Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Victoryus: Rapoo VT9Pro egér
- Gurulunk, WAZE?!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Új hozzászólás Aktív témák
-
lefkosia
őstag
Köszönöm a részletes összefoglalót.
Nagyon tetszett!
-
Okoska2
aktív tag
válasz
Keeperv85 #96 üzenetére
A kulso lemezboritas tul rideg volt, nem hajlott hanem tort. Kicserelik a szegecseket. Ehehehe.
(#62) Recon666 Te nem gondolod, hogy nem azert ernek elobb a a celba mert csak ugy mondtak nekik hanem azert mert mindenki tudta, hogy eg a szen a tarto kazettaban amit nem tudnak eloltani? 15 csomos utazosebbesseg helyett 22-vel mentek eletveszelyes helyen. Persze, hogy elobb fognak celba erni.
"Ezek csak feltételezések ezért nem kerültek bele a cikkbe és szabni is kell egy határt a minőség és mennyiség közt."
Ez most komoly? Ezek tenyek. Nezz utanna. Ugy volt ahogy a 61 hozzaszolasomban leirtam. A szarhaziak ugy indutak el, hogy egett a hajo belseje. Az egyik elvalaszto fal vorosen izzott. Es "szabni kell egy hatart a minoseg es mennyiseg kozott?" Ujsagironak keszulsz? A mainstream media mondja ezt ha a "tulajdonosaik"-rol kenyelmetlen adatokat kellene kozolni. Gratula...
De az irasoddal dolgoztal ezert koszi!
-
lowzor
veterán
Köszi az írást. 1-2 új dolgot még ígyis megtudtam belőle, hogy Titanic mániás vagyok és szinte fújok mindent vele kapcsolatban. Pontosan 100 éve történt, RIP Titanic.
-
-
Keeperv85
nagyúr
A legenda úgy hangzik, hogy a dokkmunkások a hajó falára festették a "NOPOPE" feliratot, ami annyit tesz, hogy "Nincs pápa", illetőleg a "Le a pápával!" akkoriban "szállóigeként" elterjedt mondás megfelelője. Egyik képen sem látni ilyesmi feliratot, pedig sokan fényképezték az induló csodát.
A Titanic több volt, mint egy hétköznapi luxus hajó. Technikai és művészeti forradalomnak is felfogható (volt) a kialakítása. Az, hogy pont az első útja lett egyben az utolsó is, társítva azzal a ténnyel, hogy senki sem tudja miért süllyedt el valójában, hamar felkeltette az érdeklődést iránta. Számos megközelítés és matematikai számítás után sem tisztázott miként fordulhatott elő, hogy egy nem is frontális ütközés ilyen súlyos kárt okozzon a hajótestben, úgy is, hogy viszonylag lassan mozgó hajóról van szó. (Kb. 33 Km/h végsebességről lassítottak kb. 14-15 Km/h-ra a végzetes pillanatban) Sokak szerint a szegecselés minősége egy útra volt tervezve, ezután a következő revízióban cserélték volna az olcsó szénacélt minőségire, az utazásokból befolyt bevételből. Miután pont az orr rész sérült a leginkább, illetve a végzetes repedés nem látható még mindig, így csak vaktában találgatni lehet, illetve az egykori túlélők vallomásai adtak némi támpontot. Figyelembe véve, hogy túlnyomó többségük sokkot kapott, nem elegendő bizonyíték arra, hogy pontosan rekonstruálni tudják mi is történt...
-
A Titanic vendégkönyvébe az utolsó bejegyzést egy bizonyos Robert J. Wolsey írta, így szól: "Én rendeltem a jeget a whiskymhez, de ez azért túlzás!"
-
csabi94
őstag
Jó cikk!
Ti hallottatok már erről?:
A hajó oldalára ezeket az istenkáromló jelszavakat írták: „Nincs Isten" és „Krisztus sem tud minket elsüllyeszteni".
-
ronson88
aktív tag
Nagyon jól összeállított írás, jó volt olvasni! Grat
(Kedvelem a hajós írásaid, csak így tovább!)
A "nyelvtannácik" pedig írják meg légyszi privátban, ne ezt kelljen olvasgatnom.
-
banhammer
veterán
Most megy a film a Magyar Királyi Egyen!
-
bambano
titán
"Ezen a napon 100 éve, hogy jéghegynek ütközött, majd elsüllyedt az egyik legtöbb emberáldozatot követelt hajó, a Titanic." helyesen: Ezen a napon 100 éve, hogy jéghegynek ütközött, majd elsüllyedt a Titanic, amely katasztrófa a legtöbb emberáldozatot követelő baleset volt.
"elsüllyeszthető egy ilyen hajó": nem írunk cselekvő igét, mert azt sugallja, hogy a titanicot szándékosan süllyesztették el. bár a biztosítási csalásos konteókban ez megfelelő szóhasználat lenne...
"kezdték meg, Írországban": kezdték meg Írországban.
"dupla-fenekű" a helyesírási szótár [link] dupla-fenekűt nem tartalmaz, de dupla rétegűt igen, ezért azt tippelem, hogy ezt nem kötőjellel írják.
"25 darab tőkesúly került a került a" került a kerülta?
propeller? mondjuk fogadjuk el szóismétlés elkerülési céllal.
"Motorjai 4 emelet magasak voltak, 19 méter hosszúak és 720 tonna súllyal rendelkeztek darabonként." szerintem a motorok nem rendelkeztek a saját tömegükkel, leginkább semmilyen parancskiadási joguk sem volt. kicsit túlhasznált ez a rendelkezik ige manapság. A motorjai 4 emelet magasak, 19 méter hosszúak és 720 tonnásak voltak. Ha a mondat végén ott van, hogy kettő van belőle (a motorból), akkor az elején a többes szám nem jó. Nem motorjai kettő volt.
"Az energiát 29 darab szén tüzelésű kazán szolgáltatta melyek súlya darabonként 91,5 tonna volt, ezeket emberi erővel szolgálták ki. Szén tüzelésűek voltak emiatt naponta 600 tonna szenet kellett eltüzelni a Titanic működéséhez.": nem írtad bele (elégszer), hogy széntüzelésűek voltak. van benne vesszőhiba is. Az energiát 29 darab széntüzelésű kazán szolgáltatta, melyekbe napi 600 tonna szenet lapátoltak be emberi erővel.
"A hajón egyszerre több mint 6600 tonna szén volt tárolható." A hajón egyszerre több, mint 6600 tonna szén volt tárolható.
"Ez azért probléma mert ha " Ez azért probléma, mert ha
"A hajótest 1911. május 31-én lett vízre bocsájtva": a magyar nem szeret szenvedő szerkezetet használni. tehát A hajótestet 1911. május 31-én bocsájtották vízre.
"A Titanicot akkoriban nem kiálthatta ki a legnagyobb hajónak, mivel testvérhajója az Olympic már addigra kész volt és ő kapta ezt a megtisztelő nevet": ebből egy fél kosár vessző hiányzik. A Titanicot akkoriban nem kiálthatta ki a legnagyobb hajónak, mivel testvérhajója, az Olympic, már addigra kész volt, és ő kapta ezt a megtisztelő nevet
"és emiatt szinte elsüllyeszthetetlen nyilvánították az újságban.": nem nyilvánították. nem is szóltak róla.
"A Titanic 739 fő első osztályú utast, 674 fő másodosztályú utast és 1026 fő harmadosztályú utas befogadására volt képes.": szerintem felesleges a fő. 739 első, 674 másod és 1026 harmadosztályú utas
"A lépcsőház tétjét egy üvegből készült kupola fedte mely beengedte a kívülről beszűrődő napfényt.": ha a napfény beszűrődött, akkor azt már beengedte. Vagy beengedte a napfényt, vagy beszűrődött a napfény.
"A szobákba és a külső tereken tölgyfaborítás volt" szobákbannnnnnnnnn
"A másodosztályú utasok sem panaszkodhattak" vs. "A másod osztály a hajó közepén foglalat helyet" akkor most egybe vagy külön írod? ugyanez: "alatt és a harmad osztály felett." vs. "A harmadosztály 222 darab kabint tartalmazott"
"A helyiségek és kabinokat fenyőfával borították be" ha a felsorolás egyik tagja tárgyesetben van, akkor a másiknak is indokolt lenne.
"A pontos utaslétszám máig ismeretlen mivel több külföldi töröltette magát az utaslétszámból.": az utaslétszámból nem törölteti magát senki, az utaslétszám változik, amikor az utaslistáról törölteti magát valaki.
"De előtte a hajó egy tesztelési fázison ment keresztül, hogy megkapja a tengerállósági bizonyítványát": szerintem ez anglicizmus, felesleges ide a számnév. a hajó tesztelési fázison..
"A legénység tagjai reggel 6 órakor kapták az utasítást a felszállásra.": nem repülő, hogy felszálljon. a hajóba beszállni szoktak.
Ez egy rövid ízelítő volt az első néhány oldalon vétett helyesírási és egyéb hibákból. De nem szedtem ki mind, maradt még ott egy kosár vesszőhiba és a cikk többi részét nem néztem meg újra. Ezt már nevezhetnéd szőrszálhasogatásnak...
-
78zolika
senior tag
Nagyon jó lett a cikk , gratulálok hozzá ( lekötött és végigolvastam )
Nem semmi hogy így sikerült összeszedned a történetet ( biztos sok munka van benne ) , gratulálok a kitartásodért
Ezer köszönet érte -
Recon666
Közösségépítő
Ha utánanézel a Titanic féle teóriáknak észrefogod venni, hogy egy jó pár féle dolog van másképp mint a cikkben vagy az általad linkelt oldalon. Senki sem tudja mit történ akkor pontosan. Sem az Index sem más oldal. még abban sem tudnak biztosat mondani, hogy hány utas volt a fedélzeten.
-
bambano
titán
+1
ezt el nem tudom képzelni: "100 éve, hogy elsüllyedt az egyik legtöbb emberáldozatot követelt hajó, a Titanic..."érdemes elolvasni még a titanichoz fűződő legendákat is, kicsit másképp van benne 1-2 dolog.
-
Recon666
Közösségépítő
Köszönöm!
Lehet máshol is elsüllyed és sokan halnak meg. De a Titanicot azt tette híressé ahogyan elsüllyedt. A világ legnagyobb hajója az első útján elsüllyedt, az a hajó ami abban a korban talán legbiztonságosabb hajója volt. Ez olyan mint ha az Oasis Of the Seas vagy az Allure ( ma a világ jelenlegi legnagyobb hajói) első útjukon elsüllyedt volna, olyan dolgok miatt amihez 1:100 000 vagy 1: 1 000 000 esélye lett volna.
Az expedíciók pedig jóval a film előtt megkezdődtek.
-
Godefroy
senior tag
Gratula a cikkhez, sok adat van benne, sokat dolgozhattál vele!
De..
Valóban elcsépelt dolog ez.
Volt Oscar eső, elsülyedt hajó keresés, 100 éves üvegpalackok felhozatala.
Elsülyedt ennyi.
Több tízezer hajó sülyedt el a történelem során, manapság egy kompbalesetben is meghalnak ennyien ázsiában kutya nem törödik velük. -
Ferdzsoo
addikt
Köszönöm neked a sok infót, nagyon érdekfeszítő írás volt!
Tisztelet! -
XtremLor
őstag
A cikk jol sikerult grat.
A hajo valoban gyonyoru lehetett es lelegzet elallito, de a szornyu katasztrofa miatt egett be a koztudatba sajnos. -
Recon666
Közösségépítő
Még egy érdekesség; a Titanic vesztét okozó vízvonal alatti rést máig nem látta senki. A hajó orra olyan mélyen van belefúródva a tengerfenékbe.
-
Vigilante
őstag
Le kalappal szép kis írás!
Napokban én is láttam egy dokumentum filmet discovery-n, és ott megmagyarázták, azt is, hogy miért vették csak nagyon későn észre a jéghegyet! A délibáb miatt egyszerűen láthatatlan volt a jéghegy és csak az utolsó pillanatba vették csak észre... Ez a Labrador áramlásnak volt "köszönhető" (A Titanic és utasai, tuti nem köszönték meg...
). Aközelben lévő hajó is, abszolútt torz képet kapott és nem ismerte fel a délibáb miatt a Titanic-ot, igaz az SOS jelzéseket fura, hogy még így sem vették észre!
-
zsoldi80
tag
válasz
Cyberpunk #18 üzenetére
Végre valaki megmondta a tutit.
Persze, hogy nem a Titanic a történelem legnagyobb hajókatasztrófája. A Wilhelm Gostloff fedélzetén 1200 főnyi sebesült német katona volt 373 ápolónővel. És körülbelül 9700 civil, akik Kelet-Poroszországból menekültek a Vörös Hadsereg elől. Több helyen is fel volt tüntetve a vöröskereszt, de egy iszákos börtönviselt Alekszandr Marinyeszko nevű idióta szovjet tengeralattjáró-parancsnok mégis megtorpedózta a hajót. Igaz, azonban, hogy a hajón légvédelmi fegyverzet is volt. A fedélzeten lévők közül 9400-an biztosan meghaltak, robbanás, fulladás, vagy fagyás következtében. Ezért a tettért Marinyeszko megkapta a Szovjetunió Hőse aranycsillagát.
Ugyanez a szovjet tengeralattjáró 10 nappal később elsülyesztette a General von Steuben kórházhajót, ekkor 4260-an haltak meg. Csak persze ezeket a nagy hadisikereket szépen elhallgatták, mint annyi mást.Gratula az írásért.
-
Recon666
Közösségépítő
-
MiAFak
tag
Szerintem a töretlen érdeklődést , annak is köszönheti a titanic hogy ugye egy nagyon jó film is készűlt róla .
Szóval ha nem lett volna a film, már valószínűleg a feledés homályába esett volna a titanic .
-
Recon666
Közösségépítő
Igen sok dolog marad ki, de a lényeges dolgok benne vannak. Amik biztosra vehetők. De akkor már leírhattam volna azt is, hogy Joseph Bruce Ismay a a white star line igazgatója utasította Smith kapitány a sebesség maximalizálásár, hogy egy nappal hamarabb érjenek a New Yorki kikötőbe és emiatt nem foglalkoztak a jéghegyveszéllyel, holott akkor már több hajó elküldte a figyelmeztetést. ezek csak feltételezések ezért nem kerültek bele a cikkbe és szabni is kell egy határt a minőség és mennyiség közt.
-
Okoska2
aktív tag
Rendkivul fontos dolog maradt ki. Miert kellett szinte maximum sebessegen hajozniuk veszelyes helyen? Mar az indulas elott kiderult, hogy tuz van a szenettarolo rekeszek egyikeben. Megprobaltak eloltani de nem sikerult. A hajo ugy indult el, hogy fogalmuk sem volt sikerul-e eloltani. Probaltak elarasztani a rekeszt de nem sikerult. Ezert azt talaltak ki, hogy megprobaljak minel gyorsabban elgetni abbol a rekeszbol a szenet ezert az osszes kazant 100% on elkezdtek tomni. A kapitany tudott a dologrol mar indulas elott. Arrol is, hogy a sebesseguk azokon a vizeken eletveszelyes. A tuz ugy alkulhatott ki, hogy a szenbanyaszok sztrajkoltak es nem volt elegendo szen a hajo feltoltesehez. Ezert a kikotoben levo legalabb harom masik hajorol raktak at szenet ami rakodas kozben begyulladhatott. Ez szerintem rendkivul fontos.
-
Recon666
Közösségépítő
válasz
Razermazer #59 üzenetére
Amúgy amenyi hírverés, film, könyv újjáépített bútorok stb... volt körötte annak az árából vagy kétszer felépítették volna.
-
Recon666
Közösségépítő
A SS Californian volt a legközelebb hozzá.
Razermazer: Szívesen. Végül is meg lehetne csinálni a belsőt is, ahogy régen volt, legalább is a látványosabb helyeket. A két ma lévő múzeumban is szépen meg lettek csinálva, ahogy a Titanicon volt, szóval akadály ne lenne ha meg akarnák csinálni. Valahol régen olvastam hogy volt olyan terv hogy megépítik és romantikus hajóutak fognak vele indítani, de azóta erről nem halottam semmit.
-
érdekes cikk, köszönjük
-
Cyberpunk
félisten
Én említettem a Wilhelm Gustloff-ot is. Az nagyobb katasztrófa volt, főleg hogy ember idézte elő. A legmerészebb becslés szerint 10 ezren veszhettek oda. De pontos adat nincs.
A Titanic-nál meg csak a véletlenek közjátéka, pont rosszkor volt a legrosszabb helyen a hajó. Mondjuk tervezési/konstrukciós hibák is idevezettek.De a katasztrófa az katasztrófa nincs értelme ezen vitázni melyik volt a szörnyűbb, mindegyiknél emberek haltak meg értelmetlenül. A Titanic az azért különleges, mert a hajó maga is különleges, a legfényűzőbb volt, és mert hogy mindjárt az első hivatalos útján elsüllyedt.
-
Madn!ght
addikt
A napokban láttam egy dokumentumfilmet is asszem a discoveryn, amiben megemlítették azt, hogy a titanic süllyedésekor volt egy másik hajó kb 4 km távolságban. A vészjelzés ellenére nem közeledett, hanem távolodott. Sajna elaludtam a műsoron, így nem láttam a végét, de érdekelne, hogy erről tudsz-e valamit?
-
JoeYi
őstag
válasz
gamek!ller #39 üzenetére
úgy, hogy rengeteg másik hajó süllyedt el az utóbbi 100 évben, mégsem törődik velük a kutya sem. A titanic meg csak a film miatt ennyire felkapott, meg a sok túlromantikus lány (és fiú...) miatt, akik csak emiatt a film miatt igazságtalannak érzik ennek az egy hajónak a katasztrófáját.
-
Razermazer
őstag
Köszönöm az időutazást jól esett így ebéd után.
Szóval azért az írek tudtak hajót építeni, hogy mind ilyen dicstelen véget ért, erről ők nem tehetnek.
Nekem itthon pihennek a vitrinbe 1:35 arányban, sok második világháborús harceszközzel együtt.
Én mondjuk örülnék neki ha újra megépítenék, a hiba csak ott lenne, hogy azok az anyagok mára már nem elérhetőek, amiket akkor használtak beltéri kialakításra. A műhelyek bezártak, a mesteremberek mind meghaltak, akik még értettek a fa, márvány, réz, üveg, acél, posztó stb megmunkáláshoz. -
kelly7
aktív tag
Jó lett a cikk. Engem is érdekelt mindig a hajó katasztrófája. Köszi.
-
kovy79
őstag
Mindig elcsodálkozok, hogy milyen gyönyörű gép volt.
-
fi:zi'k
nagyúr
Megint egy érdekes, jó írás, bár csak átfutottam.
Azonban továbbra is vannak (nyelvtani) apróságok amik sajnos rontják a színvonalát. Ha ezeken javítanál úgy általánosságban még igényesebbek lennének a cikkeid.
-
nincsisbéla
aktív tag
válasz
callmeakos #3 üzenetére
Bizony!
Köszönjük! -
Recon666
Közösségépítő
Szívesen mindenkinek!
Holnap este a Natgeo-n lesz Titanic műsor.
-
Snake664
csendes tag
Nagyon jó cikk volt, érdekes volt olvasni.
Ne felejtsétek el nézni holnap a TV-ben.
-
Edward J. Smith halálának körülményei máig tisztázatlanok. Egyesek vélni látták élve a vízben.
vélni látták -> látni vélték
köszönöm a cikket, érdekes volt olvasni, és még 100 év után is hihetetlenül szomorú dolog...
-
Madn!ght
addikt
Köszi a cikket, jó írás!
Épp a napokban néztem meg a film 3D-s változatát, még mindig rácsodálkozok a hajó gigantikus méreteire...
Apróbb javítani való a cikkben: A Titanic katasztrófájában 1517 ember vesztett életét.
A katasztrófában 1517 ember vesztette életét. -
CoDWaW07
őstag
Köszönjük, nagyon érdekes cikk volt kb egy óráig olvasgattam
Kicsit irónikus, hogy a kapitány pont nyugdíjba vonult volna a Titanic után -
JoeYi
őstag
jó cikk
a téma meg totálisan elcsépelt... Bocsánat, de már a csapból is ez folyik
-
valaki654
tag
Nagyon jó cikk lett
-
Jó volt, mint mindig.
-
Ton-ton
tag
3.oldal
"Az utas WC is visszafogottabb volt, vasból készült, míg a másodosztályon porcelánból a harmadosztályon pedig márványból."Feltételezem, hogy az első osztályon szerepeltek a márvány berendezési tárgyak.
-
albert8
veterán
NAgyon jó lett
köszi -
GIJoe
addikt
Jó cikk köszönjük! Este pedig az M1en lesz látnivaló...
-
Recon666
Közösségépítő
Olvastam. De szerintem ez a leghihetőbb;
A Titanicot a bulvársajtóban a "gyakorlatilag elsüllyeszthetetlen" jelzővel látták el. Ez nem volt szokatlan, a hajókat már évtizedek óta vízzáró rekeszekkel szerelték fel, hogy baleset esetén megakadályozzák a beömlő víz továbbterjedését. A sajtó ezt a kifejezést sok éven keresztül rutinszerűen alkalmazta. Miután a Titanic elsüllyedt, a tragédiából mítosz lett, és az eredetileg használt "gyakorlatilag elsüllyeszthetetlen" "elsüllyeszthetetlenné" rövidült, hogy még jobban kidomborítsák a történet erkölcsi mondanivalóját.
-
Apone33
őstag
Nagyon jó a cikk!
-
-
DjKoxi
senior tag
Köszönöm a cikket, jó volt olvasni!
-
Cyberpunk
félisten
-
Cyberpunk
félisten
Jó cikk.
Szomorúak ezek a hajókatasztrófák. A Titanic esetében meg hát ott az irónia is nem kicsit. Elsüllyeszthetetlennek titulálták ki, azt első útján máris jéghegynek ütközött.Régebben én is beleástam magam a témába ekkor akadtam rá a Wilhelm Gustloff tragédiájára. (a történelem legnagyobb hajókatasztrófája) Szomorú, hogy sokáig ez tabunak számított még Németországban is. A tengeralattjáró kapitányát meg kitüntették posztumusz.
-
Recon666
Közösségépítő
-
gamek!ller
őstag
Nagyon jó kis olvasmány volt a reggeli kv mellé! Köszönöm!
-
Recon666
Közösségépítő
Köszönöm srácok.
Az elírásokat igyekszem javítani.
-
Angel1981
veterán
Ma megyek moziba, megnézem 3D-ben!
-
agoka07
senior tag
Okosabb lettem!
-
Zotya984
senior tag
Ez nagyon példaértékű cikk. Gratu. -
hackeeeee
Jómunkásember
Nem semmi ladik volt ez akkoriban, és egyre több infó kerül róla napvilágra. Ahogy említve is van a cikkben, kiderült az is, hogy nem is úgy tört ketté, mint ahogy azt megfilmesítették, stb stb.
Aztán ugye elvileg van olyan hír is, ez lehet, hogy benne is van, ha átszaladtam rajta, akkor bocsi, hogy már az induláskor is majdnem történt egy baleset.
Remekül összeszedett kis írás, köszönet érte!
-
aram01
nagyúr
de jó volt
-
Hopsz, koszi a cikket!
-
baluka26
veterán
Engem az zavart, hogy a súlyt már sokadszor kevered a tömeggel, illetve hogy egyes adatait nem egyeznek azzal, ami itt van, és nem tudom ki állít valótlant.
Egyébként érdekes vol.t
-
Gude
senior tag
Nagy kedvenc a Titanic.Az írásod is tetszett.Grat
-
nord_
veterán
Nagyon tetszett volna a cikk, de elképesztő mennyiségű helyesírási, stilisztikai hibát tartalmaz... inkább csak a képeket nézegettem emiatt... Nagy kár érte.
-
rt06
veterán
apro eszrevetel (nem tudom, a koriabbi irasokban is igy volt-e, most figyeltem fel csak ra)
a magyar nyelvben az ezres elvalaszto nem pont, hanem szokoz
ez kicsit zavaro lehet, fokent, hogy az angol nyelvben a pont a tizedes elvalaszto szerepet tolti be (engem legalabbis megkavart az eleje fele amikor a kulonbozo sulyokrol irtal) -
sirzollee
tag
Grat a cikkhez
.Az egyik legnagyobb legenda a hajó,bár múltkor olvastam,vannak akik úgy tudták ez csak egy hollywood-i film,nem több....
pedig....
-
callmeakos
veterán
A szokásos magas színvonal. Köszönjük
-
sdd2
veterán
Köszönöm a cikket. Kedvenc hajóm, jó volt elolvasni.
-
calvin20
tag
Tetszett a cikk. Jól összeszedett.
Új hozzászólás Aktív témák
lo 100 éve, hogy elsüllyedt az egyik legtöbb emberáldozatot követelt hajó szerencsétlenség, a Titanic...
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Tudományos Pandémia Klub
- Diablo IV
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen NAS-t vegyek?
- MediaTek lapka köré épülne a Galaxy S25 FE?
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5g 8/256gb - Szép állapot, akár beszámítással
- LG 70UN74003LA Smart LED Televízió, 70" (177 cm) - 4K Ultra HD, HDR, webOS
- TP-Link RE650 AC2600 (RR650) WIFI hatótávbővítő
- BONTATLAN Új Iphone 16 és 16 Plus 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 - 7 gen 11 és 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térné
- AKCIÓ! ASUS TUF Gaming FX707VI GAMER notebook - i7 13620H 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB W11
- DDR5 16GB 8GB 32GB 4800MHz 5600MHz RAM Több db
- OLCSÓBB!!! Dell Latitude 7420 és 7420 All-In-One i7-1185G7, Intel Iris Xe Graphics, 16GB, 256GB-2TB
- Kimaxolt verzió! - 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070, 1TB SSD, 64GB
- AKCIÓ! Gigabyte B85-HD3 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest