- XIAOMI Smart Air Purifier 4 Compact EU - légtisztító újabb okoseszköz a lakásban
- Clickbait szülinapi sorsolás II - még drágább a clickbaited
- Optikai szál nem kell félnetek jó lesz, avagy a damil alapú hálózat
- A PC-m több mint 1 évtizedes története - AMD FX OC, 64GB RAM, ipari SSD - 1.rész
- Agglegénykonyha 15 – Néhány tavaszias recept
- djculture: Az elvileg már senkinek nem kellő HDD-k ára is egekbe emelkedett 4 hónap alatt
- MasterDeeJay: Low budget (50.000 forint) light gémer gép összerakása
- bullseye: Clickbait szülinapi sorsolás II - még drágább a clickbaited
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: XIAOMI Smart Air Purifier 4 Compact EU - légtisztító újabb okoseszköz a lakásban
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- E.Kaufmann: Optikai szál nem kell félnetek jó lesz, avagy a damil alapú hálózat
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
geof23
csendes tag
Sziasztok! Hogy tudnám navon m400-as telefonomat újra rakni? Segítségetek előre is kösziii

-
Speeedfire
félisten
ok, tehát az, hogy fordítás után nem pakolta át az apacs könyvtárába a .so-t, te meg nem tudtál kiadni egy find-et, hogy megkeresd, hol van, az azt jelenti, hogy debian alatt nem lehet külső forrásból fordítani.
és ezt php-val támasztod alá.
a békesség kedvéért erre csak annyit mondok: nem osztom a véleményed.
Ezt benéztem rendesen.

-
HuMarc
veterán
Debian specifikus fájlt keres a forrásban, amikor a make-t szeretném futtatni. A debián forrásoknál ezt mellékelik mellé, de sima forrásnál nincs ilyen.

HuMarc: Szerintem neked a bill. se magyar kiosztású.
De-de, a billentyűzet magyar, mondom, csak szoftveres hiba. De amúgy most napok óta nem csinálja, szóval örülök.
és, ásó, örül, környezet -> ;s, 's=, 0r-l, k0rnzeyet
-
bambano
titán
Bocs, hülyeséget írtam. Saját php-t szerettem volna, de gondok akadtak a saját forrásból forgatottal. Emiatt kellett volna debian forrásból készített csomag, de abból nem volt megfelelő verzió. [link]
ok, tehát az, hogy fordítás után nem pakolta át az apacs könyvtárába a .so-t, te meg nem tudtál kiadni egy find-et, hogy megkeresd, hol van, az azt jelenti, hogy debian alatt nem lehet külső forrásból fordítani.
és ezt php-val támasztod alá.
a békesség kedvéért erre csak annyit mondok: nem osztom a véleményed.
-
Speeedfire
félisten
Bocs, hülyeséget írtam. Saját php-t szerettem volna, de gondok akadtak a saját forrásból forgatottal. Emiatt kellett volna debian forrásból készített csomag, de abból nem volt megfelelő verzió. [link]
-
bambano
titán
Debian specifikus fájlt keres a forrásban, amikor a make-t szeretném futtatni. A debián forrásoknál ezt mellékelik mellé, de sima forrásnál nincs ilyen.

mondj már egy konkrét példát, mert enélkül nem fogom megérteni, hogy mit csinálsz rosszul.
-
Speeedfire
félisten

-
HuMarc
veterán
Nálam nem kell ilyesmi, csak át kell állítani a jobb felső sarokban a billentyűzet nyelvét. Amúgy most mintha jó lenne...
De ha rossz, akkor is Hu-t mutat, csak <gz n;y ki amit <rok. De most teljesen jó, úgy látom. -
bambano
titán
Hát, akkor ezek szerint csak nekem probléma.
Ha nem a debian forrásból van a csomag forrása, akkor nem engedi forgatni (de szép mondat...).mi az, hogy nem ENGEDI forgatni??? el sem tudok képzelni ilyet, hogy nem engedi.
olyat igen, hogy hozzálát a fordításhoz, de valami miatt nem sikerül, és akkor bogarászni kell egy kicsit. -
Speeedfire
félisten
Hát, akkor ezek szerint csak nekem probléma.
Ha nem a debian forrásból van a csomag forrása, akkor nem engedi forgatni (de szép mondat...). -
bambano
titán
BSD-zni nem szeretnék.
Nincs semmi gondom a csomagfordítással. Centos alatt pikk-pakk megy egy custom php fordítása.
De ha van csomag, akkor inkább azt használom.

bambano: Próbálj megy forgatni egy saját csomagot, ami nincs a debian források között. Nincs több kérdésem.
Nonszensz, hogy csak azt lehet forgatni, ami a saját repójában benne van. Weblapról letöltött forrást meg meg se próbáljon valaki forgatni..."Próbálj megy forgatni egy saját csomagot, ami nincs a debian források között.": ez probléma? sosem találkoztam még ilyen problémával.
én anno fordítottam 2.1-es solarison innd-t is, ahhoz képest minden jutalomjáték.
-
Speeedfire
félisten
Linuxnál nagyobb teret csak BSD-kben kapsz, más rendszerekben meg bőven ennyit sem.
Csomagfordításnál meg opciók garmadáját adhatod meg, hova akarsz még nagyobb teret? Csak követni kell azt, ami a csomagban a README-ben és/vagy az INSTALL-ban van - nem véletlenül kerültek a forrásfájlok közé. Ritkán kellett eddig fordítanom, de ha igen, mindig ment.BSD-zni nem szeretnék.
Nincs semmi gondom a csomagfordítással. Centos alatt pikk-pakk megy egy custom php fordítása.
De ha van csomag, akkor inkább azt használom.

bambano: Próbálj megy forgatni egy saját csomagot, ami nincs a debian források között. Nincs több kérdésem.
Nonszensz, hogy csak azt lehet forgatni, ami a saját repójában benne van. Weblapról letöltött forrást meg meg se próbáljon valaki forgatni... -
bambano
titán
Mi számít stabilnak?

Amin szívás, akár egy csomag telepítése is forrásból, pl debian?
Szeretem babrálni a linuxot, de azért jobb ha nagyobb tér vagy hagyva a felhasználók részérére.De úgy néz ki a linux mint se lesz az, ami nekem való.
Vagy ubuntu vagy fedora lesz ebből előbb vagy utóbb. Ezekre van a legtöbb szoftvercégtől support. Pl intel vga driver, csak fedora és ubuntu kész csomag, amúgy meg forrás.
Vagy oracle termékek szintén ubuntu, fedora (de rpm alatt jobb a helyzet, mint deb alatt).bocs, nem akarlak megbántani, de ha neked debianon szívás a forrásból telepítés, akkor érteni kellene hozzá.
-
sh4d0w
félisten
Mi számít stabilnak?

Szeretem babrálni a linuxot, de azért jobb ha nagyobb tér vagy hagyva a felhasználók részérére.De úgy néz ki a linux mint se lesz az, ami nekem való.
Vagy ubuntu vagy fedora lesz ebből előbb vagy utóbb. Ezekre van a legtöbb szoftvercégtől support. Pl intel vga driver, csak fedora és ubuntu kész csomag, amúgy meg forrás.
Vagy oracle termékek szintén ubuntu, fedora (de rpm alatt jobb a helyzet, mint deb alatt).Linuxnál nagyobb teret csak BSD-kben kapsz, más rendszerekben meg bőven ennyit sem.
Csomagfordításnál meg opciók garmadáját adhatod meg, hova akarsz még nagyobb teret? Csak követni kell azt, ami a csomagban a README-ben és/vagy az INSTALL-ban van - nem véletlenül kerültek a forrásfájlok közé. Ritkán kellett eddig fordítanom, de ha igen, mindig ment. -
Speeedfire
félisten
Mi számít stabilnak?

Vagy oracle termékek szintén ubuntu, fedora (de rpm alatt jobb a helyzet, mint deb alatt). -
_BOZONT_
tag
Miert nem csapatsz valami "stabilabb" debian alaput pl: crunchbang relativ frisscsomagot es openbox elegge testre szabhato, userfriendly, vagy ha frisebb kell akkor debian jessie (oke testing, jo ideje egyik laposomra koltozott es meg nem votl vele bajom).
-
Speeedfire
félisten
-
HuMarc
veterán
N'lam a bel;p[k;pernz[ ok;, csak ut'na mindig 'tv'lt angolra a billentz\yet, ami el;g ideges<t[, mert mindig vissya kell 'll<tani manu'lisan
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
bambano
titán
-
Speeedfire
félisten
Szeretem a user-frendly felületeket és a friss csomagokat. A linux mint pedig ezt adja is, de csak úgy mint minden másik rendszernél itt sincs kolbászból a kerítés.
Debiannal pl még eddig sem jutottam el soha, mert mindig volt valami kehe, amit nem tudtam megoldani rajta. A csomagok frissességéről nem is beszélve, servernek viszont ideális.
-
sh4d0w
félisten
Márpedig erre Debianban is lehetőség van

Egyébként meg a Debian nem unixos filozófiával van összerakva, hanem fafejűvel... -
Speeedfire
félisten
Fikázás ON!

Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- P16s Gen2 16" FHD+ IPS i7-1360P RTX A500 32GB 1TB NVMe ujjlolv IR kam gar
- ASUS RTX 5070 TI 16GB GDDR7 PRIME OC - Gari 2028.04.10. -ig - Eladó!
- Eladó - DELL Inspiron, DELL Latitude, HP EliteDesk, DELL PowerEdge R630
- HP 14-dk0009nh FHD IPS Ryzen 3200U Radeon 530 16GB 256GB NVMe magyar bill gar
- Garmin Instinct 2 solar
- Akció!!! Sosemhasznált! HP OmniBook 5 i5-1334U 16GB 1TB 16" FHD+ Gar.: 1 év
- Új állapotban! Lenovo ThinkPad T14 Gen 3 i5-1245/16gb ram/256 ssd FHD+ garancia
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650M R7 9800X3D 64GB DDR5 1TB SSD RX 9070 XT 16GB Lian Li Vector V100 850W
- Micron 3400 512GB M.2 PCIe Gen4 SSD! 6600-3600MB/s
- Samsung Galaxy S24 Ultra 12/256 GB Titanium Gray 6 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
Állásajánlatok
Cég: aiMotive Kft.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

De ha rossz, akkor is Hu-t mutat, csak <gz n;y ki amit <rok. De most teljesen jó, úgy látom.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)