Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- eBay-es kütyük kis pénzért
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
Új hozzászólás Aktív témák
-
>>> Egy szo mint szaz, a vallas egy bullshit, ami csak azert jott letre, hogy terelgesse az embereket valamilyen iranyba. Nem veletlenul hivjuk “nyajnak” meg “pasztornak” a kereszteny hivoket es papokat.
Ezt írta. Ami többszörösen is béna szöveg volt, mert egyrészt keveri a vallást és az egyházat, másrészt az eredeti megszemélyesítés is egy példabeszéd része volt.Igazából azt látom, hogy itt vagytok egy olyan identitással, aminek fontos része, hogy lehessen utálni valamit – amiben már az igazán furcsa, hogy a 21. századi Európában egy döglött lovat rugdosni nem igazán nagy kihívás... Egy olyan korban, amikor rengeteg valódi probléma várna megoldásra.
De tudom, hogy ez nem fogja megváltoztatni a gondolkodásmódodat a témában, ahogy már Lin-csi is tudta, hogy a megvilágosodás sem érhető el mások által
-
Somatom
veterán
Na, ez is egy érdekes felvetés. Ki és milyen alapon jogosult azt másoknak megmondani, hogy hogyan kell egy mindenhatót szeretni? Én úgy szeretem, hogy lehetőség szerint békén hagyom. Nem zaklatom imákkal, meg egyéb hókuszpókuszokkal. Hogy jövök én ahhoz, hogy szólítgassak egy mindenhatót? Majd ő eldönti, hogy ez így jó neki, vagy sem. Az én hitem olyan erős, hogy nincs szükségem közvetítőkre. Sarlatánnak tartok minden olyan embert, aki azt mondja, hogy isten nevében cselekszik.
-
-
A Molyember
tag
Kimondtad a lenyeget, hogy meg csak el sem olvastak. Pedig szerintem a Bibliabol sokat lehetne tanulni peldaul az akkori tarsadalmi normakrol, szolgalhatna eppen egy tanmesekent is, hogy milyen mintakat, beidegzodeseket lenne erdemes elkerulni. Kar, hogy mindezt egy “mindenhato Isten” mazaba burkoltak, igy teljesen elkeruli mindenki figyelmet a lenyeg, es az egybites csak a Jezuskat ragadja meg belole. Mondjuk pont ez volt a cel is.
-
Jézusba, az un. Fiúistenbe szerelmesek most a keresztények, az istenük többi "részét" eltették a padlásra. Az se lehet véletlen, hogy sok helyen Újszövetséget osztogatnak, azt nyomnák a kezedbe a térítők, egész Bibiliát nem adnak sehol. Némi rosszindulattal Jézus a keresztény 'Úr' Szentkirályi Alexandrája vagy Varga Juditja. -
Somatom
veterán
Na, várjunk! Ha isten mindenható, akkor miért kéne neki másik ember közvetítőnek, aki megmondja egy hívőnek, hogy mit kéne tennie?
Mózes állítólag kapott közvetlenül istentől származó írást. Olyanok voltak benne, hogy csak benne higgyél, ne lopj, stb... Hááát.... Nem lehet, hogy Mózesnek 40 nap alatt elege lett az éhezésből és trükközött? Én megérteném, nekem négy nap is elég lenne ahhoz, hogy kreáljak vmit, hogy lejöhessek és ehessek. Sokkal valószínűbb, minthogy a mindenhatónak közvetítő kellett ahhoz, hogy az utasításait eljuttathassa az emberekhez (hiszen akkor nem lenne mindenható). -
Az se sokkal jobb, ha a bevallottan nem vallásos óvónő tanítja a gyereket karácsonyi dalokra, játszik húsvéti nyuszisat, stb. Értelmesebb gyerek, aki kérdez, simán furcsának találja ezt az ellentmondásban élést. De legalább fejleszti a fiatal elme életrevalóságát.
Aki kiszolgáltatott helyzetű, rájön, hogy képmutatással kell időnként boldogulnia. Gyerekként engem nagyon zavart a felnőttek képmutatása, következetlensége, de így tanultam meg, hogy néha nekem is ezt kell tennem, mikor nem vagyok nyerő helyzetben. Sok szituációban elvárt dolog a képmutatás, hazugság, következetlenség a felnőttek világában is, és tehetsz persze mást is, csak úgy szinte biztosan nem fogsz jól járni.
-
Így látom én is, de mégis akarják a rálerőltetést, és nem tehetünk ellene sokat. A gyerekkel való nagyon korai elbeszélgetés segíthet csak tán. Más témakörökben is gyakori az állami ráerőltetés, ott is nagyjából annyit tehet a szülő, hogy megtanulja egyszerűen elmondani a gyereknek a bonyolult témát; egyszerűen, de jól, szemfelnyitósan.
Ezer sebből vérzik számomra is a kereszténység, meg úgy a legtöbb vallás is, ami alá meg működő logikát tudok betolni, hogy alapból ne dőljön össze a saját súlya alatt, az se mindig szimpatikus.
Már az oviban kötelező részt vennie a gyereknek ebben a keresztény agymenésben, kábé a lejárt szavatosságú élelmiszerrel együtt tömik a fejükbe ezt is, ami szerintem is felháborító. De társadalomban élünk, és sajna ebben a kérdésben a számunkra vett józan ész kikapott, a többség elvetette, mi pedig azon túl, hogy elbeszélgetünk a gyerekkel, sokat egyelőre nem tehetünk. Annyi előnye lehet viszont a dolognak, hogy a gyerek már fiatalon tudatosíthatja magában, hogy mások hazudnak neki, illetve következetlenek. Megtanulhat kiépíteni egy belső védelmet, és megtanulhatja azt is, hogy néha jobban jár ebben a világban, ha okosan, a saját érdekében hazudik.
-
Én se ünnepelek semmit mostanában, legfeljebb a rántott csirkemellet. Viszont tökéletes megoldás szerintem itt nem létezhet, mindenképpen jár valamekkora konfliktussal az emberek közötti ideológiai ellentét ilyenkor. Jó esetben csak legyintünk a másik általunk vett hülyeségére úgy, hogy csinálja csak, ha neki ez vagy az a jó, vagyis működik az élni és élni hagyni. Rossz esetben meg elszabadulnak az indulatok. Például ha nekem valaki boldog karit kíván, csak annyit mondok, hogy nem tartom, de ha ő igen, legyen boldog karija; és van, aki már ettől besértődik, bunkónak tart.
Vagy mit szóljak ahhoz, hogy az állam beállt egy nekem nem szimpatikus oldalra, mégpedig az én életemet is befolyásoló módon? Gondoljak arra, hogy ha meg semleges lenne, az is rengeteg embert zavarna, mert itt bizony a semlegesség is állásfoglalásnak minősülhet? Ez egy konfliktusosabb időszak, ki kell bírni. Gondolok inkább arra, hogy mennyivel jobb most, mint akár 6-8 éve. Már azért a környezetem legnagyobb része felfogta, mi a helyzet nálam, és csökkent is a súrlódások száma. Évről évre jobb ilyenkor.
Kíváncsi vagyok, meddig marad életben ez a topik...
-
-
Egon
nagyúr
A 'Jezuska' meg egyeb dedos mesemaszlag nem hianyzik, hulyet kapok tole, probalom elviselni mikor nemelyi (foleg oregebb) rokon jon a 'Jezuska' szoveggel
Esetleg ha mar nagyon eroltetik akkor kapnak valami jo kis 'Mithraszos valaszt', aztan lefagynak.
Hát igen, meg lehet élni ezt az ünnepet is normálisan, a hagyománytisztelet jegyében (mint a húsvétot pl.), mindenféle vallási máz nélkül, meg szét is lehet trollkodni, attól biztosan jobb lesz...
Új hozzászólás Aktív témák
lo A minap volt egy kütyü bemutató és az ahhoz kapcsolódó hsz. -ek érdekes irányt vettek. Nem lenne jó szétoffolni azt a...
- Kerékpársportok
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen autót vegyek?
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- HP LaserJet Pro M404dn
- ÚJ aktiválatlan Apple iPhone 16 Pro Max 256GB ! 1ÉV nemzetközi APPLE GARANCiA
- teljesen ÚJ aktiválatalan Apple iPhone 16 Pro 256GB ! 1ÉV nemzetközi APPLE GARANCiA
- HP ProDesk 600 G2 Mini PC (i5,16GB, 256GB+1TB, Win10) Csere/Beszámítás!
- iPhone 14 128GB Független Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 85%/p4240
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- iKing.Hu - Samsung Galaxy S25 Ultra Titanium Black Használt, újszerű állapotban
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest