Hirdetés
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Random25: Windows 11 telepítés Pendriveról
- bitpork: Nagy dilema
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ezso
tag
Sajnos hiába van otthon sok wifi sticked, csak a sajátjával működik, mint ahogy a Sony, Lg és Samsung is.
Nyilvánvaló, hogy a gyártók ezt azért csinálják, hogy ne tudd kiváltani, másik olcsóbb adapterrel.
A Weezy200 is egy nagynevű gyártó termék, sőt ki is váltható, de - legalább is az én áraimnál - már nem olcsóbb.
Az adapter sok szabványt ismer, a/b/g/n 2,4GHz, 5GHz, tehát nem a legolcsóbb fajta.Lényeg: Ha bedugod az USB-be az adaptert, akkor a TV kiírja, hogy "Azonosított WIFI Hardverkulcs".
Ha nem ír ki semmit, akkor nem fog működni. -
ezso
tag
Mondjuk elkéred a tv garanciális szervízének elérhetőségét, majd pontos típusszámmal felhívod őket és megkérdezed.
Másik lehetőség, hogy rendelsz egy wifi sticket pl. a MM-ból és ha nem jó hozzá, akkor elállsz a vásárlástól.
Harmadik lehetőség. Ha "pösti" vagy eljössz hozzám (Déli PU. környéke), kapsz egy új wifi adapter olcsóbban a MM-nál. Kipróbálod és ha jó megtartod, ha nem, akkor visszahozod és visszakapod a pénzedet.Hirtelen ezek az opciók jutottak eszembe...
-
hzx0
aktív tag
Amit most árulnak 40" smart tv a tescoba valamie usb wifi sticket kezel?
-
cdc001
újonc
Sziasztok ismét! Nero Media Home-mal csatlakozok. Fel is ismeri a fájlokat, minden, csak nem játsza le 90%-át. Ha a gépről próbálom indítani, akkor kiírja, hogy vegyem meg a szoftvert, mert nem támogatott fájltípus, ha pedig a tv-ről tallózom, akkor kiírja, hogy érvénytelen kiterjesztés. Én csinálok valamit rosszul szerintetek, vagy mi lehet a baj? (fájlformátumok: .mkv, .mp3 stb.) Kb. csak képeket és .avi-t játszik le.
-
MolGabi
aktív tag
Másnál jelentkezett-e olyan probléma, hogy az előzőleg szépen tisztán bejövő csatornák pixelesen, nehezen, vagy egyáltalán nem jönnek be, illetve ha - esetemben a PC-t is a TV-ről használnom - más bemeneti jelre kapcsolva pl. HDMI-re is több ideig kapcsol át a tv, mint azelőtt ? Ez utóbbi jelenség nem gyakori, viszont a rossz TV adás annál inkább. Próbálkoztam már mindennel, ha esetleg kábel probléma lenne, de akkor régebben miért nem jelentkezett ? Esetleg lehet-e az a probléma, hogy a családban 3 helységben van elosztva a kábel TV jele ?
Ami lemaradt ... csak nálam van ez a jelenség, a ház többi helységében a másik Technikán és egy régebbi
CRT-n ( bár ez csak analóg ) minden tiszta és probléma mentes.Szolgáltató hiba lesz, esetleg kábel vagy szimplán csak gyengébb jelet kapok az elosztás miatt ?
-
ezso
tag
Ez az amit távolról nem biztos, hogy meg tudok oldani...
Föntről az első "Megosztások --> Helyi mappák"-ba, rakj bele egy Pl. Fimek, vagy Movie könyvtárat a gépedről.
A "Hálózat" menüpontba legyen bepipálva, a saját géped hálózati kapcsolata.
Az "Eszközök" menüben látnod kell a saját géped és a tv IP címét.Ha ez megvan, akkor a tv Média Tallózó menüjében, a nézetnél a laposat kapcsol át mappára.
Ekkor a Videók - Fotók - Zene mellet megjelenik egy Összes menüpont is.
Erre okézz rá. Ekkor már jobb alul a tv is kiírja, hogy dlna Nero MediaHome 4.Legfelül az összes médiára okézva meg kell(ene) jelenni, annak a könyvtárnak/könyvtáraknak, amit megosztottál.
Ha nem látja, akkor kapcsold ki a tűzfalat a gépen!!! Volt már rá példa, hogy a tv azért nem látta a megosztásokat, mert hiába volt a tűzfalon port nyitva neki, akkor is valami blokkolta a tűzfalban.
Ha ezután sem jó, akkor több ötletem nincs
-
sztgyi
csendes tag
válasz
zolya1973 #567 üzenetére
Köszi a válaszodat!
Sajnos nem ez áll fenn. A hálózati (230V~) zsinórja állandóan be van dugva, és az antenna is.
Csak a távirányítóval kapcsoljuk ki.
Eddig úgy jelentkezett, hogy bekapcsoláskor volt valami kép, és szinte azonnal megjelent ez a felirat. Ilyenkor a csatornaváltásra nem reagál. Egy kínos, hosszú hangolási folyamat után megy rendesen.A tegnapi nap folyamán viszont kezdetben ment rendesen, majd menet közben megjelent a felirat.
Újrahangolás (és káromkodások), majd tovább nézés/hallgatás (amolyan háttértévézés). Majd kb. egy óra múlva ismét bejött a felirat, és lehetett újból a csatornákat kerestetni.Ilyet még nem tapasztaltunk, hogy egy napon kétszer előjön ez a probléma.
A TV még garis (talán még egy hónapig), de nem egyértelmű, hogy a TV lenne hibás.
Néhány kellemetlenségtől (pl. ez) eltekintve jól működik, szép a képe. -
zsloti
senior tag
Azóta nem produkálja a hibát hála az égnek
Ám a néróval tényleg nem megy
Tök jól lejátssza a videókat meg minden de hogy jut át a tvre?Másik ,azt sikerült elérni hogy a tv media gombjával elvileg be lehet hozni a gépet és lehetne is rajta keresni media tartalmat de csak egy mappát lát amibe van néhány videó meg kép de mást nem lát
Az a mappa is elég eldugott ,tehát nem egy főmappa
Van valami direkt elérési út amit be kellene állítani?
Köszi
zs -
-
zsloti
senior tag
ezso az miért lehet hogy tegnap át tudom küldeni a videókat-zenéket a gépről jobb egérgomb,lejátszás a következőn és ott tudom a tvt kijelölni módszerrel (A néróval nem boldogultam
) ma délután meg nem...,nincs ott a lejátszás a következőn lehetőség
Akkor a Vestel Smart Remote Control se látta a tvt
Majd magától megjavult és most megint jó
Zs -
ezso
tag
Várj egy kicsit. Mivel a Vestel szerverén keresztül kapcsolódsz, néha előfordul, hogy a szervert karbantartják vagy ideiglenesen túlterhelt.
Ha van közvetlen Youtube gombod próbáld ki, mert úgy tudom az megkerüli a Vestel szervert.
(ha van, akkor vagy Youtube feliratos a gomb, vagy egy Csillag/kör található benne) -
cdc001
újonc
Sziasztok!
Tegnap óta boldog tulaja vagyok egy 40'-os Technika Smart tv-nek. CRT-ről váltottam, szóval panaszom nem igazán lehet, mint tv. A smart részével van olyan gondolm, hogy amikor megnyomom az internet gombot, akkor törökül kér felhasználónevet, jelszót és itt megáll a tudomány. Próbáltam saját e-mail címet megadni hozzá tartozó jelszóval, de nem fogadja el. A leírásban sem találok erre utalást, elméletileg ha megnyomom a gombot egyből a böngészőben kellene lennem. Ebben a problémában kérném segítségeteket. -
ezso
tag
A szervízt kihívhatod, ha úgy gondolod, hogy rossz.
A Skype-ot 2012-2013-ban kivették a programok közül, szerintem teljesen érthetően.
Ki akar távirányítóval szöveget pötyögni betűnként? (kamerát mikrofont ezek az olcsó tévék nem támogatják)Amit még tudni szoktak, a DLNA, Nero Media Home 4, amit ingyen letölthetsz. Ez hálózati megosztást tesz lehetővé, a tv és a PC/laptop között, fizikai összeköttetés nélkül.
Letöltheted a Android, vagy IOS eszközre a Vestel Smart Remote Control-t. Ingyenes, Magyar nyelvű.
Ezzel a telefonoddal irányíthatod a tévét, illetve ha tartalmaz a tv web böngészőt, egérkezelés és szövegbeírási funkciót is tud. Sokkal gyorsabb, mint távval beírni valamit. -
zsloti
senior tag
Más, a smart része tényleg ennyire buta vagy csak en vagyok az
Lehet meg okositani?
Jo lenne egy skype is rá
Zs -
zsloti
senior tag
Köszi
A színekkel el játszottam es ahogy mondtad piros le kék fel ,máris jobb egy fokkal de az eletlenség -kontraszt mizeriával nem tudok mit kezdeni
A tecso ban lévő kiállítási darabon gyönyörűek a színek És minden szép
A 3 napról mar lemaradtam
Ellenben a szervizt kihivhatom?
Zs -
ezso
tag
Így képről annyit látok, hogy a piros, túl sok benne.
Ha van benne olyan opció, hogy menü-> képmenün belül "haladó beállítások"-->RGB erősítés, akkor ott kalibrálhatod a három színt külön. Ránézésre a kéket kell kicsit megemelni és a pirosat visszavenni.Vissza hivatalosan 3 napon belül viheted, de csak akkor ha hibás a termék. (az eladó jóindulatán is múlik)
-
zsloti
senior tag
Hát egy kis faluba lakom így egy nevenincs kábeltv a szolgáltatóm
Nincs itthon full hd filmem de a youtubon nézve full hdt mindkét tvre pc kábelen összekötve a 10 éves 32 es lg tv és e között is van különbség olyan mintha sok lenne az egyik szín és a kontraszt is túl lenne vezérelveHa nem tetszik vissza lehet vinni?
Zs -
ezso
tag
Hello!
Legfontosabb kérdés, hogy ki a műsor szolgáltatód? Ha egy xar analóg kábeltévét nézel, akkor természetes dolog, hogy ami hibát a kis 32"-oson nem láttál az 50"-nál, már bizony kijön.
Próbáld ki egy FHD filmmel USB-n, vagy a DVB-T tunerjén, egy szoba antennával az M1 HD-t.
Ha ott is rossz a kép, akkor van baj a tévével.A fali tartód biztos VESA szabvány, de ettől még nem biztos, hogy tudja, azt a méretet, ami a tévédhez kell.
Fogj egy centit és mérd le a csavar távolságokat.
Általában 400x400, vagy 400x200mm az ekkora tévék lyuktávolsága. -
zsloti
senior tag
Sziasztok
Ma vettem tcsoba egy 50 colos smart tvt zold dobozos váltózat 120 pénzért
Sikerült beuzemelnem... Hát a képével nem vagyok megelégedve
Olyan szintelen, eletlen eddig egy 32es orion volt
Lehet ezen javítani?
A másik pedig, nem tudom a falra felrakni
Hiába van olyan tartom ami elvileg 50 colosig jó...
Sokkal távolabb vannak aacsavar helyek
Nem tudjátok vesa hanyas?
Köszi zs -
sztgyi
csendes tag
-
sztgyi
csendes tag
Pár napja panaszkodik az oldalbordám, hogy a Filmbox-HD-nek nincs hangja (121 programhely).
(UPC kábeltv, médiabox-xal)
Ma délelőtt vettem a bátorságot, és felhívtam a 1221-et. Telefonon kaptam az utasításokat, miután alaposan kikérdeztek, újraindíttatták velem a boxot is a TV-t is, meg minden varázslatot elvégeztettek velem (csak a Kopp-Kopp maradt ki).
Végül a telefon másik végén az engem ugráltató segítő azt mondta, hogy a nála lévő ellenőrző tévének sincs hangja a 121 programhelyen. Akkor központi hiba van! Jelezni fogja a műszakiaknak!
Ilyen probléma volt nálunk a médiacardos tévénken, még szerelő is volt kint.
Erről már beszámoltam ezen a topikon itt:
http://logout.hu/tema/re_samus_technika_mint_marka/hsz_447-447.html
és itt is:
http://logout.hu/tema/re_samus_technika_mint_marka/hsz_475-475.html
[link]
Ezen a médiacardos TV-n többször megnéztem, sose volt hang.
Ma déltájban ránéztem a médiaboxosra, megjött a hang!
Kipróbáltam a médiacardos kistévét is a konyhában, és láss csodát itt is lett hang!!!Pedig még a szerelő is azt mondta, hogy ne várjam ettől a TECHNIKÁTÓL, hogy ...
Egyébként is ez nem UPC kompatibilis !!! -
*Tuli_76*
újonc
Sziasztok!
Vettünk egy Technika sm32-240 smart led tv-t a Tescoban! A képe szép ahhoz képest, hogy a csatornák többsége analóg. Az m1 és az m1 hd-nál jön ki a különbség, ha az m1-t kihúzzuk teljes képernyőre (akkor pixeles).
A filmek wifin keresztül sikerült átvinnem a tv-re, voltak formátumok amivel még gondom volt.
Ami nem tetszik a tv-ben, hogy nincs a gyártóról információ( egy tv-t találtam ami külsőre és menüre hasonlított hozzá, az Vestel tv volt), automata csatorna keresésnél ragaszkodik az LCN-hez. Így nem tudom a csatornákat sorrendbe rakni.A tv órája össze-vissza jár, sajnos csak 3 nap múlva derült ki, így nem lehet cserélni. A tv dobozok színének nincs köze az energia osztályokhoz és a felbontásokhoz?
-
gaben1117
senior tag
-
Mercutio_
félisten
válasz
TestamentDNR #556 üzenetére
Mint kvázi monitor rendben van, úgy emlékszem, csak a kép- és vételjavító áramkörök terén gyengébb ami az SD-adásnál szembetűnő.
-
Mercutio_
félisten
válasz
TestamentDNR #553 üzenetére
Emlékeim szerint korábban hozzáértő azt írta SD adás esetén nem javasolja a technika-t, LG-ről ilyet még nem olvastam.
-
plaszy
őstag
válasz
TestamentDNR #553 üzenetére
Így van. Persze nem azt mondom, hogy sokszor számít a "márka" is. De nem minden esetben a külső felirat a lényeg. Lehet az akármi is ha jó a panel benne.
-
TestamentDNR
aktív tag
válasz
KurtCobain #552 üzenetére
Mondjuk jo kerdes, hogy az LG kepminosege milyen a Technikahoz kepest. Lehet h rosszabb!
-
KurtCobain
őstag
válasz
TestamentDNR #550 üzenetére
Amikor nagy sláger volt ez a Technika, tavaly nyár körül, akkor nem volt 120 alatt "márkás" TV.
-
TestamentDNR
aktív tag
Angliában érdekesen más modellek is vannak
http://www.tesco.com/direct/technology-gaming/all-tvs/cat15430024.cat?gclid=CKemyNi338UCFUfMtAodLxIASw&sortBy=1&catId=4294775946+4294949376&sc_cmp=tp1_ppc_g_tesco%20tv_e&lastFilter=Brand|TechnikaEz különösen szép:
http://www.tesco.com/direct/technika-40f22b-fhd-40-inch-full-hd-1080p-slim-led-tv-with-freeview-hd/166-6986.prd?pageLevel=&skuId=166-6986
Új hozzászólás Aktív témák
lo Van ez a Technika nevű márka, ami csak a Tescóban kapható. Mi az általános vélemény róla? Árához képest milyen a...
- DELL Thunderbolt Dock - WD19TB modul 02HV8N (ELKELT)
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- AKCIÓ! GIGABYTE Z370P i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest