Hirdetés
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Gurulunk, WAZE?!
- potyautas: A Magyar Néphadsereg emlékére
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
Új hozzászólás Aktív témák
-
rt06
veterán
az utobbi evekben balance valtoztatas nem, csak bug-ok es exploit-ok javitasa valamint uj feature-ok (mint pl kulso ligak kezelese, chat okositasa, cd nelkuli jatek) hozzaadasa tortent
balance change legutobb az 1.08-as patch-ben volt (a file a blizzard ftp-jen 2001-es datummal talalhato meg)
-
Dr. Akula
félisten
Azonban a játékosok szerint nemhogy nem sikerült optimalizálni az erőviszonyokon, hanem a Terran-ok azóta olyan mértékben dominálnak, hogy a legjobb 200 Észak-Amerikai játékosból csak alig páran vannak olyanok, akik Zerg-ekkel játszanak.
Tipikus Blizzard megoldás. Már a dio2nél is így "egyensúlyoztak"...
-
-
csaabz
őstag
Zerg rulez!

-
JamesHun
addikt
protikat én is szerettem
de most terran onlyban játszok amíg ki nem jön a zerg és a proti kampány
egy jó prti ellen eléggé nehéz játszani, mert nagyon durván be tudnak szívatni ha nem figyelsz odade 4vs4 nél (csak ebbe játszok) mindig van proti és zerg is
tény, hogy ha zerg van, eléggé félek, mert nem tud wallt csinálni és ha az elején kicsinálják akkor végünk, de ha kicist ki tud fejlődni akkor eléggé sokat tud segíteni, főleg ha közös a bázisrész és terranként bevédem a seggét
+ zerggel elég szépen ki tudja lőni a védelmi vonaladat fél perc alatt
-
leviske
veterán
TROLL: Így már végkép nem értem, hogy mit csináltak az elmúlt 9, vagy 12 évben.
/TORLLA gond meg igazándiból az, hogy egy "legjobb", akármelyik fajjal tud legjobb lenni, ezért ekkora aránykülönbségek nem lehetnek, ha jól vannak balanszírozva a fajok.
Amúgy, mikor még játszottam az első résszel, akkor én spec utáltam terran lenni, a zergekhez meg én is tehetségtelen voltam, így maradt a protoss, amiket viszont imádtam.

-
-
Morden24
nagyúr
És akkor még azzal a faktorral nem is számolt senki, hogy ha választhatnak, sokan inkább emberrel játszanak, semmit valami gusztustalan, nyálkás féreggel

(Nekem ugyan ilyen bajom nem szokott lenni, de ismerek játékosokat, akiknek gondot jelent, ha nem ember a karakterük/nációjuk stb., vagy legalábbis ha tehetik, preferálják a humánt).
-
FefeeX
veterán
Ez a következő kocka felfogás, már bocs. Úgy mondom ezt, hogy nekem is ez volt a következő, és én is "komolyabban" művelem relatíve a dolgot, DE, mielőtt ilyeneket írtok, próbáljatok már belegondolni a casual játékos dolgába... Van x ideje, neten akar játszani mások ellen, nincs arra ideje hogy kigyúrja magát 200 edzőmeccsel, stb. Egyszerűen megy, használja a know-how-t amit addig megszerzett, aztán szevasz.
-
Shufny
őstag
Kimaradt egy szerintem fontos rész egyébként:
"We’re being very cautious about making large swinging changes right now because at the highest level things are actually very strong. The things that we’ll probably be addressing are the 2v2 and larger scale games. Ultimately, the 1 to 1 is what we want to keep as sacred as possible, but as a result right now there are some things that we need to address in the 2v2 at the higher level. We’ll be looking at ways to do that without affecting the 1v1 balance"
-
Shufny
őstag
Egy dolog, hogy őket nem zavarja, de nem ezeket a játékosokat veszik alapul balanszolsnál.
Blizzardnak elég nagy probléma kéne hogy legyen szerintem. Oké, hogy csak élvezetből játszik a többség természetesen, de lényegében az e-sport dolognak köszönheti a fölényes népszerűségét a kategóriában. Nagyon úgy tűnik, hogy az utolsó kieg után akarnak komolyan ráfeküdni a dologra (2013 ?
), kérdés addig kihúzza-e, vagy a 3. GSL után lemond róla Korea aztán futhatnak a pénzük után.Szóval, az hogy 2 zerg jutott be a legjobb 16 közé, és mindkettő kijelentette, hogy ez így vicc és következő szezonra terrannal jön az jelent valamit.
-
Morden24
nagyúr
válasz
Feruendios
üzenetére
Lehet, hogy elég sok multis le se szarja, hogy a milyen liga melyik részén találja magát, mert élvezetből játszik a haverjaival, nem e-sportból a koreai vadállatokkal

-
Vistaboy
veterán
válasz
Dark Archon
üzenetére
Köszi a kiigazítást, de legközelebb ne azt írd, hogy el lett ferdítve, hanem hogy rosszul lett fordítva. Ez az igazság, sajnos néha tévedek a fordításokkal, de ez nem olyan, mintha szándékosan vezetnélek félre benneteket.

-
FefeeX
veterán
válasz
Feruendios
üzenetére
Már ne haragudj, de azért csak nem gondolod, hogy aki még sosem multizott ezzel, viszont végigvitte single-ben, az elfelejti amit addig látott, és kezdi elölről az ismerkedést a programmal... Az, hogy ki hol találja magát... Egy multit nem játszott ember ebben valószínűleg a bronz alján találja magát, független attól, hogy milyen fajjal, taktikával játszik.
-
Feruendios
tag
Azért ennek nem sok valóság alapja van, aki single tapasztaltra akar építeni multiba az nagyon hamar Bronze liga legalján találja magát.
Ez a Strarcraft 10éve az E-Sport RTS-ek "királya". A kampány nem számít semmit még végig se toltam a kampányt. Pedig már Beta eleje óta tolom. -
FefeeX
veterán
válasz
üzenetére
Most zerggel megy a 3faj egyszerre fíling

Amúgy ma meglepődtem, valamikor az elmúlt pár napban buffolták az insane computert; már bárhová rakom le a területéhez nem olyan közel a pylont, egyből jön rá ki az összes paraszttal, és elég durván nyomja közben is a makrózást...
-
Isee
senior tag
válasz
FoBCRaistlin
üzenetére
Azt azért meg kell említeni, hogy az SC2-ben sem könnyű terrannal játszani

Ugyanúgy, mint az SC1-ben, a terran volt a legnehezebb faj, de egyben a legdurvább is
-
Nevil2
tag
Idővel úgyis kialakul. Tény, h a Terranokat lehet megismerni a Single-ből... A csapatjátékhoz úgyis kellene a Zergek.
Az SC-ben lan partiban 4-4 ellen a Zerg + 2xTerran + Protoss volt a nyerő nálunk (igaz, a Zergeket többnyire feláldoztuk a győzelemért - engem). -
törölt tag
Istenem, de várom már, hogy BroodWar jöjjön ide is..
.. Dark Archon és a mind control hiányzik.. meg a 3 faj egyszerre feeling
Szerk.: amúgy én protoss-os vagyok

-
h.adam.92
őstag
hát én terrannal tolom, már jó ideje és megmondom őszintén ha MMM-et csinálok és meglátok egy templart, vagy egy szakadék infestort mindíg összecsinálom magam
. de ha pl TvT szituáció van asse tom mit kéne ellene csinálom...nem tartom a terrant semmivel sem erősebbnek a többi fajnál, hosszú rávon a terrannal nagyon kell mikrozni, hogy megúszd az infestort, templart, colossust stb...
-
FefeeX
veterán
válasz
BloodyEddie
üzenetére
Mindenki kapott nerfet, de az MMM és MM kombó nem kapott, ami elég erős, nem kell hozzá diploma sem, etc... tehát ha más ezzel szemben nerfet kapott, az buff...
-
BloodyEddie
őstag
A terranok miért lennének még erősebbek? Pont hogy gyengítették az egységeiket.
-
olbaidhun
őstag
Az a helyzet, h sokat változott a game balance már alapból is. Sajátosak voltak eddig is a fajok, de arra emlékszem, h aki nagyon érezte annó (az első részben) a zerget, azért az csúnyán meglepte az ismerősöket.. itt sem lenne szabad, hogy változzon a helyzet, de alapból is nagyon gyors a játék, legtöbb meccs 10-20perc alatt eldől.. szerintem!
-
wikings2
őstag
Hát zergekkel igencsak nehéz :\
Eddig se volt egy leányálom velük játszani, ha nem sikerült 1-2 rush az elején ,de hát így a terran odaver rendesen.
Mármint az SC1 ben bejött Zerg stratégiáimat kilövi a Terran elég rendesen.
-
FefeeX
veterán
válasz
CounterBoci
üzenetére
Hidd el, platina ligában zea rush 10ből egyszer jön be, legalábbis nekem így volt... Aztán innen nehéz felállni... Zergnek van 10 lingje mire neked 3 zelád, aztán neki 30 mire neked 5... Ha elég ügyes, esélyed sincs

-
sith7
félisten
válasz
CounterBoci
üzenetére
Erre most majdnem írtam valamit, de nem akarom elkezdeni a szokásos, melyik faj az erősebb/jobb/OP vitát
Én is protoss - szal tolom, de szvsz nem egyszerű, mint a fakocka, főleg, ha a zea push nem jön be ... pláne ha az ellen is protoss, és ő is azt tol
-
CounterBoci
senior tag
válasz
WayneGace
üzenetére
A protoss egyszerű mint a fakocka. Addig amíg zealottal rushol. Sokaknak gondolom ezért tetszik. Pl ha nagyon geci akarok lenni egy zerg három perc. Bázisa kijáratához két gateway. Be van zárva, nem tud átmenni hozzám, az építői nem tudják szétszedni a gateway-t, mire zerglingje van nekem zealotom. Szidják az anyám rendesen ha ilyet csinálok, de néha szokott ilyenem lenni
Terra ellen viszont kurva nehéz. Ugyan még csak gold ligás vagyok időhiány miatt, nem egyszer kérdezték magasabb szintű protossok h nincs-e valami ötletem terra ellen. -
De az eredeti cikk a top 200 játékosról szól, hogy azok közt kevés a zerg játékos, tehát egy kissé el lett ferdítve a cikk. S ez is csak Észak-Amerikára igaz. Vagyis igaz lenne, de megnézve a statisztikát, kiderül, hogy nem igaz.
"Chris is also keen to address the ongoing idea that Zerg remains underpowered – an idea fuelled partly because so few Zerg players made it into the top 200 Starcraft II players in North America."
-
dfdfdf
őstag
Azért lassan 13 éves játékhoz jönnek ki a patchek ami nem rossz sőt egyedi eset szerintem.
SC
Wben már majdnem tökéletes a balance
. Ehhez évek kellettek hogy eltudják érni de nem azért mert szarok a Blizzék hanem mert minden tatktikát ki kell tudni valahogy védeni és a nagy elődben kilehet mindent. Abban egyetértek hogy a Zerg volt a legnehezebb faj anno.D2 azért kicsi lépésekkel újítottak de amikor kukázni kellett az összes karimat mert bejött az hogy erősítik egymást a skillek akkor kicsit ideges lettem
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Xaels
félisten
válasz
WayneGace
üzenetére
Ne haragudj, de itt most nem egészen a Balance miatt volt a sírás, hanem hogy egyszerűen túlságosan sok a Terran játékos, kb. 100x annyi játékos van velük mint a Zerg fajjal. Ennek lehet több oka is. Az egyik a Balance, a másik a többi fajjal való gyakorlat hiánya. Én az 1 résszel sokat játszottam ehhez még csak kampány módban volt szerencsém meg Beta alatt 1-2 meccshez, de ha most felmennék Bnet-re játszani valószínűleg én is inkább a Terranokkal próbálkoznék(hiába a kedvenc a Protoss) mert azért vannak újítások és sok időt és "energiát" veszítenék ha egy éles játék közben kéne ezeket kitapasztalni.
-
Silenzio
addikt
"példaként említi a Brood War-t, amihez mind a mai napig adják ki a patch-eket." Először arra gondoltam, ez milyen fasza. Kiterjedt és a mai napig működő support. Aztán belegondoltam, hogy a "finomhangolás" egy ponton túl mindenképp szubjektív, mindenki mást tart fontosnak, másképp érezné kiegyensúlyozottnak a játékot.
Szerintem ez óriási baklövés. Évek alatt lazán kitapasztalod a sajátságokat, megtanulod az ezeken alapuló taktikát. Aztán egy új patch mindent tönkretesz. Ld. Diablo 2. Sokak szerint ezzel tartják fenn a szavatosságot, szerintem meg ezzel terrorizálják játékosokat. Hajrá!

-
WayneGace
őstag
Ez az érvelés ott megbukik, hogy a balance-nál nem az alacsony ligás meccseket, de még nem is a diamondos meccseket veszik alapul, hanem a pro gamerek (hivatásos, pénzért játszó emberek) összecsapásait és véleményét. és elhiheted a többségük még a kampányt sem játszotta végig, pláne nem abból tanult meg játszani.
-
-
M@trixfan
addikt
Nem csodálkozom ezen, az utlsó játék amiben bogarakal voltam az a Battle Bugs
Starcraftban valamennyit megnéztem a Zreg kampányból, de nem igazán érdekelt. Az új AWP-ből is csak a marine kampányt fogom végigvinni. Semmi motivációm nincs bogarakkal és mindenféle csúszómászóval lenni, maradok ember. 
-
FefeeX
veterán
Én is így gondoltam
Azért vannak más fajok is, mert van pár ember akinek megfelelő előképzettsége volt. Meg van pár bevállalós. Aztán ennyi. Én annak ellenére, hogy a kampányban nagyon megszerettem a terrant (előtte nem szerettem őket), mégis protoss lettem többnyire multiban... De hát ennek már történelme van 
-
FefeeX
veterán
Azért ez nem így van. Erősek a zergek, meg a protoss-ok is, egyszerűen az ember végigtolja a kampányt, és a terranokkal egészen rendbejön, a protossról alig, a zergekről meg semmit nem tud kb. (az átlagról beszélek); így kiválasztja a terrant és ennyi...
-
FoBCRaistlin
őstag
Jajj de jó... itt is Terra az isten

-
kovsol
titán
chat szobák bevezetése az nagyon kell már, remélem minél előbb kijön! (én amúgy zerg vagyok
) -
Dyingsoul
veterán
Szerintem a statisztika akkor is statisztika... World of warcraftban a paladin volt hasonlóan overpower karakter... ott is csak az nyomult palával aki semmi máshoz nem értet...

Új hozzászólás Aktív témák
- Okos Otthon / Smart Home
- iPhone topik
- Porszívók - akkus és klasszikus vezetékes
- OpenMediaVault
- Arc Raiders
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Path of Exile 2
- Kompakt vízhűtés
- Nikon DSLR topik
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S22 Ultra 12/256GB Phantom Black, fóliás új állapot, Regalaxy
- Keressek intel i7-i9!!
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1185G7 4Mag 16GB/1TB FHD IPS
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1185G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Dell PowerEdge T110 II PC, Xeon E3-1220 v2 CPU, 32 GB DDR3 RAM, 2 x 1 TB SAS HDD
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone 12 Mini 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3645, 100% Akksi
- 184 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5090
- HP ZBook Studio x360 Gen5 Intel Xeon E-2176M - Garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Zalman Z1 PLUS Cooler Master 750W
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

/TORLL
Nem gondoltam, hogy szándékos lenne.

), kérdés addig kihúzza-e, vagy a 3. GSL után lemond róla Korea aztán futhatnak a pénzük után.