Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Nem egzisztencia kérdése, de a társadalom összességének szempontjából jobb eséllyel előnyösebb egy stabil családi hátterű gyerek. (Nem mindenkit ösztönöz a nyomorúság világmegmentésre, bár van ilyen is.) Ha a nagyszülő(k)nek előtte sem volt mit a vízbe aprítani, akkor pedig nem is kérdés. Nem tizenhetedik századi bányatelepen vagyunk, ahol csak úgy a születésszabályozás hiánya miatt a nyomorba szükséges potyognia a gyerekeknek már 16 éves kortól... Márpedig egyre többen élnek szabályos nyomorban, és nem csak a kisebbségiek. Persze ha van miből felnevelni, hát tehetnek, ahogy akarnak.

De esetemben tárgytalan, én férfi vagyok, és amúgy is, a megelőzés a permetezés terén is mindig jobb, mint a tűzoltás. :) Forgalomba állíthatnák már azt a férfi fogamzásgátlót is, sok bajt megoldana...

Csemike: Valóban, nem fogamzásgátló, de születésszabályozó. Egyébként egy ilyen korai - 15 körüli - terhességnek bizony egészségügyi kockázata is van jócskán - kockáztassa az életét, egészségét egy gyereklány, mert bénán nevelték a szülei? Az örökbefogadás... Nos, Magyarországon hagy némi kívánnivalót maga után az egész rendszer, de persze opció ez is. A fentebb leírt veszély attól még megmarad, és nem minden gyermeket lehet örökbe adni sem. (Cigány nemzetiségűeknél ez jószerével ki is esik, ők többnyire korszerűtlen nevelőintézetekbe kerülnek.) És ha végiggondolom azt, hogy nekem, mivel a kishúgomnak szinte pótapja vagyok, és ez mennyire megnehezíti az egyetemi továbbtanulást, lehet, hogy elvágja az egész karrierjétől a lányt. Vagy fölvesznek egy bébiszittert, ha van rá pénz, de akkor pedig a gyermek megint csak nem az anyjával tölti az idejét, és ő is rosszul lesz nevelve, majd kezdődik elölről.

• k.
    őstag

A baj ott van, hogy ma a világ nem szereti a felesleges terhet. Egy 17 éves lány, aki elmenne valamerre a barátaival nem fog a gyerek miatt otthon maradni. Szexelni viszont fog, mert jó. Kész. Az van, hogy ti könnyen itélkeztek, végülis nem ti szivtátok meg. Hidd el a magzatnak végülis nem fáj-illetve hát ha igen, akkor csak 1 pillanatra- ez az egész dolog viszont másnak az életét könnyíti meg.
    Azt meg ne várd egy fiatal lánytól, hogy majd azért megváltozik, mert elszakadt a gumi. Lehet, vannak ilyenek-de nem itthon, ugye a piszkos anyagiak- de az az esetek max 5%-a.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés