P20-
senior tag

A képen látható edényben nincs külön sütőkosár. (legalábbis a képen én nem látok)
Lehet ez az ok?
Esetleg más ötlet?

40 feletti kornak megvan az előnye és hátránya... Igaz, a betűket csak közelről látod, viszont az idiótákat már messziről észreveszed.

(#1086) erdey_a válasza Smiro (#1084) üzenetére


erdey_a
őstag

nekem van belső kosár, így alulról is jön az áldás, ezen a papír csak rontana. de egy kosártalan megoldásba, mint a képen, pláne krumpli alá érzem feleslegesnek

Vérboci

(#1087) kola99 válasza erdey_a (#1086) üzenetére


kola99
tag

Talán nézd meg a videót a linken / fél perces / , remélhetőleg nem csak Sültkrumplihoz vettük a gépet... :P de valóban , ez a nem belső kosarasba ideális , viszont tisztításban nagyobb segítség , mint a lapos kerek szerintem.

[ Szerkesztve ]

(#1088) sz.zs. válasza Voice24 (#1080) üzenetére


sz.zs.
senior tag

:R

Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó

(#1089) Smiro válasza erdey_a (#1086) üzenetére


Smiro
senior tag

Van belső kosár a Philipshez is. Csak apró lyukú rács. A papír azért jó alá, hogy ne kelljen mindig kiszedni, mosni. A papír semmit nem ront, erre van kitalálva. Krumplihoz nyilván nem rakok bele, de morzsás dologhoz igen. Csipesszel meg fordítok félidőben.

(#1090) Mate


Mate
nagyúr

Sziasztok!

Anyukámnak, illetve ha beválik magunknak is szeretnék venni egy ilyen sütőt. Max. 40.000 Ft-ért mit tudnátok ajánlani? Mire érdemes odafigyelni vásárláskor?

(#1091) #49155328 válasza Mate (#1090) üzenetére


#49155328
törölt tag

A Lidlis bestbuy 24-ért. Amikor kapható.
Ha nem sürgős akkor én várnék.

(#1092) Mate


Mate
nagyúr

Születésnapra lenne, úgyhogy nem tudok várni :(

(#1093) fant0mi válasza Mate (#1090) üzenetére


fant0mi
addikt

Lidl XXL, nézz körül hátha maradt egy példány. Nálunk a bejárat közelébe szokták elpakolni a maradékokat.
Második tippem Tefal XXL. Az tényleg 40e.
Javaslom, hogy csak 5+ literesben gondolkozz. Abban 4 főre elég kaját tudsz sütni.

[ Szerkesztve ]

(#1094) nagysz válasza Mate (#1090) üzenetére


nagysz
tag

Princess XXL, többünknek van ilyen, bevált és 40k alatt van most is. Ajánlott.

(#1095) erdey_a válasza nagysz (#1094) üzenetére


erdey_a
őstag

bizony, jó cucc :K

Vérboci

(#1096) nagysz válasza erdey_a (#1095) üzenetére


nagysz
tag

:D Nagyon !

(#1097) fradi81


fradi81
veterán

Ez is princessben sült bár kicsit tovább mint kellett :DDD 180fok 55perc, 40-45 kb. elég is lesz.

moto g72, Ninebot d28e

(#1098) #49155328 válasza fradi81 (#1097) üzenetére


#49155328
törölt tag

Jajj. :DDD

(#1099) nagysz válasza fradi81 (#1097) üzenetére


nagysz
tag

nagyon gázul néz ki, meg ne edd !! Inkább küldd el nekünk :DD

(#1100) rasotamas


rasotamas
veterán

Sziasztok. Tudtok ajánlani forró levegős fritőzt? Ha akciós az se baj.
Mennyiben más mint a légkeveréses sütő?
A feleségem kinézett valami Delimano-t, nincs benne nagy bizadalmam egy halom pénzért.
Látom itt ajánljátok a Lidl-öst (ebből mindegy melyik? Vagy egy fajta van csak?) és alzán a Princess XXL-t. Van más ajánlott is? Mivel jobbak ezek?

Köszi.

https://tinyurl.com/rasoapro

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.