Új hozzászólás Aktív témák

• Tüzi

veterán

válasz fLeSs #9 üzenetére

Kíváncsi voltam kinek ugrik be a $ árfolyama. :C

De erre azt tudom mondani, hogy amikor a $ elkezdett zuhanni a forinthoz képest, (igaz akkor kezdett el emelkedni, kb ilyen ütemben az olajár) nos, akkor aztán volt mindenféle, "Juj, emelkedik az olajár, emelni kell a benzin árát is". Most, hogy ugyanez megy, csak inverzben, most majd azért fogják mert a dollár tör fel, mint a talajvíz.
    Btw, régebb óta esik az olaj árfolyama (3 hónapja kb), mint emelkedik a dollár (1 hónapja).

Szóval anno eladták az olcsóbban vett olajat drágábban. Most a drágábban vett olajat ugyan annyiért fogják? Csak én érzem "kicsit" lehúzásnak a dolgot? Tudom, hogy piac... magyarpiac... Azért mondtam, hogy a nyilakat mindig felfele fordítják.

Azt is tudom, hogy nem vagyok olajmágnes, meg képzettségem sincs ehhez, de józan ésszel gondolkodva azért felvetődnek bennem ehhez hasonló gondolatok.
    Nem azt mondom, hogy legyen 150 forintos benzin, de amikor a MOL a szükségletei 30-40%át saját mezőről szerzi be, ráadásul katasztrofális minőségű nyálat állítanak elő, akkor ne annyiért adják a szart, mint a rendes minőségüt külfölfön. Adnák 230-ért mondjuk, akkor azért könnyebb lenne az élet. Olcsóbb lenne a kenyér, olcsóbb lenne minden.

Bár azt is elképzelhetőnek tartom, hogy a megkapott Co2 kvótával így spórolnak, és a megmaradt mennyiséget eladják, a pénzt meg eltüntetik :)

mod: Másrészt gondolom az olaj árfolyama a benzin árában nem egyik pillanatról a másikra jelenik meg Amikor emelkedik az olajár, akkor már napokon belül emelik a benzin árát. Csak amikor csökken(hetne), akkor az árcsökkenést megakadályozó szelep lezár itthon.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés