Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- bacsis: Gyere el a 10. BRSZK-ra!
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
Sziasztok,
Tegnaptól letölthető a 3.4 verzió.
-
Közben rájöttem átmegy a hang,csak a nem müködik semmi csak a master hangerő,nem mennek a ledek tolo,és forgó potik sem,csak a hangerő poti. Na de az is több mint a semmi,mert ugye az audio 10 hangkátya az fix nem lehet állítani a hangerőt. Csak jó lett volna ha úgy megy ahogy a traktor szoftverrel.
-
sziasztok! Lehet nem idő illő kérdés ,ha így van elnézést. Az lenne a kérdésem,van egy traktor z1 kis keverőm. Az csak traktor szoftverrel müködik? Én simán a laptopról szeretnék lejátszani vele trackeket,gondolok itt egy youtube video stb.. Van egy audi 6 hangkártyám azt gondoltam kiváltani vele,nagy segitség lenne nem a laptopon kellene a hangerőt állitgatni hanem ezek a kis keverőn. Van egy x1 mk2 vezérlő is és ez a z1 traktor szoftver alatt prima kis pult,de jó lenne ha tudnám simán is használni a keverőt. Köszönöm a választ.
-
noby
aktív tag
ez így van gyárilag semmit nem álítottam
-
noby
aktív tag
-
kenwood
veterán
Szerintem gyenge az erosito benne. Par hete zeneltunk egy S2 Mk3-on.
Volt egy Technics 1210-es fules,amin megadta magat a parnazat,es az egesz fejem,nyakam tele lett fekete pottyokkel tole.
Volt valami also-kozep AKG studio fules,hibatlan allapotban.
Atvaltottam a "tisztabb" AKG-ra, mjad vissza a technicsre,mert az akg tul halk volt.
Mindez egy kertpartin, ahol egy alig 100 wattos hangfal szolt, fel hangeron.
Roviden : vegyel hangosabb fulest -
noby
aktív tag
sziasztok!
olyan problémával fordulnék hozzátok vettem egy traktor kontroller s3as keverőt feltettem a trpro3 at és az a bajom ,hogy mixelésnél túl halk még ha feltekerem a potit akkor is a füles.a programon belűl van egy + tekerő ami nekem sajnos nem aktív ahol tudnék ráadni a fülesre hangerőt ezt hogy lehet feloldani ill hangerőt adni a fülesre? -
Atomgeszi
nagyúr
válasz
*Mukeey* #152 üzenetére
Most épp sikerült elindítani akadásmentesen
Épp amilyen kedve van.
Amúgy a track listben alul, lehet valahogy nullázni a track mellett levő deck ikont? Hogy lássam, hogy mit játszottam már és mit nem. Mert mindegyikhez odarakja, amit valaha is játszottam és még nem sikerült nulláznom.
-
Atomgeszi
nagyúr
Az mitől lehet, hogyha BT hangszórót állítok be kimenetnek, akkor akadozik az egész lejátszás? Mintha laggolna. Tehát maga a program is elkezd akadni, látni a hangsávot, hogy nem folyamatosan megy.
(16GB RAM, 512 SSD, Core i5 8350u.- szóval nem hiszem, hogy a technika lenne a szűk keresztmetszet)
Ahogy rádugom a rendes hangrendszert megszűnik a hiba.
Ráadásul nem is minden alkalommal csinálja, csak 10/9-szer szar..
Traktor 2
Nagyon bosszantó
-
Atomgeszi
nagyúr
Hali
Van egy Numark MIXTRACK Pro II kontrollerem, Traktor 2-vel és Traktor Pro 3-mal se lehet összehozni az effekt panelt
Numark MixTrack Pro II Traktor Pro Map.tsi
Be lett importálva Traktor 2 és Traktor Pro 3-ba is, és még mindig nem működik megfelelően. Ha a kontrolleren van tekerve a potméter (D/W), akkor egyszerre állítja az összes effektet össze-vissza a Flanger Flux meg Reverb, minden mindenhova megy.
Tudtok erre valami megoldást?
-
Bodor
veterán
Köszi a segítséget, egyelőre most minden oké.
-
Bodor
veterán
-
válasz
*Mukeey* #137 üzenetére
Nekem most úgy néz ki, hogy december közepéig nem kell élesben - ami persze változhat időközben -, de kísérletezgetni így sincs kedvem, szeretnék biztosra menni.
Bodor: Röccenések nem szabadna, hogy legyenek, ha a hardver nem túl gyenge a munkaállomásban és a beállítások is megfelelők. (Nekem egy több éves Latitude van, i5-3230M, 8 GB RAM és 860 EVO SSD, de még ezzel is bőven jó - a gyártói leírásban i5 és 4 GB RAM szerepel minimumnak, ha jól emlékszem.)
Mindjárt előveszem a vezérlőt, összekapcsolom a laptoppal és megnézem a pontos paramétereket. -
Bodor
veterán
Hát most már tényleg mindegy, de egyébként a Pro 3 szoftver szokás szerint feltette az összes drivert, mégsem volt jó az S3-hoz egyik sem....
Első dolog volt a frissítés, szóval az rendben van, viszont mixelés közben vannak röccenések, és ez elég zavaró. S4 MK3 Asio driver van fent , az alábbi beállításokkal. Neked hogy van beállítva? Lehet ezen csiszolni valamit? Ha van egyéb jó tipped a beállításokra, akkor azt szívesen elfogadom. :-) -
*Mukeey*
addikt
-
válasz
*Mukeey* #135 üzenetére
Windows 10
Pont gondolkodtam egy MacBook (Pro, vagy akár egy Air is megtenné?) vásárlásán, de részben egy korábbi hozzászólásod miatt halasztottam el, meg visszanézve a NI által kiadott, kapcsolódó frissítéseket, többször is az Apple miatt kellett javítást eszközölniük, így jobban fontolóra veszem a dolgot. -
Szia,
Esetleg kipróbálható lett volna az S3-hoz az S4 MK3-hoz (is) adott ASIO illesztő, ami sok más Traktor termékhez is jó.
Bár gondolom már mindegy, meg szerintem jobban is jártál a cserével, mondom ezt S4 MK3 tulaj gyanánt.
Ha esetleg még nem tetted meg, érdemes ellenőrizni a kontrolleren a firmware verzióját és szükség esetén frissíteni - már amennyiben régóta állt valahol raktáron és régebbi van rajta -, mert több dolgot is javítottak a megjelenés óta. -
Bodor
veterán
-
*Mukeey*
addikt
Aham, nézem, nincs külön dedikált driverja. Irj nekik, hogy mégis mi a sz.r hajtsa meg, ha nincs driver🤣
A win-es driverekkel amúgyis szokott probléma lenni, talán inkább valami ASIO drivert kellene nézni hozzá. De vicces, hogy egy ilyen drága cucchoz nincs normális support.Egyre jobban gondolkodom, hogy átváltok Pioneer-ra...
-
Bodor
veterán
Sziasztok!
Vettem egy Traktor Kontrol S3-at és egy elég nagy problémám van vele, mégpedig az, hogy az audio driver, amit a Windows tesz fel hozzá, egy kalap sz@rt sem ér, mert szól ugyan vele a keverő, de szinte alig van valami hangerő és nulla dinamika és hangminőség társul hozzá.A Traktor Pro 3 hangkártya alatt az eszközkezelőben egy USB Audio 2.0 nevű driver van,ami ezek szerint nem jó az S3-hoz, viszont az NI [oldalán] meg sem található az S3 csak a többi kontroller, tehát onnan nem tudok letölteni hozzá való drivert. Más kontrollerek drivereit is próbáltam, de azok nem kompatibilisek az S3-mal.
Egyébként egy S2 és S5 kontroller meg jól futott ezen a gépen.
Azonkívül, hogy írok az NI supportnak, szerintetek van valami megoldás? -
*Mukeey*
addikt
Fontos!!!
Egyenlőre senki ne frissítsen MacOs Catalina-ra!
Bugos, fagy a Traktor, usb kimenet elszáll.
3.3.0-val igérik a teljes kompatibilitást. Valamint iTunes integráció is érkezik, playlistekről lehet majd direktbe mixelni, online áruház teljes kínálata elérhető lesz ha van netkapcsolat. -
Köszi az írást és a topikot, öröm volt végig elolvasni!
Most találtam csak rá, de jobb későn, mint soha!
Ha már említve lett például az S4 MK3, nekem az van, elégedett vagyok vele, tavaly vettem az év utolsó napján - egy nagyon jó akció keretében -, viszont kellett neki néhány firmware frissítés, de rendbe tették, azóta a haptic drive-tól kezdve, minden okés.
A szoftver is jó, mióta (februárban, ha jól emlékszem) megkapta a párhuzamos hullámforma nézetet...stb.
Ja, és Windows alapon használom, semmi problémát nem tapasztaltam.
Kipróbáltam/használtam nagyon sok lejátszót és vezérlőt, de mivel a 90-es években kezdtem és rövid deckezés után Technics lemezjátszókon nevelkedtem, ezért megfogott az S4 MK3 működési módja, amiatt döntöttem ezen típus mellett, azon túl persze, hogy viszonylag olcsó és szerintem nagyon jó ár-érték arányú. -
Atomgeszi
nagyúr
-
bbgin
tag
Sziasztok!
Nagy Grat a cikk írójának Mukeey-nek.Véletlen bukkantam rá, mert nyűgjeim vannak, és gyenge az angol
Én nemrégiben váltottam Seratorol, Trakror Pro-ra. A Traktort szinte kezdetek óta ismerem, de a Vestax VCI 400-am Seratora van hangolva így azt használtam, míg nem arra a megállapításra jutottam, hogy ám bár lehet, kevesebb funkciót érek el, de a Traktor az még is csak egy Traktor. Főleg most ezzel a letisztultsággal így hát megvettem. Pár funkciót nem érek így a továbbiakban lennének kérdéseim bizonyos beállításokkal kapcsolatba.
Ez az én házi kis setupom! -
kenwood
veterán
válasz
*Mukeey* #117 üzenetére
Nemzetkozi azzal is. Neha 1-1dj elkap egy jobb idoszakot, reszsikereket (shane 54, jay lumen, chris.su), de arra, hogy magyar ember ibizan, nagyobb fesztivalon csucsidoben, nagy teremben/szinpadon tolja, meg nem volt pelda. Ahogyan essential mixre se kertek fel meg magyart.
-
*Mukeey*
addikt
válasz
e-newsee #115 üzenetére
Mai világban ez úgy néz ki, hogy ha ezzel akar az ember foglalkozni, akkor dj és producer is kell, hogy legyen. Csak dj-ként szinte lehetetlen befutni, saját zenék vagy remixek nélkül nemzetközi karrier kizárt. Djzni manapság nem nagy kunszt, zenei ízlés legyen meg abban a stílusban, amit szeretnél játszani, többi elsajátitható elég gyorsan.
-
-
-
kenwood
veterán
válasz
e-newsee #113 üzenetére
Ket kulon dologrol beszelsz.
A fruity loops egy zenekeszito program. Abba hangokat,hangszereket,esetleg loopokat raksz,es zenet keszitesz.A Traktor egy Dj program,amibe masok altal elkeszitett zeneket toltesz be,es ugy tudod lejatszani oket, hogy nincs szunet a ket muzsika kozott.
Tehat valaki a fruity loopsban megir egy zenet, talal egy kiadot, a kiado megjelenteti a zenet, feltolti a beatportra.
A dj pedig ezekbol a kesz zenekbol osszevasarol egy csokorral, es csinal egy bulit a traktor segitsegevel. -
e-newsee
addikt
Tök hülye vagyok a zeneszerkesztéshez, meg úgy általában a zenéhez is botfülem van, csak sima fogyasztó vagyok, szóval a kifejezésekért előre elnézést.
Pár évfolyamtársam középiskolában próbálgatta a Traktort, és mellette a Fruity Loops-ot, ami valami midi szekvencer (vagy mi) volt. Emlékszem, az akkori verzióban az alap demó zenében a sávokba a "kockák" (szólamok, hangszerek, nem tudom, mi a hivatalos nevük) gyümölcs formájúra voltak rendezve. Ha elkezdted lejátszani, az első pár másodperc még ritmusos is volt, aztán átment valami összevisszaságba. De érdekességnek jó volt, és megmaradt az emlékezetemben. -
Atomgeszi
nagyúr
Gorje Hewek & Izhevski stílusa ugyan távol áll Charlotte de Witte-től, de amit ebben a mixben csinálnak:
1:02:10 -től a végéig, hogy vissza-vissza hozzák ugyanazt az alapot az összes zene alá, az valami elképesztő.Amit itt lehoztak az utolsó 40 percben, az nagyon tetszik.
A végén az Enya szám meg libabőr.Persze, ő rajtuk élőben sem lehet csalódni.
-
kenwood
veterán
válasz
*Mukeey* #106 üzenetére
"Ha ütemre indítod sync+quantize, lehetetlen elszúrni a mixet"
Ez igaz, elszurni nem lehet,szar lesz magatol.En csak house-techno teren tudok nylatkozni,a konzervativ 1-1.5 perces mixek tekinteteben.
Ahhoz, hogy 10 jo track legyen egy mixben, kell minimum 90-100.
Hiaba van meg a beatmatch,hiaba nezed le a beatportrol meg a mixed in keybol a hangnemet,a legtobb zenet egyszeruen nem lehet egymas utan rakni.
Persze lehet, hogy en vagyok tulsagosan maximalista,de meg a sztar djk szettjei is hemzsegnek az olyan keveresektol, amikor aaz "elozo" track mar elfogyott,ki is lehet huzva,a joember mar a kovetkezo mixre tolti be a zenet, de a futo tracknek meg kell 1 perc mire felepul,es atmenetileg beesetel egy godorbe.
Persze lehet trukkozni, hogy a kifutoban az utolso nyolcat beloopolod,es 3 perc alatt viszed ki teljesen, vagy ugyis ,hogy a kovetkezot nem elso kickre inditod,hanem masfel percnel,de sokszor ez sem segit,a ket zene hiaba zsenialis kulon-kulon, egymas utan nem mukodik.#109
Charlotte rendszeresen berak egy kalsszik transz tracket a mixbe.
Raadasul jo izlessel,mivel a legtobbszor a trance istenetol Mike Dierickx-tol valaszt.
Itt az utso track
Ez egy masik ikonikus M.I.K.E trackHa mar Mike, akkor, bar ezt sztem nem tolja Charlotte, de az en kedvencem tole :
[link] -
proci985
MODERÁTOR
válasz
*Mukeey* #108 üzenetére
itt kb otthonra kell mert 150kmes korzetben nincs techno/dnb buli
de a karacsonyi ceges video hattereben azert charlotte de witte ment (ha nem ismerned fel, 2:30-3:30tol egyertelmuen a legnagyobb rave klasszikus megy). es lehet en voltam aki ezt be merte vallalni
de viccen kivul, home djzsre tokeletes.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
*Mukeey* #106 üzenetére
hu, ez jol hangzik. ennyire profi szerelest en sajnos nem probaltam.
nekem kb az elso Traktorrol (meg elotte fruity loops meg meg valami azelott) volt tavaly a valtas egy Pio DDJ-SB3ra algoriddimmel. de kb az is hiperurugras volt. avagy kb amit neztem, hogy mit tudtak a highend keverok a 2000es evek elejen, na azt kb szamitogeppel ugyan, de egy 300euros kevero kb minden szinten verte. legnagyobb para vele az, hogy az itthoni Beyer 990Ed / Yamaha + Klipsch setuphoz azert a beepitett DA converter messze a leggyengebb komponens, egyebkent meg akkora a delay HDMIn kikuldve a hangot az erositore (es USBn a dacampra), hogy keptelenseg fulessel normalisan precuezni.
persze ettol meg arra tokeletes a setup, hogy lassu szombat delutanokon magamnak jatszak, foleg, hogy nemi micromanagementtel gyakorlatilag az SB3 egy negydeckes lejatszo. ami 300 euroert teljesen jo.
-
*Mukeey*
addikt
válasz
proci985 #105 üzenetére
Ha ütemre indítod sync+quantize, lehetetlen elszúrni a mixet. Amugy tök durva volt, mult szombaton 2 helyen djztem, egy délutáni teraszost a saját traktor cuccommal, este meg Pio nexusokkal. Délután ugye a jól megszokott saját, minden perfekt volt (nem használok sync-et természetesen!). Viszont az esti mokánál csak egy pendrivera összedobáltam a mappáim, és ha nincs leszinkronizálva a rekordboxban, akkor kb semmi info nincs, csak a szám adatai. Kellett azért 3-4 átkeverés, mire ráéreztem a Nexusokra. Volt elsőnél még lódobogás is😂
Nekem annyira kimaradt ez a pioneer-es korszak, 29 éve van lemezjátszóm,vagy bakeliteztem, vagy utána timecode. Egyszerűen annyira steril érzés nexusról djzni, nekem nagyon nem jön be. -
proci985
MODERÁTOR
válasz
*Mukeey* #104 üzenetére
Ez a djzés lényege.
pontosanEdm trasht bárki, akár egy 5éves gyerek is tud mixelni manapság.
algoriddimnel neztem, hogy az auto lock funkcio kb annyira pontos, hogy 4/4nel gyakorlatilag lehetetlen elszurni a keverest ha az ember ranez a szam strukturajara / blueprintjere (vagy hogy hivjak ami a digitalis lenyomatot mutatja, hogy kb hogy nez ki a szam). tehat pl nem egy valtas kozepen probalja az ember athuzni.de pl lódobogásig, nem fog eljutni a helyzet. ja es mukodik a key lock funkcio, ami (visszaterve a blogbejegyzeshez) az elso Traktornal elegge bugos volt.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
*Mukeey* #102 üzenetére
igen, igy amikor a harmadik szamnal voltam ugy, hogy ez dogunalmas kulon a tracklistrol akkor kezdett el gyanus lenni, hogy megis mennyire jol van osszerakva az egesz. foleg, hogy par szamnal nekem biztos nem jutott volna eszembe, hogy ezek valaha is mukodnenek egyutt.
ilyet eleg keves eloadotol hallottam tenyleg. meg a Pendulum volt erre kepes 2004 korul, a legsulyosabb az volt amikor honapokig vadasztam az egyik korai bootlegjuket egy mixbol, aztan amikor vegre sikerult beszerezni ra kellett jonnom, hogy az zsenialis ket perces resz valojaban kb negy szam volt, es kulon-kulon mindegyik unalmas. sajnos utana atalltak live actre.
-
proci985
MODERÁTOR
na, orulok tetszett.
egyebkent anno vegigmentem kb a tracklistjen (ami elerheto), maguk a szamok kulon-kulon altalaban lenyegesen kevesbe erdekesek, kiveve talan a zaro Semisation 2013 remixet.
de pl ahogy 38 korul a Kove Searchingjebol atmegy a Panacea Ear2Brain / Dj Mad Dog Game Overjebe is zsenialis tempovaltasra. ja es ahogy kb latvanyosan vegigugralja / elvezi az egesz szettet.
elsore nekem is durvanak tunt egyebkent. es talan egy "legfurabb boiler room setek" listan talaltam. anno legendas volt, hogy a boiler room setben ahova kb divatozni jarnak a tomeg kirugta a haz oldalat.
lassu pentek reggelekre tokeletes
-
flexxx2
őstag
Csak, hogy legyen 100ik HSZ is.
Ez a Panacea tényleg tud. Elsőre nekem is durvának tűnt, de ez nagyon jól van válogatva, van itt dnb, dubstep, hardcore techno (90es évekre hajaz), acid. Pihenős és büntetö rész is. 3szor belehallgattam, aztán elkezdtem az elejétől, és 1 óra múlva meglepődtem, hogy már vége is. Kösz a tippet.
-
proci985
MODERÁTOR
ja, a csomo uj zenen nekem valamennyire a spotify discover weeklyje szokott segiteni, meg egy watchdog egy csomo eloadora.
de kb tenyleg az a helyzet, hogy vegigneztem a tracklistet es kb az utolso szamot ismertem, de egyebkent eloado szinten se semmi.
muxi-muxi: Suara nekem is nagy kedvenc, imadom a macskas boritoikat. Bedrockot regrol ismerem, nekik foleg prog cuccaik voltak anno, Suaranal viszont pl Regal, A*S*Y*S, Charlotte de Witte, Beico & MT93 es Umek ad ki. ahogy neztem eleg sok prog cucc is kijon rajta. aztan lehet, hogy csak veletlen, hogy utobbi 2 evbol kb a fel acid techno scene megjelent a kiadon is.
-
*Mukeey*
addikt
válasz
muxi-muxi #94 üzenetére
Nagyon praktikus pedig a belső fájlkezelője. A keverőmmel egy kattintással töltöm az új zenét.
Összekészítésre szükségem van, ~20ezres állományból válogatok, kevés az idő egy zenét megismerni, olyan gyorsan jönnek újak.Régebben nekem is voltak tuti kiadóim, mára 90% szemetet adnak ki. Pl Defected az egyik legjobb példa.
Am [link] itt egy live mix tőlem is, ha már más dobott be mixeit🤗 Slam Jr elött játszottam egy warmup-ot.
-
muxi-muxi
senior tag
Húh, a belső fájkezeléstől a hideg kiráz (ránéztem a képre). Bár egész intuitív a kontrollerem számválasztója, maradok inkább a drag&dropnál (egérke). Ehhez viszont nyitva kell hagynom egy Total Commandert, erre pedig a FullHD már nem elég. Mivel viszont csupán otthon játszom , 21:9-en garázdálkodhatok. Megmozdítani a setupot amúgyis mélytorkozás kaktusszal, hiába dugok össze mindent ugyanúgy, apróbb bakik így is előfordulhatnak. szerencsére van egy kisebb kontrollerem, csakhát az meg Serato-s (s Traktort is rá lehet taknyolni hivatalos TSI fájl-lal, de akkor nem megy a mixer része. Ennek mi értelme, fel nem foghatom...
Ha netán valahol neadjisten fellépnék, én is preppelnék egy szettre valót, bár hozzáteszem gyakran kell a klubokban is ZS-tervhez nyúlni, mert sok a fikázó tekintet. Tavaly játszottam utoljára sokat egyben (olyan hat órát), de az már nekem egy kicsit sok volt, pedig 20 évnyi/7000 darbnyi mp3-ból szelektálhatok.
Valaki (az is lehet h te) nehezményezte, h felhígulta választék, és nehéz szelektálni. No igen, manapság egy nap kb. csak deep house-ból kijön 50-100 release (pedig most már nem is divatos), azt követni gyakorlatilag lehetetlen. Hetente-kéthetente szelektálok, néha van hogy egy maxiról egy szám menthető, néha mind. Régen voltak kedvenc neveim, akiktől mindnet leszedtem, de időközben rájöttem h ezek a termékeny producerek biza' sz@rt is kiadnak a kezeik közül. Vannak megbízható kiadók számomra (Suará, Bedrock, Parquet, Stellar Fountain) de azért óvatosan kell velük bánni, mert tudnak ám belterjesek lenni és egymás bránerét promotálni moslék számokkal...
A zenei ízlés túlságosan kritikus szemléletéről már eleresztettem, és az önmarketinget is takaréklángra tettem. Mondjuk a hüjegyerek stíltől (hangosra veszem egy percig, lehalkítom, beletekerek, nem hallgatom végig) amai napig kiráz a hideg. Ki tudja, talán DJ-szokás, de én mindent lefadelek -
proci985
MODERÁTOR
egyebkent ilyen feldubbol nekem az utobbi evbol a kedvencem a skrillex fele island mix volt. persze proszto, de valahogy imadom es nagyon ossze van rakva.
lezso6: 59nel ahogy az egy oras rateves vegen szepen beuszik a tech itch fele semization es ahogy 1:00:15nel kiall (meg a drop 55nel) kb az iskolapeldaja annak, hogy egy dropnak hogy kene kineznie a totalis katarzishoz. oke, eleg kemeny, de ha megnezed a tracklistet, kb gabba / hardstep / dnb es techstep kozott ugral.
kemenyre mondjuk... pentek delutanonkent egy idoben az elhiresult otto von schirach boiler room settel aljasitottam magam a hetvege fele.
-
Lehetne itt egy progi/deep/akarmi gyujtode?
https://youtu.be/kHlTgClAq6Q
-
https://youtu.be/lFHT7RA6eOA
https://youtu.be/vxMLM8nVHcQ
Edm or not?
Na meg egykis dub:
https://youtu.be/1OB3RmSYsOQ
Sztem nem rossz
-
*Mukeey*
addikt
-
proci985
MODERÁTOR
prog houset teljesen jol lehet keverni ket savon, legalabbis amikor levalt a trancerol 2001 korul meg az ment. tavaly-tavalyelott meg voltam regivagasu house bulin (Steve Lawler 18, Hernan Cattaneo 17, Digweed 16, Tale of Us 15), kb meg mindig a kicsit belassult arcokra van belove. anno igy eleg nyilvanvalo volt, hogy a prog akkor valtotta a trancet UKben amikor a scene attert az extasyrol es az amfetaminrol a kokainra.
3-4 deck az arra jo, ha mondjuk track Anak kene a dobja, Bnek a basslineja, C fuszerezni es D atvezetni. kb igy (Jeff Mills eleg hires volt arrol, hogy ezt tudta). de ez pl technonal erdekes. vagy ha nagyon gyorsan akarsz valtani, pl itt 31:00-33:00 ahol kb osszevissza atfedesben megy Hard Way / Konflict vs Tech Itch / Limewax. mondjuk amit panacea ebben a mixben eload az kb muveszet.
muxi-muxi: na hat ezert kotom en ra szombat kora delutan az erositore a DDJt, ki a tvre az algoriddimet (mert az tud spotifyt, ami kritikus nekem gyorsan atnezni az uj releaseket), aztan az megy amihez kedvem van. jellemzoen max 1-2 orat, de kemeny ratevesbol eleg annyi.
aztan attol is fugg mivel inditok, de pl a rave nagy kedvenc inditosnak. vagy a dandu groove ha kipihent vagyok (mert negy savon 40 szam a terv egy orara). esetleg a still raving ha a cel modern aciddel megsemmisiteni a szombat delutant.
-----
bar belegondolva egyik even meghekkeltuk az irodai karacsonyt egy videoval aminek a hattereben mariah carey es sia karacsonyi dalai mellett a first rebirth de witte mixe is ment ilyen +15%os pitchen mikozben echte skandinav karacsonyi diszletek kozott brazil nyari koktelt kortyolgattunk.
-
válasz
muxi-muxi #79 üzenetére
Tudom, ez most szarul hangzik, de én hót leszarom, hogy a közönség mit akar. Ha nem tetszik, akkor el lehet menni, ha tetszik, akkor tessék jönni. Egyébként kb magamnak meg szűk baráti körnek gyártom a mixeket.
Egyszerűen itt nincs igény arra, amit játszanék. Az helyi alkoholista fiataloknak ilyen Delta-szintű identitástalan moslékra van igénye, ahol jobb esetben Máté Péter elmegyekére keverik rá a 100 forintnak 50 a felét, rosszabb esetben winamp DJ van (crossfade) szarabbnál szarabb popslágerekkel (pl Álomhajó).
-
muxi-muxi
senior tag
Én is szeretem ezeket a hókuszpókuszokat amit leírtál (egyszerre két szám, mashup, loop-olás), csak ezzel az a baj, hogy a mezei hallgató a tánctéren azt szereti ha végre felismer egy számot, és arra a verzióra ropja a legjobban, amit anno megismert.
Örülök, hogy erjed ez a topic, főleg annak, hogy értelmesen.
-
Akkor lusta vagy.
Persze, mindenkinek más a mixelés, de én nem szeretek unatkozni. Nálam szinte mindig szól egyszerre legalább két szám. S akkor arra szoktam a harmadikat felhozni, miközben az első lejön. Szóval 3 deck elvileg elég lenne. De nem mindig. Pl néha vissza szoktam hozni számokat a semmiből, s úgy futtatom ki. Meg nem ritka, amikor egy mix két szám valamilyen szintű mashupjával indul, amire hozok egy harmadikat, de ha az már fent van, akkor hozni kell a negyediket...
-
kenwood
veterán
En a 3-4 decket letudom azzal, hogy oylan zenet nem importalok be, amihez hozza kell nyulni.
Ha van egy track, amiben jo a drop,de elotte-utana ugyanaz a loop megy 2x3 percig,akkor nezek helyette masikat,nem probalom meg utolag kijavitani a producer hibajat.Szerintem a 3-4 deck olyan,mint amikor megveszed a zacskos milanoit,es utolag vagsz bele sonkat,meg ontesz ra 1 lityo ketchupot
persze ez stilustol is fugg. En ap rogressive (tehat epitkezos) zeneket szeretem legyen szo houserol,technorol, vagy dnbrol.
A daralos technohoz meg a kaszabolos dnbhez passzol a trukkozes,illetve az edm-bigroom vonalon is szinte kotelezo, hogy 30-60 masodpercenkent csinalj valamit a mar kesz 3-10 perc hosszu zenevel -
proci985
MODERÁTOR
ddj-sb3mon a negy sav algoriddimmel megoldott, bar teny, hogy egyszerre max ket savot tudsz manipulalni. ha egy ki, ketto loopolva aktiv, egy be modon csinalod, akkor meglepoen jo cucc. crossfadert el kell felejteni meg igazabol az sx amin negy sav kicsit kevesbe mikromanagementes, de utobbi haromszor annyiba kerul. es a ddj kompakt, elfer a szekreny tetejen, konnyu, es amire kell arra kb tokeletes. az analog outputja gyenge, a fules erosites szinten, de highend hifit hajtok vele.
nekem mondjuk technora tokeletes home djzni.
----
cikkhez: az elso varianst billrol remekul lehetett kezelni, kb egyedulikent ugy 2000-2002 korul. a fruity loophoz kepest egy hiperurugras volt, anno eszmeletlenul sokat boldogitottam magam vele, sot egy ponton egy egesz gimnaziumot is.
a maga idejeben az egy meglepoen potens cucc volt a korabeli belepo keverokhoz kepest.
aztan megvettem a ddj-sb3mat 15 evvel kesobb es az meg annyit tudott az algoriddimmel alapbol, amit anno a 2000es evek elejen a Freeeben meg kihangsulyoztak, hogy micsoda cuccolas volt a bulin, marmint technikara.
-
Atomgeszi
nagyúr
-
Na milyen volt a lake-en a felhozatal?
Lejjebb valaki linkelt egy justmusic linket - régen mennyit hallgattuk azt a "rádiót" - tejóég
-
*Mukeey*
addikt
Ha nem számítana a pénz, akkor [link] ezt venném. Viszont akkor át kellene váltanom serato-ra, én meg traktorra vagyok berendezkedve. Úgyh nem lesz ilyenem😁
-
Igen, csak én arról beszélek, hogy az analóg keverőn azért van ott a helye az effektnek, mert csak így lehet megoldani. Ha pedig megnézed a kontrollereket, a nagy részüknél nincs ilyen effekt rész, mert más a koncepció. A DDJ-1000 és annak egyszerűbb változatai a kivételek, a DDJ leginkább azoknak való, akik a régi CDJ-s felületet preferálják.
Az S4 lényege az ár / érték arány. 250k-ból nem kapsz ilyen jó 4 deckes keverőt. A Pioneer ár / érték terén nem valami jó.
-
*Mukeey*
addikt
Akkor valami másrol beszélünk. Ezek mind vannak benne. Legdurvább hangkártya, 8-8 cue pont sávonként, teljes könyvtár vezérlés, play/pause, sync, quant külön gombon stb.
Amugy meg Pioneer gyártja nekik, magvel potikkal, magvel mini faderrel. Nagyon sok profi dj (pl Craze) kedvence, ár-értékben verhetetlen, jelenleg 579€, közelében nincs semmi. -
kenwood
veterán
Az a baj azzal a keverovel, hogy nem tudsz mindent egy eszkozon intezni. kell meg valamilyen kontroller,vagy ami sokkal rosszabb : touchpad/eger
A Z2 lenyegeben egy S2 ,amirol hianyzik a jog,a cue es minden, amivel a fileokat kezelni,mainpulalni tudod.
Ha mar korabban volt valami kontrollered, akkor jo lehet, elso cuccnak en senkinek nem javasolnam.
Szerintem meg hangkartya sincs benne, ami ketteszedi a 2 decket, hogy legyen headphone cue. -
kenwood
veterán
Az alap effektek ugyanott vannak,mint mostanaban mindeegyiken, a bass poti alatt.
Itt a lenyeg a kek potty a crossfadertol jobbra,es a folotte levo zona.
[link]
Ennek van a butitott valtozata az olcsobb kontrolereken a jog felletti reszen,ami mixeles kozben baromira nem esik kezre.
Egyebkent az s4 mk3 tenyleg fasza cucc,az mar nem fiesta,hanem focus -
Azért olcsó a DDJ-1000, mert nem standalone. Utóbbi rohadt drága és bonyolult, mivel a keverőbe kell építeni mindent, ezért kerül annyiba egy 2 CDJ + keverő kombó. Míg egy nem standalone keverőnél kb mindent a számítógép csinál szoftverből, maga a keverő pedig csak egy midikontroller, ezért sokkal olcsóbb tud lenni. A szoftver ugye kvázi ingyen van.
Ja, kisebb, ez igaz, de ez lehet előny is. Az effekt rész meg nincs használhatatlan helyen, nézd már meg a DDJ-1000-nél komolyabb Pioneer keverőket, pont ugyanott van.
S amíg a DDJ-1000-en van EGY effekt, addig az S4 tudja azt az effekt kezelőfelületet, amit a komolyabb Pio-k.
-
updog
őstag
Sziasztok!
Jól gondolom hogy pl. egy Spotify-t (már csak a DRM-es jellege miatt is) nem kezel sourceként, csak különálló fájlokat?
-
-
kenwood
veterán
Az igazan nagy EDM sztarok nem mixelnek. 30-60 mpes sampleokat vagdosnak ossze otthon,megy felvetelrol a szett,ok meg kozben szaladgalnak a szinpadon,es neha beleorditanak a mikrofonba.
Nezd meg a DDJ-1000 bemutato videokat, szerintem azt elnezte a pioneer,mert sokkal jobban le kellett volna butitatni a 2 millios szetett,ha mar ennyiert megy.
Egyebkent az mk3 mar nagyon pio szagu,de minden picit aprobb rajta, es az effekt resz teljesen hasznalhatatlan helyen van.
-
Valami konkrétum? Mert ez így nem igaz, az effekt az pl pont hogy jobb a traktornál, amit Pio-ban csak jóval feljebb kapsz meg. Meg a Pio kissé túlárazott cucc, hisz az a húzónév. Traktor S4 MK3-at lesd meg, elég durván lekoppintották az Pioneert.
Nem akarok itt VS-t, mert mindegyik jó, csak akkor legyen megmagyarázva, hogy miért.
-
Atomgeszi
nagyúr
Az Artbat-os helyszín nagyon komoly!
A Rafael szett viszont jobban tetszett, hallottam mindkettőt
Mihai Popoviciu-t sem kell félteni viszont, ez kifejezetten egy kellemes szettje!
-
Surface Pro az eléggé downgrade, gyakorlatilag egy tablet, gyenge hűtéssel, így hiába az i7, throttlingolni fog, nem erre a feladatra való. Meg Windows alatt csak kb ASIO-t vagy esetleg WASAPI exclusive-ot érdemes használni. A WASAPI shared az például felejtős.
Persze, Mac-en out-of-the-box megy minden, ez igaz.
-
Atomgeszi
nagyúr
ADID buli tobbszor is volt Debut-n, Pushkarev, Izheskiek pedig 10-10x voltak mar itthon legalabb.
Persze. De eddig nagyjából vidéken is volt, főleg felénk is normális hasonló kaliberű előadás. Mostanában meg, ha az ember el akar menni buliba, akkor csak Pest marad. Mármint, ha nem edm-et vagy technot akar hallgatni
-
Atomgeszi
nagyúr
Dj villanyoszlop meg tőtöttcigi. Erre van igény. A rádióról meg nem is beszélve. Borzalom ami megy. Csak az agymosás.
Ezen én is kivoltam, hogy mekkora pénzekért dolgoznak. És igazából semmit nem csinálnak.
Egy régi Dandyt ezerszer inkább meghallgatok, mint amit újat most csinálnak. Sajnos
Kiváncsi leszek, hogy mit fognak játszani Bmylaken. Sajnos ez a fesztivál is elment már tavaly is a csak melodic számomra érthetetlen semmi értelme zenék felé a kis színpadon, nagy színpad meg a csont totális techno, amit megint nem tudok hova tenni, mert ugyanaz az összes..
Bár a nappali műsor az jó lesz. Azt kéne átültetni estére. De nem lehet, mert addigra mindenki totál rommá küldi magát és csak a technot fogadja be a szervezetük. Manapság ez a divat, hogy 22-től warmup még jó úgy éjfélig, és éjféltől 3-4ig az az eszement techno megy, 4-től 5-6ig meg a nem tudod hova tenni nyújtósrétes hazaküldős szettet tolja mindenki, hogy inkább elmész haza és ledőlsz a francba aludni
Soundcloudon is rengeteg underground kiadót követek, de az utóbbi időben nem sok zene üti meg a színvonalat.
Múltkori akváriumos gorje hewekre is azt mondta haverom,hogy neki nem tetszett, hogy egész este deep/techhouse volt. Könyörgöm. Álljanak be ők is a sorba, vagy mi? Jó aláírom,hogy 23kor érkeztem, 1ig tényleg nagyon nagyon lájtos volt, de amit leműveltek 1-től fél 5ig.. Az parádés volt. Mint 2 éve bmylaken is. Igaz, hogy nagyjából tudod mire számíthatsz track ügyileg, de ez náluk nem is baj, mert mindig belevisznek valami újat és élőben nézik a közönséget.
Facebookon is rengeteg ilyen partioldalt követek. Solomun after videóit nem is értem, hogy ez a melodic mi az isten. Annyira túlküldik magukat az emberek, hogy mindegy mi szól már ott is, csak solomun legyen? Én elsétáltam róla bmylaken.
Tényleg ami az utóbbi időben megy: edm, melodic valami nem tudom hova tenni stílus, és a zakatolós techno. A kettő között nincs már semmi jóformán buli szinten. De lehet velem van a hiba.
-
kenwood
veterán
Az egyertelmu driver problema, vagy valami intgralt hangkartyaval probaltad.
Cpubol probalta megoldani azt,ami a hangkartyan talalhato chip feladata lenne.
Nekem egy pioneer ddj sr -traktor 3 kombo akadas nelkul ment egy del 6400-as notin (p8800 core proci, 4 GB ddr 2 ram, win 7)
Meg azt is elbirta,hogy lejatszas kozben nem analizalt filet dobtam a masodik deckbe.ADID buli tobbszor is volt Debut-n, Pushkarev, Izheskiek pedig 10-10x voltak mar itthon legalabb.
A Tomorrowland nagyszinpad bigroom/edm vonala inkabb pop,mint "underground elektronikus zene".
Egy csomo EDM sztar nem is az elektronikus reszen jatszik a fesztivaloknak,hanem a nagyszinpadon,egy Slayer koncert utanEn nem szeretnem,hogy house,techno,trance bulikon annyian legyenek,mint azokon.
Azt sem,hogy ezek a djk annyit keressenek,mint az edmesek.
Mintha valaki azon hupakolna, hogy miert neznek tobben Marveles szemetet,mint Tarr Bela filmeket. -
*Mukeey*
addikt
válasz
Atomgeszi #42 üzenetére
Egy jó gyóntatófülke😂😂😂
Borzalom, hihetetlen, hogy ilyenre van igény. A fiataloknál annyira elment bármiféle inger a minőségre...Amúgy mikor cseng már le ez az Edm/tumorrólend vonal? Már jó pár éve tartja magát és egyre csak süllyed az amúgy sem magas szinvonal. Timmy Trumpetek meg 100-200ezer eurókat kapnak 2 óra hakniért.
A Truesounds tényleg nagyon jó volt pár évvel ezelöttig, nagyon finom kis deep-eket játszottak. Nekem ez a melodic vonal egyáltalán nem tetszik, sztem ez az underground edm-je(sarkítva persze), mindenki ezt nyomja most. Solomun is nagyon kommersz lett, meg az egész csapata. Sajnos ezzel jár, ha már nem 200 hanem 30ezer ember elöt zenélsz, nem játszhatod azt, ami neked tetszik...
-
Atomgeszi
nagyúr
évek-évtizedek óta ugyan az a kb. 50 név járja az országot, szóval sokat nem számít, hányan kezdenek el diszkózni, ha nincs mögötte érték/tartalom.
Hát igen. Nem akarok nevesíteni. De ennek a 94%-a az EDM populáris vonalon mozog. Gyakorlatilag ugyanz mindegyik. A fél estét végig ordibálósokról nem is beszélve meg beleéneklősek. És ő mögöttük mi tartalom, érték van?
Magam részéről semmi. Persze elég szomorú, hogy ők mozgatják meg a népet. Underground kb el is tűnt.
Dandy is 2 éve már nem tetszik annyira, mert ő is elment egy teljesen más vonalon már kb. Régen a deep vonala tök jó volt.
Hétköznapi ember előbb tudja ki az a gyóntatófülke vagy coronita parkettafelszedő, mint egy minőségi Gorje Hewek & Izhevski, Jan Blomqvist(akik valóban valódi értéket tesznek hozzá), egy Bodzinról nem is beszélve(nyilván az ő stílusa még még rétegebb zene)... De pl. egy All Day I Dream csapatot sem hívnak Magyarországra... pedig ő mögöttük van valódi érték szerintem. Nem az edm trash vonalon, ami évről évre ugyanaz, vagy inkább rosszabb is(külső szemlélőként), de ezen "producerek" mögött lévő tömeg meg gyarapszik.
Pl. hol van egy Armen Miran, Hraach, hogy a lájtos vonalat említsem? Azt se tudják kik azok. Vagy pl. Robert R Hardy?
Persze tudom, nem vagyunk egyformák. Valaki egy 990Ft-os tesco fülhallgatón is elvan.
Ahol linkelsz egy tracket, hogy szarul állított be valamit a srác a YT videón. Köszi. Jó track. Megy is kocsiba. Jó lesz holnapra Bmylake útra felkészíteni a zenetárat. [link]
-
*Mukeey*
addikt
Pfuh, ez a win-es driveres mizéria nekem nem fér bele, nem akarok szívni vele, mire egy normálisan müxik. Otthon van egy Surface Pro 5.gen durva konfig(core i7, 8gb ram) és lagol rajta, néha pirosba vágja a load-ot, torzít a hang. Heteket szívtam vele, mert szerettem volna átállni a Surface-re, de egyszerűen nem tudtam összehozni sehogy. Erre a 2012es MBA kifogástalanul viszi. Legalapabb konfig.
Mondom, lehet velem van a baj, hogy valamit nagyon nem értek, pedig nem vagyok elveszve az informatikában, meg ez a hobbim, szabadidőmben elég sokat nyomom. -
kenwood
veterán
Minden. Gombok, potik, effekt resz, meret, kialakitas.
Mintha egy uj ford fiestat hasonlitanal a mondeohoz.
Az sx joval oreg, kisebb, butabb az ezresnel, ujabb vs kepet nem talaltam : https://www.google.com/search?q=traktor+s4+ddj+1000&safe=off&client=ms-android-samsung&prmd=ivsn&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwi-rabApJHkAhUw_CoKHZGAB0oQ_AUoAXoECA0QAQ&biw=360&bih=612#imgrc=KRSSZatPDicfGM
Egy alap szettre termeszetesen az S2 mk1 is boven jo -
*Mukeey*
addikt
Ez igy valóban nem teljesen igaz, kicsit rosszul fogalmaztam a cikkben. Van teljes értékű felülete kontrollerekhez, viszont tényleg könyvtárprogramnak indult. Én is használom, ha olyan buliban játszok, ahol nexusokról kell zenélni. Profin meg lehet a playlistet szerkeszteni vele, loop-okat, cue pontokat menteni stb. Szeretem. Sőt, szoktam Rx2-t használni, nagyon jó cuccuk👌
-
kenwood
veterán
Hangkartyatol fugg. Ha egy oreg SB-re huzol 3rd paRTy ASIO drivert, lehet gond. Egy normalis m-audio, vagy a controllerekben talalhato kartyak teljesen hibatlanok win alatt is. Az apple tud am meglepiket okozni. Haver vett 50kert egy m-audio kartyat. Ujabb osxek, macos ala mar nincs driver, a regieken meg az uj traktor nem fut. Windows alatt az 5-10 evvel oregebb kartyakra is van driver, es minden fut win 7 alatt is.
-
-
kenwood
veterán
Ez most a legjobb ar/ertek aranyu controller, es ez rekordboxos.
Kis tulzassal a ketmillios Club standard szettet (2X Cdj 2000 nxs2 + Djm 900 nxs2) kapod meg 400k-ert:
[link]
Csak ugye nem standalone, igy ez nem megy pendriverol,noti nelkul,mint a cdj.Egyebkent en is a traktort preferalom a 3 kozul, de ez foleg a megszokas miatt van.
Master tempo,quantize,sync van mindegyikben,es mukodik is.
Hangzas okes,az algoritumsok mukodnek, mi kell meg ?
Barmelyikkel gond nelkul letolhato egy 2-3 oras szett. -
kenwood
veterán
"a Rekordbox, de az egy teljesen más rendszer, főként könyvtárként szokták használni a sokat utazó DJ-k."
Ez igy nem igaz.
Valoban csak egy elokeszito appnak indult, de mara teljes erteku, Serato szintu dj software valt belole.
A Pioneer controlerek felen mar az fut, szerintem elobb-utobb teljesen meg is fogjak szuntetni a Seratos valtozatokat. -
A traktor az jó.
Itt van fent pár mixem, drum'n'bass (neurofunk) vonalon nyomtam:
https://www.mixcloud.com/lezso6/
Valamikor 2010-11 körül ismertem meg, egy gagyi analóg keverő + hangkártya kombóval próbálkoztam, de nem sok sikerrel. Aztán 2012-ben beleinveszáltam egy Traktor S4-be, s nagyon bejött. Habár kb 3-4 éve abbahagytam, mert az újabb dnb számokból már jóval kevesebb jön be, így nem nagyon van mit keverni. Meg volt egy kis baleset is a traktor kontrolleremmel, ami azóta nem működik 100%-osan, lehet ezért nem keverek azóta.
Windowson a Traktor egyébként nem recseg meg nem késik, csak ASIO-t kell használni.
-
Honkydoo
őstag
Köszönöm a bemutatót!
Csodálkoztam is azon, hogy senki sem ír Zenéléssel vagy zene készítéssel kapcsolatos cikkeket...
Úgy gondolom ez egy nagy űr itt, amit érdemes lenne betölteni.Én nem vagyok hivatásos zenész, nekem ez az egész csak hobby, nem pénz kereseti forrás. Bár ki tudja remélem egyszer eljutok oda, hogy ez legyen a második szakmám.
-
*Mukeey*
addikt
Igazad van, de ahogy a cikkben is irtam, ez inkább egy kedvcsináló bemutató. Rettenet mennyiség funkciója van, megérne még egy cikket a kezelés, lehet ráveszem majd magam.
Viszont annyira felhasználótól függ, hogy milyen funkciókat használsz ki...
Csak mondjuk a sampler részéről tudnék vagy 10 oldalt írni, a midi funkciókról ne is beszéljünk. Utána tudnék a hardverjeikről is egy bővebb írást, vagy a timecode-ról. Meg szerintem videókban sokkal jobban lehet ezeket szemléltetni, a kezelés vizuális dolog.
De nagyon örülök, hogy pár embert érdekelt ez is, azt hittem senkit nem fog🤗 -
cacasz02
aktív tag
Hiány pótló cikk, de pont a lényeg az analógia (működés ) hiányzik. Miért nem írsz róla hogy hogyan kell rajtuk dolgozni, melyik mütűr micsoda ( sampler switch, fx knob stb.) Azthittem részletesebb lesz kicsit.
A kontrollt egy midi billentyűvel is meg lehet oldani egyébként, mert ahogy a többi ni progi, ez is midi kompatibilis. Na nem mondom hogy egyszerű... -
*Mukeey*
addikt
Pfuh, hát, attól függ, mire használnád. Otthon próbálgatni tökéletes az is. Igazából igy kezdésnek bármelyik free szoftver okés. A Serato/Traktor profi szoftverek, a fejlesztéseket fizeted meg. Hogy hogyan szólal meg pl. Bárhol a világon ki lehet vele már állni, a legnagyobbak is ezeket használják.
-
SityiSXT
őstag
A Mixxx mennyire alternatívája a Traktornak / Seratónak, illetve mennyire jó arra, hogy valaki belekóstoljon a DJ-kedésbe?
-
kromatika
veterán
Köszi.Hasznos volt.
-
muxi-muxi
senior tag
Nem tartom üdvösnek, hogy a mai magyar DJ-szcénát kb. pont ugyanazok uralják, akik húsz éve is (nem mondok neveket). Az oké hogy ezek az arcok immáron producerkednek is, de ha követed a munkásságuakat, akkor az önismétlés jeleit véled rajtuk felfedezni. Évtizedes számok remixe, nosztalgiázás, remember-partik, saját számok újrázása (ha van egyáltalán normális saját száma)
A haverok előtti zenélést nem tartom lealacsonyítónak, de a haverok sosem lesznek a kritikusaid
A mai világ az ArcKönyv óta csak pozitív kritikákat produkál/színlel, hogy aztán a profibb oldalakon prezentált mixek mögül előbukkanjanak a jéghideg számadatok. (Tényleg: mixeid online produkálására kiválóan alkalmas a MixCloud. Apjja is van, tehaát telefonon is élvezhető. Letöltés ugyanitt: non no Consuela.)
Nem hígulás, inkább popkultúrába való beemelkedés miatt a DJ-zés könnyebben elérhető mindenki számára. Emiatt az ebbéli kiadványok már gyakorlatilak marginálissá váltak. Egy-egy nagyobb kiadó/online rádió hetente ontja a mixeket, tehetségesebbnél tehetségesebb debütálókkal. Nem hosszútávú ismertségre kell alapozni, na
Rengeteg ahogy mondod a kókler, de a tehetséges arc is. Húsz évvel ezelőtt pl a hanghordozót hardveresen kellett beszerezned, néhány tíz menő label-től, mára letöltheted (legálisan is) őket ezernyi kiadó sublabel-jétől.
A DJ-zés mára (vagy talán soha) nem (volt) elég. Producerkedni kell, önpromotálni magad, fáradhatatlanul keresni az utadat, követni a divatot, és főleg, a fiatalokat - hisz nekik van idejük/energiájuk zenét hallgatni ne adj isten táncolni is rá.
A világ változik, vele együtt kell változnunk.
-
muxi-muxi
senior tag
A DJ-zés pontosan olyan, minnt PC-t építeni: teljesen el lehet veszni benne, és nincs az a pénz, amit ne lehetne beleölni. Pláne ha mindenből Pioneer-t akar venni az ember.
A belépőszinttel például az a baj, hogy az ilyetén kotrollereken nincs gain (általános csatornánkénti jelszabályzás), az alkalmazott potik pedig hamar megreccsennek, a szoftverből meg csak a fapadosat adják. Hozzáteszem a Serato Intro verziója egy nagyon jól használható kétcsatornás szoftver (pont ezért használom inkább mint a teljes változatot) Sajnos a Traktor próbaverziója csak Native Intruments eszközkkel megy. (tapasztalat, egy ilyen licenszet el akartam ajándékozni, mert megvolt a teljes de az illető Allen&Heath K2-es kontrollerét nem akarta megenni a szoftver). Ha már olcsóság és vétel: Pioneer-ből a legolcsóbb a DDJ-WeGO, és annak revízói. Én az egyest próbáltam, mint lejátszóvezérlő, jó, de a hangkari és a belső mixer hókamóka. Ha az embernek hever otthon analóg keverője, és többcsatis hangkarija, jó lehet (van ilyen ember rajtam kívül???)
Ha már kezdő, akkor már inkább Denon MC-4000. Nem mai darab, de az anyavállalat termékeitől (inMusic - NUMARK) jobbnak tartom, a potik jobb minőségüek, és masszív az egész.
Középszint/esküvői DJ-zés: Pioneer kétcsatornás kontrollerek. Ezekkel van némi baj: már nem támogatják a Traktort. Vagy egyáltalán nem, vagy csak "főzött" mapping-al (mapping: a kontrollerek alapjában véve kutyaközönséges MIDI-eszközök, tehát elvilekben a gombfunkciókat akár mi magunk is "feltérképezhetjük"). Teljes támogatású cuccok: Native Instruments S2, S4 első két generációja. Süt róluk az igényesség, "van bennük anyag", és teljes a Traktor támogatás.
Felső szint: standalone cuccok, hibridek, HID-képes lejátszók és timecode. Standalone
(szoftver nélkül is működő megoldások, all-in-one ) cuccok közül a Pioneer DDJ-RX pl., ám a Pio itt már nem arany, hanem gyémántárban van. Szóbajöhető a Denon Prime szériája is, ami százalékosan olcsóbb - de sosem fogsz klubban találkozni vele, mert csak. Mert a Pio iparági sztenderd azért,. Mert a Pio, olyan mint az Alma: köpködik szépen (ára miatt), és istenítik mert olyan "zsíros" cuccok. Szóba jöhetnek még az Allen&Heath digitális funkciókkal bíró mixerei is - azokat sem tudod megfizetni.Hol lehet beszerezni ezeket (nem reklámszándékal írom, hahó). Egyszerűen ezek a bejáratott helyek, fórumok): használtan a DjBörzé-ről, Újonnan: Páko, Friendlyhouse, Zaj (itt olyanok ülnek az eladópult mögött, akik konyítanak is hozzá). Mindegyiknek van webes és offline boltja is. Külföldiek közül: Thomann.de, westenddj.co.uk (az utóbbiról rendelve vegyél UK-EU konnektorátalakítót is).
Használt: nem árt ha ki bírod próbálni, mert a poticsere nem olcsó, és még kevesen is művelik. Legjobb ha az ember visz magával egy pen-drive-ot, kedvenc zenéivel.Valamint egy olyan wav-al, aminek a jele nullára van editálva. Szépen a fülesben így kiszűrhetjük a potirecsegést - a recsegés lejátszás nélkül is észlelhető, de a szoftveres anomáliák jobban kiszűrhetők lejátszás közben. A nulla jelű hangfájl erre jó). A használtaknál a leggykrabban használt gombok hamarabb kifinganak, mint egyéb társaik, legelőször ezeket illik a potik után tesztelni (PLAY, CUE gombok)
Új: nem baj, ha ennek a funkcióit is ki bírod próbálni hardveresen egy bemutatóteremben. Sőt a bemutatópéldányok (ex-display) gyakran jelentős árengedméynek meg is vásárolhatóak. Olyan egyéves használt autó-analógia. Biztos h nem te fingottál bele először, de van még rá gari (néha akár teljes is).
Érdemes lehet először dj haverhoz elmenni, megtaperálni a cuccokat, aludni rá egyet, aztán dönteni, hogy kell-e ez nekünk. Van -e kedvünk/pénzünk napi-heti szinten zenéket válogatni, szeretjük-e ha valaki belepofázik, h mi legyen a zene, vagy hogy mikor akarjuk az egészet a szekrény mélyére süppeszteni, mert hangos anyu szerint, mert jön a baba stb.
(a hozzászóló cuccai - mert azért büszke vagyok rájuk: Pioneer DJM-750, 2X Denon DN-SC2000, Native Intruments Komplete Audio 6, Denon MC6000 Mk2. Traktor Pro3, Serato)
-
*Mukeey*
addikt
válasz
muxi-muxi #15 üzenetére
Még egy gondolat az utolsó részéhez...
Az, hogy a Dj szakma felhigult, mert pár 10ezerért lehet felszerelést venni, az ellen nem lehet tenni. Viszont így legalább könnyebb minőségi produkcióval kitűnni. Ha megnézed, évek-évtizedek óta ugyan az a kb. 50 név járja az országot, szóval sokat nem számít, hányan kezdenek el diszkózni, ha nincs mögötte érték/tartalom. A kóklereknek max otthoni fellépés marad a haverok elött.
Viszont aki tehetséges, az minimál büdzséből is el tud indulni, elsajátítani az alapokat és ha befut, akkor lehet venni otthonra komolyabb cuccot. -
muxi-muxi
senior tag
Köszi a cikket, a build-ek története érdekes volt. A legelső verziók közül nekem is megvolt néhány, de sosem vettem a fáradtságot h fel is telepítsem őket
Jelenleg három (inkább kettő és fél) iparági sztenderdnek számító DJ-progi van, a Traktor, a Serato, és a Rekordbox DJ. Az utóbbi a Pioneer saját fejlesztése, van még hova fejlődnie.Az első két szoftver valóban vérprofi szint, bár ha a Traktor minimalista, akkor a Serato maga a MINIMÁL. Mindkettőnek van kétcsatornás inkább próbaverziónak számító alhajtása is, ezek a Lite (NI) és az Intro (RANE - most már valami más néven fut nem emlékszem rá, mert a régit használom) A Traktor inkább a 4/4-es tánczenék szoftvere, a Serato az inkább röppör körökben menő. Ki mire esküszik, mindkettőt használom, ez szerintem nem hitvita kérdése. Báááár... a Serato-nak mind a mai napig csak tizedes pontosságú sebszabályzója (pitch) van (az Intro-nak százados, besz@rás - ezért használom inkább azt), ami percekig való mixelésnél hamar szétcsúszik. A lustábbak megpróbálkozhatnak a DJ-világ autopilot-jával, a SYNC-kel
A Win-es verziót használom teljes megelégedéssel, jogtisztán (Serato-ból ne is keressenek az olcsójánosok kallert, mert nincs. Traktorból van, működik is, de előfordult, hogy celofánszerűen betorzított) A 32 bites Traki elsőre gyakran kiszállt, ezért mindig kétszer indítottam el, hogy megelőzzem a bajt. A 64-essel ez a probléma már nincs.
Volt Pro2-m is, arról uppoltam 3-asra, nem bántam meg. Szebb, pontosabb, algoritmusai fejletebbek, különös tekintettel a Master Key-re, így nyávogás, vagy hullámzás nélkül lehet korrigálni a mixeket, miközben a hang magassága azonos marad. Ez egy nagyon jó fícsör, ott volt már a Pio lejátszóin is majd' két évtizede, csak az elsők meglehetősen butenkók voltak.
Ami általában a PC-s DJ-zéshez (jajjdesszép rövidítésorgia): többcsatornás hangkártya, alacsony késleltetéssel (a kontrollerekben már benne van), a vezérlésre alkalmas kontroller(-ek), mixer (a kontrollerek manapság két lejátszó-kezelő részből, és egy mixerből állnak, beépített hangkártyával, de ez nem minden esetben van így. Nekem pl. két standalone lejátszóvezérlőm van).
Tanácsok:
A hangkártya lehetőség szerint alacsony késleltetésű kell hogy legyen, hogy gyorsan reagáljon az általunk kiadott hangmodulációs parancsokra,
Lehetőség szerint (bedroom DJ-zésnél megoldható) szeparáljuk el a lejátszó és felvevőeszközöket, magyarán nem árt ha van külön felvevőkártyánk. Én általában külső rögzítőszoftvert alkalmazok, dedikált hangkártyával. A Serato felvételi lehetősége kézenfekvő, a Traktoré annyira nem (néha megtalálom hogyan kell behörrenteni, néha nem). A legjobb mintavételezés nálam 96KHz,24 biten, wav-ban, na ebből garantáltan nem fog az ember 2 gigát rögzíteni három órában. Értelme sincs sok, mert a fellelhető zeneforrások általába maximum 48KHZ-n, 24 bitben, tömörítettlen wav-ban vannak, de jóval jóval általánosabb a 320-as mp3. Nem kell az utóbbira sem fújni, bőven hallgatható (ha belegondolok hogy az emberek jelentős része youtube-ról, hordozható csettegőn hallgat zenét, akkor meg főleg)
Egyéb midi eszközöket lehetőség szerint ne használjunk DJ-zés közben, mert a Traktor előszeretettel ugat bele más szoftverekbe. Az esetleges sequenszert másik gépről használom pölö. A Serato pedig gyakorlatilag semmit nem tűr meg maga mellett, a hangeszközöket kizárólagos módban használja.
A DJ-zés pénztárcafüggő, mint minden hobbi. De ha van egy géped, néhány tízezres kontrollerrel már el lehet prüntyögni. Megélhetésnek sem utolsó,mert egy esküvői DJ az eget lekeresi a százszámos repertoárjával (KFT-AFRIKA, Neoton Familia - Nyár van, stb), igaz ekkor a kamara tagjának kell lennie, vagy alkalmi jegyet vesz a tárgyidőpontra a jogtisztaság végett.
Mára a lemezlovasság demokratizálódott, pont a viszonylagos hozzáférhetősége miatt, ennek megfelelően értéke devalválódott is.
DE MÉG MINDIG JÓ BULI.
-
Tamás88
őstag
Szerintem a kis DJ-k a Virtual DJ-t használták, természetesen törve, hisz akkoriban az volt a legjobban elterjedve, ugyanúgy mint CD-DVD írás = Nero esetében.
-
Raymond
titán
válasz
Energie X #11 üzenetére
Azt hiszem akkor inkabb igy volt a dolog:
Ilyet
mégmár nem is láttamA ProTracker meg ezek elott volt Amiga-n.
-
-
F34R
nagyúr
Vot' Traktor, VirutalDJ is... ezzekkel bohockodtam... annyira nem kotottek le. : D
Probaltam Ableton Live-t... az kicsit mas vilag, es sokkal komolyabb... Akar DAW-nak is.
-
Jó cikk, érdekes volt olvasni.
Mi ezzel kezdtük a "zenélést"Igaz nem keverő, de akkoriban ez volt csak
Milyen zenéket keversz amúgy?
-
fRooStzzZ
senior tag
Nekem valamiért az a Traktor ami volt ~15 éve nem tetszett, rászoktam a VirtualDJ-re vagy mi volt a neve.
És ha jól emlékszem, annak volt valami külsős cucc amit lehetett venni hozzá olyan 2003-2005 magasságában. Már a fene sem emlékszik rá. Azt se tudom tegnap milyen nap volt, nem hogy 15 éve
De a virtual dj megmaradt a fejemben. -
Patice
nagyúr
Úúú, én az első verzióval találkoztam kölyökgólya koromban. Élvezet volt már azt is használni. De jó lett volna már akkor egy külső kontroller hozzá - no meg egy elég fürge gép. Akkoriban nem voltak még elterjedtek a PC-k, örültünk, ha volt valahol egy gyorsabb az otthoninál.
Új hozzászólás Aktív témák
lo Az egyik legkedveltebb DJ szoftver, a Native Instruments Traktor Pro bemutatása.
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Autós topik
- Autós kamerák
- Hardver vagy nem hardver, az itt a kérdés
- TKSTAR TK905
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Vírusirtó topic
- Milyen TV-t vegyek?
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- További aktív témák...
- Apple iPhone 12 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Apple MacBook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB 560X 4GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Lenovo Thinkpad T480 csak belső akku. 8-32GB 256GB-2TB
- LG 48GQ900-B - 48" OLED - 3840x2160 - 138Hz / 0.1ms - G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest