- bobalazs: 5700x3d+4070S fogyasztása,alulfeszelése
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- hcl: Xiaomi pumpa pumpálás
- V.Milán: 04.15. Ki mit csinál ma?
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
MrSealRD
veterán
válasz
Ujjlenyomat #234 üzenetére
Itt egy videó a szétszedésről. [link]
Arra figyelj, hogy nem kell full elemeire szedni. Ha megnézel pár ilyen disassembly videót akkor nagyjából képben leszel, mi hová tartozik.
A billentyűzetet 1 csavar tartja, meg van jelölve alján. Onnantól kezdve kiemelhető óvatosan. Csak a szalagkábelére kell vigyázni, hogy azt finom csatlakoztasd le.A berregés valószínű a ventilátort halódása miatt hallod. Vagy komplett hűtést cserélsz, vagy ebay-ről rendelsz egy ventilátort és azt cseréled ki. Olcsóbb, de kicsit többet kell molyolni vele.
-
Ujjlenyomat
csendes tag
Helló Mindenkinek!
Él még ez a topic?
Iszonyú hangosan berreg a lenovom.
Gondoltam, szétszedem, kiporolni.
Kiszedtem a csavarokat, amiket láttam.
Ez az egér pótló alulsó lapocska a billenyűzet alatt, ill. a billentyűzet is kijött. Vagyos csak az a lapos vezeték tartja.
Most szedném le a billentyűzetet főlül és oldalt "körbevevő" borítást leszedni. A 2 csavart is kiszedtem, ami a ventillátorhoz rögzíti. Most a jobb oldalát feszegetem, de félek, hogy eltöröm. Ott hogyan tovább? Fordítsam a borítást balról jobbra, mint ha lapoznék?Előre is köszönöm a segítséget.
-
Headbang
aktív tag
sziasztok
Szeretném ajánlott bios beállításokkal használni a kis notimat. Létezik ilyen leírás?Pl.: Háttértárnál érdemes ahci módba kapcsolni, főleg ssd használatkor. Ilyenekre gondolok.
-
Vegha
senior tag
Hali,
az igaz, hogy ha gyárilag Merom cpu van a gépben (T7100), akkor nagy valószínűséggel nem fogja megenni a Penryn cpu upgrade-et ? Egy Lenovo fórumon olvastam ezt. Így a T7800-ra váltanék, a 35W TDP miatt azt gondolom hogy hűtőcsere nélkül ez megjátszható. Jól gondolkodok ?
Vagy a Middleton BIOS után nincsenek határok és jöhet akármelyik Penryn cpu ? (pl. T9500) -
Headbang
aktív tag
Köszönöm az eddigi segítséget/tanácsokat mindenkinek. A használati sebesség alap dolgokra böngészés, torrent így is megfelelő lett az upgraddel, de a boot idő semmivel se lett jobb. Így vennék bele egy ssd-t a rendszernek, de a t61 specifikációknál azt írják hogy 2.5 colos 9.5mmes egységet fogad. Az ssd-k meg már szite csak 7mm es magassággal kaphatóak. Be kell szereznem beépítő keretet hozzá?
Köszi! -
Headbang
aktív tag
Köszi szépen, hogy utána néztél a csati kérdésben. Igen kb. üresjáratban készült a kép a prociról, csak meglepett, hogy ennyire hűvös. A t9300as "láb lógatás" közben is 40-50fok környékén volt. Fura, egyedül a ram modulok környékén, a touch panel alatt meleg a noti alja, mondjuk ez már évek óta ilyen. Nem tudom ez mennyire normális. hynix ddr2 ram van benne.
-
Tim82
félisten
válasz
Headbang #216 üzenetére
Nekem eléggé úgy tűnik, hogy a régi jó kis modemkártyának a kábelének a másik vége az a csatlakozó, bár ezt te fogod tudni biztosan (nem látom, hogy valóban a kártyához csatlakozó kábel másik végéről van-e szó, mert ugye lemaradt a képről). Ha nem használod, nem oszt, nem szoroz.
Ami azt illeti, igen, ilyen jól működik, a procid meg szemmel láthatóan lábat lógáz visszavett 800 MHz-es órajellel éppen. (Feltételezem, hogy megfelelő BIOS van fent, egyébként már bekapcsolásnál sípolna "thermal sensing error"-ral vagy valami hasonló szövegű hibaüzenettel.) Nekem is 35-40 Celsius körül van a 4:3 R61-em, szintén T9300-zal, ha nincsen terhelve. 40-50% körüli prociterhelésnél 55 fok környékére ugrik fel, de mivel még nem volt 100%-on járatva, nem tudom, akkor mi lenne.
-
Headbang
aktív tag
Szándékosan biztos nem húztam ki. Na mindegy összeraktam anélkül. Műkszik minden. Hdd van egyenlőre benne az ssd még nincs. Így hdd vel összességében nem érzek érezhető gyorsulást a használaton. :/ (Mondjuk a 32 bites win7 ami most fent van sem biztos, hogy a legjobb partner a magok kihasználásában.) Boot időben biztosan nem, talán a böngészési sebesség javult egy kicsit. Viszont a hőmérséklet esett látványosan. (Mondjuk pár éve nem volt már takarítva és pasztázva.) Nekem kicsit gyanúsan alacsony. Biztos jól működhetnek azok a szenzorok penryn magokkal? 🤔
-
Headbang
aktív tag
-
Headbang
aktív tag
Köszi mindenkinek, az nem lenne túl szerencsés, ha írás-olvasás közben ledobálgatná a külső hddmet 😕 Vannak olyan hirdetések amiket csak asm chipes kártyának írnak, de most már azoknak se tudok hinni. 😀
-
Tim82
félisten
válasz
Headbang #211 üzenetére
Vagy NEC, vagy ASM (mint Asmedia), vagy a kínaiak összezavarodtak a termékleírásnál.
Sajnos nem lehet biztosra menni szerintem. Én annyit tudok mondani, hogy emlékeim szerint eddig talán 4-5 db EC54-es USB 3.0 + eSATA portos kártyát vettem, mindegyik zöld matricás és Asmedia chipsetes volt. 2 db van ebből nálam még meg használatban, de tudtommal a többi sem ment tönkre. Mind Windows (7, 10), mind Linux (CentOS, Fedora, Ubuntu) alatt teljesen rendben vannak, az egyik nálam lévőt szerintem még egy T60-hoz vettem 2012-ben.
A nálam lévők egy X220-ban meg egy R61-ben szolgálnak egyébként.
-
Chaser
legenda
válasz
Headbang #206 üzenetére
picimaci mintha fedél nélküli lenne, de hw-ek közt biztos megtalálod h mi van a gépben - nekem volt olyan is ami picimaci+ec-s -
külső tápot nekem nem kellett használni, de nyiván hdd-től függ, egyébként általában van rajtuk egy tápcsati is, nem kell máshonnan külön táp
olyat vegyél ami 2 kimenetes, nekem azok váltak be legjobban -
Headbang
aktív tag
válasz
MrSealRD #205 üzenetére
Igazság szerint nem is láttam csak NEC chipes hirdetéseket
. Vagy legalábbis azt írták. 34 vagy 54 mm formátum ajánlott? Külső táp kábeles vagy táp nélküli? 1db 2.5" 1terrás külső winyót kell ellátnia. Nekem ez van ennyiből meg lehet mondani vagy ez lehet akár pcmci is?
Rákeresve így néz ki az 54mmes EC slot. 🤔
Köszi -
Headbang
aktív tag
válasz
MrSealRD #202 üzenetére
Szerintem egyenlőre a ventit akkor hagyom, kitakarítom, megolajozom. Már csak egy valami hiányzik a boldogsághoz a 3.0ás usb sebesség. Nézegettem ebayen az usb 3.0ás express cardokat. Van esetleg valami tapasztalat ezekkel kapcsolatban? Leginkább attól tartok hogy zárlatot okoz vagy bekapok valami malwaret az illesztőprogival.
-
MrSealRD
veterán
válasz
Headbang #201 üzenetére
Ezekre a feladatokra teljesen megfelelő a gép teljesítménye. Szóval szerintem jól döntöttél.
Szerintem ha alapvetően halk a ventilátor akkor nem kell foglalkozni vele. Elég egy alapos takarítás és pasztázás. Ha már a végét járja azt észreveszed, mert egyértelmű a hangja.
Én alapvetően 2 típusra emlékszem. Ha leemeled a billentyűzetet akkor látod melyik típusod van. Az egyik típus ez amit linkeltél. Volt még egy sűrű lapátos is kicsit más kialakítással. A ventilátoron van FRU is. Szóval szerintem nézz bele a gépbe és akkor biztos lesz a dolog.
-
Headbang
aktív tag
válasz
MrSealRD #200 üzenetére
Na az szuper
Gondolkodtam a cserén is de igazság szerint olyan keveset használjuk meg olyan alap dolgokra hogy nincs értelme.
Szerinted a leírtak alapján elég, ha kitakarítom a hűtőt vagy vegyek egy újat?Ez jó lehet?
[link]A laposom alján ezek a modellszámok vannak, de egyik sem egyezik az ebayes hirdetédekkel.
42w2796
42w2973 -
MrSealRD
veterán
válasz
Headbang #199 üzenetére
Egy kicsit ugyan pang a topik, de jó látni, hogy van aki még örömmel használja a gépét... Én nemrég eladtam a cikkben szereplő gépet mert sajnos már túlnőttek rajta az igények és csak állt volna a szekrényben.
A win10-es kompatibilitással nem lesz gondod. Sokáig használtam/használtuk azzal a T61-et. Nem volt semmi probléma. A régi Lenovo-s programokat már küzdés feltenni, de kiváltották őket újakkal.
-
Headbang
aktív tag
sziasztok
Hamarosan megszűnik a Win7 támogatása, ezért fel szeretném készíteni a kis T61est a win10re.
Én csupán torrentezésre, online vásárlásokra/bankolásra, otthoni hálózati média fájlmegosztásra (androidos médiaboxnak van megosztva egy külső winyóról) használom az öreg harcost a gigabites lan portjával. Tehát a szerény gpu teljesítmény engem pont nem érint. A Middleton bios már fent van. A t9300as cput és a plusz memóriát megrendeltem. A hűtő ventit nem tudom hogy érdemes lenne-e cserélni, elég halk de mintha fel lehetne fedezni a hangjában néha egy kis csörgést/zörgést...Viszont amiket ebayen árulnak ott nem találok olyan modellszámot, mint ami a lapos aljára van írva. Az biztos hogy integrált intel vga-s. Az ssd-t meg majd megveszem akkor, ha ezeket a procedúrákat túléli a gép. -
MrSealRD
veterán
válasz
Sziszifeca #196 üzenetére
Ezért kérdeztem hogy nvidia, mert Intellel is gyártották. 100% hogy videokártya halt el benne. Alaplap csere drága. Jobban jársz ha elbontod és eladod aztán veszel egy kicsit újabb generációt. Szerencsére ezután nem volt jellemző ilyen mértékű vga hiba...
-
MrSealRD
veterán
válasz
Sziszifeca #194 üzenetére
Tippelek. Nvidia videokártyás a géped, igaz?
-
Sziszifeca
őstag
válasz
Sziszifeca #193 üzenetére
Vartam egy kicsit es hallom hogy a venti is bekapcsolt.
Tehat megy a gep. De nem tolt es nincs kep. -
Sziszifeca
őstag
Sziasztok.
Ma bekapcsoltam volna a t61-et de bekapcsolaskor annyit csinal hogy felvillan a capslock. Vikagit a toltesjelzo de nincs kep es a ventillatort se hallom bekapcsolva.
A cd meghajto kattan egyet es kesz.
Szerintetek mi a gond? -
palwolf
tag
Sziasztok!
Kicserélném a már majdnem döglött hütöventit a jó öreg T61-esemben (integrált vga-s, ha ez számít).
Tud valaki linket ajánlani ebay-röl? Elég széles és vegyes a kínálat az oldalon...
Elöre is köszönöm! -
MrSealRD
veterán
Ez a hűtés dolog nagyon sok tényezőn múlik. Ott kezdődik, hogy inteles vagy nvidias a vga? (Már ha még van élő nvidia gpu ilyenből.) Előbbi jellemzően kevésbé kell pörögjön, hogy adott hőmérsékletet tarthasson... A hűtőbordák anyaga is lehet eltérő. Van full réz és aluminium is... Esetemben aluminium van... A rézi kicsit jobban viszi a hőt. Új ventillátor, friss Arctic MX4 pasztával már érezhető eredményt el lehet érni. De ezen felül én még alulfeszeltem is a T9300-ast... Még teljes terhelésen is csak egyes fokozatig kapcsol a ventilátor. Az meg csak akkor hangos ha már döglődik...
-
dugo_
veterán
A rétegek is sárgulhatnak, de nem hátul, hanem elöl. Azt meg végképp nem cseréled ki.
A T500-ba vettem tavaly egy T61p-ből bontott LP154WU1-TLB1 1920x1200-as kijelzőt, de vissza kellett raknom az eredeti kisebb felbontású LP154W02-TL10-et, mert tarthatatlan volt a fényerő hiánya. Ez ilyen.A cső kicserélése egy ilyen meló:
http://www.laptoprepair101.com/replace-laptop-backlight-ccfl-lamp/
Szerintem ezt te sem akarod. -
MrSealRD
veterán
Az fénycső lesz... ne tévesszen meg a szemed. A Thinkpad topikban is feljött már ez párszor. Sajnos tényleg a fenti két lehetőséged van. Ilyen öreg gépeknél ez benne van a pakliban...
Egyébként a cikkben szereplő gép esetén a fényerő csökkenését figyeltem meg az elmúlt hónapok során... Ott is ez a két lehetőség van, vagy a csövet cserélem, a kijelzőt kompletten...
-
dugo_
veterán
A CCFL fénycső elöregedett. Két út van előtted:
Felhajtasz egy nagyobb fényerejű használt gépet donornak (ennyi idősen szinte esélytelen, hogy találsz jobbat).Kicseréled a fénycsőt. Rizikós meló, könnyű elrontani, ha nincs gyakorlatod. Szervizek már nem igazán foglalkoznak vele, amúgy is a gép árának többszöröse lenne a munkadíj.
Szerintem szokd meg, nem érdemes vele foglalkozni.
-
aFoP
csendes tag
Sziasztok, most poroltam le a T61-emet és használni szeretném megint második gépnek (egy X201-et használok pár éve helyette). A sebességgel még nem is lenne gondom, linux-szal egész elfogadható.
A kijelző viszont sárgás és alacsony fényerejű (nem csak egy mail laptophoz képest).
A backlight LED fényereje/színe önmagában egész jó lenne, de a kijelző akkor is sárgás...
Lehet ezzel valamit kezdeni? -
MrSealRD
veterán
válasz
skywinds #181 üzenetére
Szerintem itt kérdezd meg inkább, jobban tudnak segíteni.
De két dolgot hozzá tudok tenni az eladási szándékodhoz. 1. Meg fogsz lepődni mennyire keveset fognak adni érte, ha túl magas az ár akkor meg nem fogják elvinni... Én ezért sem láttam értelmét az eladásnak.
2. Ebbe a szériába időzített bomba az Nvidia chip. Ha valaki kicsit is utánajárt, nem fogja megvenni. Sajnos ez van. -
skywinds
csendes tag
Van itt nekem egy T61p-m, abban dedikált grafikai processzor is van. A konfig: Intel Core2 Duo T9300 2.5GHz, NVidia FX570M, Display: 1680x1050, 8GB RAM, 500GB HDD, 12GB SSD - mindkettő tökéletesen egészséges, ujjlenyomat olvasó.
Csendes, szépen fut, nincs agyonkoptatva. Szerintetek mennyit ér? (kaptam egy új gépet, feleslegessé válik.) -
Hunmugli
aktív tag
válasz
Hunmugli #163 üzenetére
Nagyon off és lenovo független volt a problémám de megoldódott. Azért leírom, hátha valakinek hasznára lesz (alaposabb google használat a célravezető módszer amúgy
)
Autoruns [alkalmazás]ban meg kell keresni az ezt a fájlt indító dolgokat, és törölni őket. Sárgával lesznek jelölve. Btw más is sárgával van jelölve, és ami sárga, az elvileg mind törölhető, de fő az óvatosság...
Miután minden sysmenu.dll-t indító részt töröltél, a probléma megszűnik. Ám a sysmenu.dll egy PUP/adware (rendszer része), így a rendszer/gép teljes scannelése javasolt vmilyen antivírus szoftverrel.
-
dlaj
őstag
Megnéztem AIDA-val a kijelzőt.
Ez van benne. Nem írják, hogy IPS, de elégedettek vele mások is (amazon értékelések). 20K körül lehet kapni.
-
Taoharcos
aktív tag
Nekem egy R61 volt, én is szerettem volna biost frissíteni, de nem volt akksi. Nem akartam venni, mert nem igazán használom akksiról, inkább memória és proci fejlesztésbe akartam invesztálni, hál istennek egy kedves kolléga innen a prohardverről adott egy 10 perceset.
-
Hunmugli
aktív tag
Ha már itt vagyok, még meg kell kérdeznem, hogy mit lehet tenni (vagy van-e valakinek bevált gyógyírje), ha indításkor ilyesmi hibaüzeneteket kapok (hármat): a C:\...\sysmenu.dll nem található. (Remélem jól emlékszem a nevekre. A ... mappákat jelöl, emlékeim szerint csak a programfiles-t.)
Google-t használtam, azt írták, keressem meg, melyik alkalmazás próbálja meg elindítani a fenti elemet, majd feladatkezelőben tiltsam le, de ez nekem nem tetszik. Más megoldást tud valaki?
-
-
zoltanz
nagyúr
Jó lett az írás, használd egészséggel a notost.
Az én konfigom is hasonló, de asztaliban, SSD-vel a programok telepítése is egy szempillantás, az RMClock-ot nekem még egy gépen sem sikerült használni valamiért.
Volt business kategóriás IBM és HP notim is, megérik a felárat. -
A háló nem lesz gyorsabb a drága géptől sem... Amúgy tuti 480-ban megy, nekem is sokszor arra áll be automatán, és kényszeríteni kell, hogy jobbat játsszon le.
És engem se nagyon zavar. Egy laptop kijelző méretében is kb. mindegy, főleg amilyen gagyi LCD-k ezekben vannak.
Ja, meg a videót nézem, nem a pixeleket -
konyi79
addikt
Én nem tudom mit küzdötök ezen a 720p témán. Nekem a 2007-es Toshibám T7300-zal 4GB RAM 7k2 HDD-vel a gyereknél szolgál, lazán tolja a yt videókat, mellette böngészget, pötyögi a ppt dolgozatát, ír skype-on meg mellette a haját vasalgatja. De nem fűt annyira bírja a laptoppal, be kell vigye a hajvasalót. Ja, GPU egy x3100, szóval nem az a megmentő. Most a videó 720p vagy 480p-be megy nem tudom, de szerintem pont lesz@rja, de nem akad az bíztos így se, mert jórészt háttérben a zene megy róla (ha épp fullscreen akkor sem akad). Persze én biztos agybajt kapnék tőle az i7/16GB stb után, de a másik nem igényeit az itteni felhasználók úgy látom rosszul mérik fel. Azon meg megnyitok egy indexet/origót és lagol mint a barom néha görgetésnél sem az i7 sem a 960M nem oldja meg, esetleg az adblock.
-
rekid
addikt
Nem véletlenül nem vettem eddig sem ramot..mindig heroin árban volt.. előbb utóbb csere lesz.. de, hogy eladom e vagy inkább megtartom meglátjuk. Nemrég vettem meg a céges e5430-am teljes menetfelszereléssel, persze arra meg az asszony vetődött rá.
Sanszos, hogy az is olyan hosszú sorsú lesz mint a hp.
Na, lassan átballagok a milyen laptopot vegyek topicba..Chaser: Köszi a tippet.
sutszi: Hmm ha belefutok ilyen áron lehet már csak azért is lövök egyet..
Amúgy is ritkább konfigom van, így egyel szebb lenne. Aztán sok év múlva meg eladom a ph!-n egy lekvárostesztre.
-
azbest
félisten
válasz
MrSealRD #153 üzenetére
Kíváncsiságból visszakerestem, két és fél éve vettem én is apróról 2x4GB ddr2-őt kb 18ért ami korábban is t61-ben volt
Akkoriban is jó árnak számított.
Meg közel egy éve ddr3 2x8-at is egy másik sráctól, szintén az apróról. Azért van amit még mindig jobb innen venni, mint kínából
-
CR7TonyStark
csendes tag
2 hete kezdtünk egy tanfolyást, ilyen gépeken nyúzunk, én abszolút megvagyok vele elégedve.
-
-
domos
senior tag
válasz
FoxiestFox #146 üzenetére
Igen, de az övébe DDR2 kell.
-
-
domos
senior tag
Szvsz ha 2x4GB RAM annyiba kerül, mint amennyiért a komplett laptopot el lehetne adni, akkor érdemes elgondolkozni a váltáson.
-
rekid
addikt
Hol lehet kapni 2x4GB ramot 16-20K-ért? Én HP 8530W-t tuningolnám 4G-ről (2x2).
-
azbest
félisten
válasz
MrSealRD #132 üzenetére
először x230-at akartam, de pont nem volt megfelelő állapotú készleten. Utólag azt mondom szerencsére
Mert a vaskosabb t430 -ba 4 mag 8 szálas procit tudtam tenni, 3 féle tárhely lehetőség (bárm msata egyre kevésbé kapható) és a 16GB ram. Simán versenyképesnek tűnik munkára a mostani generációsokkal is. Előbb utóbb nem fogom bírni megállni és veszek mégegy alap változatot, hogy hiba esetén abba átpakolva legyen tartalék gép.
-
spuros
őstag
Mondhat bárki bármit. A rosszmájúakkal nem kell foglalkozni. Ha neked rendben van a gép akkor az a lényeg. Jók a régi Thinkpadok. Én egy X201-es nyúzok. Semmi panaszom rá. Nem akadozik, nem izzad és nem küzd az életéért (1.gen i5, 6 gb ram, ssd-hdd hibrid merevlemez).. Igazi igásló amire mindig lehet számítani.
-
törölt tag
Jó kis beszámoló volt! Ha munkára kellene stabil, hordozható hardver ilyet fogok venni.
Rengetegen járnak ilyen vasakkal dolgozni: bejátszónak, fény-vezérlő programot futtatni, mérni, hang rendszert installálni, pedig vannak már sokkal modernebb gépek, amin termeli az energiát az YT FHD-ban, cserébe 4 óra kocsikázás után, táskából kivéve nem indul el -
törölt tag
Jó kis beszámoló volt! Ha munkára kellene stabil, hordozható hardver ilyet fogok venni.
Rengetegen járnak ilyen vasakkal dolgozni: bejátszónak, fény-vezérlő programot futtatni, mérni, hang rendszert installálni, pedig vannak már sokkal modernebb gépek, amin termeli az energiát az YT FHD-ban -
R3wind
csendes tag
Tetszenek ezek a régi masinák, tartósak, masszívak, az erejük meg elég az alap dolgokra, persze némi türelemmel. Ráadásul önvédelmi fegyvernek se utolsóak.
Olvasom itt folyamatosan, hogy ez kevés, az kevés, így 720p, úgy köhögő processzor. Ugyan már, elviszi, az a fő, na és ha izzad a proci? Miközben nézel valamit aligha fogsz ezer dolgot csinálni mellette, tudni kell mire elég a gép és ennyi.
Idén januárig melóban egy Celeron D-s csoda előtt kuksoltam, na, fel se vetült bennem a youtube. Szerencsétlen gép még 480p-nél is beszaggatott, mint állat.Páromnak meg valami egymagos atomos netbook csodája van, ahhoz is kell türelem, de legalább lehet nézni videókat. Türelem kérdése minden én azt mondom. Mindenkinek más az igénye, én is hozzá vagyok szokva ahhoz, hogy folyamatos a rendszer, nem tököl, bár ez csak mostanában lett így. Viszont mivel évekkel ezelőttig nem voltam hozzászokva a jóhoz, ha akartam valamit akkor bizony várnom kellett, hol többet, hol kevesebbet. Lényeg a lényeg, egy gép addig jó, amíg elég arra amire az embernek kell, utána mehet a levesbe. Vagy kitámasztani az ajtót.
-
Én majdnem konkrétan kukáztam egy GPU hibás T400-at 2X2GB RAM-al, P8600al. Nem adott képet. Palmrestet lekaptam, CMOS elemet leszedtem, visszadugtam majd a biosban letiltottam az ATi GPU-t, bele tettem egy Samsung 840 PRO 120Gb-os SSD-t, gombonként lecseréltem és kipótoltam a billentyűzetét. Azóta hű társam
Lassúnak sem mondanám. Még egy USB portot kell cserélnem, már a donor is meg van hozzá.
Ezek felső kategóriás gépek, egy mai konzumer szemét sem tudja ugyan ezt a minőséget nyújtani.
Sokat fogyaszt? Érdemes utána olvasgatni, hogy Pl egy T400-as mennyit megy. Nehéz? Tessék gyúrni, a rollcage valóban nem könnyű, cserébe nem törik szarrá a napi 2-3 nyitás csukástól 2,5 év után mint az ultrabookok többsége. -
válasz
FoxiestFox #125 üzenetére
Érteni. Mondjuk nekem semmin nincs Windows, szóval ilyen vírusirtó-szerűek nem terhelik a vasat.
Videó mellé Spotify...? -
YumeD
tag
Itt x220t i7-tel és 2x8GB 1600 DDR3 -al. Marad amíg meg nem deglik, 30 -as széria már kellően hányingert okoz ha ránézek, ez még kompromisszumokkal elmegy (T42 óta hurcolászok ilyen "dögöket")
-
Sajna nem... alapból egy 720p 60fps vid lefoglalja eléggé a CPU-t (Operában 60-70% ha a böngészőben be van kapcsolva a hardveres gyorsítás,, 90% fölött, ha ki, és drop is van bőven, bár 60fps-nél nem látod), ha adsz neki valami mást is, amin gondolkodhat, pl egy Spotify kielns indítást (víruskergetésről nem is beszélve), azonnal megakad a videó, olykor a hang is.
Böngészni, Office-t használni, Skype-olni viszont lehet mellette simán.
Amúgy miért offba teszitek? Ez itt masszívan ON, a régi vas teljesítményéről van szó változatos feladatok mellett. -
-
azbest
félisten
-
Chaser
legenda
válasz
Hunmugli #115 üzenetére
nem 3 másodpercekről van szó, klasszisokkal lassabb minden, valami félelmetesen lassúak voltak a korabeli 40-100gb hdd-k, a 7k2 rpm-esek is, rendesen olyan érzés mint egy mai hdd-ről ssd csere, és itt tényleg pár ezer ft-ról van szó, nyilván neked kell tudni, 120-as ssd se nagy pénz már újan, használtan garival meg ki lehet fogni jó áron
-
azbest
félisten
válasz
Hunmugli #115 üzenetére
igen ilyen az amikor a sima alvásból átvált hibernálásba, ami azt jelenti hogy lementi a lemezre a memória tartalmát. A t430 is csinálta win10-zel, de mivel táskában hurcolom és nem örülnék, ha valamikor bekapcsolva maradna valami szoftveres hiba miatt ezért kikapcsoltam ezt a szolgáltatást a lenovo settings appban:
De jól is hogy szóba került, mert valami frissítés viszakapcsolta és az akku töltés küszöböt is kikapcsolta. Hülye windows.
-
-
Hunmugli
aktív tag
A fenti kis részletet úgy kell érteni, hogy: leállítás helyett alvó üzemmódba helyezem (start menüből). Ezután a képernyő elalszik. Azonban ha kattintok az egérrel, akkor felébred... Egy idő után persze - ahogy én hívom- átmegy "mélyalvó" üzemmódba, azaz csak a bekapcs gombbal lehet feléleszteni
Na és itt jön a furcsaság: akár órák elteltével időnként pittyen egyet, feléled, hallatszódik a ventillátor, majd kb 10 másodperc múlva megint pittyen, és alszik tovább. Emlékeim szerint a jelzőfényei bekapcsolnak. Magamban mindig mosolygok, hogy "na biztos most küldi el az adataim az NSA-nak" - de nem használok alufólia sapkát netezéshez
Egyáltalán nem tudom mire vélni a dolgot... Sajnos ha sokszor rakom alvóba, akkor nő a bootidő, valamint lassabb lesz bekapcsolás után is egy ideig, de ez normális, hiszen az adatokat a hddről kell beolvasnia.
Chaser: ha szükségem lenne új hddre, akkor vennék. De mivel nem tartok sok adatot a gépen, nem félek attól sem, hogy tönkremegy, illetve játékra alkalmatlan (CS 1.6 alatt nagyon izzad, átégeti az asztalt - de viszi szerveren is) ezért nem veszek. Én tudok várni +3 másodpercet egy wordre
Tudom, hogy jobb egy újabb hdd. Tudom, hogy te simán átraknád a rendszert is. De én nem akarok ezzel szívózni, és nincs is rá szükségem - még.
-
Hunmugli
aktív tag
Jó volt olvasni a cikket egy T61-ről
Az enyémben a gyári 80 gigás HDD van, valamint optikai meghajtó és 4 giga ram. (Cégnél selejtezéskor többet is szerzett a család egyik tagja. Van dokkoló, pótakksi, minden)
Pár személyes észrevétel:
- alvó állapotot nem szereti (lassulások, néha magától felébred, majd újra elalszik, stb.),
- tényleg gyors (win10, lehet rajta youtobe-ozni, szöveget szerkesztenim fórumoznistb (Tudom, ezekhez nem kell atomgép. De mindennapi használatra bőven megfelel.),
- gombok sokáig bírják, érdekes módon a sosem használt F-unkció billentyűk és a Delete megadták magukat,
- rejtélyes módon néha nincs hangja, néha a tálca is eltűnik. Pár restart mindig segít
- a "biometrikus szenzort" jobb alul sosem sikerült használnom - de van.A legfontosabb, hogy gyakran kell (kéne
) takarítani, mert egy idő után "van hangja"
#107 sutszi: Ami igaz az igaz. Vannak meggyőzhetetlen emberek
-
Tikakukac
titán
Ez az FHD dolog fogalmam sincs honnan jött, a 4K sem, meg sok mást sem.
Egy rendesen belakott és már használt Wines gép, víruskergetővel és minden mással 2 másik lappal és esetleg még 1-2 kacattal megnyitva a nem csúcs procikkal szétporlad 720p-től is. Én is meg tudom mutatni, hogy viszi a T60 a 720-at, csak nem reális.
Ahogy mondtad, tudatosság. Ha tudatosan rákészülök minden megy. Ha nem én csinálom akkor meg mélytorok.
hcl: True. Irodai környezetben teljesen jók. Pont addig és nem tovább.
OFF end, elmegyünk egymás mellett.
-
azbest
félisten
válasz
orion1025 #103 üzenetére
a youtube vp9 codec terjedésével az újabb generációs gépek is kezdenek proci izomból dolgozni
Mondjuk szerencsére az pont kisebb proci igényű.
Offline lejátszásra meg sok géphez filléres bővítés egy cristalhd kártya. Lehet valamelyik böngészőbe épülő lejátszó is ki tudhatja váltani a flash döcögését.
-
MrSealRD
veterán
válasz
FoxiestFox #108 üzenetére
Nekem az a gondom, hogy ez a GPU gyorsítás téma, már nagyon túl lett pörgetve. A gép "küzdése" meg nem egzakt dolog. Mi számít annak? 70% CPU terheléssel visz valamit akkor annyival visz. Az nem küzdés, hanem egy állapot. Ha 10%-al akkor annyival...
A másik gondom az, hogy ő következetesen azt állítja, hogy a T61 képtelen megbirkózni a lejátszással. Ezt nem lehet máshogy érteni. Egyértelműen kijelenti, de ez egyáltalán nem igaz.
-
válasz
MrSealRD #107 üzenetére
Csak annyit mond, hogy a gép küzd, ami lényegében igaz. Még alkalmas rá, ha nem csinálsz közben mást, de nem teszi hatékonyan, ez is igaz sajnos. Igaz, a T61 és rokonainak hűtése pazar, tehát a hőterlemés azért nem lesz vészes, csak az akkus üzemidőn látszik meg a dolog.
Én is láttam ezt, a W500-ban ugye két gpu van, egy Intel és egy Radeon, az Intel régebben még gyorsította a flash tartalmakat, mióta viszont sok oldalon html5 van, hasztalan, azóta CPU-ból megy minden. És ez bizony felezi, de inkább harmadolja az akkuról videózást... -
MrSealRD
veterán
válasz
orion1025 #103 üzenetére
Kezdem azt hinni, hogy szándékosan trollkodsz.
Vegyem fel neked ahogy a cikkben említett T61 lazán nyomja a fentebbi videókat 720p-ben? De még az FHD is rendben megy. Könyörgöm mit nem értesz ezen?! Áruld már el, hogy olvasni nem tudsz, vagy csak ki akarsz hozni a sodromból?! -
-
válasz
orion1025 #103 üzenetére
Nyilvánvaló, de nem is azt állítottam, hogy letöltöm, amit nézek,főleg nem kívántam normál felhasználásnak feltüntetni... úgy értettem, hogy ha letöltöm, a gép körberöhögi. Hát innentől mókás kérdés, hogy egy fostos weboldalba ágyazva miért nem.
Van egy olyan érzésem, hogy minden probléma nélkül megoldható lenne ezeknek a FHD html5 kacatoknak a lejátszása is C2D és feljebb, ha a hardverek életciklusa több lenne egy hétnél, és érdekük fűződne a smooth élmény biztosításához régi gépeken is.
Nem látom egyelőre a html5 varázslatát amúgy sem... míg régen egy 15 éves gép is pillanat alatt betöltötte a weboldalakat, ha volt benne elég ram, egy 10 éves is, ahogy egy új is. Ma azt veszem észre, hogy az oldalak gyakorlatilag visszafelé fejlődnek, a reklám, srcipt, tracking kacat egyre több, a nagy netes élmény egyre gyengébb. Komolyan, neccesebb design döntéseket látok a mai modern oldalakon... az öncélú design... és mindezt tízszeres, ha nem több memória és CPU-igénnyel. Fogyasztói társadalom meh. -
-
orion1025
őstag
A 720P-s videó mai szemmel nézve alap, mint elvárás egy géptől, de ezt a t61 nem tudja nyers erőből, csak vergődve. Nem kell itt 4K és társaira gondolni, csak egy mezei videó nézésre, ahol normális minőséget lehet lesni, amin látszódnak részletek, nem csak pacák. A 480P még megy a gépnek, ott még marad tartaléka, de 720-nál már bőven elvérzett. Jelenleg egy X61 van másodlagos laptopnak, az nem kap ilyen behatásokat, mint a videó nézés, nagyobb megerőltetés, stb. társai, de azon sem ment normális minőségben, mert szintén bírja már a tempót, pedig lényegében azonos a T61-el a hardveres felhozatal.
gb4400:
Egészségedre... Azt a regényt valószínűleg a P3-as laptopon is vígan meg tudtad volna oldani. Mellesleg vedd figyelembe, hogy sokaknak volt már a cikkben szereplő gépe, így nem csak a levegőbe beszél. Én még mindig azt mondom, ezek az öreg vasak már nem valók átlagos felhasználásra se nagyon, mert olyan tetű lassúak, hogy én kitépem már a hajam tőlük.
dying_star:
Na neee.... Ember, ha én mondjuk csinálok valamit, és 100 videót meg kell néznem, hogy megtaláljam amit akarok, akkor nem fogom letöltögetni őket... Ez már kompromisszum, nem normál felhasználás.
-
szekerkaa
csendes tag
T61 for ever! Egy T61p-t (15" 1900x1200) maxoltam ki hasonlóan, az ODD helyén HDD-vel, 2x4 rammal. Elképesztő, mennyire használható még az öregharcos. Nekem csak a touchpadja pici, de egyébként ha wines gép kell itthon, már veszem is elő.
-
törölt tag
Ha a gép megfelelő azokra a feladatokra, amire szükségetek van, akkor használjátok egészséggel. Mindig lesznek emberek, akiket sohasem fogsz meggyőzni arról, hogy vannak más szempontok is, mint az övék.
Én író vagyok, és négy regényemet is egy alsó kategóriás, 1.5Ghz-es Cerkával szerelt gépen írtam meg. Arra a feladatra bőven elég volt az a gép, többre nem is volt szükség.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
lo Kb. 20.000 forinttal és némi munkával sikerült kitolni a szolgálati idejét az öreg harcosnak.
- Gumi és felni topik
- Formula-1
- bobalazs: 5700x3d+4070S fogyasztása,alulfeszelése
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Peugeot, Citroën topik
- Energiaital topic
- Óvodások homokozója
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Megvált az Altera többségi tulajdonától az Intel
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I9 13900K / RTX 4080 / 32GB RAM / 1 TB SSD
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- Jabra Speak 410 MS - PHS001U 7410-109 és 7410-209 (ELKELT)
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest