- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Kínai X99 lap + Xeon E5 V3/V4 + ECC DDR4
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Crystalheart #63 üzenetére
oops
-
törölt tag
válasz
niyabinghi #60 üzenetére
Ismertek ti a fehéren és a feketén kívül más szineket?
A nyelvtan kell ha már nem picike gyerek a nyelvet tanuló egyén, de csakis eszközként, a cél a használható nyelvtudás kell legyen. A mindennapokban nem megyek semmire azzal hogy tudom mi az alany és állítmány, talán majd csak akkor vehetem hasznát, ha lesz gyerekem és segíteni kell neki megérteni amit a suliban tanult...
Ja, egyébként a mindennapokban a ~14-22 évesen tanult angol nyelven kommunikálok, nem hibátlanul. Eleinte hiába tudtam pontosan a nyelvtani dolgokat, nagyon nyögvenyelösen ment a dolog. most már kevésbé görcsölök azon hogy tökéletesen fogalmazzam meg a mondanivalómat, így sokkal könnyebb. Ha angol nyelvterületen élnék, akkor egy idö után megtanulnék helyesebben beszélni, kvázi úgyanúgy mint a gyerekek.
A magyar abc meg legyen tényleg 42 betü, mert az egy jó szám.
Crystalheart: melyik a helyes: "I want a beer" vagy "I want one beer"?
-
törölt tag
Azt egy szóval sem mondtam, hogy nem kell nyelvtan.
Az elözö mondat esetében például jó ha tudom, de valójában számomra teljesen lényegtelen, hogy az "egy" szó határozatlan névelö vagy számnév. -
törölt tag
-
törölt tag
válasz
gamek!ller #47 üzenetére
Megkaptuk a választ, de mi a kérdés?
-
törölt tag
A magyarban az "á" hang nem az "a" hosszabb változata, ugyanez van az "é" és az "e" esetében is.
Pl a finnben meg a hosszú magánhangzókat az eredeti magánhangzó megduplázásával írják és ezek nem szerepelnek külön az abcben. A 40 betüs magyar abc elvét követve nagyon rövid lenne a finn abc: a (d) e (g) h i j k l m n o p r s t u v y ä ö.
niyabinghi: szerintem meg a nyelvtanítás közben túl sok figyelmet szentelnek a nyelvtannak a valós beszédtudás tanításának rovására.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Xbox Series X|S
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Könyvajánló
- Megmondták, hogy miért nem kapkodunk új okostelefon után
- Kerékpárosok, bringások ide!
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Gamer laptop felvásárlás Magas áron, gyorsan és egyszerűen!
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Apple iPhone 11 / 64 GB / 85% akkumulátor / 12 Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged