Hirdetés

2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#151) t72killer válasza cappa72 (#148) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Nagyjából nálunk is ez a helyzet, ill a dízel 1.6 literes, napi 3 óra szívást spórolok meg így. Horribile dictu évi 2x nyaralni is megyünk vele. A gyűjtés nálunk is szelektív, nem cserélünk évente másfél méteres laposTV-t 2méteresre, autót "környezetbarát" 2tonnás teslára, mobilelót a legújabb divatsz.rra.

A természetbe abszolút nulla mennyiségű műanyagot dobunk ki, sőt, ami az utamba akad, igyekszem összeszedni. szvsz már 100 kiló felett járhatok a különböző tengerpartokon összeszedett műanyagmennyiséggel.

#149: +1! illetve atomfegyverek: használni kéne őket, mindjárt meg lenne oldva egy csomó probléma ;]

#150: "Mert a parasztot nem lehet 100%-ig rávenni, hogy normálisan szelektáljon," valós költségen (=jó drágán) meg kell vele fizettetni a válogatás költségét. Közvetlenül, a termék árában, hogy az analfabéta lusta agyacskája felfogja, mi mihez tartozik. Az embert is csak úgy lehet idomítani, mint egy cirkuszi állatot, a józan észre csak <10% hallgat (van neki), és még ennél is kevesebb veszi az extra fáradtságot, hogy aktívan keresztbetegyen két szalmaszálat. A 90%-nyi barom meg eldobja a csikket a játszótéren.

[ Szerkesztve ]

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#152) Vladi válasza t72killer (#151) üzenetére


Vladi
nagyúr
LOGOUT blog

"em cserélünk évente másfél méteres laposTV-t 2méteresre, autót "környezetbarát" 2tonnás teslára, mobilelót a legújabb divatsz.rra."

Két dolgot tudnék hozzátenni a témához és ezt kérem a blogbejegyzésbe is:
- tedd fel maganak a kérdést, hogy mire van szükséged? Tényleg erre van szükséged?
- Mit csinálsz? Használod a technológiát vagy az használ téged?

Kifejteve: most mit akarsz? Telefonálni, vagy megvenni a legújabb okosszart a tévéreklámból? Mertkell. Mire??? Használod a technológiát, élvezed előnyeit, vagy kihasználnak fogyasztónak és már az mozgat, hogy milyen szarral simongatod a tenyered???

Nem félünk! Nem félünk! Itthon vagyunk e földön. Nem félünk! Nem félünk! Ez nem maradhat börtön!

(#153) Chaser válasza cappa72 (#148) üzenetére


Chaser
titán

ideális esetben ez történik a szelektív hulladékkal - legalábbis azzal, ami a szelektív tárolókba kerül és nem a kommunálisba -

_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus

(#154) Szevam válasza Cs1csó (#149) üzenetére


Szevam
aktív tag
LOGOUT blog

Az embereknek is kupolavárosokat csinálni, beállított hőmérséklettel

Ez miért jó a Földnek? Hogy kap esőt a városban lévő növényzet? Hogyan kiviteleznéd? Főleg a beállított hőmérsékletet? :) Ez most komolyan érdekel. :K

Képeim: https://www.flickr.com/photos/106029883@N02/ A természettől nem félni kell, hanem megismerni azt. A megismerés pedig nem csak arról szól, hogy ránézek valamire és hiszek valamit az által, hanem arról, hogy foglalkozom vele hagyom, hogy megmutassa önmagát.

(#155) bkercso válasza Vladi (#143) üzenetére


bkercso
nagyúr

Az marhaság, hogy minden terméknek meghatározzák a minimális árát?
Kapitalizmusban igen. Szerintem. Mi van, ha jön egy új technológia, amivel olcsóbban gyártható, a törvényhozás meg kotlik rajta hónapokig/évekig? Kiszámíthatatlanná tenné a piacot.

szintén törvénybe lehet hozni, hogy 5 év a minimum jótállás.
Ez nem hülyeség, de ilyen minőséget meg nem mindenki tud megfizetni. Pont arrafelé megy a világ, hogy mindenkinek legyen mindene.

[ Szerkesztve ]

Megjelentek! : MFD3 és MFA3 || bkercso HiFi készülékek: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/keres.php?search_exac=0&search_title=0&usrid=341946&buying=0

(#156) bkercso válasza Cs1csó (#149) üzenetére


bkercso
nagyúr

Ennyit mindenki tehet az ügyért: beszél a klímaváltozásról az ismerősi körében. Jelenleg egyéni szinten ez a legfontosabb egy friss amerikai kutatás szerint:
https://www.sciencealert.com/there-s-a-massively-important-action-you-can-take-for-climate-change-today

[ Szerkesztve ]

Megjelentek! : MFD3 és MFA3 || bkercso HiFi készülékek: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/keres.php?search_exac=0&search_title=0&usrid=341946&buying=0

(#157) Chaser válasza bkercso (#155) üzenetére


Chaser
titán

"szintén törvénybe lehet hozni, hogy 5 év a minimum jótállás.
Ez nem hülyeség, de ilyen minőséget meg nem mindenki tud megfizetni. Pont arrafelé megy a világ, hogy mindenkinek legyen mindene."
és megint ott tartunk, h a pénz, a dübörgő gazdaságok
csak ott a gond, egy élhetetlen világban kitörölheti mindenki a nemesebbik felét a pénzével, pont arra lesz jó, semmi másra nem

_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus

(#158) Cs1csó válasza Szevam (#154) üzenetére


Cs1csó
félisten

Pont azzal kezdtem, hogy a FÖLDÉRT szinte semmit sem tudunk tenni, amiket írtam az elsősorban a mi túlélésünket biztosítaná az extrém módon megváltozott körülmények között: hőhullámok, szárazság, árvíz, korai fagyok, stb.

Léteznek olyan megoldások buborék szerű kupola megoldás:

bkercso

Ez dicséretes és fontos, de hosszú és rövid távon is már olyan szintű változások vannak, hogy fontosabb a változásokra felkészülni - amiket írtam - mint azon vekengeni hogy nem használok szívószálat, meg inkább biciklivel megyek A-ból B-be nem kocsival és erre másoknak is felhívom a figyelmét.

Globálisan kellene pl. csökkenteni a fölösleges élelmiszer export-importot, mindenütt a helyben megtermelt ételeket kellene használni. Tehetős ismerőseim: kókuszzsírral főz, tengeri halakat eszik, (jó kis higany forrás ;] ) különleges gyümölcsöket: papayát, meg Ananászt - segít a fogyásban - de sort lehetne bővíteni.

A világot átszövő turizmust is meg kellene szüntetni. A munkahelyekhez közeli lakhatást erősíteni nevetséges hogy sokan pl. az autópálya lehetősége miatt - akár 100km-re is lakhat a munkahelyétől hiszen a pályán egy jó kocsival oda vissza is csak 2 óra.

(#159) Chaser válasza Cs1csó (#158) üzenetére


Chaser
titán

a dübörgő gazdaságok és az egyén szabadsága...így pontos:)
meg a nettó idióták, nem tudok rájuk mást mondani, reggel szelektívbe ürítettem a műanyagot, látom egy papírtáska virít a gyűjtőben, jó átrakom, ha már a szerencsétlen hülyéek ennyi nem sikerül, volt v 5-10kg, na most v könyvek voltak benne, v kommunális lom, szaga nem volt, nálam volt az 5 kilós vérebünk, meg készültem is valahova, így nem volt időm nekiállni szétszedni ugyan mi van benne, átraktam a papíros gyűjtőbe, remélve h csak könyvek vannak benne
múltkor az egyik szelektív felett döglegyek fogócskáztak, na abba nem volt kedvem belenézni...a fentebb linkelt vidóban is elmondják, ha a tetején kommunális hulladék van nem viszik el, de mikor a cseles user berétegzi, az nem látszik felülről, és ha nem rohadós benne az anyag, akkor persze elviszik, majd a telepen kiderül mit is vittek el pontosan

_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus

(#160) Cs1csó válasza Chaser (#159) üzenetére


Cs1csó
félisten

Ezért mondom, semmit nem tudunk tenni főleg az emberi hülyeség, nemtörődömség, igénytelenség, ellen. Nekünk kell felkészülnünk a tönkretett földön való életre:
- nap, szél, víz, hőszivattyú
- aktív, passzív, szigetelt ház automata légcsere
- az említett üvegházas/kupolás növénytermesztés
- akár ilyen kupolák alatt élni mikor kint 50 fok celsius van stb.
-hatalmas vízgyűjtők hogy a szárazság idején is a korábban pár nap alatt leesett vizet fel lehessen fogni stb.

Ez a "sok kicsi sokra megy" dologhoz már késő van.Természetesen jó ha erre is megpróbál figyelni akinek ez fontos, sőt az új generációkat már nevelés szinten is kellene motiválni pl. a kádban fürdést is ideje lenne elhanyagolni. kb. 17 éve nem fürdök kádban helyette zuhanyzom de nem úgy ahogy a filmekben, hogy csapatom magamat vízzel miközben lágy zenére merengek hanem bevizezem magam elzárom fürdőszivaccsal ami be van tusfüdőze átdörzsölöm a testem és utána leöblítem majd megint elzárom amit kell kézzel mosok meg stb. de nem folyatom a vizet.

(#161) updog válasza Cs1csó (#158) üzenetére


updog
senior tag

"meg Ananászt - segít a fogyásban" ha férfi akkor nem a fogyás miatt eszi

"A világot átszövő turizmust is meg kellene szüntetni." Ez így kicsit erős, de én is egy hasonlót fogalmaztam meg egy másik ilyen topicban. Egyszerűen a tömegek röptetése, hajóztatása (az áruszállításról ne is beszéljünk) olyan masszív szennyezést, és károkat okoz (és nem csak a természetben), hogy egyszerűen ezt korlátozni kell.

Persze nem szabad lerombolni az emberek álmait, hogy egyszer elrepüljenek az óceánhoz, vagy megnézzék Japánt, de az sem normális hogy kis túlzással egy IC jegy árából elrepülhetsz Európa másik felébe, és ezt kb. boldog-boldogtalan meg is teszi.

(#159) Chaser egyszer nálunk a házban a közös képviselő kirakta az (egyébként azt hiszem "hivatalos" FKF-től kapott) plakátot, amin rajta van, hogy mit hova kell dobni, másnap már letépte valami jó képességű, gondolom hogy ne nézzék őt hülyének. Hát nem is kell nézni... azóta is a sima zsák szeméttől a bőrkabáton át a zománcos edényig minden megfordul a szelektívekben... :o

"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"

(#162) Chaser válasza Cs1csó (#160) üzenetére


Chaser
titán

és úgy gondolod, ha te mindezt előteremted magadnak, majd falkástól nem lepnek el a "férgek" h kitúrjanak onnan, ha odajut a dolog?:) mert sajnos ellepnek, jobb esetben nem esznek meg :d
erre egyet lehet mondani:
elvanb@szva', már nagyon régen, ha kb mindenki úgy gondolkodna mint te vagy én, meg itt néhányan, akkor is valszeg bukta ahogy mondod, de mivel jó ha az emeriség 10/-a gondolkozik így, teljesen mindegy, max egy picivel jobb a lelkiismeretünk:)

szerk:
doeeg
erről beszéltem
és néhányan fel vannak háborodva, ha olyan békés egyének mint én, az lyennek kettétörnék a karját, én bizony kettétörném, és fél évig "szándékos környezet szennyezés" feliratú ruhákban léphetne csak az utcára, sajnos ezeknél a szép szó nem megy, csak orbitális pénzbírság, vagy kicsit drasztikusabb fellépés, de a szép szó nem, ami egy értelmes embernek pedig elég kell, h legyen

szerk:
csicso82
miről te beszélsz? ( :
a hölgyike ha akar eszik ananászt az isteni nedű mellé, én nem szeretem ;]

egyébként meg simán lehet fogyni itthoni ételekből, bő egy hónapja gyakorlom, nem vagyok éhes, eszek én most is ha rám jön, de már fogytam szépen, nem mozgok többet, csak egy kicsit változtattam az étrenden, első pár napban furcsa volt átállni, már az lenne furcsa ha olyanokat zabálnék mint egy hónappal ezelőtt:)

[ Szerkesztve ]

_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus

(#163) Cs1csó válasza updog (#161) üzenetére


Cs1csó
félisten

""meg Ananászt - segít a fogyásban" ha férfi akkor nem a fogyás miatt eszi"

igen a nők kellemesebb ízt fognak érezni a szájukban, tehát egy IGAZI ÚRIEMBER eszik ananászt rendszeresen. ;)

Egy ismerősöm fokhagymát evett, az egész lakás szaglott a fokhagymától, mint ahogy az ember is.

[ Szerkesztve ]

(#164) cinemazealot


cinemazealot
addikt

Ha már ilyen szépen összejöttünk környezetbarátok. Segítsetek nekem ebben a försztvörldproblem-ben! Azért Titeket kérlek, mert ez most komolyan ON topic. :K

Esélyes, hogy augusztusban Németországba (Köln) kell mennem pár napra. Nézegettem a repülő és vonatjegyeket és ugyan a vonat kb. fele/harmad annyiba kerül és sokkal kevésbé szennyez, a repülő út 2 órás menetidejével szemben a vonatút minimum 13 órájába nem kicsit fáj belegondolnom. Ráadásul míg repülőjegyet már volt alkalmam foglalni és fizetni (könnyen és kényelmesen, itthonról), nemzetközi vonatjegyet (ami ráadásul átszállás gyanús) fingom nincs merre kezdjek el keresni. :)

Eddig ezt a MÁV-oldalt találtam, de hogy merre induljak a jegy(ek) lefoglalása és megvásárlása ügyében, arról elképzelésem sincs. Pedig szívesen kipróbálnám ezt a fél napos zötykölődést. :)

Tipp, ötlet, javaslat?

Gondoltam még az autó útra is, ami még LPG-vel sem lenne olcsóbb és környezet barátabb, de valószínűleg még jobban fájna: két éve a Suzuki Wagon R+-om kényelmével abszolvált Budapest-Róma viszonylat (1250 km egy menetben) után két nappal olyan szép vesekövet szültem néhány órás hideg verítékes vergődés kíséretében, hogy ihaj. :D

[ Szerkesztve ]

(#165) Cs1csó válasza cinemazealot (#164) üzenetére


Cs1csó
félisten

A vonatút jó ötlet, de én CSAK hálófülkés kocsiban vállalnám.

(#166) cinemazealot válasza Cs1csó (#165) üzenetére


cinemazealot
addikt

Hát, ez az, hogy akkor már drágább egy "kicsit", kevésbé is gazdaságos (hiszen kevesebben férnek el miattam a vonaton), viszont nagyobb eséllyel nem rabolnak ki, ha elbóbiskolnék. :D

(#167) Cs1csó válasza cinemazealot (#166) üzenetére


Cs1csó
félisten

Szerintem itt ne a környezettudatosság legyen az elsődleges, hanem a hosszú út miatt a kényelem.

(#168) Gabás válasza cinemazealot (#164) üzenetére


Gabás
addikt

Vonattal bécsi átszállással, így az onnan szóló jegyet az osztrákoktól kell megvedd

[ Szerkesztve ]

(#169) dugo_ válasza cinemazealot (#166) üzenetére


dugo_
veterán

Én mentem Budapest - Alfeld (Leine) távot vonattal 18 óra alatt, normál kocsiban, 3 átszállással, amiből az egyik a vonat lerobbanása miatt volt... Az ellenségemnek sem kívánom. ;] Visszafele már inkább repültem.

Az első átszállásig megveszed a MÁV-tól a nemzetközit ma már bármelyik főpályaudvaron, majd országon belül simán intézed a többit automatából, ha át kell szállni.

[ Szerkesztve ]

(#170) Cs1csó válasza cinemazealot (#166) üzenetére


Cs1csó
félisten

Egyedül én repülnék, de ha pároddal mennél akkor hmmmm... megfontolandó a hálókocsi, bizonyos okok miatt.

(#171) dabadab válasza Cs1csó (#170) üzenetére


dabadab
titán

Öööö... utaztál már hálókocsival? Valójában... nem olyan :) (Pont Münchenbe mentünk pár éve Euronighttal, aztán onnan TGV-vel tovább Párizsba)

[ Szerkesztve ]

DRM is theft

(#172) Cs1csó válasza dabadab (#171) üzenetére


Cs1csó
félisten

Nem de ilyen nagy távolságot vagy repülőn, vagy hálókocsis vonattal sehogy máshogy.

(#173) Tikakukac válasza cinemazealot (#164) üzenetére


Tikakukac
titán

Én toltam már durva utakat kocsival, vonattal, busszal vagy lakóautóval is. Maradjunk annyiban, hogy aki bírja és tud aludni, bármi jó. Én a saját ágyamban is szenvedek, nekem egy 8 órás busz halál, 13 óra vonat pedig gyilkosság. De aki bír aludni, annak tökéletes.

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#174) Cs1csó válasza Tikakukac (#173) üzenetére


Cs1csó
félisten

BUSZ soha, 2-3 óránál több az már tényleg iszonyat. A vonaton azért ha szerencséd van fel tudsz állni járkálni stb. hálókocsiban akár még feküdni is, aludni stb. a repülő pedig relatíve gyors kis távolságoknál de ott is egy több órás utazás kb. olyan rossz mint a busz.

(#175) Vladi válasza bkercso (#155) üzenetére


Vladi
nagyúr
LOGOUT blog

"Kapitalizmusban igen."
Egyáltalán nem biztos, hogy ez a válság átvészelhető kapitalizmussal, vagy inkább a kapitalizmus nem biztos, hogy átvészeli.

Egyébként ha jön új technológia az csak a gyártónak jó, mert ha legyártja 80 ezerért és 200 ért kell adnia (deszarneki istemene, bár nekem mondanának ilyet!) s utána már letudja 50-ért, akkor még többet keres. De van mozgástere, hogy beletegye a minőségi alapanyagot és akkor reklámozhat úgy, hogy én meg tudom a 10 éves jótállást.

"de ilyen minőséget meg nem mindenki tud megfizetni."
Egyik ismerősöm ezt úgy fogalmazza meg, hogy túl szegény vagyok ahhz, hogy olcsó árut vegyek. Mi kerül többe? 10 évente egy tévé 200.000-ért vagy 4 évente egy 100.000-ért? Egyébként a szocializmusban is vettek az emberek tévét. Akkor mennyi volt a nettó átlagbér és mibe került egy tévé?
Amúgy 2004-óta hány tévét gyárttottak le a világban? Meg van használtpiac. Egy rögzített minimál áru tévének van azért szervízháttere, azt érdemes 20-25 éves koráig szerelgetni, használt piacon értékesíteni.

(#158) csicso82:

Ühüm. Megint megy az agymenés. Kupola... tudod hogy hívják a megoldást az ilyen szélsőséges helyzetekre? Homo sapiens. :U

(#164) cinemazealot:

Nagyobb városok máv pályaudvarain van "utazási iroda" vagy mi szösz a neve. Ott tudsz nemzetközi jegyeket venni. (mávinform? :F )

Én szeretek vonatozni. 24 éves koromig ingyen utaztam. :DD Egyedül a cigizés hiánya készít ki. De ezen felül élvezetessé tudom tenni az utazást, alvás, videózás olvasás. 13 óra nem sok, bár én lennék 13 órára bezárva valahová. Végre kialudnám magam :DDD

Egyébként vonatoztam le Görögországba a 90-es években, pont a háború után. 1.5 nap volt. Utána 4 napig ringott minden táj. :DDD

Nem félünk! Nem félünk! Itthon vagyunk e földön. Nem félünk! Nem félünk! Ez nem maradhat börtön!

(#176) Chaser válasza Vladi (#175) üzenetére


Chaser
titán

"Egy rögzített minimál áru tévének van azért szervízháttere, azt érdemes 20-25 éves koráig szerelgetni, használt piacon értékesíteni."
van hát, így adtuk el panelnek az egyik lowcot samsungot, mert többe került volna bele a tuner, mint amit ért az egész:)
az már nagyon régen nem igaz, h ami drágáb az jobb minőségű/tartósabb, már kb minden gyártó gyárt keresztbe-kasul, ha veszel valamit lehet csak a nevüket adták hozzá, bosch klíma pl
kedvencem a sok százezres miele, talán két év garral, és az akár hetven ezres beko, öt év garral....na innentől azt kamuzik a miele amit akar, mért nem ad minimum 5 évet a gépére? hagyja a marketing dumát másara, engem ne vigyen fel a padlásra ( : ...és lehetne sorolni
van itt nálunk lassan 10 éves lowcost candy és beko gép, amik szervizelést se láttak még, pedig használjuk rendesen, ugyanakkor másoknál meg elromlanak, AS gyártás van, a minőségellenőrzés meg drága

szerk:
busszal többször mentem a görögökhöz, túléltem valahogy ( :

[ Szerkesztve ]

_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus

(#177) Szevam


Szevam
aktív tag
LOGOUT blog

Ó banyek... Ez nyilván nem csak a miénk, hanem külföldről is jött.

Amit ott szedtek össze az csak műanyag, a többi szutyi valószínűleg a folyó alján landolt :(

Képeim: https://www.flickr.com/photos/106029883@N02/ A természettől nem félni kell, hanem megismerni azt. A megismerés pedig nem csak arról szól, hogy ránézek valamire és hiszek valamit az által, hanem arról, hogy foglalkozom vele hagyom, hogy megmutassa önmagát.

(#178) Szevam válasza Cs1csó (#167) üzenetére


Szevam
aktív tag
LOGOUT blog

Ezzel egyet tudok érteni. :) Nem egyetlen kisembernek kell mindent is megtennie, hanem a sokaknak kell egyre többet tennie.

Képeim: https://www.flickr.com/photos/106029883@N02/ A természettől nem félni kell, hanem megismerni azt. A megismerés pedig nem csak arról szól, hogy ránézek valamire és hiszek valamit az által, hanem arról, hogy foglalkozom vele hagyom, hogy megmutassa önmagát.

(#179) Szevam válasza Cs1csó (#158) üzenetére


Szevam
aktív tag
LOGOUT blog

Jap, világos.

Még nem láttam ilyet :) Majd olvasok erről.

Képeim: https://www.flickr.com/photos/106029883@N02/ A természettől nem félni kell, hanem megismerni azt. A megismerés pedig nem csak arról szól, hogy ránézek valamire és hiszek valamit az által, hanem arról, hogy foglalkozom vele hagyom, hogy megmutassa önmagát.

(#180) updog válasza Szevam (#178) üzenetére


updog
senior tag

++

Bár már most is mindennaposak a klímaváltozás miatti extrém időjárási jelenségek, a vízhiány, stb. még mindig ott tartunk (és mindig is ott fogunk tartani, sosem lehet/szabad azt mondani, hogy "most már késő bármit is tenni") hogy apró lépésekkel és kis türelemmel is szinte csodákat lehet(ne) tenni.

Kicsit ellentmond annak, amivel amúgy egyetértek, hogy nem egy kisembernek kell mindent megtenni, de azt is mutatja, hogy egy kisember is mennyi mindent megtehet: egyik kedvenc fotósom, a brazil Sebastiao Salgado csinálta azt, hogy a régi családi földjén, amiket az állattenyésztés miatt lényegében simára gyalultak, elültetett pármillió magot, és 20 év alatt újra esőerdő-szintű terület lett belőle. Ez simán emberi léptékkel felfogható idő még.

Persze amíg nem csak a politikusok, de az átlagemberek is gyűlölik a fákat... Egy kerületi facebook csoportban ment a parkolásról a vita, akkor léptem ki, amikor már olyan érvekkel dobálóztak, hogy nem kéne minden hülye fát meg bokrot zöldfelületnek hívni, hanem azok helyén is lehetne parkoló. Egyszerűen olyan szintű sötét tagadás van a fejekben, hogy fizikailag nem tudják értelmezni, ha több parkoló lenne, akkor nem az történne, hogy utána elférnek azok az autók, akik most nem tudnak a ház mellet megállni, csak 50 méterre (mert ugye ilyenkor már letörik az ember lába, skandallum), hanem csak még többen akarnak majd odaparkolni, mert lett több hely.

[ Szerkesztve ]

"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"

(#181) Szevam válasza updog (#180) üzenetére


Szevam
aktív tag
LOGOUT blog

Egyszerűen olyan szintű sötét tagadás van a fejekben, hogy fizikailag nem tudják értelmezni, ha több parkoló lenne, akkor nem az történne, hogy utána elférnek azok az autók, akik most nem tudnak a ház mellet megállni, csak 50 méterre (mert ugye ilyenkor már letörik az ember lába, skandallum), hanem csak még többen akarnak majd odaparkolni, mert lett több hely.

Itt szembesültél az önzőséggel. :) Mindenki a saját malmára hajtja a vizet, hogy neki legyen kényelmes, neki legyen jó. Az, hogy mi lesz később másokkal azt már senkit nem érdekel, mert akkor már úgy sem fog élni. :( Pedig ha csak annyiról mondana le ami nem is fáj neki, már előrébb lennénk. :)

Képeim: https://www.flickr.com/photos/106029883@N02/ A természettől nem félni kell, hanem megismerni azt. A megismerés pedig nem csak arról szól, hogy ránézek valamire és hiszek valamit az által, hanem arról, hogy foglalkozom vele hagyom, hogy megmutassa önmagát.

(#182) Fr@nkieWilde


Fr@nkieWilde
senior tag

Bírom az ilyen vitaindító cikkeket! :DDD Miközben alap, hogy a ph fórumain, még abból is világháború lesz, hogy hogyan is helyezkedik el két porszem egymás mellett. :DDD
Mellesleg én sem hiszek az emberek által generált klímaváltozásban. Viszont abban igen, hogy baszott nagy pénz van mögötte.
És bírom az ilyen jellegű kommenteket, hogy akik úgy gondolkodnak, hogy nem az ember áll a dolog mögött, akkor az hülye, meg börtönbe kéne tenni az ilyet, meg nem szülök a klímaváltozás ideje alatt (mondja ezt egy 40 éves munkanélküli nő, itt a ph-n... beszarok..., hát te ott az első hsz-esek között tényleg jobb, ha nem is szaporodsz... Biztos a szabadkőműves termék Májli Szájrus énekesnő ihlette). Az ilyen sztárok csak azért léteznek, hogy ikonok legyenek egyes emberek szemében (főleg a fiatalokéban) és ezáltal követik, azt amit mond, amit tesz. Ha ő nem szül a klíma miatt, akkor más 10 millió picsa sem fog, ez már nyert ügy, mert akkor ugye ennyivel kevesebb ember lesz, ezáltal csökken a klímaváltozás.
Meg ez a 7 milliárdan vagyunk téma... Tényleg??? beszarok... mikor volt időd megszámolni?
Miközben a fejlett országokban egyre később és egyre kevesebb gyerek születik, és ez tapasztalat, nem pedig média duma. Max a fejletlen országokban van sok szaporodás, de ott meg azért valamivel alacsonyabb az átlagéletkor is.
Meg a tudósok egy csoportja, kimutatták a tudósok, egy híres tudós azt mondja, elismert tudós mondja típusú bejelentésektől kapok agyfaszt. Milyen tudós? Ki által kinevezett és elismert tudós??? Ezek mögé a legjobb beültetni a hazugságot... Mert ha egy elismert tudós azt mondja, akkor az úgy is van... Persze-persze :W Ki által van elismerve, ki/kik azok a tudósok? Miért nincsenek megnevezve? Vagy ha megvan, pont a hazugságokat terjesztő emberek által van elismerve...
Előző este elhintik az ilyen baromságokat a híradóban, másnap mindenki egyszerre skandálja ezt (így mivel mindenki egy követ fúj, meg is nyugszik mindenki, hogy akkor nem vagyok hülye, hisz mindenki azt vallja, amit én hallottam.
Nah ezt hívják tömegmanipulációnak (és még tudnék mesélni valójában, hogy is működik a világ, de ezt meg nyilván klímaváltozásban hívő emberek nem hiszik...

De nyilván én is hülye vagyok, mert nem hiszek abban a sok trutymóban, amiket ránk zúdítanak és lelkiismeret-furdalást keltenek az emberekben. Miközben mások ebből élnek egyre gazdagabban. Pedig én nem csinálok mást, csupán megnézem az érem másik oldalát is, azt amit a tömegek nem is hisznek, hogy létezik. Én elfogadom, hogy a sok ember naivsága miatt hisz abban, amiket elhitetnek velük, de akkor arra kérem ezeket az embereket, hogy fogadják el, hogy van, aki másként látja a világ működésének alapjait.

Mint ahogy eddig most is javaslom a kétkedőknek Platón barlang filozófiáját, 10 perc, nem több... Ennyit megér a másik oldal is.

[ Szerkesztve ]

Nem lehet nékem nagyobb tolvajom, mint aki az én időmet eltolvajolja!

(#183) Tikakukac válasza Fr@nkieWilde (#182) üzenetére


Tikakukac
titán

Woody Johnson személyesen hölgyeim és uraim! :DDD

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#184) updog válasza Fr@nkieWilde (#182) üzenetére


updog
senior tag

"nagy pénz van mögötte." Szerintem pont te fejtegettél hasonlókat másik ilyen topicban is, hivatkozás természetesen nem volt mögötte hogy hova, kinek és mennyi pénzt hoz ez a "klímahiszti" :) Nyilván nincs is erre forrás, mert titkolják :P De ez így pont ugyanolyan mese habbal.

Amúgy egyetértek hogy azt, hogy csak az ember az oka ennek, fenntartásokkal kell kezelni, de ne mondja már senki hogy nem erősíti a folyamatot az emberi tevékenység (erdőirtás, üvegház-gázok mértéktelen kibocsátása stb.)

"Meg ez a 7 milliárdan vagyunk téma... Tényleg??? beszarok... mikor volt időd megszámolni?" Ezt a kiváló érveti is hallottam már mostanában. Nem, nem ő számolja személyesen, ellenben az ENSZ-nek van kifejezetten erre specializált egysége, akik az országok statisztikái alapján (születés, halálozás, aktuális népesség), egészen pontosan meg tudják ezt becsülni.

"Ki által van elismerve, ki/kik azok a tudósok? Miért nincsenek megnevezve? Vagy ha megvan, pont a hazugságokat terjesztő emberek által van elismerve..." Tehát ha adunk forrást számokkal, kutatásokkal stb. alátámasztva, az se jó, mert szerinted ők meg úgyis hazudnak. Így nagyon jól lehet értelmesen vitatkozni*
*nem.

"Pedig én nem csinálok mást, csupán megnézem az érem másik oldalát is, azt amit a tömegek nem is hisznek, hogy létezik. Én elfogadom, hogy a sok ember naivsága miatt hisz abban, amiket elhitetnek velük, de akkor arra kérem ezeket az embereket, hogy fogadják el, hogy van, aki másként látja a világ működésének alapjait." Hinni (egy bizonyos pontig) szabad/lehet akármiben, nincs azzal gond. Amikor viszont ez nyilvánvaló károkat okoz (pl. oltásellenesség), akkor fel kell lépni ez ellen.

"javaslom a kétkedőknek Platón barlang filozófiáját" nagyon jól megállja a helyét ha hitkérdésekről van szó, és nem tényekről, számokról, trendekről, statisztikákról, stb. :N Olyan nincs, hogy "nyisd ki a szemed, nem is szenvednek tízmilliók ivóvízhiánytól". Legfeljebb olyan, hogy "csukd be a szemed...".

[ Szerkesztve ]

"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"

(#185) Chaser válasza Fr@nkieWilde (#182) üzenetére


Chaser
titán

húha, lenyűgöző eszmefuttatás volt :R

_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus

(#186) cinemazealot válasza Fr@nkieWilde (#182) üzenetére


cinemazealot
addikt

Majd' 3000 karakterre volt szükséged, hogy személyeskedj és trollkodj, miközben az egyetlen érdemi infó, amit kierőszakoltál magadból az az, hogy a fejlődő országokban alacsonyabb az átlagéletkor. Köszönjük, Emese! :R Pedig miután átküzdöttem magam az fröcsögéseden, igazán elfogott a kíváncsiság, hogy vajon tényleg, mi van a másik oldalon? Tényleg van olyan ész érv, ami legitimálja pl. ezt, ezt vagy ezt?

Talán még a Barlanghasonlat is bölcs dolog Tőled, bár nem teljesen világos számomra, hogy a barlangban leláncolt emberek alatt azokat érted, akik félve tekintenek az ember természetkárosító tevékenységére, vagy azokat, akik csak a pénzt látják maguk előtt, miközben tönkre tesznek mindent maguk körül?

[ Szerkesztve ]

(#187) Rive válasza Fr@nkieWilde (#182) üzenetére


Rive
veterán

Ki által van elismerve, ki/kik azok a tudósok? Miért nincsenek megnevezve?

Jellemzően azért, mert mire sorban felolvassák a nevüket még a következő híradó is lemenne, de az első perc után úgyis mindenki elkapcsol... :U

Working Group I contribution to the IPCC Sixth Assessment Report
Working Group II contribution to the IPCC Sixth Assessment Report (AR6-WG2)
Working Group III contribution to the IPCC Sixth Assessment Report (AR6-WG3)

Ez úgy nagyjából egy százaléka lehet a téma környékén dolgozó szakembereknek.

De nyilván én is hülye vagyok

Te mondtad.

/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!

(#188) Cs1csó válasza updog (#184) üzenetére


Cs1csó
félisten

Szerintem a klímaváltozás mögött a KLÍMASZERELŐ MAFFIA áll, ez egyre nyílvánvalóbb. :DD

(#189) Szevam válasza Fr@nkieWilde (#182) üzenetére


Szevam
aktív tag
LOGOUT blog

Hát apukám, éles a nyelved az biztos.

és még tudnék mesélni valójában, hogy is működik a világ, de ezt meg nyilván klímaváltozásban hívő emberek nem hiszik...

Akkor mesélj, ne csak azt mondd, hogy tudnál mesélni...beszélj, komolyan érdekel, mert a végén még nekem fog megváltozni a véleményem és törlöm a blogot.

Mellesleg én sem hiszek az emberek által generált klímaváltozásban. Viszont abban igen, hogy baszott nagy pénz van mögötte.

Akkor miért nem foglalkozik mindenki azzal, ha ilyen jó pénz van mögötte? ;)

Pont ilyennek látlak:

[ Szerkesztve ]

Képeim: https://www.flickr.com/photos/106029883@N02/ A természettől nem félni kell, hanem megismerni azt. A megismerés pedig nem csak arról szól, hogy ránézek valamire és hiszek valamit az által, hanem arról, hogy foglalkozom vele hagyom, hogy megmutassa önmagát.

(#190) bkercso válasza Chaser (#159) üzenetére


bkercso
nagyúr

Legjobb, mikor a szelektív kukákat ugyan az a kommunilis hulladékot szállítü szemeteskocsi gyűjti be.

Egyébként a műa. újrahasznosítás kapacitása jelenleg Mo-on asszem 38% küröli (?)...

Megjelentek! : MFD3 és MFA3 || bkercso HiFi készülékek: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/keres.php?search_exac=0&search_title=0&usrid=341946&buying=0

(#191) Chaser válasza bkercso (#190) üzenetére


Chaser
titán

én még nem találkoztam ilyennel, ettől nem kizárt
anno a zöldhulladékunkat vitte el a kommunális hulladék gyűjtő, az fkf-nél rákérdeztem hogy is van, a zöldhulladék gyűjtőnek kellene elvinnie, a válasz:
nincs ember, kevés az autó

pffffffffffffffff:)

_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus

(#192) nevemfel


nevemfel
senior tag

"Mit tehetünk klímaváltozás, környezetszennyezés ellen?"

Mit tehetünk a klímaváltozás ellen? Feljebb tekerjük a klímát.
Mit tehetünk a környezetszennyezés ellen? Nem veszünk részt benne.

Forget your troubles, c'mon get happy

(#193) Cs1csó válasza nevemfel (#192) üzenetére


Cs1csó
félisten

:R :D

(#194) Narxis válasza nevemfel (#192) üzenetére


Narxis
nagyúr

Thanos was right.

(#195) bkercso válasza cinemazealot (#164) üzenetére


bkercso
nagyúr

Hívd fel a MÁV-ot, nagyon segítőkészek voltak és nagyon olcsón meg is úsztam (BP-Stuttgart, 40eFt oda-vissza)! Nemzetközi jegyet is meg tudtam venni, azzal együtt értendő az ár.
Egész nap olvastam, nem volt gondom az út hosszával.

A repülésbe számolj bele még 2 órát, amennyivel előbb kimész, becsekkolsz, leveszed az övedet stb.

(busszal is voltam 13 órás úton, az se volt gond. :) )
Egyedül a gyereksírást nem bírom. Vonaton át tudok menni másik kocsiba, repülőn meg marad az, hogy beleőrülök, akár 1,5 óra alatt is.

Megjelentek! : MFD3 és MFA3 || bkercso HiFi készülékek: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/keres.php?search_exac=0&search_title=0&usrid=341946&buying=0

(#196) bkercso válasza Vladi (#175) üzenetére


bkercso
nagyúr

Szerintem se járható út a kapitalizmus, ha fenntarthatóan akarunk élni.

A mai TV-ket nem szerelgetni kell szerintem, hanem biztosítást kötni rájuk, mert pl. egy kijelzőcsere már nem biztos, hogy anyagilag megéri.
A magasabb árba beleférhetne egy hosszú biztosítás, kis önrésszel.

Megjelentek! : MFD3 és MFA3 || bkercso HiFi készülékek: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/keres.php?search_exac=0&search_title=0&usrid=341946&buying=0

(#197) cinemazealot válasza bkercso (#195) üzenetére


cinemazealot
addikt

Köszi. :R Én is arra gondoltam, hogy első körben e-mail-ben puhatolom ki az eljárás rendjüket, aztán telefonon, amikor már van konkrét időpont.

(#198) bkercso válasza cinemazealot (#197) üzenetére


bkercso
nagyúr

5 perc alatt jobbat mondtak telefonon és olcsóbban, mint amit 1 óra alatt találtam... :) Azt is tudták, melyik német járat helyjegyes és melyik kötetlen (időben).

[ Szerkesztve ]

Megjelentek! : MFD3 és MFA3 || bkercso HiFi készülékek: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/keres.php?search_exac=0&search_title=0&usrid=341946&buying=0

(#199) Szevam


Szevam
aktív tag
LOGOUT blog

Nemrég kaptam ezt a linket. Környezetvédelem, tartósság, minőség, design.

Képeim: https://www.flickr.com/photos/106029883@N02/ A természettől nem félni kell, hanem megismerni azt. A megismerés pedig nem csak arról szól, hogy ránézek valamire és hiszek valamit az által, hanem arról, hogy foglalkozom vele hagyom, hogy megmutassa önmagát.

(#200) Chaser válasza bkercso (#195) üzenetére


Chaser
titán

Szep arak vannak, volt h gorogorszagba mentem ki ennyiert busszal, meg vissza is hoztak ( : es az apartman ara is benne volt 8 ejszakara, remelem iden is sikerul hasonlot loni

_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.