- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
Új hozzászólás Aktív témák
-
NixonHUN
tag
Csak így tovább!
-
Suba53
csendes tag
A környezetemben nem hallottam konkrét esetről, de a hatóságnak elég komoly jogosítványa van a felderítésre, és a zavarelhárítás költségeinek a zavart okozóra való hárítására.
A frekvenciagazdálkodásról szóló törvényben olvasható róla némi info:
http://www.hullamvadasz.hu/ftpterulet/jog/torveny/frekvenciagazd.html
-
XtremLor
őstag
Le a kalappal, az ilyen munkák megindítják az ember fantáziáját!
Egyből elkezd agyalni az ember, miből hogyan lehetne saját magának is összerakni egyet, legalább is az én esetemben.
Igaz közben ugy is alakítgatni kell a tervezés magában ugy sem elég, mivel mindig jönnek váratlan problémák amivel elsőre nem számol az ember, nálad is mennyit változott az első "kezdetleges" revízió óta. Ha készül a következő remélem azt is megosztod velünk, csak így tovább. -
zsirfecske
addikt
nagyon baba, legközelebb pirosra fesd és brutál lesz piros lapátos ventikkel
-
Gaabbaa
aktív tag
válasz
#42052608 #30 üzenetére
Köszi mindenkinek!
Igen, a dual radit amit Tőled vettem ide építettem be
(#29) kukinyo:
A minimál költség a gépházra vonatkozotta konfig meg szépen, lassan jött össze, főleg a vízhűtés része!
A jelenlegi GMC R4 hazikómat is elkezdtem szabdalni, már kapott egy plusz ventit a tetejére, meg raktam bele világítást, hogy ne féljenek az alkatrészek a sötét gépházban
-
törölt tag
Ott a radiátorom
Akkor úgy látom jó kezekbe kerültgratulálok, hasonlót fogok én is csinálni, bár eleinte nem tetszett, de a végén láttam feketére festve és azonnal gondoltam hogy "kell"
-
kukinyo
addikt
Többször hangsúlyoztad a minimál költséget.Ilyen konfig mellet mint ez a 2.0b?
Az emberek 80%-a csak álmodik ilyen gépről.
Egyébként becsülöm a hozzáállásod,kreativitásod és az ügyességedet.
Gratulálok a kuckóhoz. -
TitiRii
senior tag
Grat a házhoz. bár a fa nem a legjobb választás egy finom elektronikai eszköznek.
ezen felül a burkolatnak szerintem azon túl hogy védi az érzékeny elektronikai alkatrészeket, portól nedvesétől, fizikai sérüléstől. fontos zaj és hőszigetelő szerepe is van, pontosabban sokkal hatékonyabb a hűtés ha huzat van generálva a házbannem tudtam hogy ilyesmire ekkora igény van.
ha valakit érdekel, én egy komoly fémipari cégnél melózok, ahol egyedi igényeket is kiszolgálunk. fő profilunk a rozsdamentes anyagok.
ha igény mutatkozik rá, és vannak vázlat rajzok, akkor tudok árajánlatokat adni, egyedi extravagáns gépházakhoz, rozsdamentes (akár szálcsiszolt is) anyagokból. -
sg22
senior tag
válasz
sing1ep1ayer #24 üzenetére
ugyanigy vagyok ezzel énis
a skeleton sem tetszett, ez meg szerintem kifejezetten ronda. de azért gratulálok hozzá, biztos sok munka van benne.
-
sing1ep1ayer
őstag
Becsülöm a munkát amit beleöltél, de szerintem se nem szép, se nem túl praktikus ez a ház - csakúgy, mint az Antec Skeleton.
-
Suba53
csendes tag
A dolog fordítva üzemel. Nem a PC belsejét kell védeni a külső elektromágneses zavaroktól, hanem fordítva. Nagyon szigorú előírások vannak a forgalomba hozott elektronikai berendezésekre vonatkozóan a sugárzott, illetve a kábeleken kijutó elektromágneses zavarokra.
Ezeket a Posta zavarvédelmi állomása szigorúan vizsgálja forgalomba hozatal előtt.
A barkácsolt holmikat természetesen nem vizsgálja, de ha a szomszéd panaszkodik a hatóságoknál, hogy élvezhetetlen, zavaros a TV vagy rádió vétele, és a mérőkocsi beméri a zavarforrást, ami mondjuk egy szomszéd által barkácsolt zavarvédelem nélküli készülék, akkor az illető tetemes büntetésre számíthat.
Mondjuk ezek jellemzően nem számítástechnikai barkácsholmik, hanem nagyobb teljesítményű készülékek, hegesztők, kommutátoros motorok, tirisztoros, és kapcsolóüzemű áramkörök, stb.
-
gybazsi
senior tag
Kettő lett belőle.
-
gybazsi
senior tag
Gratula a házakhoz és az íráshoz is.
-
D.Orion
veterán
Ha igényesen ki van alakítva senki meg nem mondja. Mindent a funkcionalitásért. USB portokat takarta egy kis ajtó. Na USB portokat onnan kiszedtem, 5.25-ös helyre beépítettem őket, reszelő + ragasztópisztoly. A felszabadult helyen pedig ki tudtam alakítani az IDE + molex részt, reszelővel meg pisztollyal. Így ha nem kellett csak rácsuktam a takaró ajtót és nem csunyáskodott ott az IDE meg a molex. Továbbá ezzel az is megoldódott, hogy mivel a gép alján volt ez a két port így nem kellett lógnia a vezetéken. Ha 5.25-be építem ezt, akkor látszik is + a levegőben is lógott volna a winyó.
-
ufocsalad
tag
Ez jó ötlet, hogy a csatlakozók kéznél vannak én is így használom
Badarság volt a gyártóktól hátrarakni mikor olyan sűrűn kell matatni köztük.
(lásd külön előrehozott usb hang...)
Két dolgot kell megoldani : a cd ajtó felénk nézzen
a ventik meg ne nyomják a pofánkba a levegőt. -
D.Orion
veterán
Átlagos háztartásban nem szükséges. Egyébiránt pedig nem kell zárt gépházzal rendelkező hardver mellé sem Tesla gömböt, 30W-os hangszórót és egyéb nyalánkságokat rakni, mert az ellen még egy fém gépház se véd. Konkrétan egy normál számítógépház még a mobiltelefon adójelét sem tudja kiszűrni... Szóval valahol urban legend ez a dolog kicsit.
Faraday kalitka ugyan már, köze nincs hozzá. Mindezeket nem bántásból írtam, csak kicsit nyers a modorom ébredés után, elnézést érte.ufocsalad: Anno nekem volt egy ilyen rögtönzött tesztelésre átalakított gépházam, ott is minden csatlakozó előre volt hozva, plusz akkor még az IDE-s korszakban a kábelt is kihoztam előre a MOLEX tápcsatival együtt, így ha rá akartam dugni egy winyót csak leraktam a gépház elé és kihúztam a gépházból 5-7cm kábelt. Egy rugó volt beleakasztva belül így ha lecsatlakoztattam a winyóról vissza is húzta a gépházba.
-
banhammer
veterán
Szép munka.
-
Kicsit szomorú, hogy mindegyiket eladtad, de nagyon tetszettek
Gratulálok hozzájuk
-
KisTopi95
aktív tag
Grat egész jó lett, bár engem zavarna hogy porosodik.
-
-
Gaabbaa
aktív tag
Köszi mindenkinek!
Hát a földelés és az árnyékolás érdekes kérdés.
Földelése van a tápnak, ill. ezen keresztül az egész gépnek, lévén hogy minden rá van kötve. Árnyékolás meg lehet, hogy kéne de egyenlőre nem okozott problémát soha a hiánya, igaz nem is volt a gép közelében semmi más nagyfogyasztó (hangfal, hifi, tv, stb.) csak a monitor.
A nyitottságnak pedig valóban ára van, pl. nem ajánlatos a gép mellett enni, inni, virágot locsolni
, és persze a macska különösen nagy ellensége az ilyen rendszereknek!
-
alcsa
senior tag
Tetszik a ház, jól is néz ki, és a belseje se utolsó. Használd egészséggel.
UI: örülök, hogy megszaporodtak a ház moddingról szóló írások itt a PH!-án.
-
törölt tag
szép munka, gratulálok hozzá.
Az ilyen földeléses, meg érintésvédelmi dolgokkal kapcsolatban egy kicsit én is szkeptikus vagyok, anno a passzívhűtős csúcskonfig topikban ezt részleteiben kitárgyalták a beavatottak. szerintem vond be őket itt is, igaz ez a ház fa, de talán pont ez hordoz magában némi ellentmondást, a földelést illetően. -
joysefke
veterán
A gépház Faraday kalickaként is működik, árnyékolja a belső komponenseket a külső elektromos térrel elektromágneses hullámokkal szemben. Nem tudom hogy ez szükséges-e, ha igen akkor ez a "ház az ellen nem véd"
Van erről valakinek infója?
J.
-
(ÉN)közPONT
őstag
5letes !
Gratula hozzá!
-
patex1983
őstag
Biztos, hogy jó ötlet ennyire szabadon, nyíltan hagyni a hardvereket?
Arra gondolok, hogy nagyon könnyen sérülhet, beleömölhet, beleeshet bármi a rendszerbe... -
Srodney
senior tag
hát naná hogy fel sikerült rázni érzelmileg,szakmai technikákat természetesen tőled is ellopok!köszi gratulálok és várom a további projekteket!!!
-
Angel1981
veterán
Szép munka!
Grat! -
hcl
titán
Zsír ötlet, a lehető legyszerűbb megoldás (meg hát a skeleton házak is jól fogynak, szóval ez ugyanaz).
Ez alapján lehet, hogy arra a házötletemre is lenne igény, aminek az oldalai rácsból vannak?
Új hozzászólás Aktív témák
- Lightyear - befektetési app
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Kezünkben a Honor Magic V5
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Hisense LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- ÚJ AMD Ryzen 5 3600 4.2GHz Socket AM4 BOX Processzor - Áfás számla & garancia
- ÚJ AMD Ryzen 5 5600X 4.6GHz Socket AM4 OEM Processzor - Áfás számla & garancia
- AMD Ryzen 7 7800X3D Processzor - Készletről Azonnal - Áfás Számla & Garancia
- Asus TUF Gaming B650M-Plus DDR5 AM5 Alaplap - Számla & Ingyenes Szállítás
- Gigabyte 850W 80+ Gold P850GM Full Modular - Számla & Ingyenes Szállítás
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U939x- i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!