Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
robyeger
addikt
[Ime egy újabb link a letöltéshez] és ennek a [direct link megfelelője], mivel a jelenlegi Intel IGP-k (Sandy Bridge beleértve) továbbra sem rendelkeznek teljes 100% DXVA kompatiblitással, a remény hal meg utóljára alapon talán a leendő Ivy Bridge, DX11 képességeiben ez is benne lesz...
-
Mania
senior tag
Exclusive GPU Boost Technology (UMA Switchable)
MSI notebook incorporates exclusive GPU Boost Technology, to easily achieve the perfect balance of performance and battery life for your needs.
When you need to run graphics-intensive applications, just touch the GPU mode hotkey, the system will intelligently detect and switch on the discrete GPU mode, fully unleashing the graphic might.
When handling routine tasks, the system will shift to the battery mode using the system’s integrated graphics to extend the battery life.
Flexible GPU Boost Technology allows you to transparently gain the benefits of both GPU in the msi notebook, whatever you’re actually doing.Vagyis amint kell a kakaó automatán átvált.
-
thief888
tag
Sziasztok! Nem tudja valaki, hogy tudom kikapcsolni az eszközt?
Van egy MSI CX720-am, amiben van az i3 által egy Intel HD és mellette egy Geforce 310M.
Természetesen nem a Geforce-ot használja! Ha eltávolítom az illesztőprogramot, visszarakja...ha letiltom az eszközt, feloldja a tiltást. BIOS-ban pedig nincs semmi.
Ötlet? -
WonderCSabo
félisten
-
robyeger
addikt
-
robyeger
addikt
Az Intel féle GMA HD tényleg nem egy totál rossz dolog, de még nagyon gyerekcipőben jár a konkurenciához képest (pl.: AMD, NVidia) Első fájó pont, hogy jelenleg csak Vista /Win7/2008 oprendszereken lehet működésre bírni, második még fájdalmasabb fogyatékossága, miszerint feltűnt, hogy bizonyos H264 fimek Média Player Classic Home Cinema(mpc-hc) progival való lejátszása alatt mondjuk 2órán belül 3-4x pár másodperc erejéig színtorzulások (színkavalkád) következnek be. Példaként kivágtam az [egyik filmből ezt a részt] , amit ha Intel GMA HD-n DXVA-n keresztül nézünk, hibásan jelenik meg, viszont AMD vagy NVidia hardvereken tökéletesen működik. Megnézve más programok alatt; PowerDVD és Adobe flash player-en keresztül jól működik, a bibi annyi a történetben, hogy ezen programok a CPU erőforrásait felhasználva javítják a hibát. Általában desktop vonalon elég erősek az Intel CPU-k, de laptopos környezetben könnyen el tudom képzelni, hogy színtorzulások helyett szimpla megakadásokat fogunk látni. A probléma súlyát csökkenti, hogy általában ~5 körüli ref.frame kódolású anyagoknál jön csak elő, például a magasabb 7 ref.frame-nél már nem vettem észre ilyen gondokat, hiába hogy hivatalos doksi szerint nem is tudná támogatni a GMA HD a videó gyorsítást ezen szinten. A Blu-ray lemezek 2 ref.frame használnak ott se jön ki a hiba, kivéve a VC-1 kódolást, mert sajna azt eleve alapból nem tudja gyorsítani az Intel, csak a H264 féléket. Szóval Intel videós rendszereken jelenleg nem tudok olyan programról, mely DXVA keresztül hiba mentesen bármit le tudna játszani. 5 ref.-ig használhatjuk a PowerDVD-t, felette viszont már csak a MPC-HC jöhet szóba, ahol kiiktathatjuk a dxva kompatibilitás ellenőrzését. VC-1 anyagnál meg nézhetjük a CPU egyedüli küzdelmét a kikódolással. Kutakodtam még hátha valami régi verziójú videó bios a ludas, de nem. (amúgy is a 64Kbyte állományban virító IBM védjegy azonnal megnyugtatott, akkor tuti nem itt keresendő a hiba
) Így végül kizárásos alapon maradt a driver vagy mivel olyan régóta fenn álló hibáról van szó, gyanús számomra; miszerint akár hardveres szintű probléma is lehet. Szóval "K0" steppinges proci tulajok és leendő Sandy Bridge tulajok jelentkezését szívesen fogadom, hogy náluk jelentkezik-e még ezen hiba?
-
Thom!
veterán
jó(k) a cikk/cikkeid!
Új hozzászólás Aktív témák
lo Az Intel nem olyan rég dobta piacra a CPU-t és GPU-t egybe tokozó Core i3 és i5 modelljeit. A megoldás, ahogyan ezt...
- Elmondta a Nintendo, hogy mennyi Switch 2-t vihetnek haza az emberek
- Autós topik
- PH!otósok beszélgetős, offolós topikja
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Nintendo Switch 2
- 1520 mAh-val rövidíthetik meg Európát
- PlayStation 5
- Politika
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- További aktív témák...
- Gamer PC R7 5700x 8/16 4.6ghz 2x16 32gb 3200mhz ram, rtx 3070, 1tb m.2 ssd
- Ducky One 3 full size billentyűzetek többféle színben és különböző kapcsolókkal
- GOPRO Hero 12 BLACK - 5.3k akciókamera - Motoros/biciklis szett (4.)
- DJI Mavic 2 Pro drón szett - 1" Hasselblad kamerával
- Újszerű Garanciás Macbook Air M1-es (8GB/256GB) 2026.09-ig Garis)
- AKCIÓ! GIGABYTE GA-Z170X-UD3 Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- Kèszen állsz a játèkra? 0% THM rèszletre is!
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest