Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
_DiEGO_
őstag
Aki megöregszik - sok élet-tapasztalatot gyűjt össze ... nem szégyen meghallgatni őket - bölcsebbek mint sok kis fing fiatal egyetemet végzett diplomás... Mert ugye sajnos magyarországon mennyiségi diplomás van és nem minőségi - ott is tartunk ahol... sajnos !
Nagyon rossz felfogás felé irányítják embereket ... kezdődött amikor megtörtént a szocializmus leváltása.... nagyon nem így kellett volna . -
aBONiE
csendes tag
Ezzel az írással csak egyetérteni tudok, ám mégsem bánthatóak az öregemberek.
Ha én konfliktusba kerülök egy öregemberrel, akkor általában ráhagyom a dolgot.
Néhányan nehezen ismerik el a változást, hát hadd maradjanak emg a saját világukban. -
concret_hp
addikt
lehet hogy bunkónak fogtok tartani, vagy ilyesmi, nem is az én mondásom, de egyetértek vele: "a kor nem erény, hanem állapot"
szóval attól, hogy valaki 60 éves, még lehet hogy 2 perc ismeretség után egy cseppet sem fogom tisztelni (persze alapban azért nem így van )szerk.: eh látom már írták
[ Szerkesztve ]
vagy fullba vagy sehogy :D
-
tildy
nagyúr
válasz philoxenia #11 üzenetére
A 4-ben épp igaza volt, csak A B AB 0
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz Kareszovics #10 üzenetére
Hát nem?
Végül is 4 féle van nem?Menczer érvelési stílusához nekem is jogom van...
-
bolondember
MODERÁTOR
azért a helyesírásra ügyelnék (barát nő=barátnő, ilyenek)...
másik: sajnos sok idős ember nem kicsit van "elszállva", nagyon furán viselkednek, és ha valami bajuk van, akkor csakis ez a mocskos fiatalság az oka...
Az a jó, h hálistennek nem mind ilyen...
Olyan nők ideálja vagyok, akiknek mindegy...
-
SamIam
csendes tag
Az öregekkel néha az a baj, hogy a saját jópár évvel ezelőtti normáik (ha nem az ifjúkori) között élnek, de nem mindegyik. Néha nehéz nekik elmagyarázni (elfogadtatni), hogy változik a világ. A mai "visszafogottabb" viselkedés is sértheti az önérzetét, világképét. Még nagyvárosban is, nemhogy vidéken. Talán gyorsabban változik a világ, mint szeretnék.
-
Bernard
csendes tag
Az a baj hogy ezt magyarázhatom a lánynak.Ő falun él,és magázza a nagymamáját.Az hogy valaki idős az egy szent dolog
Én úgy tartom hogy van jó ember és rossz ember és még sok másféle ember,de mindegy hogy fiatal vagy öreg a főb jellemvonások nem változnak az idővel.(Amúgy a lány nem iszik,nem bulizik,nem dohányzik és nagyon kultúráltan tud beszélgetni,ezért döbbentett meg a dolog)
-
Pukkancs
aktív tag
Azt azért nem árt tudni, hogy nem mindenki őrzi meg öregkorára a mentális épségét.
-
zsiga667
addikt
Ismerős az eset. Tavasszal egy kellemes kis éjszakázós buli után reggel 7 körül felültünk a Blahán a hetesre két haverommal. Az egyik kellőképpen idióta józanon is, így pár sör után meg nekiállt azzal szórakozni hogy odament emberekhez a kezében lévő tortás dobozzal (szülinapi buli volt), és megkérdezte tőlük hogy ők is hallják-e a ketyegést a dobozban... A másikkal szép csendben visítottunk a röhögéstől, mert nagyon jól csinálta, és ráadásul mindenki vette is a lapot és jót röhögtek. Kivéve egy vén f*szszopó, aki nekiállt kötekedni hogy mért nem hagyjuk békében a többi utast (akik egyébként láthatóan nagyon élvezték a kora reggeli show-t), meg nekiállt anyázni. A haverom meg ugye simán visszaanyázott, erre a kedves és mélyen tisztelt öregúr felkelt és úgy fellökte hogy kiment a (két héttel korábban műtött) térde. A buszsofőr meg még azért akart rendőrt hívni hogy minket bevigyenek...
-
Sir Pocok
őstag
Az, hogy valaki öreg nem érdem, hanem egy állapot.
Az erős embernek nincs szüksége hatalomra, a gyönge jelleműt pedig tönkreteszi.
-
philoxenia
MODERÁTOR
Volt egyszer egy munkatársam, aki a következőt mondta nekem,
amikor azt vélelmeztem egy másik munkatársamról,
amikor szidta előttem:
" nem lehet olyan buta, hiszen már elég öreg"
" Nehogy azt hidd, minél öregebb annál hülyébb"
A vélemény egy akkor már kb. 55 éves embertől származott,
tehát nagyjából egykorúak voltak.Menczer érvelési stílusához nekem is jogom van...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Politika
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Környezetvédelem
- Hobby rádiós topik
- nVidia tulajok OFF topikja
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val