Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• _George

senior tag

válasz atom69 #801 üzenetére

Hello!
    Nekem a 40C6000rel a tapasztalatom:

Képopciók > Méret Nagyításra van állítva, mivel szinte az összes adó 4:3ban sugároz. Ha olyan adóra kapcsolok, ahol 16:9ben jön az adás, automatikusan visszaáll 16:9 módra, majd ha továbbkapcsolok megint egy 4:3as adóra megint visszaáll nagyításra. Sajnos a 4:3ban sugárzott adások ezeken a tv-ken másképp nem tekinthetők meg torzulásmentesen, minthogy levágja a kép felső és alsó sávját, vagy 4:3ra teszed a Méretet, de úgy nagyon bután néz ki, és a felhasználói kézikönyv sem ajánlja a pixel beégés miatt ezt a módot.

Képopciók > Képernyő mód nekem sem aktív, de gondolom azt arra állítja be, amit a Boxon beállítasz.
    Nekem UPC box van, és 16:9 van rajta beállítva.

adók, amik 16:9ben jönnek: Spektrum, HBO, HBO2, HBO Comedy, Filmbox, Filmbox+, Cinemax, Cinemax2, m1, m2, Duna1, Duna2

Gondolom neked is kb. ezek jönnek wide-ban.

Remélem válaszom kielégítő volt ;)

• _George

senior tag

válasz digo00 #802 üzenetére

1. Elvileg a firmware frissítéssel semmi sem fog változni...
    Ha valamivel gondod van, akkor érdemes ezzel szórakozni. USB azt hiszem a tiéden is van. Ugye?

2. Ha jól tudom ugyanolyan tudású az én tévém is mint a tiéd, csak a tiéd kisebb.
    melyik módban írja, hogy 50 Hz? Amúgy ha halványabb a kép, azt valószínű a videokártyádnak köszönheted, vagy rossz minőségű a DVI - HDMI kábeled.
    Esetleg még az is meglehet, hogy a tv-n nem a DVI HDMI csatlakozóba dugtad?

Egyébként a Motion Plus technológia, ha rá van téve 10-10es értékre, akkor van elvileg 100 Hz-en. Szerény véleményem szerint, így már túl "mű" minden mozgás a tv-n. Minden film olyan hatást kelt, mintha animációs film lenne. Olyan élesek a kontúrok, és mosódás annyira minimális, mintha egy rajzfilmet néznél :)

A tv-n rengeteg beállítási lehetőség van, de az alap beállítások sem rosszak. Nagyon jó funkció rajta, hogy van gyári beállításra való visszaállítási lehetőség is.

• _George

senior tag

Sziasztok!
    Nekem is van egy Samu UE40C6000 tv-m. Tényleg nincs 3 cm vastag... :) Nagyon durva...
    Nagyon meg vagyok vele elégedve, 2 USB bemenet van rajta, egyik direkt HDD-s, másik Pen-nek való.
    Eddig nem találkoztam olyan fájllal, amit ne vitt volna USB-ről. (mkv, vob, avi, wmw, mpeg, mp3, jpeg, bmp....)
    Egy kis apróságra lettem figyelmes, hogy a wmw fájlokból nem rak ki jelenet képet.
    És valamit valahogy elállíthattam, mert alapból úgy működött a media play funkció, ha elindított egy filmet, és a kurzorgombok közepét megnyomtam, mutatott a filmből bizonyos időközökkel jeleneteket, amikre rányomva onnan folytatta a filmet.
    Ebben ha valaki tudna segíteni, hogy hogy lehet visszaállítani, azt megköszönném :)

Egyébként simán viszi a feliratos filmeket is, ha ugyanaz a neve a feliratnak, mint a filmnek.

Kár hogy a HD filmek többségét sajnos nem normál képarányban lehet letölteni :S
    Ha valakinek valami kérdése van ezzel a típussal kapcsolatban, nyugodtan kérdezzen, szívesen válaszolok.

Egyébként "Tányéros" UPCvel használom, a sok zajszűrőnek, és javítóelektronikának köszönhetően egész jó képe van. Bár a német szabadon vehető adók sokkal szebbek...

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés