Hirdetés

2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) D1Rect


D1Rect
félisten

Egyél kevesebbet!
Megunt tárgyaidat ne a kukába dobd, hanem add el!
Lehetőség szerint vásárolj használt dolgokat!
Amit lehet úgy dobj ki, hogy a lehető legtöbbet újrahasznosítsanak belőle!
Csapvizet igyál, ne mindenféle palackos vackot(ha "rossz" a csapvíz keress telepíthető szűrőt)!

Most így hirtelen.

ui.: télen ne fűtsd a lakást 25 fokra, nyáron meg ne hűtsd le 20-ra, hanem mondjuk fordítva...

[ Szerkesztve ]

(#2) updog


updog
senior tag

<grabs popcorn>

A 0. lépés lenne szerintem az, hogy belássuk, hogy probléma van, és változtatni kell. Ha valaki "nem hisz" a klímaváltozásban, ezek a pontok szerintem úgy általában a fenntartható jövő, és a környezetszennyezés visszaszorítása miatt is érdekesek.

Amúgy alapvetően jó lista, fontos pontokkal, ha mindenki csak egy picit változtatna, nem is az összesen, hanem csak 1-2-höz tanúsított hozzáállásán, már előrébb lennénk.

[ Szerkesztve ]

"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"

(#3) Rive


Rive
veterán

Az elektromos cuccok még nem a legkörnyezethatékonyabbak, de legalább nem eregetnek magunkból üvegház hatású gázokat.

De, eregetnek. Csak nem nálad, hanem a drót túlsó végén. Ha környezettudatosságot hirdetsz, akkor maradj a biciklinél.

A műanyag zacsik helyett készíttess (vagy csinálj!!!) magadnak bevásárló táskát, amit nem tudsz elnyűni pár használat után.
Környezeti lábnyom tekintetében a legkedvezőbb választás pillanatnyilag a többször használt, majd reciklált műanyag zacskó.

Használj zöld energiát otthon:

Mielőtt bármit használnál, szigetelj.

/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!

(#4) Chaser válasza Rive (#3) üzenetére


Chaser
titán

az ikeás bevásárló szatyrok bírják a strapát, anyagilag is megéri, és környezetvédelem szempontjából is hasznos, sajnos mivel ikea, igen kevés helyen lehet hozzájutni, a csomag küldési metódusuk meg igen vicces
én két ilyennel indulok neki, meg egy nem túl nagy hátitáskával, 10-15kg belefér ebbe a 3 "eszközbe":)

szerk:
és ha már it fórum, törekedjünk a leghatékonyabb számtech eszközök beszerzésére, különösen nagyfogyasztó tud lenni a cpu és vga, ha kell használni kell, ha valaki "játék bolond" legyen, de akkor lehetőleg már ne olyan vga-t ami zabál, vagy közel dupla akkora fogyasztással hozza a rivális teljesítményét, pl gtx 1060 vs rx580, azért mert utóbbi esetleg olcsóbb, hosszabb távon villanyszámlán használati időtől függően visszajön, és még feleslegesebben terheli a környezetet mint az 1060
de hűtő, klíma, tv, bármilyen háztartási cikknél érdemes a fogyasztási adatokkal kezdeni, és az ipari hulladékokat mind anyagilag, mind a környeet megóvása miatt kerülni kell, csak ezzel a módszerrel lehet ösztönözni a gyártókat, h minőségibb, tartós, energia hatékonyabb eszközöket gyártsanak, amíg megveszik az emberek az ipari hulladékokat, a zabálós hw-eket, addig gyártani is fogják őket
és senki ne legyen abbana hiszemben, h semmit nem számít, h most az ő vga-ja 100w-tal többet eszik, 10e ilyen szellemű embernél a 100w már kicsit több, egy milliónál meg brutális többletet jelent

[ Szerkesztve ]

_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus

(#5) updog válasza Rive (#3) üzenetére


updog
senior tag

Gyakori érv az elektromos közlekedési eszközök ellen, hogy valahol az is ugyanúgy pöfögtet/szennyez. Sőt, hadd hozzam fel hogy összességében nézve (erőmű - hálózat - transzformátorok - töltés - tárolás - felhasználás) mennyire röhejesen kicsi (még) a hatásfoka. Az akksikhoz a hozzávalókat meg áldatlan körülmények között bányásszák kongói gyerekek.

Szerencsére az atomenergia, vagy ízlés szerint a megújuló energiaforrások felhasználásával a pöfögés (remélhetőleg hamar) egyre csökkenni fog, a hatékonyság pedig nőni. Fontos szempontnak tartom a légszennyezés csökkenését is a forgalmas településeken belül is, amennyiben a belső égésű motorral működő járműveket elektromosokra cseréljük. Az akksiproblémára pedig (gondolom/remélem) gőzerővel keresik a megoldást, akár új technológiák, akár az újrahasznosítás terén.

"Mielőtt bármit használnál, szigetelj." ++

"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"

(#6) Lauda


Lauda
félisten

Én semmit sem teszek. Ez egy természetes folyamat. Kb mintha az apály-dagály ellen szeretnénk tenni.

(#7) lomposfarkas


lomposfarkas
tag

"Mit tehetünk klímaváltozás ellen?"
Éld az életed, ahogy eddig.
A klímacirkusz egyik lényeges szellemi leleménye, hogy kidolgozták, hogyan lehet vaskos pénzekért eladni a semmit és tovább seftelni a semmivel. És ennek a seftelésnek az ideológiai alapköve, hogy a klímaváltozást az emberi tevékenység okozza. Aki ezt megkérdőjelezi, az ennek a seftelésnek a jogalapját kérdőjelezi meg, és meg is kapja a magáét (ebben hasonlít egy másik "iparra"). Innentől előttem hiteltelen bármilyen klímaváltozás-elleni akció. Nem beszélve az emberi tevékenységtől független klímaváltozás elméletétől, amiről (a hivatalos propagandával szemben) nem szükségszerűen futóbolondok írnak, de mögöttük nincs tőke.
Amiket felsoroltál azok zsebünk és szűkebb környezetünk kíméléséért természetesen önmagukban is értelmes dolgok, de mi közük a felmelegedéshez (akármi is okozza). Azt látni kell, hogy kis hazánk a globális műa. hulladék felhasználásban csak egy kerekítési hiba. Tehetsz te bármit, a fél perc alatt, hogy az előző mondatot leírtam, sok ezer tonna kőkemény mérget és műanyagot borítottak az óceánokba azok a nagyvállalatok, amik minden szabályzásba beleszarnak meg azok az országok, ahol kb. ötlet felvetésként sincs környezetvédelem és sokezer tonna kátrányt füstöltek el a teherszállító hajók és sok ezer tonna kerozint füstöltek a nyakunkba a repülők. (de a közbeszédben mindig az autók a főgonoszok, pedig a globális szennyezésben kisebbségben vannak)
Szóval aranyos, hogy leülünk körbe, eléneklünk egy dalt és a világ máris szebb lesz, de az állampolgáron számonkérni a klímaváltozást sablonos lelkiismeret-furdaltató agymosás.

(#8) Chaser válasza lomposfarkas (#7) üzenetére


Chaser
titán

biztosan lehet klímaváltozás emberi tevékenység nélkül is, az viszont nem kérdéses, h az emberi tevékenység nagyban gyorsítja azt, nem ilyen mennyiségű és ilyen felhasználói szokású élőlényhez van tervezve a sárgolyó, a jelenlegi mennyiséggel még nem is lenne baj önmagában, de a fogyasztó társadalom és a dübörgő gazdaságok már egészen más történet

_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus

(#9) dabadab válasza lomposfarkas (#7) üzenetére


dabadab
titán

Nagyon fasza, ahogy a laposföld-szintű "klímatudomány" keveredik a holokauszttagadással meg a mindenféle konteókkal.

Hogy melyik kő alól másznak elő mindig az ilyen alakok...

DRM is theft

(#10) updog válasza lomposfarkas (#7) üzenetére


updog
senior tag

"Nem beszélve az emberi tevékenységtől független klímaváltozás elméletétől, amiről (a hivatalos propagandával szemben) nem szükségszerűen futóbolondok írnak, de mögöttük nincs tőke."

Erre mondjuk linkelhetnél példát, kíváncsi lennék, komolyan.

"Tehetsz te bármit..."

Az a baj, ha a "kicsik" ezt mondják, a "nagyok" sz*rnak bele, akkor ki fog tenni bármit is? (kiemelem: ne hegyezzük ki a klímaváltozásra, a pontok közt amúgy is elég nagy az átfedés a "sima" lég/víz/környezetszennyezés elleni fellépés lehetséges megoldásaival)

[ Szerkesztve ]

"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"

(#11) Rive válasza updog (#5) üzenetére


Rive
veterán

Ha valami majd lesz jó, akkor majd kell venni... Levegőminőség dolgában meg ott van a bicikli, a lábbusz és a tömegközlekedés.

Ez a fajta akkus közlekedés pill. olyan luxus itthon, amit nem igazán engedhetne meg magának a környezetvédelem (mondjuk máshol se nagyon, de annyit még talán be lehet áldozni a megelőző fejlesztési szükség oltárán).

/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!

(#12) Tikakukac válasza lomposfarkas (#7) üzenetére


Tikakukac
titán

Ettől függetlenül ha holnaptól arcon lehetne rúgni mindenkit, aki a kocsiból dobálja a csikket vagy az utcán pöccintget, esetleg szemetelget én bátran megtenném. A betört arccsontokból és orrokból lehetne látni ki az, akinek az agya nem elég fejlett és szüksége van a társadalmi törődésre.
Hasonló megoldásom ezer meg egy részen lenne, a szelektív kukát használni képtelenek lennének a következő csoport.

Az aranyos az, amikor leporolod magadról, hogy valójában kretén vagy a közösségben való működésre.

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#13) Apollyon válasza lomposfarkas (#7) üzenetére


Apollyon
Korrektor

Az ilyen téves és káros gondolkodást mint a tiéd, törvény által büntetni kell. Mondjuk közmunkával, ami pl. a szemétszedésre terjed ki.

[ Szerkesztve ]

#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

(#14) lomposfarkas


lomposfarkas
tag

Jópofa, ahogy a sok mértéktartó gondolkodó rögtön ki akar belezni :)

(#15) Lauda válasza lomposfarkas (#7) üzenetére


Lauda
félisten

+1.

Nekem az tetszik ebben, hogy egyből jön a személyeskedés is. :D

[ Szerkesztve ]

(#16) Tikakukac válasza lomposfarkas (#14) üzenetére


Tikakukac
titán

A (nem) jópofa sajnos az, hogy a törvények jelenleg szűkebb keretet adnak a válaszlépésekben, mintsem azt a mértéktartó gondolkodás javasolná. Ellenkező esetben valóra válna a rémálmod és tényleg bekerülne az emberek kezébe rendszerszinten a belezőkés :D

Lauda: Én választanám a pörgőrúgást, hidd el. Csak nem szabad. Mert ugye civilizáltak vagyunk. Igaz, ezt páran szeletíven csinálják és az agyuk felét lilagőz eregetésre használják csak akkor legalább tényleg tartanák meg a portán belül.

[ Szerkesztve ]

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#17) Chaser válasza Tikakukac (#12) üzenetére


Chaser
titán

ez egy nagyon jó kezdeményezés...egész napom másból nem is állna, csak egyiket a másik után rúgnám pofán, edzésnek is kiváló ( :

_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus

(#18) updog válasza lomposfarkas (#14) üzenetére


updog
senior tag

+(#15) Lauda

Global Warming & Climate Change Myths

Légyszíves linkeljetek ti is a "klímacirkusz" által nem befolyásolt kutatások közül 1-2-t, utána van miről beszélni.

Nyilván személyeskedni/önbíráskodást hirdetni nem kéne egyik oldalról sem, de hogy mosolyogva megegyeztek hogy mindenki más hülye, az még nem cáfolata semminek a klíma-témában.

[ Szerkesztve ]

"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"

(#19) Lauda válasza updog (#18) üzenetére


Lauda
félisten

de hogy mosolyogva megegyeztek hogy mindenki más hülye,

Megmutatod ezt hol tettem?

(#20) Apollyon válasza Lauda (#19) üzenetére


Apollyon
Korrektor

"Megmutatod ezt hol tettem?"
#15

Egyébként ha hülyeséget beszélsz, és megmondják hogy hülyeséget mondtál, akkor az még nem személyeskedés. :)

Persze az elég nagy probléma, amikor felhívják a figyelmet, hogy figyelj oda és ne szemetelj, erre jön pár ámokfutó aki bejelenti hogy mit érdekli őt, tesz magasról az egészre, és különben sincs egy tudósnak se igaza, meg amúgyis mindenki tehetetlen, mindenki is, és szemeteljen mindenki. Persze nem pont ezt írtátok, de a mondanivalója ez lett.

#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

(#21) Lauda válasza Apollyon (#20) üzenetére


Lauda
félisten

Tehát ott jegyeztem meg, hogy mindenki más hülye. :D Logikus. :D

(#22) Apollyon válasza Lauda (#21) üzenetére


Apollyon
Korrektor

Igen, mivel +1-ezted a #7-be írt gúnyolódást, plusz még hozzátettél, amivel erősítetted az oda írt téveszméket.

#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

(#23) Chaser válasza updog (#18) üzenetére


Chaser
titán

nem volt szó önbírásokodásról, jogi felhatalmazást vetett fel a kukac, szemetelőket pl jól pofán lehetne rúgni...:) amennyiben ez törvényileg elfogadott, szó nincs semmilyen önbíráskodásról
én a magam részéről jelenleg szépen megkérem az illetőt ha olyat látok amit nem kellene, néha felemelem a hangom is az tény, de nem vertem még pofán senkit, elég volt a szép szó - meg valszeg h tudok csúnyán nézni :d -
bár ha a jog engedné, pár illetőt orcácskáját v kezecskéjét biztos kicsit megkozmetikázom, de abból főzünk ami va, jelenleg nem engedi ;]

_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus

(#24) Lauda válasza Apollyon (#22) üzenetére


Lauda
félisten

Ok. :D

(#25) updog válasza Chaser (#23) üzenetére


updog
senior tag

"amennyiben ez törvényileg elfogadott, szó nincs semmilyen önbíráskodásról" per definíció, igazad van :)

De nem biztos hogy szeretnék olyan helyen élni, ahol törvényileg elfogadott, hogy <akármi> okán (ahol az <akármi> nem az önvédelem) egyik álompolgár arconverheti a másikat (ami józan ésszel attól még önbíráskodás marad, nem is az egyik egyén dolga a másik egyén felett azonnali itéletet hozni és végrehajtani).

"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"

(#26) Narxis válasza Lauda (#6) üzenetére


Narxis
nagyúr

Hozzád hasonlók miatt van ekkora szarban az emberiség.

Thanos was right.

(#27) Apollyon válasza updog (#25) üzenetére


Apollyon
Korrektor

Valszeg poén volt, ami egyenértékű vagy elfogadhatóbb, mint amire reagálták ezt az arconverős forradalmat. Nyilván arra célzott a Kukac, hogy ha lenne visszatartó erő, akkor a szemetelés is jóval kevesebb lenne.

#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

(#28) Chaser válasza updog (#25) üzenetére


Chaser
titán

túl sok drebb bírót nézett ( :
az a szomorú, van akiknél csak az segít(ene), mert ugye védi őket a minden, csinálhatnak bármit ami jog szerint max szabálysértés, kb senki nem foglalkozik vele, én meg ilyen világban nem szeretek élni, mert ehhez az kellene, h mindenki úgy álljon hozzá akár egy szemét eldobásához is, mintha legalább 20 navos figyelné közben, kibiztosított fegyverrel:) - ha már az agya/lelkiismerete nem fogja fel, nem érzékeli h helytelent cselekszik -

_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus

(#29) Szevam


Szevam
aktív tag
LOGOUT blog

Haló-haló EMBEREK!
Kérlek ne egymást együk azért, mert egy dolgot az egyik vagy a másik szemszögből látunk!!!

Ha azt nézzük, valóban kicsik vagyunk mi a nagy gyárakhoz. De ne feledjük, hogy a hétköznapi emberből van a legtöbb, és igazából marha sokan vagyunk. Ha nekünk nincs szükségünk a gyárakra, nem lesznek. De az egy álom, hogy hirtelen egyszerre meg lehessen változtatni a legtöbb ember gondolkodását. :DDD

Képeim: https://www.flickr.com/photos/106029883@N02/ A természettől nem félni kell, hanem megismerni azt. A megismerés pedig nem csak arról szól, hogy ránézek valamire és hiszek valamit az által, hanem arról, hogy foglalkozom vele hagyom, hogy megmutassa önmagát.

(#30) Rive


Rive
veterán

...amikor valaki lila-fehérbe öltözve bemegy májerkedni a fradi-kocsmába, aztán kikéri magának amikor a korházban varrás helyett inkább szegni akarják, géppel.....

/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!

(#31) Chaser válasza Szevam (#29) üzenetére


Chaser
titán

ott a gond, h legtöbben nem képesek globálisan látni a dolgokat, és nem képesek más élőlények fejvel gondolkozni, de akár csak a saját - talán még meg sem született - gyermekük fejével sem
ahogy mondod, pórnépbő'l van a legtöbb, közösen mindent el is lehetne érni, de legtöbben egyéni érdekeiket nézik, maximum egy igen kis zárt közösségét - pl család meg rokonyok' -
ettől független lehet figyelni a dolgokra, részemről nem érdekel ha a másik ezer ki is röhög, pont nem az én bajom, csak szegénységi bizonyítvány a részükre
vmelyik nap utcáról kaptam fel egy üveget, már messziről láttam, kerülgette bőszen mindenki, de h belefobja egy 5m-rel odébb levő kukába az nem sikerült....pfffff:)

_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus

(#32) Tikakukac válasza updog (#25) üzenetére


Tikakukac
titán

Szociológus meg jogfin és egyéb barátaim is ezt szokták mondani. És egyet is értek velük, az ötletem nem jó, sőt, borzalmas és kegyetlen és rémisztő meg huha.

Továbbra is várom szeretettel, azt a megoldást, ami pölö a csikkezős gondod megoldja. Tényleg, totál komolyan. Azt nyugodtan kijelenthetjük, hogy a jelenlegi közteres-rendőrös-büntis táblát kirakós és társaik 100%-os bukó. Jöhetnek az alternatívák, amikhez nem kellenek nanogépek az ember vérébe :B

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#33) Algieba


Algieba
őstag
LOGOUT blog

Amikor az emberiség egyedszáma elérte a hatmilliárdot, akkor voltam fiatal nő. Úgy megijedtem a hírtől, hogy eldöntöttem nem alapítok családot és nem szülök. Túl a negyvenen csak magamért felelek. A fogyasztásomat munkanélküliként igen alacsonyan tartom. Bár ökológiai lábnyom teszt alapján így is 1,8 Föld kellene az emberiségnek, ha mindenki úgy élne mint én. :O Szóval veszett fejsze nyele a "harc a klímaváltozás ellen". Lesz, ami lesz. A fajunk nem hal ki. Ilyen egyedszámnál nincs olyan kataklizma, ami képes lenne végezni mindenkivel. Szóval take it easy. Sokan beledöglünk, de az emberiség tutira nem hal ki. :D

A tudás az egyetlen érték, ami a használat során nem fogy el, hanem még gyarapszik is.

(#34) Lauda válasza Narxis (#26) üzenetére


Lauda
félisten

Ezt hogy érted? Hogy tehetnék én a klímaváltozás ellen? Hogy tehetnél te ellene, mikor a föld klímája a létezése óta folyamatosan változik?

(#35) grengor válasza Chaser (#17) üzenetére


grengor
csendes tag

Szerintem pedig nagyon rossz kezdeményezés lenne. Nagyon jó kezdeményezés pl az, ha ilyen blogbejegyzések jelennek meg, ahol lehet ötletelni, ki mit tesz a minél kisebb ökológiai lábnyomért.
De nagyon rossz (habár kétségkívül vonzó) gondolat, hogy belezzük ki azt, aki nem ért velünk egyet. A beszélgetés, agresszió nélkül önmagában hatásosabb mint arccsontokat törni. A cél szerintem nem az, hogy az emberek féljenek a megtorlástók, hanem egyáltalán felmerüljön bennük az igény egy szebb, jobb, élhetőbb világra, jövőre.
Én pl nem vagyok egy nagyon zöld ember, de évek óta kerülöm a felesleges csomagolóanyagokat, van néhány gyártó, illetve pár alapanyag, termék amit bojkottálok. Példa: nagyon szeretem a tengeri halat, de nem eszek ilyesmit, mert fenntartható ipari halászat nem létezik. Ennyi. Ha te az orrom előtt akarsz halat enni, ezt maximum elmondom neked, de nem verem ki a kezedből/fogaidat stb.
A klímaváltozás tagadása pedig olyan mint a holokauszttagadás, bármelyik összeesküvés-elmélet vagy vallás. Ha rámutatsz arra, hogy téved, az megerősítés számára. Hiszen te azért mondod neki hogy meginogjon, vagyis rosszat akarsz, tehát nincs igazad, akkor sem, ha minden érved helytálló. Sőt, annál inkább. A kognitív disszonancia ilyen.

(#36) updog válasza Lauda (#34) üzenetére


updog
senior tag

Ha "nem hiszel" a klímaváltozásban, akkor tegyél pl. a túlfogyasztás / a szmog / a fenntarthatatlan erőforrás-pazarlás / az ivóvízben is egyre nagyobb mértékű mikroműanyag-szennyezés stb. ellen. Nagyjából ugyanazok a pontok, amik a bejegyzésben meg lettek fogalmazva, ezekre is jók.

"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"

(#37) Narxis válasza Lauda (#34) üzenetére


Narxis
nagyúr

Kezdetnek elég lenne ha nem terjesztenél egy hazugságot, az egy dolog, hogy a Föld klímája korábban is többször változott de nem ilyen mértékben és gyorsaságban mint most.

Thanos was right.

(#38) Chaser válasza Tikakukac (#32) üzenetére


Chaser
titán

lehetne humánusabb megoldás is, álruhás yard előrántaná a scotland yard jelvényt, mögüle kiugrana 3 tekes, személyi, lakcímkártya..óó, első alkalommal teccett' eldobni a csikket, így csak 20e ft lesz az tcák takarításához való hozzájárulás, óóóó...2. alkalom, 50e ft lesz, óóóó, ez már 3. alkalom, ennnyebennye, 100e ft lesz éx x óra közmunka
valószjnűleg nem tévedek nagyot, ha igen radikálisan lecsökkenne a csikkk elhajigálók száma, és egy ft-ba nem kerülne az államnak, bőven kitermelné az intézkedők fizetését a rengeteg igénytelen, tróger ember:)

szerk:
grengor
belezésről én nem beszéltem
a szemetelés kérdése pedig nem egyetértési kérdés, törvényileg is _tilos_, csak nem szankcionálják megfelelően/nem foglalkoznak vele

[ Szerkesztve ]

_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus

(#39) Lauda válasza Narxis (#37) üzenetére


Lauda
félisten

Nem terjesztek hazugságot.

Folyamaosan változik, ennyit írtam, ez tény. Ez ellen nem tehetsz, nem is kell tenni.

nem ilyen mértékben és gyorsaságban mint most.

Ezt állítják a tudósok. Senki sem állította az ellenkezőjét. Bár én szkeptikus vagyok a rendelkezésre álló adatok miatt. Az ember még nagyon keveset tud erről a bolygóról.

[ Szerkesztve ]

(#40) Tikakukac válasza grengor (#35) üzenetére


Tikakukac
titán

A beszélgetés, agresszió nélkül önmagában hatásosabb mint arccsontokat törni.

Ez valóban igaz. Azt felejti el mindenki, hogy a társadalom sajnos elég nagy szelete nem alkalmas értelmes párbeszédekre, csak az ősköri kommunikációt fogja fel. Nem tud írni és olvasni a saját anyanyelvén sem, nem tud összetett mondatokat alkotni, nem képes kilépni a szűk környezetéből és globálisan gondolkozni.
20 éve tolja anyám a szocmunkás életet. Szerinted ha egy fél tucatból álló, nagyon durván túlképzett és összesen 100 év feletti szakmai tapasztalattal bíró teamnek sem sikerül valakinek hosszas éveken át elmagyarázni, hogy miért nem csináljuk meg a 16. gyereket egy olyan helyre, ami kutyaólnak is durva sértés volna, ott milyen mennyiségű energia kéne, hogy erőszakmentesen beleverj az egyénbe bármit, ami társadalmi kérdés?

Chaser: Ez kb. így megy most is. Közteres, rendőrség ezt bátran csinálhatná. De nem érnek el vele semmit, meg tojnak is rá. Gondolom Ricsike sztorija eléggé meg van mindenkinek. Őszintén, bárki mondja már ki röhögés nélkül, hogy bármilyen beszélgetés vagy ejnye-bejnye ebből az emberből rendes állampolgárt fog faragni :)) Így utólag azt durva látni, hogy a gimis koleszokban milyen kis sajátos világ volt, ami miatt az élhetetlen körülmények között is relatíve, de normálisan tudtunk létezni. Ősember szinten voltak olykor rendezve a viták, de bizonyos helyekről szabolcsban egyszerűen ilyen emberek kerültek be és ha kellett, akkor nagy angol szótárral én is nekiestem a gyereknek, aki hatvanadszorra sem értette meg, hogy ne rúgja az ágyamat. Legépeltem, a szótár fedlapja kapott egy mosást és többet nem lett rugdalva az az ágy többet. Ez volt az általános és működött. A szólunk tanárnak vagy megkérünk meg nem. És ez a lényeg, semmi más. Hiába vagyok lelkem mélyén pacifista, el kell fogadni a tényt, hogy abból kell főzni, amink van.

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#41) Cathfaern válasza Chaser (#38) üzenetére


Cathfaern
nagyúr

"és egy ft-ba nem kerülne az államnak"
Leszámítva a 4 ember fizetését, akit készenlétbe állítanál, hogy hetente 4-5 csikk eldobót elkapjanak.

(#42) Chaser válasza Tikakukac (#40) üzenetére


Chaser
titán

félreérted, nem a csinálhatná szón van a hangsúly, hanem másképp kellene csinálni, ugyanúgy, ahogy szépen elbújnak gyorshajtókat várni az illetékesek, és valóban 3 tekes legyen testőrségnek, vagy valami combosabb emberkékből álló hátvéd, mindegyik utcai ruhában, akiknek semmi más dolga nem lenne, csak a szemetelőket levadászni és pénzbírságokat osztani
senkinek nem sérülne semmilyen joga, humánus lenne, hatékony lenne, visszatartó erővel bírna egy idő után
de! tojik rá az a "brigád", akiknek ezt hatalmában állna megvalósítani, ott vagyunk megint a nemtörődömségnél
gyakorlatilag valóban nem kerülne az államnak semmilyen plusz költségébe, megkeresnék a bírságolók szépen a havibetevőt' 1-2 nap alatt :) nyilván nem korrupt, zsebre dolgozó emberkékkel lehetne ezt megoldani, de nagy eséllyel még önként jelentkezők is lennének, én is mennék náhány napra ( : a "hátvéd" meg legyen hivatásos testületi tag , oszt' ennyi

Cathfaern
majdnem mondtam egy csúnyát' :d
aranyapám, ides' tesvirem', áruld már el nekem, te mo-n laksz?
tikával versenyeznénk, melyikünk tud többet bírságolni egy óra alatt, egy nap alatt 200 meglesz, esetleg 300?
nemondassál' már velem csúnyát, de komolyan

[ Szerkesztve ]

_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus

(#43) Narxis válasza Lauda (#39) üzenetére


Narxis
nagyúr

De tenni kell ellene ugyanis az élővilág issza meg a levét, de az emberiség is a saját bőrén érzi csak itt a Kárpát-medencében ez még annyira nem látszik. Számtalan tanulmány és kutatás bizonyította, hogy a klímaváltozás üteme komoly gondot fog okozni. Ez annyira egyértelmű, hogy vitatkozni se lehet rajta.

Thanos was right.

(#44) Chaser válasza Cathfaern (#41) üzenetére


Chaser
titán

komolyan csináljak neked videókat, fél óra alatt hány csikkeldobás van, akár kukától 2m-re?:)
pár éve a pesti faluban élek, ha szemetelésért kar eltörése járna, a lakoság 90%-a gipszelve járna...

_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus

(#45) Szevam válasza Lauda (#39) üzenetére


Szevam
aktív tag
LOGOUT blog

Azt valóban nem szabad elfelejteni, hogy korábban nem volt egységes hőmérséklet mérési szabályzat! Ebből kifolyólag nem biztos hogy minden adat egyformán értelmezhető,

viszont

az látható, hogy az elmúlt néhány évtizedben folyamatosan felfelé ívelő hőmérsékleti tendencia van, és folyamatosan dőlnek meg a meleg rekordok. Az egy másik dolog hogy előfordult még a 60-as években hogy anyukám vékony pulóverben játszott kint az udvaron Karácsonykor (mintha akkoriban is 'ugyanolyan meleg lett volna mint most') , de azt én is érzem hogy a nyári melegben már nem elég a fa árnyéka, "nagyobb" sétánál.

Képeim: https://www.flickr.com/photos/106029883@N02/ A természettől nem félni kell, hanem megismerni azt. A megismerés pedig nem csak arról szól, hogy ránézek valamire és hiszek valamit az által, hanem arról, hogy foglalkozom vele hagyom, hogy megmutassa önmagát.

(#46) Chaser válasza Szevam (#45) üzenetére


Chaser
titán

nem, nem, rosszul érzed, csak a média hatása, meg a régi szép emlékek, utólag minden más, blablabla....
;]

_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus

(#47) Narxis válasza Szevam (#45) üzenetére


Narxis
nagyúr

Én arra emlékszem, hogy ezelőtt 15 évvel, simán megvoltunk klíma nélkül nyáron, most sincs annyira bajom ha nappal meleg van de mivel ha nappal 35 fok van akkor estére nem hűl le a levegő 20 fokra, melegben meg nehéz aludni.

Thanos was right.

(#48) Szevam


Szevam
aktív tag
LOGOUT blog

Sajnos egyet kell értsek Tiktakukaccal, az őskori kommunikációt tekintve. De mindez onnan indul, hogy milyen a társadalom összetétele, ki mit tanult meg az iskolapadban. Aki tud írni olvasni és a legfontosabb: problémát megoldani, azzal lehet beszélni. De sokan vannak akik trehány módon gyermekeiket nem vitték iskolába mert minek, így azok csak egy mondat hangsúlyából, illetve nonverbális kommunikációból értik meg hogy mit akarsz. Ez sajnos elég szomorú :(

Képeim: https://www.flickr.com/photos/106029883@N02/ A természettől nem félni kell, hanem megismerni azt. A megismerés pedig nem csak arról szól, hogy ránézek valamire és hiszek valamit az által, hanem arról, hogy foglalkozom vele hagyom, hogy megmutassa önmagát.

(#49) Tikakukac válasza Chaser (#42) üzenetére


Tikakukac
titán

Itt inkább szavazatmaximalizálás és pénz beszél. 2 hét alatt valóban lehetne rendet tenni, de ahhoz tényleg kellene dolgozni :B

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#50) Szevam válasza Narxis (#47) üzenetére


Szevam
aktív tag
LOGOUT blog

Jap: És tudod mi lesz...este nem alszol, frusztrált vagy nappal, romlik az emberi kapcsolat a morgások miatt, ideges vagy nem tudsz odafigyelni a melóra, aztán ott is csak csökken a hatékonyság :( Sajnos tudom :DDD

Képeim: https://www.flickr.com/photos/106029883@N02/ A természettől nem félni kell, hanem megismerni azt. A megismerés pedig nem csak arról szól, hogy ránézek valamire és hiszek valamit az által, hanem arról, hogy foglalkozom vele hagyom, hogy megmutassa önmagát.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.