Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
CsiguszMaxim #234 üzenetére
-
törölt tag
válasz
Tikakukac #192 üzenetére
Ezeket a dolgokat nem egyesével kellene nézni hanem összességében, ez nem megy a többségnek.
Egy egyszerű ember mint jómagam, ha csak annyit teszek, hogy kizárom a médiát, körülnézek mi történik/történt a közelmúltban, és ezeknek milyen következményei vannak magamra esetleges utódra nézve világosan latszik, hogy egy zsákutca.
Ezt lehet szépíteni, hinni a csodában, krisztusunk feltámadásában, vagy a gyíkemberekben, semmi gond, a jövőn ezek a dolgok nem segítenek, de mivel SEMMI nem történik, így mire várjon az ember?
Még egy helikopterezőre? vagy az új stadionokra? esetleg atomerőmű bővítésre? vagy elég az önkényesen visszamenőlegesen megváltoztatott törvényekre? de lehet sorolni ameddig csak akarom....Nekem megvan a magam nyugvópontja, és tudom, melyik az a pont ahol a fordulatot vártam, de elmaradt.
Aki ezt megtaláljak, azonnal világosan belátja, nem megy mert nem akarja a többség.Senki nem hibás, ezt akarják az emberek, ez a demokrácia.
A többség eldöntötte ezen az úton kell haladni, hát menjenek.Részemről nincs több, ha ezt az a bizonyos többség nem ismeri el/fel akkor sem változtat a tényeken, csak azok megítélésen.
-
törölt tag
Tudod jól, hogy nem azokról beszelek akik nem suttyók, hanem azokról akik mint egyfajta családi tradíció hagyományozzák és terjesztik a suttyósságot.
En eddigi tapasztalatom szerint(több féle suttyósság létezik, ezeket most egy kalap alá vettük a szóhasználattal), ezen családok száma hatalmas, nagyon nagy részét teszi ki a társadalomnak.Ha nem így lenne, akkor nem is beszélgetnék erről SZVSZ
-
törölt tag
Rengeteget beszélgettem veled is, őszintén, te szinte mindenkit ismersz mint szakma ártalom, mennyi ember van arányait tekintve akik nem a hagyományos narratívak mellett kardoskodnak?
Mennyiről gondolod, hogy képes lenne egy nem biorobot felnevelni?Ahogy egyre több westworld -ot nézek egyre jobban elcsodálkozok, hányan ismerhetik fel a saját szituációjukat?
-
törölt tag
A hazaárulózás szerintem is alattomos és undorító, de én se tudok nagyon szimpatizálni a kivándorlókkal, bármennyire is megértem a motivációikat.
Ha mindenki elmegy aki a javára tudna lenni az országnak, akkor csak az igazi hazárulók maradnak, akik már évtizedek óta az adófizetők pénzén híznak.
Meg úgy nehéz lesz az országnak kimászni a gödörből, ha minden második normálisabb szaktudású fiatal kivándorol. Már most is komoly probléma sok helyen képzett munkavállalót fogni. A többségük itthon is boldogulhatna, csak hát külföldön könnyebb és jobb... igaz ott mindig másodrendű polgár leszel, de sebaj.Nem személyeskedésnek szánom, csak az ideológia mint mindig....
Ez az amiről beszelek, ez a gondolkodás mód, nekem jó máról holnapra de azt juszt sem nézem hova tart ez a talicska. Akinek több IQ pontja van mint 1 gyík azok latjak, hogy lehet meg lehet élni valahogy egyik napról a másikra, mint egy gerinctelen sunnyogó, de minek akarok meg egy gerinctelen sunnyogót felnevelni.Írtam nem azért megy el mert könnyebb, azért mert latja azt is hogy ennek a társadalmi berendezkedesnek, o a vesztese.
A kettő egyáltalán nem ugyan az.
Te vagy a bizonyítéké, milyen büszke vagy rá hogy meg tudsz élni, de a problémák ellen mit teszel? Semmit mert nem tudsz, a törvény az törvény, a szavazatod annyit ér mint te a megválasztottak szemeben. Akkor minek is csinálod?
Magadat szívatod, mert eredménye a munkádnak nem lesz, csak te nem akarod/tudod felismerni -
törölt tag
Nézd meg amerikai, pl. Az oroszok es a nemetek folynak mindenhonnan, az egész hollywoodi bélsárgyár erről szol. A mindennapi ember meg, amilyen agyonművelt sajnos, el is hiszi....
Igen nincs agyon demonizalas.....Mo-on lakok szerint ......oka mindennek, ok a háttérhatalom, ok manipuláljak a gazdaságot, és így tovább. A .... helyere, rakhatod: zsidok, jezsuitak, soros gyorgy, USA, kinaiak, oroszok a rocsild barok, es folytathatom napestig.
Ez mi ha nem ellenség generálás, demonizalassal? A menekültek is csak egy ujabb példa erre SZVSZ.nem akartam 2 hozzaszolast irni, ne vedd magadra ha nem inged, és ez mindenkinek szol
Vállaljatok mar egy kis felelősséget és nézzetek magatokba, komolyan mondom.Aki meg azt mondja, hogy akik elmentek vagy nem szülnek gyereket azok a hibásak, nagyon melle nyúltak, a demokrácia, nem azt jelenti, hogy egyenlőség, hanem azt, hogy a többség uralkodik a kisebbség felett.
Ergo ÉN NEM választottam meg azt a kormányt, nem értettem egyet a döntéseivel, így 2 választásom volt, vagy beállok a sorba, es nyusszogok a fórumokon, hogy milyen rossz minden, es mindenről valaki más tehet, vagy otthagyom azoknak akik megválasztották.
Rajtam nem uralkodik a többség inkább olyan helyet kerestem, ahol nem én vagyok a kisebbség.
Ha többség MO.-n azt mondja holnaptól mindenkinek(férfinak/nőnek) egyaránt 2 db gyereket kell szülni, mi a búbánatot fogsz csinálni?
Vagy elkezdesz szülni, vagy otthagyod őket a fenébe. A baj a többség csak ilyen primitív példákon keresztül érti meg, hogy az emberek egy része, nem hajlandó elfogadni az uralkodok szeszejeit.
Mivel forradalomra volt felhívás kb 2008-ban a rádióban, senki nem emelte fel a segget, ezert én azt mondtam szia, legyetek boldogok magatokkal, és nagyon sajnálom azokat akik nem tudnak elköltözni, de én itt mar semmit nem tudok tenni.
A barátaimnak felajánlottam, hogy ha akarnak, akkor rendezek számukra valamit itt, de ok visszautasították, amit tiszteletben tartok.
Akkor most miért én vagyok a hibás meg a többi, akik egyszerűen nem akarnak egy ilyen rendszerben utódokat létrehozni, vagy éppen egyáltalán "építeni".Ergo a többség megkapta amit akar, akkor most miért nem boldog vele ? Ez is az én hibám?
-
törölt tag
Déjà vu-m van valamiért
Ha megfordítom, akkor láthatod pl az afrikai országokban mekkora gaz van, és igen csak szükség lenne a kreativitásra, de mivel a nyelvek többsége igen egyszerű (pl shona nyelvben nincsenek konkrétan színek és nincs szavuk egy csomó egyéb dologra), így nincs meg gondolkodásmódban ez a fajta probléma megoldó képesség, komplexitás.
Ezert is érdekes, a legtöbb helyen, ahol ténylegesen kétnyelvűek, sokkal nagyobb számban kerülnek ki külföldre menők, nemcsak a nyelvtudás miatt. A probléma pont ugyan az szinte mindenhol, csak a körülmények változnak. Pl Zimbabwe-ben nevelkedettek a 2 nyelv+az igen erős oktatasi rendszer miatt igen sikeresek külföldön, aki meg ugye nem akart/tudott ebben részt venni, az meg ott maradt ahol van.
Ismerős a helyzet.....
Nagyon nehéz dió általános szabályrendszert felállítani bármilyen humán viselkedésformára, pont az egyén miatt, hiszen az pont hogy függ kb mindentől.Amit írtál a hajléktalanokról pont ezt támasztja alá, nehéz még akar őket is egy kalap alá venni...
Amin sokat gondolkoztam, ez a démonizáló magatartásforma, szinte mindennel szemben ami különbözik tolunk.
Mitől keletkezik ez és miért tud ilyen mertekben erősödni/úrrá lenni az embereken?
Félelem?
Egy rossz tapasztalat alapján ráhúzzak a vizes lepedőt az egész világra, és ugye a reakciók meg gerjesztik az eredeti problémát?Probléma van nem tagadom, de a problémát nem oldja meg ez fajta gondolkodás SZVSZ
-
törölt tag
válasz
potyautas #89 üzenetére
Rendben, nem mindenhol, mindenben van jó világ, de akkor miért mennek NO.-ba az emberek, csak van valami oka, talán azok közül amit felsoroltam talán nem....
Pl nekem szerencsém van, nincs semmi harc, sem az adó hivatallal, sem egyéb hivatalokkal, és ez Ausztrália.
Megbolondulnék ha vissza kellene mennem, és ez nem vicc.Tudod hányszor állított meg a rendőr pl igazoltatni? 8 éve itt vagyok, és egyszer fordult elő, meg kérdezte hajnali 3-4 korul az egyik legjobb negyedben, egy lepukkant(nem roncs csak teljesen értéktelen) autóban ülőktől( én ültem+akkori asszony, én vezettem) hogy mit keresnek itt? Megkérdezte hol lakom, és hova tartok. Ennyi.
Vállakózást indítani, kb 5 perc az adóhatóságtól adószámot szerezni online, kb ugyan ennyi a cégnevet levédetni.Adóteher CSAK a bevétel/profit(választhatsz, hogy AFA-t szedsz vagy sem, ha nem Éred el az évi $50k bevételt) után van, nincs fix havi/évi kötelező, ha hátralékod van feléjük, felhívod őket, egy automata elmondja mit kell tenni, TE megadod milyen módon/részletekben akarod befizetni, és le van tudva.
Na ezt nem tudod elképzelni, hogyan működik, ezert hoztam fel a mentalitást.Soroljam? Igen lehet másképp de először a fejekben kell hogy történjen valami, de ahogy latod, nincs igény rá(vagy meg ha lenne is igény a lehetőség nem mutatkozik meg, vagy nincs felismerve), azok között akik ott maradtak...mert ha lenne/felismernék akkor tennének valamit.
Vagy ahogy a vicc mondja, tudod a pokolban az üstök, a magyarok üstjét nem kell őrizni, ha valaki ki akarna mászni a többiek úgyis visszahúzzák. -
törölt tag
válasz
potyautas #87 üzenetére
Tudod-e mi a hitel? A jövőd elzálogosítása. Ezért primitív szemlelet mód, hogy az utód gyakorlatilag "Visszafizeti neked" a belefektetett energiát, amit TE meghitelezel.
Egy kicsit is fejlettebb országokban arra törekednek, hogy az utód "szabad" legyen és ne a kötöttségek vezéreljék az életét, hanem saját maga belátása szerint tudja alakítani.
Csak ugye ez is túl van tolva.
A lényeg nem azért kell utód, hogy legyen aki gondoskodjon rólad, hanem azért, hogy egyfajta társadalmi fejlődést tudjon produkálni, ami előrébb vinne mindenkit.
Ha nincs annyi kényszer az ember szabadabban gondolkozik nyitottabb a problémákra amik másokat is érintenek, és mivel több tapasztalatot lehet begyűjteni a világ minden szegletéből, minthogy azon aggódsz anyu agya mellett hogy most mi lesz. Sokkal hasznosabb egyen válhat abból aki a kíváncsiságára hallgat, ahelyett hogy a dogmákat fújna és aszerint élné életét.Na most pl MO.-n hol latod hogy az utódot arra próbáljak ösztönözni, hogy kreatív legyen és próbálja a saját útját járni? Indítson vállakózást? Hogyan? Tudom nézzek körbe mennyien megteszik, csak arra nem gondolsz míg MO.-n gyakorlatilag a hivatalok kerekbe törnek addig külföldön segítenek és nem próbálnak meg minél több akadályt eléd gördíteni, oktatás dettó, vagyis lehet szélmalom harcot vívni MO-n, lehet egy kicsit jobb, de a mentalitás amitől nem lehet megszabadulni sajnos.
Tudod ha szomszédnak egy forinttal több a fizetése dögöljön meg, akkor is nekem van igazam, mindenki kibaxik velünk, és mindenkivel ki kell baxni.
Nem ismerős? Valószínű nem mert aki benn van annak ez az élet, teljesen normális, addig a pontig míg ki nem próbálsz valami mást, aztán egyből leesik a fatantusz, hogy lehet másképp is.
Remélem ez kielégíti a kíváncsiságodat -
törölt tag
Akikkel találkoztam, mindegy milyen országból, környezetből "szabadultak", pont azért menekültek, mert nem hagytak nekik más lehetőséget(lehet hülyén hangzik de a gazdasági menekültek is ide tartoznak sok szempont miatt). Ugyan ez a baj DAK-ban de felhozhatjuk akar MO-t is.
Nekem is volt osztálytársam, nem is egy aki szegény családból, romaként kezdte a pályafutását, az egyik elment hajóra dolgozni, mivel MO-n nem hagytak neki választást, a másik az IBM gyárban összeszerel(t).
Vagyis az igény megvan, a baj a prekoncepciókban van. MINDKÉT oldalon. Es ezen senki nem akar változtatni.Tudod a napokban jelentkezett egy jóember a munkahelyemre dolgozni, indiai. Megmutatta mit tud, a nap végen a fonok odajön hozzam, meg a legöregebb dolgozónkhoz, hogy mi a véleményünk?
Mind a 2-en ugyan azt mondtuk: Egy esélyt megérdemel, mert van benne akarat, és meg tudja tanulni amit kell.
En ugye MO.-n nőttem fel a kolléga meg Iránból származik, meg azt sem mondhatjuk, hogy összebeszéltünk, mert nem is találkoztunk egész nap.
Nekem is ugyan így szavaztak bizalmat mert láttak/latjak, hogy akarom csinálni....
De ehhez kellett az is, hogy legyen előttem valami ami erre motivál. Es nem a pénz az.
Hanem pont ez az elgondolás, valamit el érhetek, meg fognak becsülni, és nincs prekoncepció, nem kell segget nyalnom, vagy meghunyászkodnom azért aki vagyok.Na ez kompletten hiányzik abból a közegből és mint egy spirál, egyre nehezebb kitörni belőle mert csak lejjebb visz.
Tudod hány alkesz fehér testvér ült a kocsmában pl Somogyban, és hány cigány? Erről ennyit, az egyik legdolgosabb család a volt falumban pl cigány származású, míg a leglustább egy ekte fehér.
Csak ezt nem akarjuk meglátni, és igen az arányok igen rosszak a cigányság berkeiben, de én úgy gondolom ennek igen komoly okai vannak, Természetesen az O hibájuk is, de akkor el kell fogadni, hogy igen is a nem cigányoknak is ugyan annyi vagy több vaj van a füle mögött.
Es ezt nem tartom reálisnak. Ezt a képet kivetítheted bármilyen rassz/osztály alapú konfrontációra.
Es bármelyik országra igaz.
Tudod a régi mondást: Oszd meg és uralkodj!Pont ezert lehet annyi országban kiskirály mert nincs egység. Vagyis maguknak teremtettek meg szituációt amiből mar nem nagyon van racionális kiút....
-
törölt tag
En azt nem értem, miért nem lehet úgy gondolkodni az alsó rétegről, mint egy jelenleg elpocsékolt erőforrásról?
Valamit kell velük kezdeni, mert mindenhol jelen vannak, országra, bőrszínre, vagy vallásra tekintet nélkül, ergo maga a diszkrimináció is hülyeség, csak ugye az embrió butaság megint csak, egyszerűbb mást hibáztatni nemde?
Vagyis ha megpróbálod hasznossá tenni azokat az embereket is akkor hatalmas a nyereség minden szempontból nemde?
Ja akkor nincs kit hibáztatni?Nem ismerős ez valahonnan?
-
törölt tag
Maga a nyugdíj része egy marhaság az egésznek....Nem 1-2 80 évest ismerek/ismertem aki napi szinten dolgozott(festett, villanyt szerelt stb), és elvezte mert amíg dolgozni tud addig tud magara vigyázni is, és megteremti a mindennapi betevőt is.
Ergo én nem leszek sosem nyugdíjas mert kb a munkahelyemről fogok kihalni....
Így nincs problémám arra kire vagyok utalva.... Mert magamra vagyok utalvaJa hogy ez a méltóságos asszonynak nem tűnt fel, hiszen nincs munkája?
Azért nem születik gyerek, mert nincs rá szükség ilyen egyszerű...Csak ugye több mint 6 álltalonos kell ezen felismeréshez.
A másik egy ilyen terror(nem a terroristáknak nyilvánított terroristákra gondolok, hanem pont a többire) szervezet által irányított világba, minek egyel több fogyasztó aki majdan élheti a kirakat eletet, és nem érti miért nem boldog.... Nézz körbe a Facebookon, vagy a Tinderen, vagy akárhol
Sebaj ahol meg csak ismerkednek(feltörekvő) ezzel a jelenseggel meg működik a több ember jobb hiszen sok kicsi haszon sokra megy alapon, de ahol mar elérte a csúcsát rájöttek, hogy egy nagy budos légvárat építenek, k-va jó marketinggel.
Mindegy melyik országról beszelünk, SZVSZ mert mindenhol no az a réteg akik kezdik megunni ezt a lemezt is
Es akkor jön a zseniális felső lopó réteg aki lassan ráeszmél a boszmesegre, de mar csak menti a számára menthetőt a többi meg megy a levesbe....Hiszen aki ráeszmélt időben mi történik az elhúzta a belét, ha tudta, a többi meg most nyikorog hogy ez mégsem olyan jó amilyennek hittek, és milyen önzők akik elmentek, mert nekik sokkal jobb...."Tetszettek volna forradalmat csinálni!" Ismerős?
Kinek a hibája, hogy ez történik na kinek????? Nem azoké akik elmentek, vagy nem szülnek gyereket, ezt el lehet hinni....
Csak ugye az a fene nagy felelősség tudatuk és előrelátásuk....
Ha nem tűnt fel senkinek, minden ami történik MINDIG VALAKI MÁS HIBÁJA, DE NEM AZ ENYÉM! mentalitás ilyen áldozatokkal jár. Most ezt el kell fogadniuk minden következményével együtt. Sajnálom
Új hozzászólás Aktív témák
lo Minap jelent meg egy videó, ahol egy kb. 30-40 éves asszony lecseszi azokat, akik bármilyen okból nem szülnek gyereket....
- Legion 5 15ACH6H 15.6" FHD IPS Ryzen 5 5600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe gar
- BONTATLAN! HP E24m G4 (40Z32AA) / 23,8 hüvelykes Full HD (1920x1080) IPS panellel rendelkező monitor
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon 7 . generáció i7-8650U / 16GB RAM / 500GB SSD
- ÁFÁS SZÁMLÁVAL! Lenovo ThinkPad X1 Carbon Gen 9 i7-1165G7 / 16GB / 500GB SSD / Intel Iris Xe
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon 7. generáció i5-8365U / 8GB RAM / 256GB SSD
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- Bomba ár! Dell Latitude 5410 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- Használt Intel procik - Core 2 - Dual Core
- Samsung Galaxy A32 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest