- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bambano: Bambanő háza tája
- Boss81: Halott Torrentek keresése, törlése egyszerűen.
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- gerner1
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Hieronymus #41 üzenetére
Ez most felrement reszedrol, de sebaj
-
D55
senior tag
válasz
Hieronymus #44 üzenetére
"A kártevő komponensek bekerülését/aktiválódását akadályozza a szolgáltatás. Komplexebb módon mint egy víruskergető."
Érdekes egyébként ez úgy, hogy az egyik hétköznapokban igen ismert megoldás szerintem legalább 15 éve alapfunkcióként kínál ilyen megoldást (elemzi a végrehajtandó kód logikáját) a valós idejű védelmi moduljának részeként. Hozzáteszem egy ideje ők is elkezdtek az antivírusnál cifrább neveket használni, de érdemes szerintem inkább így az EDR-t egy evolúciós lépcsőfokának tekinteni az antivírus megoldásoknak, mint sem egy elkülönülő fogalomként. -
nyunyu
félisten
válasz
Hieronymus #9 üzenetére
Öööö.
Megbízol sok pénzért egy tanácsadó céget, azok kiküldenek pár ilyen-olyan öltönyös managert okoskodni, aki akkor látja először a rendszeredet.
Nagy nehezen elmagyarázod nekik, hogy mi merre hány méter, majd megszakértenek sokszáz oldalon valamit, aminek semmi köze nincs a rendszeredhez.Aztán mire leimplementálod azokat a fícsöröket, amiket kértek/mondtak/elvártak/terveztek, majd bedől minden,
addigra hetedhét határon túl vannak, és kb. hárommal későbbi ügyfelüket hülyítik. -
dqdb
nagyúr
válasz
Hieronymus #23 üzenetére
Mondjuk elég beszédes információ. 32 bites drivereket faragnak még mindig
Ez eléggé félrement: 64 bites Windows alatt a System32 mappában a neve ellenére 64 bites alkalmazások és DLL-ek vannak. Annyi ipari hulladék keletkezett Windowsra a hosszú évek során, amelyekbe a fejlesztők az API-n keresztüli lekérdezés helyett beleégették a System32 mappa címét, hogy a Microsoft a feleslegen nagy 32-64 bites keveredést megelőzendő a következő megoldást dolgozta ki:1. 32 bites Windowson a Windows\System32 mappa 32 bites fájlokat tartalmaz (azaz ahogyan eleve volt)
2. 64 bites Windowson egy 64 bites alkalmazás a Windows\System32 mappát fogja látni, ami 64 bites fájlokat tartalmaz
3. 64 bites Windowson egy 32 bites alkalmazás a Windows\SysWOW64 mappát fogja látni Windows\System32 néven, ami 32 bites fájlokat tartalmazÍgy a 32 bites alkalmazások egy 32 bites Windowst látnak, és nem tudják a 64 bites rendszer elemeit tönkretenni.
A Program Files hasonlóan működik, 64 bites Windowson a 32 bites alkalmazások a Program Files (x86) mappát látják Program Files néven, valamint registry esetében is van ilyen 32-64 bites átirányítás.
-
Peter Kiss
őstag
válasz
Hieronymus #34 üzenetére
Van CrowdStrike driver, de az említett fájl nem az. Lemezkezelést nem cseréli le, csak beiktat egy vagy több filter driver-t.
-
válasz
Hieronymus #23 üzenetére
Igen, de ez nem ok, hanem recovery - egyebkent mar bedobtam a masik topicba is es nem is en voltam az elso. Azt nem hiszem, hogy ne teszteltek volna, ezert merult fel bennem, hogy esetleg mellenyult az operator es nem a vegleges frissitest kuldte ki, hanem egy korabbi/masik verziot.
A System32 orokseg es feltetelezem kompatibilitasi okok miatt letezik meg, hiszen az x64-es rendszerek 3 fele modban is tudnak futni (32bit/64bit/hibrid).
-
Gargouille
őstag
válasz
Hieronymus #18 üzenetére
"DE! Ez nem fér bele a hibaszázalékba. Az érintett gépek összessége használhatatlanná vált a frissítés utáni gépinduláskor.
Nem csodálkoznék ha a szétosztás előtt egyetlen gépen sem ellenőrizték a frissítés hatását."Bármilyen hiba előfordulhat, nincs olyan ami "nem férhet bele". Az összes ilyen hibának az a sajátossága, hogy egyáltalán nem szabadna előfordulnia de a gyakorlatban mégis időnként előfordul. Ezért ezért építünk redundáns rendszereket, RAID tömböket, ezért készítünk több vonalas biztonsági mentéseket különböző helyekre és adathordozó típusra (3-2-1), ezért használunk zero trust megközelítést... mert hiába küszöbölünk ki minden józan ésszel elképzelhető lehetőséget, ennek ellenére számolunk vele, hogy mégis be fog következni a hiba. Vagy azért mert hibázik valaki vagy azért mert nem gondoltunk előre valamilyen lehetőségre.
Ember még nem épített olyan rendszer vagy gépet, ami 100%-os biztonsággal soha nem hibásodhat meg. Ha pedig a hiba lehetősége nagyobb a 0-tól (akármilyen kicsivel is), akkor csak idő kérdése, hogy bekövetkezzen.
Nem gondolnám, hogy jelen esetben akkora trehányság történt, hogy senki nem is tesztelte le. Azért egy frissítés kiadásának van egy szigorú rendje, nem gondolom, hogy a takarító véletlenül rányom egy "piros gombra" és hirtelen kiszalad élesben a frissítés a világba.
-
Peter Kiss
őstag
válasz
Hieronymus #23 üzenetére
Biztosan nem 32 bites driverekkel mennek 64 bites rendszereken, illetve az említett SYS fájl a kiterjesztés ellenére nem driver.
-
válasz
Hieronymus #9 üzenetére
"A külső cég bevonása a legjobb megoldás."
Holnap jelentkezhetsz informatikai menedzsernek, a főnökség imádni fogja ezt a hozzáállást
Pedig pont fordítva van a helyzet: ha a cégek nem akarnának az utolsó munkavállalótól is megszabadulni, akkor ezek a problémák persze jelentkeznének, de lokális szinten. Vagyis ez már nem ilyen nagyságrendű hiba.
@sh4d0w: a Falcon Sensor esetén kötelező elem az azonnali frissítés lehetősége, nincs mód, hogy a szoftvert enélkül telepítsed. Ezt olyan kollégák mondták, akik dolgoznak a szoftverrel. Nekem ez nagyon távol esik az üzletileg kritikus környezettől, biztosan nagyon régimódi hozzáállás
-
Peter Kiss
őstag
válasz
Hieronymus #9 üzenetére
Hogy érhető legyen, mire gondolok: minden cégnek lennie kellene lehetőségének, hogy eldöntse, mikor mi megy ki melyik gépre. Ha definiálok egy teszt csoportot, ahova hamar kimegy minden, míg másik X idő után automatán és/vagy még kézzel, máris nálam van a kontroll.
Cukrász megbízhat a beszállítóban, de a beszállító sosem fog beállni tésztát és krémet keverni.
Egy külsősnek alapvetően fogalma sincs, pontosan hol és miként van használva az adott terméke, itt most alkalmazása (persze kémkedhet, meg csinálja is), aki üzemelteti a valamit, annak van; a döntést nem kellene mindenkinek eldobnia magától, hogy felügyelje mindezt (change management van mindenre is, főleg, ha kritikus rendszerekről van szó, ez nem másabb semmitől sem).
Persze manapság nagyban dívik, hogy mindenki magasról tesz mindenre, mikor meg baj van, megy az ujjal mutogatás.Illetve véletlenül se fizessük meg a helyi embert (többet), hogy felépítsen egy olyan rendszert, ami pont tudná ezeket védeni.
Emellett ebben a konkrét esetben például nem egy helyen lehetett ez fent, ahol semmi keresnivalója, pl. az ügyfelemnél SQL Server-t futtató gépeken is fent volt, pedig tudva levő, több kárt okoz, mint hasznot.Hülyeség és nemtörődömség ellen semmi nem véd.
-
D55
senior tag
válasz
Hieronymus #10 üzenetére
"Magyarul is leírnád azt, amit el szeretnél mondni?"
Szerintem magyarul írtam elsőre is, de ha az a kívánságod, hogy a fontos árnyalatokkal bíró részleteknek ne adjuk meg a kijáró hangsúlyt, hanem helyette jó 21. századi felületes módra sarkítsuk le a kérdést, akkor legyen: kötelezzék a kiemelt fontosságú termékeket, szolgáltatásokat nyújtó cégek vezetését arra, hogy a technikai vezetőknek szabad kezet adjanak a kritikus területek feletti költségvetés és kapacitásmanagement kérdéseiben, a pénzügyi és sales vezetők kezét pedig ezzel összhangban kössék meg.
#11: Sosem használtam ChatGPT-t és más AI modellt sem a hozzászólásaim megírásához. Sajnálom, ha a választékos és árnyalt beszéd értéke mára egyesek számára sértővé vált, ettől még én a magyar nyelv egyik legerősebb oldalaként én ezzel nagyon előszeretettel élek. Mondhatni sokkal "nagyobb felbontású" gondolatok szavakba öltését teszi lehetővé.
-
válasz
Hieronymus #10 üzenetére
ChatGPT.
-
Peter Kiss
őstag
válasz
Hieronymus #4 üzenetére
A probléma azokkal a cégekkel van, akik használták ezt, illetve olyan módon ahogyan. Elfogadták, hogy nem lesz beleszólásuk semmibe, amit ez a külsős cég intéz az eszközeiken - ez a valódi felelőtlenség.
-
válasz
Hieronymus #2 üzenetére
Nyilvánvalóan nem a helyes frissítés ment ki, viszont az ok sokféle lehet:
- mellényúlt az operátor
- nem tesztelték eleget
- manageri nyomásra ment ki a frissítés az éppen akkor aktuális állapot.Aligha hiszem, hogy megtudjuk a valódi okot.
Új hozzászólás Aktív témák
lo Itt a portálon egészen biztosan sokan olvasták a két egymást követő hírt, miszerint a Microsoft hibája miatt...
- Építő/felújító topik
- Videós, mozgóképes topik
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Opel topik
- Asztrofotózás
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Háztartási gépek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- APPLE Airpods PRO 2 , Airpods 4 Airpods Iphone 13 14 15 16 Bontatlan Új DEÁK TÉRNÉL AZONNAL Átvehető
- BONTATLAN Új Ipad 9th 10th 11 gen. Air 6 7 , Ipad Pro Mini 7 IPADEK Azonnal DEÁK Térnél Átvehető.
- Raynox-250 makró előtétlencse
- Tchibo Esperto Caffe szemes kv föző hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy S21 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
- Samsung Galaxy A35 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- XFX AMD Radeon RX6700XT 12GB / Újszerű állapotban / 6 hónap jótállással
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest