Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#5019) Kernel válasza AtHoS (#5018) üzenetére


Kernel
nagyúr

Sajnos ez nem így működik. A HD Sentinel vagy bármelyik felülíró programnak nincs arra behatása, hogy egy gyenge szektort végleg selejtezzen, átirányítson a tartalék területről. Ezt kizárólag a firmware intézi, az észlelt írási vagy olvasási hiba alapján.

Tudom, mi van odaírva:

A lemez felületét meghatározott inicializáló mintázattal tölti fel, majd törlést hajt végre. A teszt így felülírja a tárolt adatokat, majd a szektorokat visszaolvasva ellenőrzi azok olvashatóságát és épségét. Az esetleges gyenge szektorokat és rejtett problémákat felülvizsgálja és a hibás szektorokat áthelyezi a tartalék területre (ez a művelet a regeneráció).

De ez a fogalmazás szerintem megtévesztő. Egyáltalán nem a Sentinel helyez át. Legfeljebb "provokál".

Gyakorlatban a felülírás, inicializálás általában javítja a gyenge szektor állapotát, amitől az ismét hibátlan státuszba kerülhet. Más kérdés, hogy meddig, de vannak egyébként sikertörténetek is.

Ha pedig továbbra is nehezen olvasható marad, akkor sokszor lerohad a gép, belefagy, de a firmware mégsem hajlandó lecserélni, gyakran épp ez a gond. Nem tudni, mikor jön el az a pont, amikor átirányítja, típusfüggő, hibafüggő.

[ Szerkesztve ]

Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.