Hirdetés

2021. április 14., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) norbx


norbx
aktív tag

Mi lenne ha elmennél dolgozni más irányba? Láthatod hogy amit szeretnél az nem fog menni mostanság. Rengeteg álláshirdetés van.

(#2) C0R0


C0R0
csendes tag

Szerintem is most tüzet kellene oltanod, ahogy az előttem szóló írta és elmenni dolgozni bárhova!
Válassz olyat, ami mellett van időd tanulni, portfóliót építeni, vállalni extra munkát (főállás mellett a KATA csak 25k, ha tényleg be akarod fizetni).

A lényeg, hogy ne keseredj el, hanem próbálkozz! Előbb vagy utóbb eléred, amit szeretnél. Én drukkolok, hajrá!

(#3) tomiivagyok


tomiivagyok
aktív tag

Azt lehet elfelejtettem beleírni, hogy a 67 jelentkezésből kb 10-15 olyan, hogy “témába vág”, ergo abban az irányban vinne tovább, mint amerre szeretnék is menni. a maradék gyári munkás 3 műszakban / eladó / benzinkúti dolgozó / mindenmás, ami helyben végezhető. a legnagyobb probléma tényleg az, hogy konkrétan egy telefonos interjúig nem jutok el, mert olyan, mintha egy spam mappába küldeném a jelentkezéseket.

(#4) Snowy_owl


Snowy_owl
őstag

Üdv a való világban! :)

régen minden jobb volt, régen még a "régen minden jobb volt" is jobb volt.

(#5) Snowy_owl válasza Snowy_owl (#4) üzenetére


Snowy_owl
őstag

Néhány idézet valami celebtől, ezek hátha segítenek, csak hogy ne mondhassak rám hogy nem próbáltam meg segíteni: [link] ő ilyen híres celeb. meg írjál be jutóbra ilyen szavakat hogy motiváció, élet, nehézségek, és kidob majd sok ilyen zenés, sportolós, sikeres emberekből összevágott videókat, nézegessed őket.

[ Szerkesztve ]

régen minden jobb volt, régen még a "régen minden jobb volt" is jobb volt.

(#6) D1Rect


D1Rect
félisten
LOGOUT blog

Rossz az önéletrajzod és/vagy a cover letter is.
Ezzel kapcsolatban Baráth András anyagait tudom ajánlani.

01110011 01101000 01101111 01110010 01110100 01110101 01110010 01101100 00101110 01100001 01110100 00101111 01101111 01111001 01000101 01010000 00111001

(#7) Eastman


Eastman
őstag
LOGOUT blog

elhúzták előttem a mézesmadzagot: hohó, 150 ezer forintos fizetés, 150 óráért, hát kinek nem éri meg ez? Az elején tényleg örültem, csak aztán, amikor jöttek azok a baszogatások, hogy nem jó a bevétel, nincs meg a MINIMUMBEVÉTEL, és ezért tőlem vontak le pénzt, mert nem volt bevétel - betelt a pohár, és otthagytam.

A probléma leginkább ott rejlett, hogy a marketinget tolták ezerrel, a webshop egy szar volt, nem is egyezett a webshopon feltüntetett készlet a valós készlettel, és így rengetegszer volt kellemetlen helyzet.

Huszonévesen én is belefutottam pontosan ebbe. Borzasztó. ...an demotiváló.

Nem'tom ez a "dark" stílus(od) hol találhat piacot, de velük kéne erősen bandáznod. Tetoválók talán? Denevértenyésztők? (Értsd; valahol neked is engedned, nyitnod kell.)

Ha az első képen te szerepelsz, akkor meg irány modellkedni!

[ Szerkesztve ]

"...egyébként a mai napra semmilyen meglepetés nem várható."

(#8) Balage21


Balage21
tag

150 ezer forintból (ami igazából 100), nem fogok tudni cigit venni...

Rakd le, erre megy el minden pénzed észrevétlenül.

(#9) LustaDick123


LustaDick123
tag

Én azt javasolnám neked, amit korábban írtak, hogy stabilizálj, legyen egy napi rutin, bázis, amire többé-kevésbé számíthasz.

Nem tudom merre laksz (Kecskemét szerepelt a posztban) és ott milyen lehetőségek vannak. Ha budapesti lennél (ezt ismerem többé-kevésbé) azt mondám, hogy menj el akármilyen nagyobb cég, multi helpdeskjére vagy hasonló alap, kezdő IT pozícióra. Gyorsan megtanulható, többnyire alap ismeretek és egy nyelvtudás kell hozzá, a többi a hozzáállásodon múlik már sok esetben. Ha tudsz gondolkodni és nem csak egy processzt szolgamódon követni, akkor hamar a "félisten" kategóriában találod magad. Lesz egy alap munkaidőd (még akkor is, ha éjszaka vagy hétvége, de tervezhető), lesz egy fizetésed (ha nem is sok, de tervezhető), be leszel jelentve.

Ha nagyobb céghez mész, akkor ott már hála a nagy fluktuációnak belső transferrel el tudsz mozogni jobb pozíciók felé és pár év múlva váltani egy másik hasonló céghez már jobb pénzért, közben figyelheted a lehetőségeket, piacot.

Nehéz időszak lesz, de sok tapasztalatot szerzel, lesz előéleted a munkaerő piacon, a szabadidődben pedig tanulhatsz, megcsinálhatod fusiban webshopokat és weblapokat.

(#10) nemlehet


nemlehet
őstag

Ezt én is tudom javasolni. Én gépészmérnök Bsc diplomával rendelkezek, de nem találtam olyan állást ami tetszett úgyhogy pontosan ezt csináltam. Mivel "kocka" vagyok ezért nagyon kevés dolgot kellett megtanulni és ahhoz képest meg jól fizet. TCS, GE folyamatosan toboroz és csak angol tudással is elég szép pénzt lehet keresni. Ha esetleg még tudsz németül akkor meg KSH átlag 2x-ét vagy még jobban.
Ráadásul ez rendes, bejelentett munka, nincs feketézés, nincs sunyi túlóráztatás meg trükközés a munkaidőddel.

Persze nem egy álom napi 30 hívást felkapkodni, de ha megtanulod elengedni akkor totál ki lehet kapcsolni közben és fenmaradó időben meg dolgozni az álomkarrieren.Az egyik legjobb barátom is így csinál filmes sulit, és bár még nem tudott 100%-ban váltani, de meg tudta finanszírozni és el tudta végezni a tanfolyamot, leforgatta a vizsgafilmet és mostmár kb az 5. videóklippes munkát csinálja szóval úgy néz ki hamarosan tud váltani teljesen.

Ha meg megtetszik az SD akkor az se rossz terület ám. Én is mentem tovább másik céghez L2-re, nincsenek már közvetlen hívások, csak IoT networkinggel foglalkozok és tökre szeretem. Arról nem is szólva, hogy iszonyat nagyot ugrott a fizum, majdnem annyit keresek mint az egyetemi haverok akik mérnökként dolgoznak, csak kevesebb melóval és kisebb felelősséggel.

Nokia 3310->3410->3100->6500 Slide(RiP Nokia)->Acer Liquid Metal ->Xiaomi Hongmi-> Xiaomi Redmi Note 3

(#11) KubanitoS válasza LustaDick123 (#9) üzenetére


KubanitoS
veterán

Az írás, illetve a 67 leadott jelentkezés alapján (amiben a gyárimunkás is benne van) én arra gondolok, hogy ezen a "jelentkezz nagy pesti cégekhez" játékon is már régen túl vagyunk, de majd a cikkszerző válaszol.

Amúgy én is hasonló cipőben jártam. Elvégeztem egy neves egyetemet, egy "slágerszakot", ahol az oktatóktól folyamatosan azt kaptuk, mekkora igény lesz a munkánkra, a jó szakemberekre. Nem fogunk tudni válogatni a jobbnál jobb ajánlatok között. Aha... aztán jött a való élet és helyretett.

A két első munkahelyemen 1,5 évet töltöttem el, félig-meddig a "szakmában". Nem akarom nagyon részletezni a dolgokat, illetve sajnáltatni magam. Legyen annyi elég, hogy én voltam a helyi csicska, a gyakorlat nélküli "nagytudású diplomás", akibe nyugodtan bele lehet rúgni.

Utána több hónap kényszerpihenő, nem kellettem sehova a "slágerdiplomámmal". Idén év elején aztán sikerült végre elhelyezkednem. Nem úgy mennek a dolgok, ahogy azt az egyetemen előadták, nagyon nehezek a napjaim (napi szinten minimum 180 km csak az utazás - céges autóval), de örülök, hogy van munkám és pozitívan gondolok a jövőre. Ezt tanácsolnám a témaindítónak is, ne add fel, meg fogod találni a helyed!

Nothing will stand in our way. I will finish what you started.

(#12) doeeg


doeeg
senior tag

Ez ilyen, ne add fel, pont ez lesz a későbbiekben az előnyöd, hogy ennyi mindent láttál már. Ahogy írták: keress egy alap (akár droid)melót amiből nadrágszíjat összehúzva (cigi, c'mon?) meg tudsz élni és fizeti a járulékaidat, és mellette építs portfóliót (demó honlapok, designok, blogolj, vlogolj /legyen értelmes tartalmad, semmi nem ad el jobban mint az aktuális, releváns tartalom/). Szinte mindent tudsz otthonról online is csinálni egy okostelefon és egy számítógép segítségével.
Javaslom a Minner extra fb-csoportot (és a többi hasonlót), először csak olvasni/tanulni onnan, később partnerségek kiépítésére is.

(#13) D1Rect válasza KubanitoS (#11) üzenetére


D1Rect
félisten
LOGOUT blog

Mi az a sláger szak ami nem jött be?

01110011 01101000 01101111 01110010 01110100 01110101 01110010 01101100 00101110 01100001 01110100 00101111 01101111 01111001 01000101 01010000 00111001

(#14) icemad


icemad
veterán

Régebben a munkaügyi központokon keresztül lehetett tanfolyamokra jelentkezni. Kaptál érte pénzt is, meg fizették a tb-t is. Ilyen lehetőség nincs már? Egy telefont lehet megérne.

Az élet egy nagyon szar videojáték, de baromi jó a grafikája...

(#15) Silverboy


Silverboy
tag

Nem szoktam hozzá szólni semmihez, lelkes olvasó vagyok, nem több, de itt most hozzászólok, ugyan ebben a cipőben jártam vagy rosszabb és korban is csak 2 évvel vagy fiatalabb.

Ugyan úgy weboldalból jöttem (e107->Wordpress->Sajátkód természetesen a grafika, a design is saját mindenhol). 2 OKJ-m van, ebből egyik mesterképzés, 62*. Rendszergazda alapvetően, Europassal, CCNA, CCNP, és Expert, meg minden nyalánksággal, még is webfejlesztőként kezdtem egy, hazai "cégnél" persze, KATA meg minden, jó lesz nekem... (vagy nem). 5 év alatt, kisprojectől -> nagyprojectig, kapcsolattartó/technikus, (több hatalmas világmultinak is dolgoztunk be) eljutottam. Bánom? Nem, Életem nem volt mellette, Hétvége? Ünnepnap? Betegség? Szabadnap? Vállalkozó vagy neked nem jár (Magyarországon mindenki kb. így gondolja). 5 év alatt teljesen kiégtem, jött COVID, bevétel konkrétan 5 számjegyű az is éppen a KATA-ra elég. Vállalkozás szüneteltetés, és munkakeresés (Persze volt tartalékom rendesen, én úgy gondoltam). 6 hónap (Január - Júliusig semmi). Hitegetett mindenki a legnagyobbtól a legkisebbik 3-4-5-6 körös interjúk. Lassan elfogyott a tartalék, persze mindig nem tudjuk alkalmazni, felvettünk mást a helyére, a vírushelyzet miatt létszámstop van (Persze, ahogy feloldották a zárlatot, csörgött a telefon rendessen, hogy keresek-e még munkát). Szerencsével bekerültem, egy félállami céghez (nem szakmámba vág csak érinti), rendes vezető, rendes kollégák, jókedv, pénzben majdnem a duplája (a piacinak), szabadságok, hétvége telefonhívások nélkül, Elkezdtem végre magammal törődni, letettem a cigit (Sajnos családi tragédia miatt, utolsó ígéretem volt, be kellet tartanom) sokkal jobb nélküle. Elkezdem kerékpározni, edzeni, kikapcsolódni, barátaim meg is jegyezték, nyugodt vagy mint a zen, :U , micsoda "hárpia" lehettem visszagondolva :DDD .

Ezek után azt tudom tanácsolni mint amit sokan előttem. Stabilizálódj, szedd magad rendbe, mind mentálisan, mind anyagilag, Vállalj el olyat ami számodra nem "büdös" és ki tudsz belőle jönni (nem baj, ha nem szakma). Utána lehet gondolkodni merre tovább és hogyan. Szépen lassan, ahogy a csillagok mennek az égen. Szabadidődbe, ha szereted a "munkád" fusizz, építs kapcsolatot (25K csak a KATA mellette, ha nem feketén oldod meg), ha meg minden adott akkor csukafejessel vágj bele :DD .

[ Szerkesztve ]

"A bolond ember eléggé logikus, csak az épelméjűek bírálata felületes."

(#16) ktr_lala


ktr_lala
csendes újonc

Fel a fejjel! Az én utam is hasonlóan kezdődött. Kell egy bázis, ami fix munkaidőben, fix fizetésben. Meg lesz a napi rutin, időbeosztás, tudod mire mennyit költhetsz...könnyebb lesz tovább lépni. Nagypapám szokta mondani: "Mert mindenki egyből milliókat akar...", tudom most nem ez a szitu, de a pénz helyett ültesd át máshova. A lényeg, hogy ne törődj bele, ne mond magadnak, hogy csak ez jutott. Dolgozni kell keményen, kitartóan...és lehet, hogy akkor sem sikerül. :D

Mint nekem, de ma már rohadt távol az IT szakterülettől dolgozom, biztos helyen, kényelmes munkát, nem rossz pénzért. El jön az a pont ahol el kell engedni az álmot :O , és keresni kell egy újat!

De kívánom a legjobbakat!

(#17) Narxis


Narxis
nagyúr

10-ből 9 álláshirdetés kamu. Értem ezalatt, hogy vagy a feladatokkal sumákolnak vagy a fizetéssel. Ilyen 150-200 nettóból maximum akkor jösz ki ha van párod aki dolgozik/saját lakásod/mamahotel.

Ha nincs egy jó szakmád és/vagy nem vagy vállalkozó akkor nagyon nehéz. Egyébként általános igazság, hogy a jó állásokat meg se hirdetik. Amit már hetek óta hirdetnek ott valami gáz van.

(#18) Gargouille


Gargouille
senior tag

Ment privát üzenet.

(#19) VIPowER


VIPowER
senior tag

Ne add fel. Én is több mint 8 évig kerestem munkát de nem találtam. Azután jött a fordulat. Elkezdtem vedelni, azóta szarok rá hogy van munkám vagy nincs. Tehát van kiút, ne add fel.

(#20) Narxis válasza VIPowER (#19) üzenetére


Narxis
nagyúr

Ne alkoholizálj.

(#21) Viktor0610 válasza VIPowER (#19) üzenetére


Viktor0610
MODERÁTOR

Honnan van pénzed inni, ha nincs munkád? 🤔

Mármint nem a zsebedben turkálok, csak nem értem azokat sem, akik a boltok előtt állnak/ülnek, és egész nap piálnak. Hogyan csinálják? :D

[ Szerkesztve ]

"Látom kimozdultál a biztonságot jelentő PH-ról. Ez itt a vadon. Megeszünk." :DDD - "Dudálnak a kisautók." :DDD

(#22) hNp88 válasza VIPowER (#19) üzenetére


hNp88
aktív tag

na jó, ez szobrot érdemel :DDD

Viktor0610 nem értem én se, a cigi/piapénz az mindig csak úgy lesz, terem a semmiből :DDD

[ Szerkesztve ]

Beatam Mortem Expectans. "kötél&diófa - business solutions"

(#23) janeszgol válasza VIPowER (#19) üzenetére


janeszgol
veterán

Ezen akkorat rohogtem. :D

(#24) janeszgol


janeszgol
veterán

Na de a posztolonak. 1 havi melo ket nap alatt, illetve ejszakai maraton? Bocsi, de rendesen beszopattak teged a volt kollegak/fonokod. Gondolom azota is ezen nevetnek. Mert az emberek tobbsege ilyen.

Te figyelj, te miert nem tudod azt megcsinalni, amit a haverod? Csak te csinalod a weboldalt, es te is adod el.
Ket dolgot tudok javasolni. Vagy fekudj ra a backendre (frontend fejlesztobol minden meggyfanal van egy), vagy fekudj ra komolyan a html/css/javascriptre. Mert bizony ismerek olyan webeseket, akik nem tudjak olvasni a html kodot. Csak az eppen meno grafikus keszletben osszehuzkodja, aztan ennyi.

Egy bonusz tipp. Az ilyen gyari melo, posta, bolti elado, arufeltolto egy valamire tanit meg. Hogy bemesz, csinalod, majd hazamesz, es igazabol a nap 24 orajaban vastagon teszel arra, hogy mi van. Kioli beloled az eletet, hogy a munkadra felelossegteljesen gondolj.

(#25) VIPowER válasza Narxis (#20) üzenetére


VIPowER
senior tag

Ne aggódjatok, csak a haláli hangulat miatt írtam. De ha már valakit jobb kedvre derített megérte.

(#26) Narxis válasza VIPowER (#25) üzenetére


Narxis
nagyúr

Az ilyen témáknál kötelező a temetői hangulat. :)

(#27) UnA


UnA
Korrektor

Ne magadat okold, mert ez az év a koronavírus miatt egészen máshogy alakult, mint ahogy bárki gondolta volna.

(#28) tomiivagyok


tomiivagyok
aktív tag

Megpróbálok mindenkinek egyesével válaszolni, szóval longasscomment incoming.

@D1Rect: ezen már túl vagyok, egy HR-es ismerősömmel raktuk össze az önéletrajzomat, próbáltam normálisan megcsinálni. Kérdés az, hogy mennyire sikerült - szerinte nagyon jó, én meg nem látom a visszajelzést. Mindenesetre ránézek Baráth Andrásra, köszönöm.

@Eastman: ez a "dark stílus" csak a saját magamnak készült dolgaimra igaz egyébként. Nem véletlen - nyilván másnak nem tolok ilyeneket, nem is akarok tolni ilyeneket. Egyébként itt megnézhető pár általam csinált / kódolt / tervezett weboldal, amiknek nagyrésze elkészült, van közte 1-2, ami maradt csak koncepció szintjén. Amivel arra akarok célozni, hogy igen, ilyen a _saját_ stílusom, amiben saját magamnak alkotok, a blogomra. :)
Ill. van még ez a munkám, amit nem enged kirakni az imgur albumba valamiért, szóval F, viszont megtekinthető lekódolva is de van még; illetve ez a kódolt weboldal, ami végül még nem ment ki - valszeg nem is fog - élesbe, de attól még megvan. Ez a legutóbbi nagyobb volumenű munkám.

@Balage21: tudom, hogy rengeteg pénzt elvisz a cigi, és alá is írom; viszont ez egy olyan dolog, amit nem akarok letenni. Tekintettel arra, hogy 230 ezres bevétellel simán tudtam félrerakni, és cigit is tudtam venni, nem hiszem, hogy arra menne el az összes pénzem. Meg ugye ez nem olyan egyszerű, a közvetlen családomból 4 emberből 3 cigizik, illetve a közeli családból megint +6 fő. Szóval inkább mérséklem, majd idővel lerakom. :)

@Lustadick123: Igen, erre is gondoltam már, hogy gyakornoki programként, vagy bármi hasonló megyek valami nagyobb IT céghez, viszont ezek a cégek 99%-ban nem is válaszolnak a megkereséseimre, mivel nem vagyok tanuló. Kecskeméten pedig nincsenek nagyobb IT cégek sajnos. Mennék én, ha tudnék hova. :)

@nemlehet: Ez is érdekel igazából, ügyfélszolgálatos voltam fél évig, illetve Tescoban is voltam pénztáros-ügyfélszolis 2 évig diákmunkásként (folyamatosan). Jó tapasztalataim vannak, még a Tescoban is, csak megint az van, hogy Kecskeméten nem tudok ilyen központról. Pestre pedig hiába adom be a jelentkezésem, nagyon nem szeretik az "ilyen messziről" feljárókat - hiába jártam fel fél évig minden egyes munkanap az előző munkahelyemre. :)

@KubanitoS: Igen, jól látod, nem csak Kecskemétre adom be a jelentkezéseket. Mindenhova, ahova észszerű keretek között el tudok jutni (értsd: nem hajnal 4-kor kell keljek, hanem elég 5 és 6 között, hogy odajussak 8/9-re) jelentkezek. Csak onnan nem jeleznek vissza, gondolom azért, mert kecskeméti vagyok. Pedig az ingázáshoz is hozzá vagyok szokva, és tök szívesen költöznék is, csak nyilván ahhoz kell egy alaptőke, illetve normális bevétel. Pesten meg az ingatlanárak el vannak szállva, de ezt szerintem nem kell bemutassam.
Lényeg a lényeg: nem, nem csak Kecskeméten jelentkezem, hanem már mindenhova is. Csak ez nem elég, mert vissza már nem jeleznek. Sajnos.
Habár az a "slágerdiploma" engem is érdekelne.

@doeeg: az "eltartással" amúgy nincs probléma. Mármint van, kellemetlen, de jelenleg nem tudok mást csinálni. Szüleimmel élek még, tehát olyan eszeveszett kiadásom nincs - csak akkor is szar az, hogy most nekik "kell" úgymond eltartaniuk. Mert nyilván nekik még a két testvéremet is el kell, meg magukat is, meg mindenegyébmás. Nem kibúvás, csak szimplán leírom - referenciáim egyébként vannak, csak addig már sose jutunk el, hogy azokat be is tudjam mutatni. :B

@icemad: Igen, ilyen még most is van, csak COVID-19 óta nem tartanak ilyen képzéseket, szóval ez is kilőve.

@Silverboy: köszönöm, hogy leírtad a tapasztalataid. Ez a COVID amúgy nagyon gáz, mármint, a kialakult helyzet körülötte, főleg Magyarországon. Az előző munkahelyemen lévő ügyvezető is próbálta megoldani azt, hogy mindenképpen találkozzunk heti 1x, meg hát távmunka így távmunka úgy, aztán volt, akinek bejött, meg volt, aki 4 hónapig tényleg a semmiért kapta a fizetését (nem én, de ebbe ne menjünk bele :D)

@ktr_lala: igazából rengeteg dolog van, ami érdekel, és nem csak az IT. Marketing is tökre érdekel, meg értek is hozzá nagyjából (az előző munkahelyemen ehhez is kellett nyúlkáljak), meg fú, tényleg, annyiminden érdekel, érdekelne, hogy te azt el sem tudod hinni. :D
Az álmot már rég elengedtem egyébként, pedig még fiatal vagyok hozzá - rájöttem, hogy annyira nem szeretek kódolni, főleg, ha nem muszáj, meg ugye eddig 3/3 ehhez kapcsolódó munkahelyen megkaptam folyamatosan, hogy gagyi vagyok, viszont érdemi segítséget nem kaptam, szóval demotiválva is lettem elég keményen. (Igen, volt egy "munkahelyem", amit nem írtam bele a posztba, mert nem volt munkahely. 3 hétig ""dolgoztam"" ott, """fejlesztők"""" között, akik backendesek voltak, a frontendesek meg nem voltak fejlesztőnek nézve. Napi 1x megkaptam minimum, hogy sose leszek fejlesztő, és hogy szart sem ér a munkám, mert ők az istenek. :) )

@Narxis: Mamahotel van, 150-ből simán ki tudom húzni egy hónapra, 200-ból már félre is tudok rakni. 250-ből meg már szerintem autót is veszek lassan. :D
Egyébként ezt észrevettem, hogy rengeteg munka csak azért van fent, hogy "megpályázható" legyen, de valószínű, hogy már betelt réges régen. És az ilyenekre is simán jelentkezem, abban a hitben élve, hogy legit a poszt, vagy bármi ilyesmi. Aztán amikor 3 hónap múlva se válaszolnak, akkor tudom, hogy eh, nem.

@janeszgol: tudom, hogy kiöli az emberből a maradék életkedvet is, dolgoztam már így ^lásd fentebb. A telefonboltos is ilyen volt már így 2 hónap után, főleg úgy, hogy a plázában dolgoztam, ahol napfényt napi 2x láthattam 5 percig, amikor kimehettem cigizni. Az nagyon gáz volt, és közben jött a depis időszakom is, akkor meg végképp jó volt. És NAGYON sok hülye ember van. Lásd: mama bejön, hogy a 10 éve vásárolt Huawei telefonja nem jó, nem ér semmit (tényleg?), vagy amikor a szilikon mellű szőke nő behozza a P30 Prot, hogy beázott, én meg néztem, hogy mégis hogy, aztán kiderült, hogy a szaunába vitte be, merthogy vízálló, és a szaunában vízből képződik a gőz..... :))
Persze nem javítottuk garanciában, a telefon meg azóta is ott van, nem jött vissza érte. Alaplaphibás lett... :DDD
Ja, és szerencsére én még tanultam HTML-t, meg azzal kezdtem. Pár évvel ezelőtt nem volt semmi ilyen összekattintgatós dolog, mondjuk mostmár én is azt használok, annyi előnnyel, hogy ha gagyi a szerkesztő (előfordul...), akkor meg tudom oldani, hogy úgy nézzen ki a dolog, ahogy akarom, hogy kinézzen. Nem rossz dolog ez az összekattingtatás, csak annyi a baj vele, hogy mindenki, aki össze tud kattintani egy weboldalt, webdesignernek érzi magát, és tolják az ilyen képeket.

@UnA: nem magamat okolom amúgy, csak részben, hogy értek is sok dologhoz, de közben mégse értek semmihez.
És amúgy simán meg lehetne oldani home officeból, csak a magyar munkaadók 80%-a ódzkodik a hómofisztól, pedig mennyivel jobb amúgy.

[ Szerkesztve ]

(#29) hNp88 válasza tomiivagyok (#28) üzenetére


hNp88
aktív tag

melyik telefonos bolt volt ez, ahol dolgoztál?

Beatam Mortem Expectans. "kötél&diófa - business solutions"

(#30) tomiivagyok válasza hNp88 (#29) üzenetére


tomiivagyok
aktív tag

Nyilván okkal nem jeleztem nevet. Nem írtam róluk túl sok szépet, nem is tudnék, hogy őszinte legyek, viszont ha jártas vagy Kecskeméten, simán ki lehet szűrni, hacsak annyit írok, hogy se nem Telekom, se nem Telenor, se nem Vodafone. :D

(#31) Busterftw


Busterftw
őstag

"mindig is ezt vártam, hogy érettségi után elkezdhessek dolgozni"

Tekintve, hogy az erettsegi az uj 8 altalanos, varhattal volna meg tovabb.
Nem feltetlenul kell diploma, de egy kepzes a szakteruleten nem art felsooktatasban, plusz autodidakta modon kepezheted magad mellette.

Jelen szituacioban:
Dolgozz barmit, hogy legyen love, mikozben fejleszted magad. Van ezer akar ingyenes kurzus, szertifikacio amit a szabadidodben munka mellett csinalhatsz.
Epitsd a portfoliodat mikozben keresel olyan munkat, amit szeretsz.

23 eves vagy, tuzz ki egy 5 eves tervet, hogy 28 eves hol akarsz lenni a piacon es ehhez mit kell megtenni.
Van rengeteg freelance site, upwork, fiverr stb, ahol jelentkezhetsz kisebb/nagyobb munkakra.

Mashogy nem megy.

[ Szerkesztve ]

(#32) tomiivagyok válasza Busterftw (#31) üzenetére


tomiivagyok
aktív tag

ehhez hozzajarul az is, hogy sehova se vettek fel felsooktatasba. hogy miert nem mentem OKJ-ra, azt a mai napig nem tudom, de igy visszagondolva, mar banom.

(#33) Busterftw válasza tomiivagyok (#32) üzenetére


Busterftw
őstag

Meg nem keso.
Ujraerettsegizni is lehet, vagy nyelv vizsga, hogy legyen tobb pontszamod.

(#34) tomiivagyok válasza Busterftw (#33) üzenetére


tomiivagyok
aktív tag

70%-os emelt angolom es 86%-os kozep angolom van. nyelvvizsga van, jol beszelek angolul, es pont az utobbi par napban gondolkodtam azon, hogy lehet ujra kene probalni az erettsegit, csak az a legnagyobb baj, hogy visszahuz az, hogy szoban nem tudok jol felelni - ott rontottam el az elsot is, es nemhogy javitottam az irasbelin, hanem rontottam.

(#35) doeeg válasza tomiivagyok (#32) üzenetére


doeeg
senior tag

"miert nem mentem OKJ-ra, azt a mai napig nem tudom, de igy visszagondolva, mar banom."

Ha szerencséd van, idén még elcsíphetsz valamit az utolsó OKJ-kből, de jövőre se áll meg az élet a felnőttképzésben, csak átalakul.

Ha nem lépsz, akkor évek múlva majd erre is azt fogod mondani, hogy így visszagondolva már bánod :) A lehetőség itt van.

(#36) GreatL


GreatL
senior tag

Sajnos most egy nagyon rossz időszak van a Covid miatt. Ráadásul szerintem pont kifogtál egy rakat hülyeséget. Valahová el tudsz majd helyezkedni de mások is járnak hasonló cipőben ismerőseim között (százon túli jelentkezések). Alapnak mindenképpen gyári munkát ajánlok még ha nem is túl vonzó, és akár a gyáron belül lehet helyezkedni. Egyik ismerősöm másfél éven keresztül havonta váltott egy ipari parkban, de most már több éve nagyon jól keres és szereti is amit csinál.

Intel Core i9-9900K víz | 32 GB | Xiaomi Mi 9 | Pocketbook Inkpad 3 Pro

(#37) Mr.Csizmás


Mr.Csizmás
félisten

2 éves B jogsid megvan?

| CFNyP VIII | 3D nyomtatás Bp és környéke -> bit.do/fliccprint |

(#38) C0R0


C0R0
csendes tag

Én opciónak látom még azt is, hogy bejelentkezel egy egyetemre, amit aztán sosem végzel el, de legalább megnyitja a kaput a multiknál a gyakornoki pozik felé.
Több haverom is ezt tolta és bevált.

(#39) tomiivagyok válasza GreatL (#36) üzenetére


tomiivagyok
aktív tag

A gyari munkakra is jelentkezem mar, de onnan se kapok visszajelzest. Tenyleg mindenhova IS jelentkezek mar, de eddig siker nelkul. Sajnos.

@Mr.Csizmás: nincs meg jogsim egyaltalan.

@C0R0: a baj ezzel az, hogy csak fizetosre tudnek bejutni NAGYON MAX, arra meg - megint- nincs fedezet. :(

[ Szerkesztve ]

(#40) Mr.Csizmás válasza tomiivagyok (#39) üzenetére


Mr.Csizmás
félisten

ok.

másik lehetőség ha nemvótmá, linkedin-en kezdd el tolni magad, hr-eseket jelölj be, stb. legyél aktív.

| CFNyP VIII | 3D nyomtatás Bp és környéke -> bit.do/fliccprint |

(#41) Eastman válasza tomiivagyok (#39) üzenetére


Eastman
őstag
LOGOUT blog

Szépek a munkáid, azzal nincs gond.

"...egyébként a mai napra semmilyen meglepetés nem várható."

(#42) tomiivagyok válasza Mr.Csizmás (#40) üzenetére


tomiivagyok
aktív tag

Vótmá ha jól emlékszem, csak hülye vagyok a LinkedIn-hez. Viszont nagyon úgy látom, hogy szükségem lesz rá, szóval ma felelevenítem a régi profilom, meg frissítgetem. :)
Köszönöm egyébként.
Btw, miért kérdezted a jogsit?

@Eastman: köszönöm szépen :)

(#43) kisvakond111 válasza tomiivagyok (#28) üzenetére


kisvakond111
tag
LOGOUT blog

A Mercedeshez nem keresnek gyártósori munkást? A Kando-ban végzettek oda mennek asszem, ha nincs más.

"amúgy mint olyan"

(#44) LustaDick123 válasza tomiivagyok (#28) üzenetére


LustaDick123
tag

Ne gyakornoki pozícióban gondolkodj, hanem rendes munkában. Számos olyan esetet tudok mondani, ahol valaki jelentkezett pl. helpdeskre, field service-re stb. (azaz nagyon alap informatikai alapmunkákra), akár bölcsészként, kertészmérnökként stb. szóval gyakorlatilag alap számítástechnikai ismeretekkel, mára nagyon sokuk ilyen-olyan senior ember, akár maradtak a szakmánál valamilyen területen (alkalmazottként vagy vállalkozóként), akár érintőlegesen váltottak (people management, PM stb.) és persze sokan meg is ragadtak.

Sajnos ezeknek a beugró munkák kezdete mindig a rendrakás vagy „átviteltechnika”, de ez ezzel jár. Itt, ha hamar átlátod a folyamatokat, gondolkozol, tudsz egy kicsit automatizálni esetleg (pl. powershell vagy egyéb script, Excel varázslatok stb.) akkor hamar belső tanfolyamok révén további lehetőségek nyílnak meg előtted, pl. ilyen-olyan junior alkalmazás admin, üzemeltető stb. ahonnan már megint tudsz tovább lépni a lehetőségek szerint akár adott cégen belül, akár kívül.

A kis magyar valóságot már megtapasztaltad, a multi talán biztosabb alapot tud adni (persze itt is vannak „sajátosságok”). Előnye, hogy maradsz a szakmában valamilyen szinten, megismersz céges kultúrákat (pl. a jövőbeli megrendelőid), miközben tudod a saját terveidet is csinálni.

(#45) gliskard


gliskard
aktív tag

Fel a fejjel és próbálj meg nem csüggedni!

Egy-egy állásra sokan jelentkeznek, aki a kiértékelést végzi az általában csak rutinból végig "scanneli" a CV-ket és amin megakad a szeme csak azokkal foglalkozik. A többieket be sem hívják és persze még egy "kösz, nem" mailt sem küldenek.
Ráadásul tapasztalat nélkül nagy valószínűséggel nem vesznek fel még egy közepes céghez sem és kb borítékolható, hogy be sem hívnak.
– pl. a junior front-end pozira nagyon sokan jelentkeznek, akiknek a jelentős része frissen szabadult valamelyik tanfolyamról vagy a greenfox, codecool képzéséről. Velük szemben hátrányban leszel a CV alapján és be sem hívnak.

Első körben próbálkozz a gyorsan betanulható munkákkal, ez persze nem csak fizikai munka lehet, ilyen help desk, mauális tesztelő is. Viszont fontos, hogy próbálj meg minden jelentkezéshez megfelelő CV-t küldeni, ami az adott pozira vonatkozik. Mert, senkit nem érdekel egy help desk-es állás esetén, hogy te milyen web oldalakat terveztél. Plusz nem legyen nagyon "dizájnos" a CV-d mert nem azt várják, érthető legyen, letisztult amin ránézésre kiderülnek a főbb infók. Ha nem te vagy az egyetlen jelentkező, akkor nem fognak időt tölteni a CV-d böngészésével és megfejtésével.

[ Szerkesztve ]

(#46) kisvakond111


kisvakond111
tag
LOGOUT blog

Amúgy ez a 150.000-es fizu nekem nagyon furcsa mert, 136 ezret kaptam készhez mikor egy random cégnél normaidőmérő voltam diákmelóséként.

"amúgy mint olyan"

(#47) bkercso


bkercso
nagyúr
LOGOUT blog

Ilyen a magyar módi. Nem szeretem ezt mondani, de tényleg,: ha nem nagy céghez mész, 70-90% esélyed van kifogni valami pszichopata és szarrágó főnököt.
Multihoz kell menni elfekvőbe, amíg nem lesz pénzed és tapasztalatod vállalkozni, vagy külföld.
Sajnos beteg ez a társadalom, csak élősködik mindazokon, akiken lehet, leginkább a befolyásolható és/vagy kiszolgáltatott embereken. Fiatalokkal az élen ugyebár.

Amellett a munka nem mindig önmegvalósítás. Én mérnök vagyok, de így is van, hogy évekre sz@r feladatot fogok ki. Ez van, ez ilyen. :)

[ Szerkesztve ]

Megjelent az S100D DAC || bkercso HiFi eszközök: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/keres.php?stext=&buying=1&selling=1&usrid=341946

(#48) tomiivagyok válasza kisvakond111 (#43) üzenetére


tomiivagyok
aktív tag

De igen. Oda is adtam be jelentkezést, csak még nem kaptam választ. Ennek már 1.5 hónapja.

@LustaDick123: ja, nyilván. A telefonos boltnál is szerettem volna átmenni egyébként webes részre, ami végülis majdnem sikerült, de aztán nem álltak össze a csillagok.
Ezen gondolkodtam már egyébként, de valamiért - fogalmam sincs miért - ténylegesen, még egy telefonhívást sem kapok, nemhogy interjúra időpontot.
Egyébként igen, ez a legrosszabb, hogy az ilyen ""tanfolyamokkal"" már lehet mit kezdeni, és előnyben vannak, azért, mert hát VaNpApÍr, de úgy túl sok referencia meg nincs. Nekem sincs sok, meg nem azt mondom, hogy nagyon király vagyok, mert nem. Mindig ráfér az emberre az, hogy tanuljon még, és újítsa tudását, nekem még _rengeteget_ kell tanuljak ahhoz, hogy esetlegesen webdesignernek / frontendesnek mondhassam magam, viszont szerintem jó alapjaim vannak.

@gliskard: Lehet, hogy a CV-mmel van valami probléma, szóval feltöltöttem ide. Ti lehet jobban meg tudjátok mondani, hogy mizu. Nem tudom, hogy mennyire lőttem túl a célon, de az ilyen informatikai, webes dolgokhoz ezt szoktam küldeni, nyilván, ha releváns. Ha nem, akkor átfogalmazom.

@kisvakond111: ne legyen furi. Tegnap voltam bent náluk, továbbra is ennyit keresnek az ott dolgozók, 15 napért, 1 nap 10 óra. :)
Gondolkodtam rajta, hogy visszamegyek oda, de eh, nem tudom. Nem váltunk el túl szépen a vezetőséggel.

@bkercsu: alapvetően nekem tökéletesen elég az is, ha az önmegvalósítás megmarad "hobbinak", a lényeg az, hogy valami hasonlóban tudjak dolgozni, mint ami rámragadt a sok év alatt.
De egyébként igen. Sokan mondták, hogy hát menjek külföldre - ezzel megint csak a probléma lenne, és igazából Pest jobban vonz.

[ Szerkesztve ]

(#49) Eastman válasza tomiivagyok (#48) üzenetére


Eastman
őstag
LOGOUT blog

Ha eddig máshol falakba ütköztél, remélem, hogy itt a PH!-n lesz valaki aki az írásod/ref. alapján felfigyel rád és tovább lendít a kívánt irányba!

Személyes, játékon kívüli megjegyzés: A cigi több szempontból is elgáncsol az úton.

[ Szerkesztve ]

"...egyébként a mai napra semmilyen meglepetés nem várható."

(#50) bhonti válasza tomiivagyok (#48) üzenetére


bhonti
tag

Átmenetileg megpróbálhatsz távmunkákat is csinálni akár külföldi megrendelőknek. Nekem régebben bevált pl. a freelancer.com.

[ Szerkesztve ]

iPhone SE: Á, nem tudtam hova tenni azt az iránytűt, hát az a Safari, oké... :D :Caszittem vmi navi... :Y

Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.