Új hozzászólás Aktív témák
-
Crystalheart
őstag
Félreértesz, az foglalkoztat, hogy vajon központilag, kormányrendelettel mit lehetne tenni, hogy a helyzet javuljon - például hogy az iskolai pszichológusok jobb hatékonysággal vegyék észre és tegyenek a családon belüli erőszak ellen. Kis egyénekként nem sokat tehetünk, a kulcs - egyelőre - nem a mi kezünkben van. Elvégre a topik is a családon belüli erőszakhoz kapcsolódó btk-módosításokról szól.
Ami a tartásdíjas dolgot illeti, csak érintőlegesen kapcsolódik, azért is offban írtam. Minderre csak azt tudom mondani, hogy ez így leírva szép és jó, a valós helyzet azonban az, hogy nekünk lassan egy éve húzódik az ügy a bíróságon (ezalatt egy db. előzetes tárgyalás esett meg), és másnak sem őrölnek gyorsabban a jog kerekei. Igazság szerint gondoltuk mi is, hogy nem egyik napról a másikra megy, de azt nem, hogy eddig húzódik. Egy nehéz anyagi helyzetben lévő családnak, akik minálunk mondjuk kevesebb önellátási lehetőséggel bírnak, és/vagy egészen kicsi gyerekek is vannak, egy év rengeteg idő. Az ismerősi körünkből számos történetet hallottunk ehhez kapcsolódóan. Természetesen a végén az apa fizeti a költségeket, de az nagyon sok idő, ami addig a földhöz vághatja a családot. Erre írtam, hogy kézenfekvő lenne, ha a tartásdíj is az Államkincstáron keresztül folyna. Az elektronikus bankok idejében nem volna lehetetlen lebonyolítani. Az is opció lehetne, hogy ha valamiféleképp soron kívül, gyorsított határidőkkel intéznék a hasonló ügyeket, de talán ez sokkal nagyobb átszervezéssel járna.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Parfüm topik
- Proxmox VE
- Bugok, problémák a PROHARDVER lapcsaládon
- Lexus, Toyota topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Windows 11
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- További aktív témák...
- Akció! Dell Latitude E5540 laptop (15,6/i5-G4/8GB/256SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Akció! Dell Latitude E6220 laptop (12,5/i5-G2/4GB/128SSD/AkkuX) - 1 év garancia, 27 % számla
- CNC Fémmegmunkálás és AWI, MIG hegesztés
- Akció! Dell Latitude E6320 laptop (14/i5-G2/8GB/320HDD) - 1 év garancia, 27 % számla
- CNC Forgácsolás / 3D tervezés / Műszaki rajzolás / CNC program készítése, modernizálást