Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Victoryus: Rapoo VT9Pro egér
- Gurulunk, WAZE?!
Új hozzászólás Aktív témák
-
slatyek
csendes tag
Sziasztok,
Hátha akadt másnak is ilyen problémája, és van rá megoldása:Adott egy idestova 3 éves (ha jólemlékszem) Technika 26-56D tévé, a 26 col biztos, más típust nem találtam neten hozzá. És adott egy UPC-s digital bronze előfizetés + settop box.
Múlt hétfőig tökéletesen látszódtak a 16:9-es adók képei (pl m1, Duna és társai) a gyári beállítások (Auto a tévén, Letterbox a STB-on) mellett, Scarttal csatlakoztatva.
Jött valami automata frissítés hétfőn délelőtt a STB-ra (gondolom azért, mert akkor történt csomagváltásom), ami óta olyan, mintha a UPC 14:9-ben küldene át mindent. (http://www.umc-uk.co.uk/Manuals/Technika/26%20models/User%20Guide%20-%20Technika%20-%2026-56D-ROI.pdf - 18. oldalon a megjelenített képarányok)
Az, hogy a 4:3-as kép torzul, már megszoktam, de a 16:9-es adóknál két eset van (bárhogy állítom be a tévén és a STB-n a képarányt): Vagy alul-felül fekete csík egy ujjnyi szélességben (16:9 tv, Letterbox a STB-n); vagy alul-felül kitölti a képet kicsit torzítva, de a két szélét levágja (16:9 vagy Auto a TV-n, 16:9 a STB-n)
Dobtam rá 16:9-es filmet usb-n, tökéletes. Horizonon megnéztem a sugárzott adást, 16:9 monitoron tökéletes a kép. STB menüjébe belépve látszik a upc által küldött kép kicsiben, ott azt látom, amit horizonon, de mégse azt teszi ki képernyőre.
UPC szerint ők a jelet jól átküldték, többet nem tudnak tenni, hagyjam őket békén, biztos frissíteni kell a tévé firmware-jét. Tévé spec szerint tudja a 16:9 képarányt, meg eddig is jó volt minden a gyári beállítások mellett.
Mit tudnék még tenni, hogy történjen vele valami (azon kívül hogy továbbra is minden nap elmondom egy új ügyintézőnek, hogy nem a kép 80%-áért fizetem a havidíjat, és talán most már kijönnek egy teszt-tévével a héten megnézni)?
(Ma délután még azt letesztelem, hogy a gépet HDMI-vel rákötve a tévére, hogyan látszódik a netes adás, de nincs több tippemMeg ha jó is a HDMI-s kép, nem nagyon szeretnék plusz pénzt fizetni a szolgáltatónak hogy olyan boxot hozzon ki)
Köszi, -
MolGabi
aktív tag
Akit érint ...
Ma elhoztam egy ilyen 42'-os Technikát, ugyanaz a Vestel panel van benne, mint a novemberi akció során, úgyhogy bátran próbáljátok ki.
Észrevétel a novemberben vásárolt TV-hez képest, a káva alul kapott egy kis díszítést, a doboz narancssárga helyet kék színt kapott, és 1 HDMI helyett 2 van. Minden más ugyanaz.
Ja és másabb picit a távirányító - véleményem szerint picit "gagyibb" ránézésre, mint az előző, viszont az alvás opció ennél már egy gomb lenyomásával megoldható, nem kell a menüjében szörfözni.
... és a típusa, hogy könnyebben tájékozódni tudjatok: 42-278B
-
MolGabi
aktív tag
Május 14-től lesz 42"-os full HD-s Technika 80,000 Ft-ért, legalábbis az újság szerint ... Tesconál sosem tudni, hogy valóban van-e készleten.
SS15-42-278B a típusa, valakinek van esetleg valami tapasztala ezzel a szériával, vagy ezek lennének azok a bizonyos "új" szállítmányok ?
-
plaszy
őstag
Sziasztok!
Lenne egy észrevételem az 50"-ossal kapcsolatban.
Tegnap este beállítottam 1 órára az elalvás kapcsolót. Lefeküdtem kábé 22 óra tájékán. Elaludtam...ki is kapcsolt a TV. Viszont hajnali 1 körül felébredtem valamiért, és látom, hogy a TV kék LED-e villog. Megdörzsöltem a szemem, azt hittem csak az káprázik, de nem. Valóban villogott. Ezt miért csinálhatta vajon?
(Ezelőtt is használtam az elalvás időzítést rendszeresen, de mire reggelre felkelek, csak simán világít a LED. Gondolom ez a rendes állapota.)
Más is találkozott már ilyennel?
-
MolGabi
aktív tag
válasz
noncsika #511 üzenetére
Erősen kerülendő márka, valami román cég gagyi kínai alkatrészekből összehegesztett terméke. Mérettől, ártól függetlenül kuka, nem szabad megvenni. Olcsó, cserébe sz@r is.
Technikából sem jó mindegyik tudtommal, a korábbi "zöld" dobozos TV-k kevésbé jók, mint a 40'-os Full HD-sek voltak. Persze azóta kifogytak tudtommal minden Tesco-ból, és hír sincs róluk, miért. Arról sincsenek infók még tudtommal, hogy egyáltalán mikor lesz, ha lesz újból. Gondolom lesz egy kis vérfrissítés, csak nehogy negatív irányba.
A sok kitérő után a válasz még mindig az, hogy ne foglalkozz az Akira márkával. Sencor ugyanez. TV-ben nem jó, sok vele a panasz, garanciába hordják ezeket vissza. Az Akira gyakran félévet bír, nem többet.
A helyedben várnék valami jobb megoldásra, esetleg használtan valami jobb Technikára ( vagy gyűjts és vegyél valami jó szerviz háttérrel rendelkező márkát ).
-
noncsika
tag
épp én is az auchanos újságban leltem rá erre a 40-es Akira tv-re, mert ennyiért a méret jó de persze megfordult bennem is hogy talán túl szép hogy igaz legyen (nem véletlenül hozott ide a kereső) de ez csak egy vélemény részedről vagy tapasztalat? kicsit bővebben tudnál erről mondani valamit egy témában kevésbé jártasnak?
köszi
-
Mercutio_
félisten
Használja valaki pesti panelben DIGI-s TV előfizetéssel, milyen a kép egy márkásabb belépő modellhez képest? (SD és HD adás)
-
prandris
tag
Sziasztok! 32" vagy 40"-os Technika érdekelne, hogy mennyibe kerülnek körülbelül? Szokták még akciózni őket?
Új hozzászólás Aktív témák
lo Van ez a Technika nevű márka, ami csak a Tescóban kapható. Mi az általános vélemény róla? Árához képest milyen a...
- Kerékpárosok, bringások ide!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Építő/felújító topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- EA Sports WRC '23
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Ukrajnai háború
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5g 8/256gb - Szép állapot, akár beszámítással
- LG 70UN74003LA Smart LED Televízió, 70" (177 cm) - 4K Ultra HD, HDR, webOS
- TP-Link RE650 AC2600 (RR650) WIFI hatótávbővítő
- BONTATLAN Új Iphone 16 és 16 Plus 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 - 7 gen 11 és 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térné
- Samsung Galaxy A9 2018 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Apple Macbook Pro 13 2020 - M1 - 8GB/256GB SSD - Touch Bar - 102 Ciklus - 99% Akku - Ezüst - MAGYAR
- Csere-Beszámítás! MSI Ventus 3X RTX 4060Ti 8GB GDDR6X Videokártya
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest