- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Ma a Samsung Galaxy S24 FE-re is megérkezett az Android 15-ön alapuló One UI 7.0
- Rák
- Luck Dragon: Új energia- és akkumulátor-címke az okoseszközök dobozában
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- gerner1
- Gurulunk, WAZE?!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Upo
addikt
Ebből nem lehetne valami itx-es cuccot csinálni?
Azt gondoltam, hogy a gyári tápja esetleg jó lehetne egy picopsu meghajtására, a gyái alaplap helyére meg egy j1900-at berakni, egy pofás, fürge netezős gép lehetne.
Kérdés hogy meg lehetne csinálni, vagy nem? -
andras888
aktív tag
K10stat-ba alacsonyabb frekinél alacsonyabb feszt is be állíthatsz.
Nálam egy P2 nél így néz ki.
Eco:
3200 MHz 1,2 V
2400 MHz 1,1 V
1600 MHz 1 V
800 MHz 0,875 V
Turbo:
4000 MHz 1,3375 V
3000 MHz 1,1 V
2000 MHz 1 V
1000 Mhz 0,8 V
Az NB fix 1,1 V kap 2,4 Ghz mellé.Még ki kell tesztelnem a pontos alját mindennek, de az sok idő, valamint nincs fogy mérőm amivel megtudnám nézni hogy mit jelent ez a fogyasztásba.
-
E.Kaufmann
veterán
válasz
Sanchez638 #55 üzenetére
Az a legjobb ilyen gépre. Kevés helyet foglal, kevés memót eszik, de nem túl ősi.
-
Az otlet szuper. Csak a javasolt eszokoz egyelore nem igazan elerhetoek.
Persze, elvileg rendelheto ebyrol, ami ha nem kapjak el, akkor 120 dollar postaval. De ha tudsz megbizhato forrasbol 100 dollarert ilyen mini PC-t, amin van ethernet csatlakozas, akkor vevo lennek rogton egyre, de lehet, hogy tobbre is. Aprocsak problema a kis meretu hattertar es a tovabbi eszkozok csatlakoztatasa a tabletnel es a mini PC-nel is. Mar nem is olyan kicsi es olcso, mire megvan az uj eszkoz, van hozza kulso tarolo (SD kartya), USB hub...
A teljesitmenyrol egy AIDA nem mond el sokat, de pont itt van az asztalomon egy J1900, szoval nemsokara arrol is lesz blog bejegyzes.
-
Sanchez638
addikt
válasz
E.Kaufmann #52 üzenetére
Sima win7 32bit.
-
smkb
őstag
Csak viszonyítás végett, hogy mennyire döcögve éri el a cikkben említett konfig a belépőszintet. Itt az Aida eredménye a Win8 tabomnak, BT Atommal, ami 1.33ghzen ketyeg:
Bay Trail Z3740D (2-4w) (Toshiba Encore 8")
CPU Queen: 13750
CPU Photo Worxx: 3977
CPU Zlib: 73.3 MB/mp
CPU AES: 1437 MB/mp
CPU Hash: 668 MB/mp
FPU V8: 1389
FPU Julia: 3048
FPU Mandel: 1069
FPU SinJulia: 7283dmark06:
1280*800 ban alapbeállítással 2000 pont.A már cpu upgradelt konfig képes beérni csak a BT Z3740D Atomot,ami mindezt max 4 wattos cpuval hozza amiben már az igp is benne van.
Igazából egy forintot is kár egy ilyen konfigra költeni, mert bármelyik 30.000 hufos wines tab is tudja ezt, némán, hordozhatóan. Az alapkonfig cpu ereje meg már újkorában is vékony volt. Az Atom igp meg sokkal több támogatást nyújt mint a konfigban szerpelő, miközben hozza ugyanazt a teljesítményt.De igazából, akkor jó a kontraszt, ha a 110$-os BT Atomos Win8-as HDMI stick mini pchez hasonlítjuk ami biza ugyancsak a fenti teljesítményt hozza, és a 110$-ban ott figyel a 2gb ram, a 32gb emmc, a BT4.0, Wifi.... ekkor egy hordozható, zsebben is elférő, néma, fürge rendszere van az embernek, modern hw gyorsítási támogatással.
Ha meg egy Bay Trail Pentium N3530 mellé tesszük, ami már jóval magasabb órajeleken jár, már megeszi keresztben az upgradelt konfigot is, és ez még mindig csak egy igazán alulról súrolt belépő szintű konfig, 6w fogyasztással igpvel együtt.
Bay Trail N3530 (max 6w tdp limit) (Acer B115M)
CPU Queen: 19258
CPU Photo Worxx: 3813
CPU Zlib: 104.1 MB/mp
CPU AES: 414 MB/mp
CPU Hash: 977 MB/mp
FPU V8: 2267
FPU Julia: 4339
FPU Mandel: 1480
FPU SinJulia: 1014Szeptemberben cseréltem le a 8 éves desktop konfigom, mert sajnos már vicces volt, hogy a 3.2 ghzen húzva volt csak képes a C2D E6400 a notimban lévő N3530-al nmegegyező teljesítményt nyújtani (mindezt 90w felett bőven), és alapórajelen a tabom 4wattos atomját hozta. Mindezt egy bazinagy dobozban, nagy fogyasztással.
-
E.Kaufmann
veterán
válasz
Sanchez638 #51 üzenetére
Mi volt az oprendszer? Azért egy szűz 32 bites win7-win8 sokat tud dobni egy ilyen rendszeren, ha a videókártya támogatott.
-
Sanchez638
addikt
Egyébként én a napokba raktam össze és adtam el egy netezős rendszert. Hibátlanul vitte a flash tartalmakat. 2180-as proci,2gb ram,80gb vinyó, dvd iró, ez 16k-ba volt. Úgyhogy nem drága egy rendesebb rendszer. Ezt még lehet bővíteni rendes magasságú vga-val, ha kellene. Halk és egyszerű volt.
-
PC-rev-RM
tag
#18 MaxTorque: ez így igaz. Mindennek ára van. Talán kicsit sok is.
#20 EarL 007: az ilyen maradjon a kapánál. "FLSASH", meg "adjad", "ACTIVX"
Hát, legalább megpróbálta.
#23 batonyo: dettó, ahogy Duliee is említette, nekem is csak összeomlani volt hajlandó, egyre jobban gyűlöltem. Viszont mióta HTML5 van, azóta nyugalom van. Nem értem, miért nem reklámozzák egyáltalán.
Nem kell plugin, nincs biztonsági kockázat, nem kell gpu-driver-t írni hozzá, stb.#33 Duliee: én sem tudom, már, hogyan találtam erre az opcióra, nem szándékosan, az holtbiztos. Ja, minden böngészőben külön-külön be kell állítani. A "mesterkedést" fentebb linkelt illető is ott tanulhatta, ahol én: 2F iskola. Ott voltak ilyen korszerű taneszközök.
-
Vladi
nagyúr
Hm... nem úgy hívják, centos?
(#41) frescho:
Keveritek itt a szezont a fazonnal sorban... ezt meg úgy hívják: konyhakés.
(#42) DraXoN:
Veled értek egyet.
Nézd meg az adatlapomon a gépem, ennek ha minden jól megy még 8-10 évet kell mennie. Semmi nem indokolja a váltást, villámgyorsa a mai napig. Én már évek óta érzem azt, hogy a gépek elérték a szükséges teljesítményük maximumát. Már nem kell erősebb. Jobb szoftverek kellenek. 12 éve egy p1-el is hallgattam mp3-at és írtam cdt. Oké, hogy nem egyszerre, de akkor is. A felhasználási igényeim meg szinte nem is változtak.
-
DraXoN
addikt
Nem az a lényeg.. hanem ha mondjuk "csak" olyan forrásom van.. legyen az felvétel vagy akár letöltött videó.. ugyanis a telefonnal is fullhd-ban csinálom a videókat már több mint 2 éve (mióta megtudom ezt tenni). És azért zavaró ha nem lehet megnézni bármin
..
Egyébként a felbontás a dolog egyik része.. a tömörítési hibákat lehet némileg ellensúlyozni a nagyobb felbontás lebutításával, bár erre az is jó lenne ha azonos bitrátájú lenne a kisebb felbontás is mint a fullhd, de ez nem jellemző (egyáltalán nem, és nem is természetes).
-
-
DraXoN
addikt
Nem feltétlen olyan gyenge gép ez.
Egy hasonló gépet használok munkára nap mint nap.
A régi laptopom:
Acer TravelMate 5520 (már betöltötte 7. életévét)
processzor: AMD Turion 64 X2 TL-64 (2x2200MHz .. de még K7 architektúra)
memória: 4GB (2x2GB DDR2 667Mhz)
tárhely: Kingston V200+ 120GB + WD Blue 500GB (az optikai meghajtó helyén)
videókártya: ATI RADEON HD 2400XT 256MB DDR2Az operációs rendszer raja egy W7 és mellette egy Fedora Linux.
Az érdekesség a 1080p videó. Anno ment mind2 rendszeren. Mára csak Fedora alatt tudom működtetni stabilan, windows alatt a VLC majdnem jó, csak néha "szétesik". Bár a youtube fullhd videók nem mennek (bár anno jók voltak azok is.. de egy pár éve érkezett "új" flash verzió óta nem folyamatosak a webes fullhd videók a gépen semmilyen rendszer alatt)..Egyébként webprogramozásra használom a gépet.
2 okból is:
- nincs kedvem lecserélni amíg működik (miért cseréljek le valamit ami működik?)
- nem szalad el velem a ló a webes animáció készítéskor! (legyen az CSS3, javascript, canvas, stb)..Sok olyan "modern" weblap van ahol az animáció túl sok erőforrást "megesz".. Így érezni, hogy azok nem jó oldalak
... én tudok legalább tesztelni "gyengébb" gépre
-
E.Kaufmann
veterán
Olyan zöld chipset hűtőbordát P3-s alaplapokon láttam utoljára
-
Ez is AM3-as. Hasonlo aron egy white box gepet ossze lehet lapatolni. Ha IGP-ben gondolkozol, akkor van olyan, ami tamogatja a HD filmeket. Ezt leszamitva nem lesz gyorsabb, csak nagyobb es zajosabb. Aminek lenne ertelme, a egy 1155-os lap + ketmagos Celeron. De az mar sajnos egy tizessel tobb.
vadkörte: Ez olyan, mint a honap vegi koleszos fozes. Abbol kell alkotni, ami van.
-
vadkörte
addikt
Egy P4-es IBM ThinkCentre S50-et sodort a kezeim közé nemrég a balsors.
Egyik haverom vette pár Mátyásért, szükséggépnek. Eléggé lepukkant már szerencsétlen, de húzza még a beleit. "Nem megy a net" címmel került hozzám, a vége két napos szívás minimális takarítás - a szilikózis elkerülése miatt - és egy reinstall lett, ennyire összekuszált telepítéssel még nem találkoztam.
A driverek összevadászása majdnem egy napomba került - alaplapi lemezt nem kapott - de a hangkártyát sehogy sem tudtam megszólaltatni. Az egyik dobozom alján találtam egy ősöreg sztereó Creative-ot, megkapta ajándékba. A gyári IBM HDD is már a végét járja... Kicsit hisztisen indult, a legjobban a letört alaplapi elemtartó tetszett. Elem nélkül nem indult, vasárnap délután alaplapi elemtartót kapni meg elég necces, szóval barkácsolni kellett egy elemtartót.
Egyébként szépek és ízlélsesek ezek a kuckók, de a szerelhetőségük kritikán aluli: Ha egy alkatrészt ki akartam venni, legalább három másikat kellett megbontani.
Mondtam a srácnak, hogy először és utoljára foglalkoztam a szarjával.Grat a géphez, kár, hogy az egyedi formátum miatt nem fejleszthető, kifejezetten ízléses és modern gépet lehetne belőle faragni.
-
válasz
sing1ep1ayer #32 üzenetére
Arak nem pontosak, mert nem mai darab. A gep 20k korul volt kompletten. A bovitesek az arat meg leirtam, ossuesen 6k volt. 4k (CPU) + 6k (memoria) Az egesz megallt 30.000 Ft alatt. Ez nagyjabol egy fapados T60 ara, ami lassabb CPU-val es ami fajobb sokkal lassabb merevlemezzel es valami GMA borzalom IGP-vel van megverve.A fogyasztas min/max
T60: 23.2/49.3
A61e: 52/73Ha a hordozhatosag szamit, akkor T60, de abbol is az ATI IGP-s verzio. Felbovitve rendesen mar nem olcso. De itt nem volt kerdes, hogy a meglevo desktopot kell pimpelni es kihuzni belole meg 1-2 evet, ha lehet. Ha lett volna egy PCIE slot, akkor teljesen elfogadhato lett volna az eredmeny egy 8400GS-el, ami szinten 3-4k lehet.
-
-
Vesa
veterán
válasz
Sanchez638 #6 üzenetére
"Mert Intelnek nincsenek nagyon kis tdp-s procija, pl 775-re"
Én egy Celeron 450-re (775) építettem szervert, TDP-je 35W!
Igaz, csak egy mag, de a célnak több mint elég. A teljes házam médiaszervereként üzemel, egyidejűleg 3 klienst is képes kiszolgálni HD minőségben. Persze gigabites háló van és kicsit több RAM.
Szóval nem teljesen igaz, hogy 775-re nincs alacsony TDP-s processzor. -
Mokó
aktív tag
Először azthittem valami förmedvény cucc,de a belsejét megpillantva igéretes,sőt szimpatikus a cuccos.
2.-3.-családi "netezős" gépnek simán jó,CS megy,nálam már simán lenne maradása.Ja és a kompakt méret se utolsó szempont. -
Amit kiprobaltam azota es mukodik: 4GB-os gyors pendrive-ot beallitottam cache-nek Win 7 alatt. Erezhetoen jobb lett a gep. Nem csak placebo, mert nem tudtak, hogy mit butykolok es napokkal kesobb jegyeztek meg, hogy mintha jobb lenne a gep. Persze ez is ugy erte meg, hogy fel maroknyi pendrive van a fiokban, igy gyakorlatilag ingyen volt a kiserlet. Alternativa az otletedre: ha a benne levo HDD-t elpasszolnam, akkor 5-6 ezressel megtoldva lehetne cserelni 80-as SSD-re.
-
Ezek szerint nem olvastad el az osszefoglalot eleg figyelmesen:
"Ha lehetőség van rá, akkor egy HD-gyorsítást támogató GPU-t is érdemes bevenni a csomagba. Szerintem, ha lenne egy PCI Express port a gépben, akkor egy Geforce 210-es vagy AMD 5450 további szárnyakat adna a gépnek a mindennapi használatban is. Bár itt már érdemes elgondolkozni egy használt 1155 + Celeron vagy AM1/FM2-es gépen."
Az emlitett "Celeron E1400/1GB/Intel ingergált VGA" minden teren lassabb. Talan egy G45-os lap lehet jobb, mert az a ritka kivetel, ami kepes HD gyorsitasra. De nem csak a feature listaja kivetel, hanem az elofordulasa is. Raadasul nekem a 720p lejatszasa azt jelenti, hogy folyamatos, nem pedig azt, hogy percenkent 10-15 framet eldob a lejatszasnal a gep.
ncc1701:
"- Második ötletem a merevlemez cseréje volt SSD-re. A gép ára és a ráfordítható összeg ezt nem tette lehetővé, de nem is lett volna gazdaságilag kifizetődő."
hege8888:
A beepitett AM3-mal nem egy kategoria. Talan egy 8400 tudna vele versenyezni, ha alulfeszelnenk.
sing1ep1ayer:
Azonos arban nem alternativa a laptop, ha nem erdekes a hordozhatosag. Egy T60, ami hasonloan megbizhato arban kb. a duplaja, mig teljesitmenyben kb a felet tudja. Ami alternativa lehet, az egy nagyobb desktop valami HD video dekodolast tamogato kartyaval. De a cikk lenyege pont az, hogy abbol foztem, ami adott es minimalis osszegbol kellett feltuningolnom. Ez sok embernek fontos es nem hobbibol, hanem mert nem engedhetnek meg maguknak tobbet.
kovy79:
30 dollar kb. a max keretet kimeritette volna.
-
Vagy vesz egy kisebb msata SSD-t, hozzá egy adaptert, és utóbbit aztán "beragasztja" valahová a gépen belülre.
-
426os
őstag
válasz
PC-rev-RM #17 üzenetére
Ez baromi jó, köszi! Sokkal jobb, mint a flash-alapú lejátszó, nem akad, azonnal pufferel, bármikor bárhova tekerhetek a videóban azonnal indul a lejátszás.
Eddig a flash-el mindig csak szívtam, pedig minden lehetőség adott a rendes lejátszáshoz (100Mbit net, Haswell proci, 8GB ram stb). Most már legalább a YT-on nem kell vele szívni -
kovy79
őstag
Nekem is tetszik ez a Lenovo stílus. Aranyos, pofás kis gép.
Egy olcsó, akár használt kis ssd még jó lehet bele.
Én HTPC-be vettem "noname" 30 gigásat kb 30$-ért. Célnak tökéletesen megfelel.
Bár akkor ha jól látom be kell áldozni vagy a nagyobb tárhelyet, vagy az optikai lemez használatát. -
törölt tag
válasz
PC-rev-RM #17 üzenetére
webmesterkedés azt mondod?
VIGYÁZAT: VAKULÁS VESZÉLY!
-
PC-rev-RM
tag
Egyetértek, de sajnos ebben a gépben, amiről a bejegyzés szól, nincs olyan gpu/nem lehet tenni bele, ami tudná gyorsítani, de sok másikban sem.
Amióta van HTML5, csak azóta lehet elfelejteni a flash-t. Ez pedig nincs túl régóta. Magyarul a régi gépek egyetlen opciója volt sokáig.
(#15) Duliee: ha csak videóhoz kell, akkor https://www.youtube.com/html5
Ha webmesterkedéshez, akkor nem tudom. -
-
HPAA
őstag
válasz
sing1ep1ayer #12 üzenetére
ugyanezt szeretném megvalósítani egy compaq - társával a közeljövőben
-
sing1ep1ayer
őstag
A ház gyönyörű, nekem nagyon bejönnek a Lenovo kuckói, viszont a gép netezésen, irodai munkán kívül nem sok mindenre alkalmas. A legnagyobb baj az, hogy még amire jó, ahhoz is túlságosan magas a fogyasztása. Egy ócska, pártízezres régebbi laptop (akár halott akksival) szerintem okosabb választás lehet ennek a bővítgetése helyett - feltéve "ha hasonló géppel hoz valakit össze a sors".
-
Minden gondolkodás nélkül vennék ilyen gépet, abban az esetben,ha bármiféle csehszlovák módszerrel be tudnék építeni legalább egy ITX méretű cuccot bele.
Az írás szokásosan jó és részletes , köszönjük
-
ncc1701
veterán
SSD sokat dobna rajta.
-
sketchifun
senior tag
Huhuuuuuu. Nekem ilyesmi volt az első saját gépem.
Bátyám szakértelmének az áldozata lett. (Összekócolta a 775-ös foglalat lábait.)
-
Vladi
nagyúr
Jók ezek a kis gépek. Mondjuk a gpu-nak semmi hd gyorsító képessége nincs, a 720p-t a cpu köhögi ki magából.
Anno bartonos gépen is ment nekem. -
Sanchez638
addikt
Én is most építettem egy netezös letöltős gépet. Alapja egy Athlon x2 5050(45w) ez majd lehetőség szerint cserélve lesz egy kisebbre(fogyasztásra), x1300-as vga. 2x160gb raid0-ba laptop vinyó. Asus ház+táp. Az egész rendszer alapon eszik 37-40wattot, de ha felpörög maxra se eszik többet 70w-80w nál.
Szerintem aki letöltő gépet akar a régi cuccokból az mindenképp amd-t válasszon. Mert Intelnek nincsenek nagyon kis tdp-s procija, pl 775-re. Meg akkor alapból ssd és/vagy lapos vinyó.
-
Napfénysüti
nagyúr
Jó kis cikk lett.
Nekem is volt Thinkcentre gépem még a céges selejtezésből (sokáig dolgoztam is ilyenen) de az még egy P4-es verzió volt. -
Érdekes cikk, köszi!
-
vimes
senior tag
A tesztek olvasása után igencsak nem értek egyet egy-két dologgal. Azt látva, hogy a CPU+GPU párosnak a maximum a 720p, illetve a cs fps eredményei milyenek, vetették fel bennem. Volt dolgom Celeron E1400/1GB/Intel ingergált VGA összeállításhoz. 1080p YouTube videók gond nélkül mentek, a cs az általad említett felbontáson megvolt a stabil 90-100 átlag fps. És ez hol van a mai belépőszinthez képest. Eléggé messze. Azt aláírom, hogy ha valakinek ehhez hasonló PC-je van, és nincs sok pénze a fejlesztésre vagy nem akar megválni tőle, annak jó alternatíva lehet az általad leírtak. De attól ez még messze nem a mai belépőszint.
-
MaxTorque
tag
Nekem is egy picit koros laptomon van, itt vettem az aprón. Core2Duo a lelkem, cserébe van HD gyorsító az integrált kártyában, röccenés nélkül viszi az 1080p-t
Van ezekben a régi gépekben potenciál, én vagyok olyan elvetemült, hogy még WoT-ozom is ezen, igaz ott már kicsit sámánkodni kell, hogy legyen 15 fps
Sok üzemórát kívánok még a gépednek
-
eclipse92
tag
Ahhoz képest milyen öregecske gépről van szó, szerintem egész jól használhatónak néz ki
átlagos dolgokra (pl netezés, filmnézés, zenehallgatás) tökéletes. vagy esetleg másodlagos gépnek/letöltőszervernek is szuper
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
lo Mire alkalmas egy kis méretű, alacsony fogyasztású, hét éves brand, asztali gép? Mit tehetünk, ha lassú?
- Remek áron dobozos új Hp Envy x360 garanciával /2in1/i7-1355U 16GB 1 TB SSD FHD IPS Touch 15.6"
- X1 Carbon 10th 14" 3K OLED i7-1260P 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- iPhone 12 64GB Független Használt/1-3 hónap gar./Akku 87%/p4221
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 1700 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT Rampage SHIVA Zalman 500W
- LG 38GL950G-B - Ívelt Nano IPS / 3840x1600 / 175hz 1ms / G-Sync Modul / FreeSync / HDR 400
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest