Hirdetés

2022. október 2., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#149) Cs1csó


Cs1csó
félisten

Igazság szerint szinte SEMMIT sem tudunk tenni ez a nagy büdös helyzet. Csűrhetjük csavarhatjuk. Egy dolgot tehetünk komolyan felkészülünk a megváltozott és a változó körülményekre:
- a megújuló erőforrásokat, elsősorban a nap, szél, tengereken a hullámerőmű, víziermőmű
- aktív-passzív házak építése, hőszivattyús rendszerek minden házon napkollektor stb. (gyakorlatilag minden épület önfellátó tudna lenni a megújuló erőforrások ingadozó volta miatt pár atomerőmű elegendő, akárhogy nézzük a hulladék tárolási nehézségek és az esetleges balesetek ellenére is a legtisztább energiaforrás)
hagyományos szénerőműre már nem is lenne szüksége, esetleg bár gázturbinás erőműre ami még az atomnál is könnyebben szabályozható.
- hatalmas víztárolókat építeni mindenhova, ahová csak lehet (extrém esős időben felfogja a vizet, extrém száraz időben lehet öntözni
- fásítani, fásítani, fásítani - több oxigén, kevesebb szén-dioxid, de a talajerózióra is jó hatással van
- a növénytermesztésre üvegházakat építeni ahol ha esetleg durva hőség vagy hirtelen hideg ellen is lehet védeni a termést
- az embereknek is kupolavárosokat csinálni, beállított hőmérséklettel

Klímaváltozás mindig is volt pl. az 1700-as évek környékén is volt egy "kisebb" jégkorszak, a kérdés inkább az, hogy a mostani sebessége és hektikussága mennyire a mi bűnünk. Szerintem önmagában ezzel sem kell foglalkozni de azzal már inkább, hogy bizonyíthatóan a mi hibánk a termőtalaj elszikesedése, az elsivatagosodás, a nagyüzemi mezőgazdaság hatalmas terhelés a természetre

Az állattartást is érdemes lenne megrendszabályozni pl. a tehenek kilélegzett metán gázait az adott csarnokban összegyűjteni. egy zárt csarnok szellőzését persze meg kell oldani de pl. kevesebb légy, és akár hűvösebb levegő is garantálható - kint napkollektorok, hőszivattyúk, szélerőművek stb.

A legfontosabb, hogy a megváltozott - megváltozó - körülményekre kell választ adni mert ha egyik pillanatról eltűnne pl. a földről az összes ember és kb. megszűnne minden szennyezés tuti akkor is kellene vagy 50-100 év hogy "normalizálódjon" a helyzet.

Az atomfegyvereket pedig el kell felejteni, mert lehet, hogy az elmúlt kb. 75 év globális szintű békéjéért az atom is felelős de értelmetlen a tartogatása mert ha bevetik akkor mindenki kipusztul. Ezt természetesen mindenki tudja de mégsem tudnak nélküle létezni. Ez több mint abszurd.

Amiket leírtam azon dolgok többsége olyan megoldások amiket akár lokálisan kisebb közösségek is tudnak alkalmazni: egy kis falu, egy város, egy régi, de akár egy ország.

Mi alig tudunk hatni pl. Afrikára, ha az trópusi, szubtrópusi égöv lakhatatlan lesz az 50-55 fok celsiusos hőmérsékletek miatt akkor olyan népvándorlási hullám érkezik ami még soha nem volt. Európa simán be tudod fogadni pár millió menekültek, de ha elindul 1 milliárd?

Szerintem a lényeg, hogy globális összefogásra nincs semmi esély saját magunkat kell felkészíteni a változásra.

Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.