Hirdetés

2024. április 20., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:59:30

LOGOUT.hu

Általános információk/segédletek Suste-HeadLess OpenWRT-hez

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#2991) suste válasza Fejlesztő13 (#2990) üzenetére


suste
veterán

FW-ből nem tudsz törölni, mert ezek az openwrt verziók úgy vannak megcsinálva, hogy nem írhatóként van felcsatolva. Ezért is lehet factory resetet csinálni. Biztonsági megoldás.
Pl egy Banana Pi-nél az SD kártyán már root-ként van kezelve az egész, így ott tudsz bármit törölni, és ezzel jól el is tudod rontani, de hát max megírod az SD-t PC-n. Routeren kicsit nehézkesebb lenne :).

Szóval itt az FW csak olvashatóként látszik a "/rom" alatt, és a változások a "/overlay" alá kerülnek be, és csak ezeket tudod kitörölni. Így ha törölni akarsz egy fájlt az alaprendszerből, akkor azt a rendszer rögzíti magának az overlay-en, vagyis csökken a hely :DDD . Ez így már emészthető? :)

Tehát a mi fw-nk esetén csak az extroot segít (vagy csak sima linkelés, ahogy a 9092-es frissítést is kitettem külső meghajtóra). De ha úgyis van rajta hdd/pen, akkor ez sima ügy.
A mi fw-nk előnye, hogy nem csak nagyon sokminden fel van telepítve, hanem rengeteg + dolog van benne, és rengeteg dolog előre be van konfigurálva (automount, samba, transmission, ftp, stbstb).

A usb audio oldalon alul van sima zenelejátszási lehetőség is (akár kliensen webböngészőben, akár távolról is). Ezeket is láttad/tesztelted?

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.