- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
HuMarc
veterán
B1 szinten az ember tényleg elboldogul. Tökéletesen? Hát, B1 szinten kizártnak tartom, hogy bármelyik B1 szintű némettanuló megértsen pl egy német napilapot, a háromszorosan összetett mellékmondataival, előidejűségével, passzívjával, és az egyéb csak C1es szinten tanított nyalánkságaival
Mit értesz némettanuló alatt? Egy ember, aki magyar anyanyelvű és tankönyvekből tanul meg németül, vagy egy gyerek aki Németországban kvázi még tanulja a nyelvet? Én másfél évig éltem Németországban (óvodásként, majd fél évig első osztályosként) és most is tanulom* a nyelvet szóval mindkét értelemben némettanuló vagyok és mégis úgy gondolom, hogy meg tudnék érteni egy napilapot még akkor is ha (most még) fogalmam sincs arról, hogy mi az a háromszorosan összetett mellékmondat. Pont így van ez magyarból. Egy gyerek 2-3 éves korára megtanul beszélni, de csak általános iskola felső tagozatában tanulja meg, hogy miért is azt mondjuk, hogy mi is az, ami a szó végén van, vagy hogy mi az a beálló melléknévi igenév.
nulláról B1 kb 2hónap intenzíven
Szerintem igenis lehetséges. Én Németországra visszaemlékezve (bár csak 5-6 éves voltam és annak már 6-7 éve, azért valamennyire emlékszem és 2 hónap alatt becsléseim szerint elértem egy A2 szintet (talán) és mikor hazajöttünk, akkor lehettem olyan B1-es (erős jóindulattal B2) szinten, persze csak a szókincs és a megértés/megértetés tekintetében, nyelvtanból a nullás szint volt az, amit elértem. Persze most, iskolában sokkal könnyebb úgy megtanulni a nyelvtant, hogy én már ismerem a nyelvet és az osztálytársaimmal szemben ez nagyon nagy előny.
*: Már amennyire oktatásnak lehet nevezni, ami az iskolánkban folyik
Új hozzászólás Aktív témák
lo Értekezés arról, hogy mennyire (nem) beszélünk mi magyarok idegen nyelveket, és hogy ez miket vet fel.
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Üzemidőre és teljesítményre gyúr a OnePlus Nord 5
- Formula-1
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Interactive Brokers társalgó
- BestBuy ruhás topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- BESZÁMÍTÁS! Apple iMac 27" 2020 i7 128GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- TAVASZI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest