Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
Új hozzászólás Aktív témák
-
caprine
senior tag
Igazából tényleg 2020-ra volt tervezett, bár ötlet szintjén már évekkel korábban is felvetödött, a gond az, hogy az EU tagok nem tudnak megegyezni abban, hogy melyik óra állás lenne a jó (mindenkire nézve), ezért van a tötymörgés.
Mert most úgye idő zónák vannak, és az adott zónán belül egy az óra, egyszerre is változik. De mi van ha az osztrák azt mondja neki kell a -1 óra, a németnek meg nem, meg esetleg az olaszoknak sem, és mindenkinél más lesz az idő. Lehetnek belőle gondok hosszú távon.
-
pourri
aktív tag
válasz
philoxenia #112 üzenetére
Jogos, de ha világosban kezdem, nincs akkora bűntudatom, mint mikor világosban fejezem be.
-
Hieronymus
veterán
Nem ennyire egyszerű. Nyilván diktatúraszerű társadalmakban ez parancsra történik.
A demokratikusabb megoldás esetén az önkormányzat vagy a tömegközlekedési vállat/útkezelő szervez megbeszélést. Aztán megállapodnak vagy önkéntes alapon módosítanak a munkakezdésen.
Vannak olyan vállalkozások, ahol mindegy, folyamatos üzemben dolgoznak a gépek. A szabadban munkavégzőknek viszont halál, hat helyett nyolckor kell kezdeniük. Viszont az öt órai kezdés előnyös lehet számukra. -
pourri
aktív tag
Nem tudom, de egy kis ideig megint játszhatok büntudat nélkül hajnali4-ig, hisz "még nincs világos."
-
Polllen
nagyúr
válasz
Hieronymus #107 üzenetére
Azért ott már van némi központi szabályozás, nem? A városok rendelik el, nem csak úgy önszerveződik.
-
Arra jó, hogy emlékeztessen arra, milyen hatékony az EU.
-
Hieronymus
veterán
"Miért lenne jobb egy központi szabályozás helyett, egy kvázi munkáltatónkénti szabályozás?
Ráadásul a mostani +/- 1 óra helyett, 2... "
Amúgy lépcsőzetes munkakezdésnek hívják a dolgot. A nagy városokban a torlódások csökkentésére találták ki. Tanyaközpontban nincs jelentősége.
A +-2 óra megengedő. Volt aki már hozott példát. Ha korábban kezdenek dolgozni a szabadban nyáron, kevesebb ideig kell nekik hőguta közeli állapotban dolgozni.A két szélsőséges értékek, amikor a legnagyobb "nyereség/veszteség", rövid ideig állnak fenn. Viszont a köztes állapot hosszú ideig. És a köztes állapot optimalizálása a lényeg. Abból van több mint 300.
-
proci985
MODERÁTOR
ja, en se ertettem. St Petervar magassagaban majdnem mindegy, kb felmegy a nap, korbenez, aztan megy is le. az, hogy 11kor vagy kb 1kor van teljesen fent fel oraig.
viszont az para, hogy osszel nagyon gyorsan rovidulnek a nappalok es az oraatallitas erre ratesz meg ket lapattal.
aztan valahol majus kornyeke meg ennek az ellentete, en rendszeresen megebredek hajnali 4kor arra, hogy reggel 10 van es elaludtam.
-
updog
őstag
"És persze jöhetnek az extrém példák, hogy 3 hónapos gyerek mellett mennyire lehet kialudni magunk..."
Én így előzőm meg az óraállítás okozta problémákat, a két nagyobb gyerek már nagyjából önállóan tudott volna aludni, úgyhogy gyorsan vállaltunk egy harmadikat, nehogy visszaálljon a normális alvási ciklusunk
De egyébként ++.
-
philoxenia
MODERÁTOR
Személyes példát hozok:
Tíz-tizenöt éve halál volt a tavaszi óraállítás nekem, hetekig alig bírtam reggel csipásan kelni, most meg a téliben három után alig bírok aludni. Ja és nem tápos vagyok, negyvenedik éve éjszakázom (MÁV)
Szóval nincs jó megoldás. Ráadásul az országon belül is van jelentős eltérés, hiába vagyunk bolha..nyi területű ország... Záhony vs. Szentgotthárd
Új hozzászólás Aktív témák
lo Megint előre löktük a mutatót. Bár már évek óta tudjuk, hogy semmi gazdasági haszna és Európa lakosága se kér...
- iPad topik
- Száguldozásra hangol az új AMD Software
- Opel topik
- Macska topik
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Jobb hajlítható kijelzőt gyárt a Samsung
- Futás, futópályák
- Kerékpársportok
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- AKCIÓ! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest