Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• jimbomanus12

újonc

válasz hcl #2 üzenetére

Szia hd! Nekem van két 17"-os lcd-m hibás.Az egyik egy BenQ,menetközben valami lefüstölt hátul,azóta semmi.A másik egy komolyabb beépitett RGB+hangszorós E-raea(lehet rosszul irtam)Ezt kintről hozták és külső tápos lenne,de nincs hozzá.Lepróbáltuk egy olyannal ami felvan rajta tüntetve 12V 2500ma,de nem indul be csak a akészenléti led világit rajta.
    Szóval,ha érdekel akkor jimyke12@gmail.com vagy 06703338634 Szabó János.
    Nyíregyházán vagyok!

• fkosa

csendes tag

válasz hcl #40 üzenetére

Nem akarok bele okoskodni, de mindkettőtöknek igaza van.
    A táp minőségét csak kisebb részben határozza meg a kapcsolás (egyébként a legtöbb tápban ugyanaz a TL494-TL431 páros határozza meg a stabilitást, ráadásul csak 1 fesz-re szabályoz - pl. a 3,3V-os kimenetre, ezek egyike sem mai darab).
    Az viszont nagyon nem mindegy, milyen alkatrészeket építenek be. Sajnos FSP-ben is voltak minősíthetetlen kondik - saját tapasztalat - de ez inkább jellemző az olcsóbb tápokra.

A tápok élettartamát elég jól lehet méretezni (mint minden áramkörét), ezt már jó 10 éve nekünk is tanították a főiskolán. Ma már mindenhol úgy gondolkodnak, hogy 2-3 év után úgyis lecseréled.

Szóval a Codegen tápok valóban elmennek sokáig, de arányaiban több hibásodik meg belőle a silány alkatrészek miatt.

• mr_ricsi

veterán

válasz hcl #31 üzenetére

""A minőségi kapcsolások tervezésekor akár minden egyes ellenállásra megvizsgálják, hogy az milyen irányba változhat az idők során,"
    Hááááát azért ez egy kicsit túlzás"

Az "elektro CAD"-féle progik korában? Hogyan lenne már az? Az áramkör szimulációknak része kell legyen, hogy a különféle haváriákra is lefuttassák. Az más kérdés, hogy a gazdaságos dzsunkagyártók ezt is elsprórolják, vagy nem is használnak CAD progikat.

A Codegen tápokban évekig lehetett figyelni, hogy az újabb verziókban hogyan másznak miliméterenként arrébb a legforróbb bordák tövébe telepített elektrolit kondik. Tesztelték a vásárlók, és amikor gariban már nem érkeztek vissza a tápok, akkor a kondik megtalálták a helyüket.

"Hiszen akkor ez nem lenne :"
    Minden eseményt lehetetlenség előre látni. Néha a repülőgépek is lezuhannak, és akkor a tervezők mosakodnak, hogy bocs, de arra nem gondoltunk, hogy működő vulkán felett is vezethet légifolyosó, például.

"...éspedig lehet, mert van, akinek márkás táp küldte el a gépét."
    Merciben vagy BMW-ben is halnak meg emberek, de Marutiban kicsit nagyobb eséllyel...

"Csak arra próbáltam rávilágítani, hogy nem feltétlen kell megdöglenie egy óccó tápegységnek. Főleg nem magától."
    A Vargáné vagy az Acorp magától halt. Minél többet álltak áram alatt készenlétben, annál nagyobb volt az esélye, hogy a szent háborúban az al kaida oldalára álljanak.

"Aki meg egy 4-6-8-sok magos gépet 400W-os Codegennel hajt, az amúgy sem normális..."
    Itt egy teszt, ahol a 460W-os Codegen fél terhelésen kilehelte a lelkét.
    Itt pedig egy link egy másik tesztre, és a hevenyészett fordítás.
    Szerintem a Codegenre mást sem érdemes bízni, de úgysem tudlak meggyőzni, felesleges is próbálkoznom.

• hodostamas

addikt

válasz hcl #23 üzenetére

Nekem már vitte magával a codegen az alaplapot, illetve havernál is vmi hasonló csúcs márka szintén a lapot :)

• mr_ricsi

veterán

válasz hcl #27 üzenetére

"Különben ha valami bezárlatosodik, és kikerül rá a 220, az akár egy FSP is lehet, az is viszi a cuccot, ami a kimenetén van "
    Egy FSP-nél nem kerülhet a 230V a kimenetre. Azért vannak a szigeteléssel elválasztott tekercselésű trafók, és az optocsatolók benne.

"Pár A terhelést az is kibír."
    Te egyáltalán nem látod át a lényeget! Az olcsó cuccok tervezésekor nem foglalkoznak azzal, hogy mi történik, ha az alkatrészek bármelyike meghibásodik, vagy a tulajdonságai megváltoznak az idők során. Ha ez bekövetkezik, akkor valami váratlan dolog következik, ami akár a táplált gép károsodását is okozhatja.
    A minőségi kapcsolások tervezésekor akár minden egyes ellenállásra megvizsgálják, hogy az milyen irányba változhat az idők során, és ezek a változásoknak milyen hatása lesz. Ha ez kárt okozhat, akkor raknak valami kiegészítő védelmet.
    A márkás tápban is történhet előre nem látható hiba, és ekkor akár kárt is okozhat, de ennek az esélye 100-szor, 1000-szer, akár 10000-szer kisebb, mint egy nagyon gazdaságosra tervezett cucc esetén.

• haddent

addikt

válasz hcl #27 üzenetére

Ja hát nem úgy értettem ám :D Hanem hogy eleve nem forrasztgatnék olyat, amin aztán jó hosszú ideig biztonságosan 230V kell fusson megfelelő cuccok nélkül.

• mr_ricsi

veterán

válasz hcl #23 üzenetére

"Különben nekem még a világon semmilyen táp sem vágott haza HW eszközt."
    Nekem viszont volt Vargáné tápom. (És azért csak az alaplapot vitte, mert a 12 és az 5V-ján éppen komoly LC szűrők voltak, mert éppen tápszűréssel kísérleteztem. Ha a HDD-imet is elviszi, biztosan elsírom magam.)
    [link]

"Az sem, amibe fordítva tettem be a 220-as puffert..."
    Ez szakmai érvnek gyenge, ugyanis a 220-as puffer egy elko, fordított polaritással vezet, vagyis a táp bemenetén csinál egy rövidzárszerű állapotot. Így a táp el sem indul, a kimenetén a gép felé nem jelenik meg semmi feszültség. A 0V meg nem tudja károsítani.
    Max a kondi robbanhat fel, de jó esetben csak a biztosíték megy ki.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés