Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

válasz b0bcat #60 üzenetére

Megértést nem befolyásoló hibák megengedése adott magyar iskolai tudásszinthez igazívta, szakmának megfelelöen. Érettségizettnek illik arról tudni beszélnie idegen nyelven, amiröl már tanult, mérnöknek a szakmájáról is.

@dabadab: nem tudom milyen mérnöki területen mozogsz, de gépészet terén rengeteg napra kész szakirodalom van németül, tán több és jobb, mint angolul. Fogaskerekek készítése, tervezése tipikusan német terület. Ott inkább hátrány az angol a némethez mérten.

@Traxx: gondolom mert azok is valami végeken levö cégek, s ott is midnenki angolul tanul. neémet anyacég meg kéyszerböl beszéli az angolt ilyen esetben, holott sok esetben kényelmesebb lenne ha a fogadó oldal is tudná a szaknyelvi németet és nem angolul maszatolna. Tapasztalatom az, amikor nem angol a partner akkor az angol inkább maszatolás, mint normális megbeszélés.

• Ati1979

veterán

válasz b0bcat #60 üzenetére

Örülök, hogy abban egyetértünk, hogy kötelezővé kellenet tenni az angol nyelvvizsgát már az érettségihez is!
    Szerintem ez lenne a legfontosabb. Nem lehetne kibújni alóla, főleg ha szigorúan vennék.

Oké, biztos, hogy a magyar anyanyelvű orosz tanárok között is van jó. Éppen a fordítottja is lehet igaz. Nem érdemes általánosítani. Csak kevesebb kockázati elemet tartalmaz. Amúgy nem feltétlenül drágább. Szerintem jól be vannak árazva a nyelvórák.
    Természetesen végzett nyelvtanárra gondoltam. :) Az, hogy valaki beszélni a nyelvet az nem jelenti azt, hogy tud tanítani.

A kiejtés és nyelvhelyesség szempontjából előnyősebb ha valaki rögtön helyesen tanul meg beszélni. Sajnos a tanulmányok elején nincs módjában ellenőriznie a hallgatónak mi helyes. Könnyen kifoghat a nyelvet nem megfelelő szinten tudó nyelvtanárt az ember. (papírja ugyanis van róla, de tudása már nem biztos)

Akár a tanításnál is bejöhet az önkritika hiánya. Maga sem tud rendesen, de tanít.

Igen a nyelvtant is kell tanulni, csak inkább arra utaltam, hogy nem érdemes táblázatokból magolni mert az nem marad meg. Ha rengeteget beszél az ember akkor egy idő után bevésődik. Mindig ott volt előttem a ragozási táblázat, de egy idő után már nem kellett (csak bizonyos esetekben). Persze, az is kell, hogy folyamatosan javítsa a hibákat a mellette ülő nyelvtanár.
    Természetesen elismerem, hogy te sokkal jobban értesz hozzá. :) Én csak a saját tapasztalataimat írtam le szóval nem biztos, hogy általánosságban igazam van.

Új hozzászólás Aktív témák