- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Szólánc.
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Pajac: PassMark - Lenovo ThinkCentre M83 i3-4130 HD 4400
- GoodSpeed: Ma a Samsung Galaxy S24 FE-re is megérkezett az Android 15-ön alapuló One UI 7.0
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
szkaroly
senior tag
Nagyjából egyetértek a döntő elemzésével. Laikusok számára nyilván látványosabb volt ez a döntő mint az előző (bár nem a látvány miatt kap vb-címet a győztes), ebben benne lehetett a két versenyző közel azonos tudása is. Nepo korlátai párosmeccsen mindig jobban kijönnek, Ding-nek csak várnia kellett a lehetőségeire. Ugyanott vagyunk amikor Kaszparov szakított a FIDE-vel, lett egy másik bajnok (meg ugye a BudiGate), de ettől függetlenül még ő volt a legjobb sokáig. Mindenesetre én úgy látom hogy a Carlsen mögötti mezőnyben egyeseknek a tudása, másoknak a motivációja hiányzik. Remélem a fiatalok (18 alatt) között lesz majd valaki aki feljön a norvég szintjére.
Egy ideje már nem követem annyira a versenyeket, de mikor lett szokás az hogy a versenyzők több időt töltenek a pihenőszobájukban mint a sakktáblánál?
Hirtelen nem tudtam hogy röhögjek vagy csóváljam a fejem. Vártam hogy Fischer feltámad, kioszt pár pofont és minden visszatér a régi kerékvágásba.
-
-
Egon
nagyúr
válasz
Hieronymus #9 üzenetére
Igen, azóta kipróbáltam magasabb szinteken, az 5. szint is viszonylag verhető, a 6. szinttel már meggyűlik a bajom...
-
-
Dhampir
félisten
Egy számítástechnikai magazin flopiján megtalálható volt egy DOS alatt futó sakkjáték, ami szolid kinézetű, de mégis elég klassz volt a maga idejében. Később Windowsra már mindenféle csilli-villi kinézetű sakkjáték született. Mindenesetre a sakkjáték szép sport és hasznos időtöltés.
Ezt a dáma-verziót jól kisakkoztad, habár én a táblás játékra gondoltam.
-
Ezen a szinten legfeljebb 2 lépésig számol előre a program.
Simán betolja a tiszteket kötési lehetőségbe. Ha tisztet és vagy gyalogot veszít, bekapcsolja a "pánik szimulátort" értelmetlenül gyengét képes lépni.
De ennek nincs jelentősége. A kezdő játékosoknak is kell a sikerélmény.Kipróbáltam az 5. szintet. Észrevehetően jobban játszik a sakk motor. De még itt is hagy lehetőséget kibontakozni ellene.
-
-
válasz
philoxenia #5 üzenetére
Nyilván az engine-ek is fejlődnek, ezért egyre nehezebbek, mint ellenfelek. Agadmator egymásnak engedte a legutolsó Chessmastert és az aktuális Stockfish-t, utóbbi lemosta az előbbit a tábláról. Az előző Stockfish-t meg a Google Deepmindja, ráadásul az egyik meccsben zugzwangot alakított ki.
A Deepmind ráadásul úgy kezdett el működni, hogy megtanították a bábuk lépéseire, aztán 4 órán keresztül hagyták játszani, majd ezután engedték neki a Stockfishnek.
-
philoxenia
MODERÁTOR
Nyolc éves koromban nem sok számítógép tudott volna legyőzni...
Anno a 486-os gép ellen még sokszor tudtam nyerni, aztán már a telefonom ellen sem. El is ment a kedvem tőle. Élő partner meg mostanában nem akadt, de középiskolában minden iskolai szünetben játszottunk egy-két partit, később a melóhelyen telefonon keresztül, mikor olyan volt a munka.Nekem gép ellen lélektelen a játék, nem igazán szeretem. Nem játék már, inkább teljesítménymérés, annak viszont nem szórakoztató. -
Dhampir
félisten
A dámajáték is jó játék.
-
válasz
Hieronymus #1 üzenetére
Sosem fogom elfelejteni: amiota megtanultam a lepeseket (7-8 lehettem), nagyon szerettem sakkozni, de azert nagyon sok minden hianyzott hozza. Apammal sokat jatszottunk - legalabbis amig nem lettem kozepiskolas - es altalaban ugy alakult, hogy 7-8 partinkent nyertem 1-et ellene. Aztan elkerultem kozepiskolaba (programozast tanultam), ahol nagyon ramentek a logika fejlesztesere. Ezek utan egy nyari szunetben megint jatszottunk apammal, ezuttal az elso 6-ot nyertem, a 7.-et azert vesztettem el, mert apam annyira ideges volt a futoimra, hogy szetrohogtem magam
Utana mar nemigen jatszottunk...
Valahogy az elmult evekben rakaptam megint - ha nem is a jatekra, de nezni a nagymesterek jatekait. A Lichessen kb. 50-50-ben voltam a 4-es Stockfish ellen, de ahogy megprobaltam alkalmazni a latottakat, romlottak az eredmenyeim es mar a 3-as szint is kihivas lett.
Az utolso Stockfish L3 elleni meccsem viszont azt hiszem nehez lesz felulmulni, 99% accuracy, no blunder, no mistake...
-
Gondoltam megnyitom a hozzászólásokat, ne pörögjön ki üresen az írás.
A sakk némi gondolkodást és tanulást igénylő időtöltés. Ma sem divat ezekkel tölteni az időt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
lo Véget ért a közel 1 hónapig tartó küzdelemsorozat, kínai a klasszikus sakk világbajnoka, ezúton is gratulálok Ding...
- Ducky Shine 5 RGB Brown switch
- Macbook Pro 14" M4 Pro 12/16 mag - 2025 gyártás, 24 GB, 1 TERA, 100% - Apple garancia, magyar (48)
- Macbook Pro 16" M4 Pro 14/20 mag - 2025 gyártás, 24 GB, 1 TERA, 100% - Apple garancia, magyar (45)
- Lian Li, 14600KF, 3/4 konfig, VGA, memória, SSD nélkül
- DELL OptiPlex 5055 SFF / Ryzen 5 PRO 2400G / NVME M.2 / DDR4 / USB 3.1 / több db / számla
- LG 27GN800P - 27" IPS - 2560x1440 - 144 hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 10
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AlzaPower CAT6 UTP 40m, szürke kábel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AX-370 R5 1600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 580 8GB Zalman S3 EVGA 500W
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest