- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- petipetya: Nagy chili topic. :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
tildy
nagyúr
Ez a resz orszagonkent valtozik, hozzairom, de mindenhol mas lehet. Attol fuggoen UK, Nemetorszag, Franciaorszag. Ne veletlenul irtam, hogy ennek mindenkinek egyenileg kell utanajarnia.
Pl.:
-a vegzettsegeket egy külföldi hitelesitett forditoirodaval le kell fordittatni, ott, ahol munkat keres (100-200€)
Egyreszt tobb helyen elfogadjak az otthonit is , vagy egyaltalan nem kell. Nekem itt sose kertek meg , penzkidobas lett volna.-Sok munkaltato keri a születesi anyakönyvi kivonatot -ezt nem kell leforditani, de ki kell vinni
Ilyennel meg sosem talalkoztam, az anyakonyvi kivonatom nekem koszoni , jol van otthona szuleimnel-Az elsö fizetes felvetelehez mar kell lenni egy külf-i bankszamlanak, de:
--az ELSÖ bankszamla csak akkor nyithato, ha van egy ottani bejelentett lakcim, a berleti szerzödest szlanyitaskor a banknak be kell mutatniAz egyik munkatarsamnak 3 honappal kijovetele utan nyitotta meg a bank a szamlajat. Pinpongoztak egy sort, de a srac mar az elejetol kezdve dolgozott. A cegnel megbeszeltuk, hogy az en szamlamra jojjon a fizetese.
A masik, hogy UK-ben olyan, mint bejelentett lakcim nem letezik.Most jön az xszer: Lakast csak akkor talalsz, ha van mar munkahelyed,
Uk-beli tapasztalat, hogy nem feltetlen kell munkahely, de tobb havi berleti dijat kerhetnek. Vagy neha az sem eleg ha van munkahelyed, kozuzemi szamla kell, hogy jojjon a nevedre. Elso kikoltozeskor ez erdekes.-A lakasberleshez meg egy kiegeszites: a kaucio 2-3 havi berleti dij +az 1 havi berleti dij,
Nekunk itt elso helyen 2 het kaucio volt, utana pedig 1-1 honap. Plusz a berleti dij. Ahogy hallom a svedeknel ez joval magasabb , siman elkerhetnek 6 honapnyit is, plusz ott nem tudod azt megjatszani, hogy csak ugy kimesz, majd lesz munka, mert nem biztos , hogy fogsz tudni hol lakni.Koszonom amugy a kiegesziteseket, de ezek orszagspecifikusak tobbnyire, ezert is irtam, ez valtozhat orszagrol orszagra, emberrol emberre. Utana kell jarni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
lo Itt a logouton is egyre gyűlnek a külföldre költözéssel kapcsolatos írások, viszont sokan elfelejtkeznek egy-két...
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- One mobilszolgáltatások
- Milyen routert?
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Locsolkodás helyett hardverekre feni a fogát az ünnepi nyúl
- Politika
- Háztartási gépek
- Házimozi belépő szinten
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
- Egér probléma
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP ProBook 430 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" HD I Cam I W10 I Garancia!
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG B450-F R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB CM MasterBox NR600 650W
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest