- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Szevam: Mennyire tipik Z-gen viselkedés? Tipizálható-e egyáltalán?
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Yutani: YRHA - Yutani Retró HAngkártyái: IBM mWave
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Flashback: Építsünk PC-t akciós alkatrészekből, lassan. upd: 05.28
Új hozzászólás Aktív témák
-
gege71.hu
addikt
Szevasz,
Na akkor reszemrűl pár észrevétel kb fél év használat után:
Akksi:
közepes használat mellett 2-3 nagy ritkán kitart a 4. napig is, ami szerintem egy ilyen vinyós, symbianos cucc részéről egész jónak mondható.
Kijelző:
vsz elég gyatra a felbontása egy ilyen tudású telóhoz képest. Kár hogy ezen spóroltak. Egy E65öse van a nejemnek és amellett nézve kimondottan ronda a képe az N91-nek az E65 tűéles képéhez képest.
ZENE:
az korrekt, semmi probléma nincs vele, Jack kivezetésen hifire vagy autórádióra kötve szépen szól. Egész jól alakítgatható a mélyhang kiemelés stb beállítás. Persze mp3 ugye a vájtfülűeknek szentségtörés kategória, de én ebben nem vagyok olyan atom-szenzitív, igényeskedő.
Video:
Divixplayer letoltheto ingyenesen hozzá.
Mókás dolog, kisebb poénos videokat érdemes rátenni, esetleg el lehet szórakozni, hogy egy teljes flmet, de a kijelző korlátai miatt inkább csak bohóckodás. Sok értelme nincs, hacsak nem az unaloműzés meg a tesztelgetés, kipróbálás.
Ami nagyon zsír:
WiFi. Wifi kapcsolat mellett használható érdekes/hasznos progik (ingyenesek és egész jók):
Spodtronic (streaming alapú netes rádió)
Internet Radio for S60 (szintén netes, shoutcast listát kezelő netes rádió, sima mp3 acc fileokat is lejátszik.)
FRING - [link] (ez mukodik normal GPRS vonalon a szolgáltató által nyujtott kapcsolattal, ami az elofizeteseden mulik. Pannonnnál az 50 megás csomag havi 1300 körül van és 10 kbyetonként 1-2 forint).
A fring kezeli a Skype-ot az msn-t a goggleTALK-ot és a SIP-es szolgaltatasokat, meg még vmit ami nem ugrik most be..nem hasznalom azt ti.
Bar van még 1-2 bugja, de nagyon patent kis szoftver. Nekem szemely szerint a kedvencem.
HA gyorsan akarsz uzenni skypeon vagy msn-en akkor ahogy irtam a wifi sem kell, olyankor persze nemi koltseget jelent, de az minimalis.
A SIP mukodik, bar eleg nagy a kesleltetése és halk is. (en a voipdiscount-tal hasznalom idonkent) inkabb csak jó, hogy van vész esetére, de nem elég jó a hangereje mindennapos hasznalatra. Ha a hangerő problemát orvosolják van/lesz benne potenciál. Szerintem csak idő kérdése. Sip-pel kapcsolatban ha kell majd infózok, de azt hosszu lenne it begépelgetni.
Email, böngészés (opera is megy rajta, tök jól) stb a kijelző méretei miatt nem egy vizuális orgia, de amire kitalálták azt teljesíti. Operát érdemes feltenni az korrektebb mint a gyári böngésző.
Több email fiokot is be lehet állítani az üzenetek felhasználó felületén, hibátlanul teljesít. Elsőre csak a mailek fejléceit szedi le természeteen. Aztán nyitható az esetleges csatolmány is.
Ofiice dolgokat is elkezel:
wrd, excel stb cuccokat meg lehet nyitni, de gyarilag nincs rajta progi (mint az e65ön pl) hanem magad kell telepits egyet a számos office alkalmazas közül. Azok fizetős cuccok, de probaverziók közül megnézheted melyik a tetszetős.
Pdf fileokkal hasonló a helyzet. A megfelelő reader telepítése után nyithatóak az egyszerűbb pdf fájlok. Sok értelme mindennapos intenzív használatra egyiknek sincs vsz (office, pdf stb) a már említett kijelzőfelbontás korlátai miatt.
PC-s szinkronizálása a PC SUite-tal és azon felül az outlookkal egész korrekt, oda vissza frissíti a névjegyzéket, naptárbejegyzéseket és gyors is. Nem árt az outlookban első alkalom után átnézni a névjegyzéket és itt ott formázbi ha igényes vagy a szépen rendezett név/telefonszám/emailcím dolgokra.
Általánosságban elégedett vagyok a cuccal, bár időnként 6-8 naponként x nem árt kikapcsolni es ujrainditani, mert van hogy instabillá válik a symbian. (Ilyenkor pl nem akar wifire csatlakozni, vagy elofordul nagy ritkan, hogy lefagy. Olyan szinten hogy csak az akksilevétel segít.
A kamerája nem rossz 2MB (1600x1200).
A vakut kispórolták és a videohivashoz elég hasznos front-objektívet is, bár a videohivast meg csak 1x probaltam ki. A hívó olyankor lat teged ha magad fele forditod, ekkor csak te nem latod őt. Esetleg tükör előtt lehet ilyesmivel bohóckodni. Hogy mindkét fél lássa a másikat.
Jelenleg a magas percdijak miatt inkabb csak Úri huncutság és a hangminősége is elég ótvar.
Elég nehéz a telefon, de hát ugye acél ház, meg a 4GB vinyó...
Kinézete az inkább oldschool nokiak vilagat idézi, de nekem épp ezért tetszik.
Ha nem ragaszkodsz a jack csatlakozohoz és tul nagy az N91, akkor az ujabb E65-öt ajánlanám, kb ugyanekkora a tudása fele ekkora tömeggel, szebb kijelzővel. 2GB-os miniSDvel bár feleakkora a tárhelye, és nem tamogatja a sima FM rádiót valamint a lifeblogot sem (ami egész jópofa üzenet/kép/video rendszerező ami a pcn is joj fest es nemi tököléssel webes blogozó szirszarrá is alakithato ezzel nem szarakodtam még mert vmi regelt tárhely kell hozzá meg egyéb jedi dolog)de egyéb tudásban kb megegyezik az N91gyel.
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8500 16GB DDR4 960GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Giant Talon 0 Sport - Hardtail Mountain Bike
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest