Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- sziku69: Szólánc.
- Random25: Windows 11 telepítés Pendriveról
- bitpork: Nagy dilema
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Algieba
őstag
Miért lenne morbid, vagy ízléstelen? Ha lenne sírkövem, valami hasonló lenne rajta: Élni jó.
Kár, hogy halott vagyok. -
A halál egy érdekes dolog számomra. Azon dolgok közé tartozik, amit nem értek. Elvileg minden okkal történik (a Mátrixban ez jól meg lett fogalmazva, a "francia" mondta: "Mindannyian az okság áldozatai vagyunk."), vagyis valami oka van annak, hogy meghalunk, és itt most csak és kizárólag a természetesre gondolok. Sokan hisznek a túlvilágban, és valamilyen formában szinte minden létező kultúrában jelen van, hol erősebb, hogy szinte jelentéktelen módon. Viszont ha hihetünk a történelemnek, akkor elég visszanézni többezer évvel, Egyiptomba. Hatalmas sírokat (piramis. És most eltekintek a Csillagkaputól és az idegen leszállópályától) építettek az elhunyt fáraóknak, gondosan előkészítették, élelmet és aranyat raktak mellé, hogy az "út" során ne éhezzen. Vagy az Agyagkatonák, akik az első kínai császár Qin Shi Huangdi sírját őrizték.
Sok dolog mellett az is megfordult a fejemben, hogy akik meghalnak, semmi más nem történik velük, csak a fizikai testük "fáradt el", és itt vannak. Csak a kommunikáció nem megoldott (még?). De az is lehet, hogy túl sok Csillagkapu-t néztem.
Mindenesetre én nem szeretnék szokványos temetést. Egyszer össze kellene írnom és biztos helyre tenni az ez irányú végakaratom...nem kell nekem milliós sírhely, csak az utolsó utamon hadd hallgassam kedvenc zenéimet...és egy, a képhez hasonló felirat emlékeztesse szeretteimet, hogy igen, voltam, éltem, alkottam, elmentem. -
7
addikt
válasz
Cathfaern #16 üzenetére
Evvel kapcsolatban nekem van egy olyan cinikus allaspontom, miszerint az ember alapvetoen onzo, es ilyen alkalmakkor rengetegen onmagukat siratjak a halott gyaszolasanak egisze alatt (ami persze nem feltetlenul rossz, sokkal inkabb mondanam erthetonek es termeszetesnek -- es szinte hallom, ahogy most egy csomoan felhordulnek).
Nem tudom, hogy miert pont a kereszteny kulturaban alakult ugy, hogy mara mar elvarassa valt, hogy igenis sirassuk meg a halottat, szenvedjunk es veletlenul se merjunk mosolyogni, de teny, hogy a melyseges banat lett az altalanosan elfogadott magatartasforma ilyen helyzetben. A dolog pikanteriaja az, hogy ez most mar egy onmagat eletben tarto es erosito folyamat, hiszen ha valaki megprobal elterni ettol a szokastol, azt maris kirekeszti a kozosseg java. -
Cathfaern
nagyúr
Mondhatjuk, hogy alapvetően az európai/keresztény kúltúra következménye ez, hisz más vallásokban és földrészeken egyáltalán nem ilyen komoran fogják fel a halált (+usa, de ugyebár ott a keresztény hatás elég erős). Mondjuk ez is egy érdekes kérdéskört vetne fel, hogy a keresztény vallás miért hozta magával ezt az erősen depresszív magatartásformát, hisz pusztán a vallási dogmák szerint a halálnak örülni kéne, hiszen az illető csak átkerült a túlvilágra, ahol örökélet, stb
-
7
addikt
Teljes mertekben egyetertek.
Nem erzem izetlen trefanak, valoszinuleg az elhunyt vegakarata volt, ahogy az "Igy meg sosem jartam" felirat is. Az igazat megvallva tetszik, a halal nem szuksegszeruen kell, hogy depressziv magatartasformaval tarsuljon. Jelenleg is vannak bolygonkon olyan kulturak, amelyek nagy unnepet rendeznek a halott tiszteletere, vigadnak, tancolnak, boldogak, mert ugy tartjak, hogy az eltavozott tovabblepett / jobb helyre kerult / egyeb.
Bizonyos fajta humor szerintem nem illetlen ilyen szituaciokban sem. Ami nem a holtak gyalazasarol szol, nem oncelu, hanem szellemes es udito, netan vigaszt nyujt, annak lehet helye akar meg a halottakkal kapcsolatban is. Termeszetesen ovatosan kell vele banni, nem mindegy, hogy milyen kornyezetben es helyzetben merul fel.
-
puttputt
őstag
válasz
fekeandras #12 üzenetére
Valóban, nem lenne rossz változtatni az általános hozzáálláson sem néhány területen...
Szintén voltam már nem egy temetésen ("énekesi" pozícióban - persze kizárólag hagyományos (kiskórusban)...), de pár kirívó eseménnyel én is találkoztam.
Ettek, ittak a kedves gyászolók közben, traccspartiztak (már csak a kártya hiányzott)...,
ez így kezdésnek.
Ehhez képest, ők azok, akik megszólják, lenézik és furcsállják az ott dolgozókat...
Szó esett itt a székelyekről..., az megint más kérdés, ha mellette ott a név, meg valami évszám... amellé persze, hogy odaférhet egy-egy frappáns idézet, ha annak helye és kultúrája megengedi.
Itt esetleg az lenne a "mentség", ha az elhunynak "Volt" lenne a beceneve, vagy áramütéstől...(
)
Elnézést... jól tudom, ezzel nem illik viccelni..., ha sértőnek találja valaki, kiszedetem ezt a szegmensét a hsz.-nek. -
Kickass
őstag
szerintem ebben semmi elvetendo nincs, talan a szekelyeknel szokas (vagy volt szokas) kulonbozo ironikus de ugyanakkor vicces strofakat irni a megboldogult sirkovere, ahogy elottem is irtak ugyan szomoru dolog az elmulas de az elet resze es miert ne lehetne egy utolso fricska az eletnek?
-
fekeandras
őstag
Szerintem meg az emberekkel van a baj. A halál a legtermészetesebb dolgok egyike, hozzá tartozik az élethez mégis valahogy tabu róla beszélni. De miért? Én kicsit másképp állok a témához mert 2004/2005ben egy temetkezési cégnél dolgoztam. Voltak az ismerőseim között akik elfehéredve szörnyülködve ,,úristeneztek" mikor meghallották. Sosem értettem miért. Ugyanolyan munka mint bármi más. Sőt talán kicsit több is. Az egy vidéki kis temető volt ezért ehhez hasonló sírköveket ott nem látni de voltak érdekes kérések, hogy mi szóljon a ravatalnál...
-
Nem viccnek szántam. Aki ezt így fogja fel, az inkább be se írjon.
Nekem ez tetszik. Mindenki sír, hogy itt a vég, legalább van, aki így fogja fel. Morbid, vagy sem, de szép, és legfőképp nem átlagos. -
puttputt
őstag
-
lorcsi
veterán
ebben semmi vicc nincs.
szomorú...vagy még annyál is több.
én is láttam hasonlóan szívszorítót....valahogy úgy hangzott:
Szereetlek, a te Ferkód -
-
válasz
mexicanraven #1 üzenetére
Nos, ebben igazat adok. Direkt nem írtam honnan van (nem tudom, kedvenc "fikázós" oldalunkon volt), és semmi kiegészítést nem írtam hozzá. Egy okból tettem fel: hogy meglegyen. Engem annyira megfogott. Valami ilyesmit szeretnék én is, ha utolér a kaszás.
Azt már elterveztem, hogy az unalmas temetési zenék helyett kedvenceim szóljanak, a földbe helyezés előtt-közben pedig a Children of Distance - Emlékezz Rám című száma.Persze ha sokatokat zavar, eltávolítom a bejegyzést...de remélem ennyire senki sem találja sértőnek.
-
szablya
aktív tag
LoL.
Humora lehetett az illetőnek, minden elismerésem.Asszem én is ki kéne már találjak valami frappáns kis sírfeliratot, nemár, hogy sablonos legyen
-
stangli
senior tag
válasz
mexicanraven #1 üzenetére
Szomorú de vicces. Az illetőnek utolsó kívánsága lehetett talán. És ha belegondolunk, van benne igazság. Nem is kicsi. Talán üzenni akart, az utókor részére.
-
mexicanraven
senior tag
Szomorú
Mellesleg nem tudom, hogy egy ilyen jellegű képnek van-e helye egy bejegyzésben.
Új hozzászólás Aktív témák
- Slot1 Processzor
- HP ProBook 430 G8, 13,3" FHD IPS, I5-1135GU CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, 27% áfás számla, 1 év
- HP ProBook 430 G6, 13,3" FHD IPS, I5-8265U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, 27% áfás számla, 1 év g
- HP ProBook 440 G7, 14" HD, I5-10210U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, 27% áfás számla, 1 év garanc
- EliteBook 840 G11 14" FHD+ IPS Ultra 5 135U 16GB 256GB NVMe ujjlolv gar
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Apple iPhone 12 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest