- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gerner1
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Árnyékos sarok
Új hozzászólás Aktív témák
-
zavecz1971
újonc
kedves fórumozok,segítséget szeretnék kérni tőletek,én egy nemzetközi kamion sofőr vagyok,4év alatt eddig kb 600eurot fizetem be a német,olasz,osztrák,svájci rendőrség számlájára!szeretnék venni egy mobil lézer és traffi detektort,csak nem tudom milyen?milyen típusút?1 hónapja nézem a netet !nagyon sok fajta van!kicsit elvesztem !kérlek titeket hogy adjatok tanácsot nekem hogy a 40tonnás nyerges vontatómra ami max88km-h képes,mily készüléket vásároljak!mert már elegem van hogy nincs olyan év hogy 100 vagy 200eurot ne kellene be fizetnem,plusz a pontok is jönnek,köszönöm Tamás voltam.
-
Lomha 8V
addikt
Tudtommal nem használnak már vakus gépet, mert okoztak pár balesetet. Egyszer szemtanúja is voltam egynek, 2003 körül mentem Kaposvárra és egy kis faluban volt kint a trafi. Egy nő ment előttem, akit arcba villantott és annyira megijedt, hogy bekormányozta az autót az árokba. Szóval valós volt a probléma.
-
galocza
aktív tag
nem időváltós (time-lapse) videóhoz gyártott valaki anyagot?
(bár a sötétben-autók időváltósban pont a lámpák fényei az érdekesek - nem köll vakuzni.)EDIT:
ld setét timelapse -
TomKiss
tag
Az M0-s ezen szakaszán a 4 főútra kihajtó előtt (Csömör felől nézve) van a trafipax telepítve, és hátulról fényképez, vaku nélkül. (ez persze nem zárja ki, hogy kézi trafi volt, de azok sem vakuval fényképeznek).
-
O_L_I
őstag
Én csak azt nem értem, hogy ha most itt mindenki egyöntetűen azt mondja neked, hogy igen téged bizony lefényképezett a yard akkor mivan?
Nem mész többet az M0-án vagy nem mész 110-el vagy éjszaka? -
sziku69
őstag
Hát lehet, hogy "túlpara"
Remélem.
Autópályán is 150 környékén fotóznak kb.Petyyyyy:
Kímélem a Suzukit
A baj az, hogy én már megszokásból megyek rajta, és nem igazán nézem a korlátozó táblákat. Úgy emlékszem ezen a szakaszon nincsenek javítási munkálatok jelenleg. Pécel környékén vannak/voltak. Ott volt kitéve 60-as tábla is. De asszem már ott is végeztek az útkarbantartók.Utoljára tavaly tavasszal kaptam linket a fényképről, ami lakott területen készült. Ott 70-el mentem kb.
-
Petyyyyy
addikt
Ha valóban nem hajtottál volna gyorsabban 110 km/h-nál, akkor nyilván nem aggódnál egy cseppet sem. Annyira meg pláne nem, hogy emiatt egy bejegyzést írj Logoutra, ezzel is nyugtatva magad.
Kíváncsi vagyok mi volt az a villanás amúgy. -
Bird
addikt
-
sziku69
őstag
Úgy tudom, hogy 118%-os sebességtúllépés alatt nem büntetnek. Ezt egy zsaru haverom mondta anno. Még azt nem tudom, hogy a felhajtónál milyen gyorsan mentem. Mert ott nyomtam neki rendesen. Majd utána nézek, hogy a két hely milyen messze van egymástól. Ott csak 60-al, vagy 80-al lehet menni. De mondjuk nem hinném, hogy a pályára felhajtókat külön mérik.
Mondjuk, bármi van, nem én kapom a csekket, hanem az asszony
Én csak fizetek majd
-
-
sziku69
őstag
Ez nem olyan villanás volt, ami hasonlít egy valós vaku felvillanásához. Inkább egy irányított villanáshoz hasonlítanám. Nem volt olyan erős fénye, mint a vakunak. Az érdekes az, hogy pár másodperccel előtte is volt egy villanás, épp ezért is néztem fel a felüljáróra, amikor villant a következő. Nem volt vakító ahogy írtam.
-
Polllen
nagyúr
Szerintem valaki simán lefényképezett.
Bird
De akkor utólag be lehet perelni, nem járult hozzá a fotózáshoz!
-
"..ilyen esetben, vagyis sötétben, szemből fényképeznek vakuval, vagy utánad fényképeznek, hogy ne a szemedbe vakuzzanak?"
Ha hátulról fényképeznek, azt egyértelműen látod. Előtted a környezet is világosabb lesz.
Ha szemből fényképeznek, nem tudod pontosan meghatározni a fényforrás irányát, mintha minden irányból jönne a fény.Nem minden ország dobálja ki a meglévő technikáját. Azt osztrákok második legnépszerűbb export cikke, a névtelen büntetés, általában villanással jár. (Leginkább hátúról.)
A láthatatlan villanásnak nincs nevelő hatása. Mire megkapod a büntetést, már nem tudod helyhez kötni az esetet. Egyszerű lehúzásnak éled meg a büntetést. (Ráadásul, mire megkapod az elsőt, továbbiakat is begyűjthetsz, ha a szokásos útvonaladra telepítik a sunyi gépet.)
-
törölt tag
mindegy, mi villant, ha 110 körül mentél, úgysem kapsz büntit.
még tényleges 130-nál se kapsz, ami óra szerint kb 140, annyival meg gondolom nem küldteditt egy kalkulátor, ezzel lehet számolgatni: [link]
-
Bird
addikt
Már nem használnak vakukat ezek az istenverte ketyerék.
Infravörös villanófényük van, te azt nem látod meg. Hacsak nem vagy egy juefo.
-
Dany007
veterán
Én szerintem már nincsenek villanós trafipaxok. Csak lézeres, az meg nem villan.
Állítólag csak pár darab van az országban amelyik éjszaka is működik... -
kemotox
addikt
És ha csak villámlott?
Új hozzászólás Aktív témák
lo Sziasztok. Kellene egy kis segítség. Az M0-on mentem hazafele tegnap este 9 körül. Már sötét volt. Újpalotáról (ahol a...
- Geforce GTX950 2GB OC
- Apple Watch SERIES 8 45mm gold GPS + Cellular, STAINLESS STEEL! Akkumlátor 100%!
- Vadonatúj iPhone 13 PRO 128GB alpine green KÁRTYAFÜGGETLEN! 6 hó garancia!
- iPhone 16 128GB ultramarin 1 hónapos! MEDIAMARKT számla, 3 év Apple garancia! Makulátlan! + tok!
- Ducky Shine 5 RGB Brown switch
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB AIO Enigma XL Seasonic 650W
- 2db Dell PowerEdge R740 2U Rack Szerver és 3db Netapp FAS2040 NAS
- Beszámítás! Dell Optiplex 5060 TWR számítógép - i5 8500 16GB DDR4 256GB SSD 500GB HDD UHD630 WIN10
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest