- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- #95904256: Socket370 / 3DMark2001
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Fire/SOUL/CD: INGYENES Clone és Backup-Restore alkalmazások tesztje [2024]
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Tomasz72: Ventilátor upgrade
Új hozzászólás Aktív témák
-
jimbomanus12
újonc
Szia hd! Nekem van két 17"-os lcd-m hibás.Az egyik egy BenQ,menetközben valami lefüstölt hátul,azóta semmi.A másik egy komolyabb beépitett RGB+hangszorós E-raea(lehet rosszul irtam)Ezt kintről hozták és külső tápos lenne,de nincs hozzá.Lepróbáltuk egy olyannal ami felvan rajta tüntetve 12V 2500ma,de nem indul be csak a akészenléti led világit rajta.
Szóval,ha érdekel akkor jimyke12@gmail.com vagy 06703338634 Szabó János.
Nyíregyházán vagyok! -
fkosa
csendes tag
Nem akarok bele okoskodni, de mindkettőtöknek igaza van.
A táp minőségét csak kisebb részben határozza meg a kapcsolás (egyébként a legtöbb tápban ugyanaz a TL494-TL431 páros határozza meg a stabilitást, ráadásul csak 1 fesz-re szabályoz - pl. a 3,3V-os kimenetre, ezek egyike sem mai darab).
Az viszont nagyon nem mindegy, milyen alkatrészeket építenek be. Sajnos FSP-ben is voltak minősíthetetlen kondik - saját tapasztalat - de ez inkább jellemző az olcsóbb tápokra.A tápok élettartamát elég jól lehet méretezni (mint minden áramkörét), ezt már jó 10 éve nekünk is tanították a főiskolán. Ma már mindenhol úgy gondolkodnak, hogy 2-3 év után úgyis lecseréled.
Szóval a Codegen tápok valóban elmennek sokáig, de arányaiban több hibásodik meg belőle a silány alkatrészek miatt.
-
mr_ricsi
veterán
""A minőségi kapcsolások tervezésekor akár minden egyes ellenállásra megvizsgálják, hogy az milyen irányba változhat az idők során,"
Hááááát azért ez egy kicsit túlzás"Az "elektro CAD"-féle progik korában? Hogyan lenne már az? Az áramkör szimulációknak része kell legyen, hogy a különféle haváriákra is lefuttassák. Az más kérdés, hogy a gazdaságos dzsunkagyártók ezt is elsprórolják, vagy nem is használnak CAD progikat.
A Codegen tápokban évekig lehetett figyelni, hogy az újabb verziókban hogyan másznak miliméterenként arrébb a legforróbb bordák tövébe telepített elektrolit kondik. Tesztelték a vásárlók, és amikor gariban már nem érkeztek vissza a tápok, akkor a kondik megtalálták a helyüket.
"Hiszen akkor ez nem lenne :"
Minden eseményt lehetetlenség előre látni. Néha a repülőgépek is lezuhannak, és akkor a tervezők mosakodnak, hogy bocs, de arra nem gondoltunk, hogy működő vulkán felett is vezethet légifolyosó, például."...éspedig lehet, mert van, akinek márkás táp küldte el a gépét."
Merciben vagy BMW-ben is halnak meg emberek, de Marutiban kicsit nagyobb eséllyel..."Csak arra próbáltam rávilágítani, hogy nem feltétlen kell megdöglenie egy óccó tápegységnek. Főleg nem magától."
A Vargáné vagy az Acorp magától halt. Minél többet álltak áram alatt készenlétben, annál nagyobb volt az esélye, hogy a szent háborúban az al kaida oldalára álljanak."Aki meg egy 4-6-8-sok magos gépet 400W-os Codegennel hajt, az amúgy sem normális..."
Itt egy teszt, ahol a 460W-os Codegen fél terhelésen kilehelte a lelkét.
Itt pedig egy link egy másik tesztre, és a hevenyészett fordítás.
Szerintem a Codegenre mást sem érdemes bízni, de úgysem tudlak meggyőzni, felesleges is próbálkoznom. -
mr_ricsi
veterán
"Különben ha valami bezárlatosodik, és kikerül rá a 220, az akár egy FSP is lehet, az is viszi a cuccot, ami a kimenetén van "
Egy FSP-nél nem kerülhet a 230V a kimenetre. Azért vannak a szigeteléssel elválasztott tekercselésű trafók, és az optocsatolók benne."Pár A terhelést az is kibír."
Te egyáltalán nem látod át a lényeget! Az olcsó cuccok tervezésekor nem foglalkoznak azzal, hogy mi történik, ha az alkatrészek bármelyike meghibásodik, vagy a tulajdonságai megváltoznak az idők során. Ha ez bekövetkezik, akkor valami váratlan dolog következik, ami akár a táplált gép károsodását is okozhatja.
A minőségi kapcsolások tervezésekor akár minden egyes ellenállásra megvizsgálják, hogy az milyen irányba változhat az idők során, és ezek a változásoknak milyen hatása lesz. Ha ez kárt okozhat, akkor raknak valami kiegészítő védelmet.
A márkás tápban is történhet előre nem látható hiba, és ekkor akár kárt is okozhat, de ennek az esélye 100-szor, 1000-szer, akár 10000-szer kisebb, mint egy nagyon gazdaságosra tervezett cucc esetén. -
mr_ricsi
veterán
"Különben nekem még a világon semmilyen táp sem vágott haza HW eszközt."
Nekem viszont volt Vargáné tápom. (És azért csak az alaplapot vitte, mert a 12 és az 5V-ján éppen komoly LC szűrők voltak, mert éppen tápszűréssel kísérleteztem. Ha a HDD-imet is elviszi, biztosan elsírom magam.)
[link]"Az sem, amibe fordítva tettem be a 220-as puffert..."
Ez szakmai érvnek gyenge, ugyanis a 220-as puffer egy elko, fordított polaritással vezet, vagyis a táp bemenetén csinál egy rövidzárszerű állapotot. Így a táp el sem indul, a kimenetén a gép felé nem jelenik meg semmi feszültség. A 0V meg nem tudja károsítani.
Max a kondi robbanhat fel, de jó esetben csak a biztosíték megy ki.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Motorola G72 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BenQ PD-2700-U Monitor - Designer 4K 27"
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 1xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G RJ, HBA330, áfás
- Lenovo Thinkpad T14 üzleti i5-10310u 10th gen. 8-32Gb RAM 256GB-1TB SSD gar.
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest